Audirvana Plus 2.0

Σήμερα το κατέβασα και τώρα κάνω μια πρώτη ακροάση...
Πολύ καλό είναι!!
Δεν μου πείραξε κάτι στην βιβλιοθήκη ούτε στα playlists που έχω φτιάξει
ξαναλέω πως δεν έχω ασχοληθεί με την οργάνωση της βοβλιοθήκης μου... Εκτός λίγων εξαιρέσεων είναι όπως ήταν τα tags από το rip οπότε ίσως δεν είναι και πολύ έγκυρο αυτό που λέω!
Είχα πολύ καιρό να το ακούσω μιας και χρησιμοποιώ πιο πολύ το jriver λόγω Android remote και μου κάνει ένα "κλικ" ... Μην με ρωτάτε τώρα για συγκρίσεις μεταξύ των δύο δεν έχω κάνει ακόμα! Α, επίσης με το dacακι μου (idsd nano) μάλλον προτιμώ το integer mode 2...

http://audirvana.com/?page_id=3450

Audirvana Plus 2.2.9.10 ήτοι "3" BETA

Με δυνατότητα streaming από Qobuz (αν κ εμείς εδώ δεν το έχωμεν) αλλά και με αρκετές διαφοροποιήσεις στο GUI.
Θαρρώ πως έχει και μια σχετική διαφοροποίηση στον ήχο.. Είναι και κάπως πιο γρήγορο!!

Τέτοιου τύπου μάλλον ναι...
Γιατί υπάρχει κ ο HQplayer που είναι άλλης φιλοσοφίας αλλά ηχητικά μάλλον πιο καλός. Χωρίς να τον έχω ψάξει κ πολύ γιατί πλέον αλλά λεφτά δεν δίνω σε sw player..

Τι ειναι ο HQPlayer;
http://www.signalyst.com/consumer.html
http://www.computeraudiophile.com/f11-software/hq-player-20293/

Στις λίγες δοκιμές που έκανα παίζει πάρα πολύ καλά ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάνει πάνω κάτω τη δουλειά που κάνει και ο audirvana αλλά κοστίζει τα διπλά.
Κώστα είναι πιο προχώ ... απλοϊκά μιλώντας!
Σε σχέση με τον ήχο πάντα... και βέβαια για να κάνεις upsampling και μετατροπή σε dsd ... αν όχι, δεν έχει νόημα να τον πάρεις!

... και βέβαια για να κάνεις upsampling και μετατροπή σε dsd ... αν όχι, δεν έχει νόημα να τον πάρεις!

μια ερώτηση, τι κερδίζεις "ηχητικά" κάνοντας upsampling και μετατροπή σε dsd...?

Υποτίθεται πως βελτιώνεται ο ήχος...

Με όλους τους άλλους players έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το αν όντως βελτιώνεται... Στο λίγο που δοκίμασα αυτόν μάλλον έχει πιο ουσιαστική διαφορά. Βέβαια θέλει να ρίξεις κ αρκετό έως πολύ διάβασμα για να πάρεις το 100%. Έχει ένα σωρό φίλτρα και ρυθμίσεις...

To upsampling έχει νόημα εφόσον μιλάμε για DAC μέσης κατηγορίας, δηλαδή να έχει μεν "σωστό" USB port αλλά να μην είναι τόσο καλό ώστε να έχει νόημα να παρακάμψουμε το ψηφιακό φίλτρο του (γιατί αυτό ουσιαστικά κάνουμε).

Αλλά, δεν κάνουν όλοι οι software players ίδιας ποιότητας upsampling, και εκεί είναι που φαίνεται η διαφορά.

Ο HQplayer απολαμβάνει τεράστιου σεβασμού στους κύκλους του DIY.. Του αξίζει ένα δικό του νήμα, αν δεν υπάρχει ήδη.

Απάντηση: Re: Audirvana Plus 2.0

To upsampling έχει νόημα εφόσον μιλάμε για DAC μέσης κατηγορίας, δηλαδή να έχει μεν "σωστό" USB port αλλά να μην είναι τόσο καλό ώστε να έχει νόημα να παρακάμψουμε το ψηφιακό φίλτρο του (γιατί αυτό ουσιαστικά κάνουμε).

Αλλά, δεν κάνουν όλοι οι software players ίδιας ποιότητας upsampling, και εκεί είναι που φαίνεται η διαφορά.

Ο HQplayer απολαμβάνει τεράστιου σεβασμού στους κύκλους του DIY.. Του αξίζει ένα δικό του νήμα, αν δεν υπάρχει ήδη.

Έχουν κάνει marketing σε geeks
Και γενικά μετά τον mpd ήταν οι πρώτοι που έπεξαν DSD
Αλλά ΙΜΗΟ υπερβολικός ο ντόρος

Δεν διαφωνώ, παρότι δεν τον έχω δοκιμάσει.. Έχει το κακό ότι θέλει dedicated μηχάνημα για server (τρέχει linux image), αλλά δεν είναι δύσκολο στο στήσιμο. Επίσης έχει ένα κόστος αλλά αν θυμάμαι καλά είναι ανεκτό (γύρω στο 20άρικο; ).

Edit: Γράψτε λάθος! Τα παραπάνω ισχύουν για το AudioLinux, τα μπέρδεψα..

Last edited:

Audirvana + 2.2.9.13 beta
Με SQ Optimization Τι είναι αυτό ρε παιδιά;;;;;;;;; Και που το βλέπουμε;;

Just released beta 13 for 2.3 (2.2.9.13) with:
Migration of the tracks list view to the new UI (includes enhancements for the album tracks view like columns choice, and in row rating editing). This was the last major step towards 2.3 release.
bug fixes
And SQ optimization

Damien

Ευχαριστώ Μιχάλη και Χρόνια σου Πολλά.

Το έχει κατεβάσει κάποιος σαν beta? εγώ έχω 10μερες μόνο που έχω την πρόσφατη έκδοση.

Επίσης στο θέμα της μουσικής βιβλιοθήκης εξακολουθεί να είναι 100 χρόνια πίσω σε σχέση με το MUSIChi που είναι η αναφορά σε αυτό τον τομέα...

Εγώ.. Προφανώς και ο Γιώργος!
Νομίζω πως παίζει λίγο πιο καλά από το 2.2.5 και είναι σίγουρα πιο γρήγορο.
Εγώ δεν έχω τρελές απαιτήσεις διαχείρισης...
Λογικά σε λίγο, από ότι διάβασα στο νήμα του CA, θα βγει κ η επίσημη έκδοση

Το έχει κατεβάσει κάποιος σαν beta? εγώ έχω 10μερες μόνο που έχω την πρόσφατη έκδοση.

Επίσης στο θέμα της μουσικής βιβλιοθήκης εξακολουθεί να είναι 100 χρόνια πίσω σε σχέση με το MUSIChi που είναι η αναφορά σε αυτό τον τομέα...

δεν γίνεται να οργανώσεις την βιβλιοθήκη στο Musichi και να κάνεις import στο Α+;

δεν γίνεται να οργανώσεις την βιβλιοθήκη στο Musichi και να κάνεις import στο Α+;

Όχι. Γίνεται όμως να φτιάξεις τα metadata στο MUSIChi και να τα διαβάσει το Α+ για να φτιάξει την δίκη του βιβλιοθήκη.

Όμως αυτό είναι λάθος και πόσοι θέλουν και μπορούν να τα πληρώσουν και τα δυο;

Αν δεν βελτιωθεί στο συγκεκριμένο τομέα, πάντα θα είναι ελλειπές , εφόσον διαφημίζει και library management.

Η καλύτερη προσέγγιση σε όλο αυτό το player + management+ metadata είναι το MUSIChi. Μακράν απο οποιοδήποτε άλλο...