Audyssey MultEQ Editor app

Μην φαντάζεσαι, κι εγώ στα 84 το πηγα οπότε 104-105 peak
Κάνει εξαιρετική δουλειά απο μόνο του, δεν το συζητάμε.

Πολύ σωστά.

Σε ό,τι αφορά την επέμβαση και το ίσιωμα, είναι ακριβές σε ό,τι δείχνει. Απλώς έχουμε μια τάση όλοι μας να θέλουμε να βλέπουμε απολύτως flat και χτενισμένα γραφήματα. Δεν γίνεται χωρίς σημαντική επέμβαση στο χώρο αυτό. Εγώ προτιμώ πάντως να βλέπω τι συμβαίνει πραγματικά στο γράφημα της διόρθωσης για να ξέρω τι γίνεται.
No gay smoothing. Αντρίκια πράματα. :silly:

Λεωνιδα ειναι αδιανοητο να εχει τα 40hz στα 6db τα 50 κι 60 στα 4db τα 80 στα 10 db και στο μετα τα 50 κι 60 αντι να πανε στο 0 πανε στο -4db! Ειναι λογικο αυτο;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ βλέπω ότι πριν το sub έπαιζε κουκουρούκου και κατόπιν έστρωσε πολύ ωραία, ακόμα και με το XT του 2500Η.

attachment.php

Σε χώρο χωρίς treatment και με το XT που έχει λιγότερα φίλτρα από το XT32, το αποτέλεσμα πριν με μετά είναι χαοτικά καλύτερο. Θαύματα εν προκειμένω δεν γίνεται να κάνει. Και αυτό που έχει κάνει ήδη είναι πολύ καλό τηρουμένων των αναλογιών.

Μιλάμε ότι έχει κάνει εξομάλυνση σε διαφορές που έφταναν τα 12dB!!! Τι να λέμε τώρα... .

Το +4 γιατι το κανει -4 κι οχι 0; Αυτο δεν εχει σχεση με το χωρο. Μιλαω για το surround left

Το +4 γιατι το κανει -4 κι οχι 0; Αυτο δεν εχει σχεση με το χωρο. Μιλαω για το surround left

Μιλάμε για το ίδιο γράφημα; Γιατί εγώ βλέπω ότι στο sub έχει κάνει εξομάλυνση μόνο. Και το +4 που μάλιστα έχει αρκετό συχνοτικό πλάτος το κατέβασε. Καλά για τα άλλα dips δεν το συζητάμε. Τα εξαφάνισε!

Κοιτα το SL τα 40 κι 70 τα φερε κοντα στο 0 αλλα τα 50 κι 60 που φαινομενικα ειναι πιο κοντα στο 0 και περιμενεις να τα παει πιο ευκολα εντελως ανεξηγητα τα παει -4, σου φαινεται λογικο;

Μήπως ο χώρος είναι μεγάλος και μικρό το ήχείο?

Επίσης μην ξεχνάμε ότι το γράφημα μας κάνει πρόβλεψη ότι με τις διορθώσεις θα γίνει ότι δείχνει...

Γι αυτό λέμε ότι μονο με μικρόφωνο και REW θα δούμε αν έπεσε μέσα.

Κοιτα το SL τα 40 κι 70 τα φερε κοντα στο 0 αλλα τα 50 κι 60 που φαινομενικα ειναι πιο κοντα στο 0 και περιμενεις να τα παει πιο ευκολα εντελως ανεξηγητα τα παει -4, σου φαινεται λογικο;

Εννοείς ότι τα +10 και κάτι dB στα 70 τα έκανε +3 και τα +7 στα 40 τα πήγε στο 0. Το 50-60 λες ότι θα περίμενε κάποιος να το πάει κι αυτό στο 0. Το νόημα ποιο είναι; Ότι δεν έχει κάνει απόλυτο σιδέρωμα εκεί; Σε συχνότητα που είναι μάλιστα πιο κάτω από το crossover; Ενώ πριν οι συχνότητες αυτές ήταν και πάλι υπερβολική στάθμη σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Συνολικά τι έχει κάνει όμως;
Συνολικά το διόρθωσε έτσι ώστε ο ήχος να είναι αρκετά καλύτερος μετά απ' ό,τι πριν. Για καλύτερα αποτελέσματα - αλλά και πάλι όχι θαύματα - χρειάζεσαι το XT32 με τα περισσότερα φίλτρα.

Pretty darn good θα έλεγα για οικονομικό ενισχυτή και app πάντως. Άλλωστε το έγραψε και ο ίδιος ότι ο ήχος είναι καλύτερος τώρα.

Oκ απλά μου κάνει εντύπωση, δύο συχνότητες που είναι πιο μακριά απ το ιδανικό 0 τις φέρνει εκεί και τις άλλες δύο ανάμεσα σ αυτές που είναι σχεδόν μισή απόσταση πιο κοντά στο 0 κι ουσιαστικά χρειάζεται απλά ν αφαιρέσει 3-4db εντελώς ανεξήγητα τα πάει στο -4, εγώ αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Τα 90 hz απ την άλλη ούτε που τ ακουμπάει.

Επίσης Λεωνίδα οφείλω να ενημερώσω και για κάτι άλλο ανησυχητικό. Είπα στον Χρήστο αφού είχε κάνει ισοστάθμιση με την εφαρμογή, να πάει στο μενού του ενισχυτή εκεί που δείχνει το equalising που έκανε και να βγάλει φωτό. Μετά αντί για την εφαρμογή, έκανε ισοστάθμιση απ τον ενισχυτή όπως κάναμε παλιότερα που δεν υπήρχε η εφαρμογή, τα αποτελέσματα δείχνουν δύο εντελώς διαφορετικές ισοσταθμίσεις, με αυτή του ενισχυτή πολύ πιο λογική ενώ της εφαρμογής ένα χάλι μαύρο και ακατανόητη, φαντάσου έδειχνε στο πίσω δεξί ότι δεν χρειάστηκε σχεδόν να κάνει τίποτα, άμα δεις και τη σύγκριση του κεντρικού μεταξύ των δύο ισοσταθμίσεων εκεί γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Κάτι δεν πάει καλά.
Θα θελα ο Χρήστος αν μπορεί να ποστάρει τις φωτό αυτές απ το κεντρικό και το πίσω δεξί απ το μενού του ενισχυτή.

5ssSM8Wh.png

Ξέχνα το test tone του AVR και επίσης έχε υπόψιν σου ότι όταν ακούς τα test tone του ενισχυτή το Audyssey είναι απενεργοποιημένο!
Άρα ότι διορθώσεις έχει κάνει δεν τις ακούς, οπότε και είναι λάθος να φτιάξεις στάθμες με spl και το pink noise του ενισχυτή!
SOS sos πολύ σημαντικό αν ισχύει. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα. Ισχύει;

Oκ απλά μου κάνει εντύπωση, δύο συχνότητες που είναι πιο μακριά απ το ιδανικό 0 τις φέρνει εκεί και τις άλλες δύο ανάμεσα σ αυτές που είναι σχεδόν μισή απόσταση πιο κοντά στο 0 κι ουσιαστικά χρειάζεται απλά ν αφαιρέσει 3-4db εντελώς ανεξήγητα τα πάει στο -4, εγώ αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Τα 90 hz απ την άλλη ούτε που τ ακουμπάει.

Επίσης Λεωνίδα οφείλω να ενημερώσω και για κάτι άλλο ανησυχητικό. Είπα στον Χρήστο αφού είχε κάνει ισοστάθμιση με την εφαρμογή, να πάει στο μενού του ενισχυτή εκεί που δείχνει το equalising που έκανε και να βγάλει φωτό. Μετά αντί για την εφαρμογή, έκανε ισοστάθμιση απ τον ενισχυτή όπως κάναμε παλιότερα που δεν υπήρχε η εφαρμογή, τα αποτελέσματα δείχνουν δύο εντελώς διαφορετικές ισοσταθμίσεις, με αυτή του ενισχυτή πολύ πιο λογική ενώ της εφαρμογής ένα χάλι μαύρο και ακατανόητη, φαντάσου έδειχνε στο πίσω δεξί ότι δεν χρειάστηκε σχεδόν να κάνει τίποτα, άμα δεις και τη σύγκριση του κεντρικού μεταξύ των δύο ισοσταθμίσεων εκεί γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Κάτι δεν πάει καλά.
Θα θελα ο Χρήστος αν μπορεί να ποστάρει τις φωτό αυτές απ το κεντρικό και το πίσω δεξί απ το μενού του ενισχυτή.

5ssSM8Wh.png

Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από το διάγραμμα μέσα από το μενού του ενισχυτή. Εκεί η εμφάνιση είναι με smoothing σαν "κουτάκια" που αντιπροσωπεύουν τις συχνότητες. Είναι προφανές ότι είναι εκεί για illustrative purpose.

Για το άλλο που ρωτάς, χωρίς να μπορώ να ξέρω ακριβώς το γιατί δεν ίσιωσε και τις ενδιάμεσες - κάτω από το crossover - συχνότητες, εγώ βλέπω ότι πήρε τις δύο κορυφές και τις διόρθωσε έτσι ώστε να μην επηρρεάσει το αποτέλεσμα από τις ενδιάμεσες συχνότητες.
Αυτό και μόνο λέει πολλά. Τι μας λέει δηλαδή; Ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει δύο φίλτρα εκεί για να διορθώσει το αποτέλεσμα και να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα διαθέσιμα φίλτρα σε άλλα πιο σημαντικά προβλήματα. Και πολύ καλά έκανε κατά τη γνώμη μου εφ' όσον υπάρχει αυτός ο περιορισμός (XT) και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο συνολικά. ;)

Θα περίμενες όμως και τη μεγάλη λακκούβα στους 90 κύκλους να την έφτιαχνε κάπως αλλά ούτε που άγγιξε.

Κάπου εκεί δεν έχει το crossover; Γιατί να ξοδέψει εκεί φίλτρο/φίλτρα και να μην τα χρησιμοποιήσει σε αυτές τις συχνότητες στο sub κάνοντας έτσι κι αλλιώς διόρθωση στις συχνότητες που είναι overlap; Που αυτό έκανε δηλαδή. :cool:

Να ρωτήσω κάτι; με το αυτί πως ακούγεται με το audyssey κλειστό vs audyssey ανοικτό;
Υπάρχει κάποια διαφορά ή όχι;

Εγώ πάντως θα το πω κι ας φανω ισως κακός. Αν στο απλό xt η ισοστάθμιση μέσω της εφαρμογής δεν μπορεί να κάνει καλύτερο σιδέρωμα, είκοσι ευρώ δεν θα τα δινα, πολύ απλά δεν αξίζει τον κόπο, κάνεις την ισοστάθμιση απ τον ενισχυτή και ξενοιάζεις.

Last edited:
Και ON να το είχα παίζω πάντα απο -20 έως -15 οπότε και πάλι δεν θα είχε καμία επίδραση.
Επίσης ακούγοντας πιο χαμηλά νομίζω ότι έχει πολλές "υπερβολές" ο ήχος.

Για παράδειγμα,βλέπεις μια πόρτα να κλείνει και κοπανάει το sub λες και έκλεισαν η πύλες του Καμελοτ :P
Τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά, καμιά φορά ανάλογα και την ταινία μπορεί να το ενεργοποιώ μονο όταν ακούω απο -25 και κάτω.

Λοιπόν Rowan, :flipout:, αυτά που λες είναι λίγο αντιφατικά, απ τη μία δεν είσαι ευχαριστημένος απ το μπάσο κι απ την άλλη λες ότι είναι υπερβολή σε κάποιες σκηνές. Τι ακριβώς θες και δεν το παίρνεις; Το Dyn EQ πάντα ενεργεί σε στάθμες πιο χαμηλές απ το 0 άρα και στο -5 ν ακούς παίζει το ρόλο του. Απ τη στιγμή που τις χαμηλές υποθέτουμε (γιατί κι αυτό προβλέπει δεν είναι σίγουρο ότι όντως τα σιδέρωσε) τότε δεν θα πρεπε να χεις πρόβλημα, οι διαφορετικές θέσεις στο υπογούφερ είναι πιστεύω για να κερδίσεις db τα οποία όμως πάλι για να στο φέρει στην επιθυμητή στάθμη θα σου αφαιρέσει ανάλογα.

Εγώ πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι οι ιδανικές στάθμες για ακρόαση είναι κάπου στο -10 με -5, 70 με 75 για όποιον έχει διαφορετικη κλίμακα στο volume και με το dynamic EQ on - Dynamic volume off, το τελευταίο το βάζω στο light μόνο όταν θέλει να διαβάσει για παράδειγμα η κόρη μου και αναγκάζομαι να παίξω σε στάθμη κάτω απ το -20 καθημερινές που βλέπω σειρές, τα Σάββατα συνήθως ακούω στο -5.

Rowan τα test tones που εσύ ρυθμίζεις στα 82db που τα βρήκες; Γιατί δεν κάνουν τα test levels του ενισχυτή αφού κι εγώ μ αυτά στο 0 με ντεσιμπελόμετρο της radioshack μετράω στάθμη ακριβώς 75db σε όλα τα ηχεία που σημαίνει τουλάχιστον ότι έκανε ακριβέστατη δουλιά;

Καλημέρα.
Επειδη είμαι στη δουλειά θα σου πω επιγραμματικα ότι το DEQ στα αυτιά μου δεν μου αρέσει.
Ίσως είναι και ο χώρος που μεγεθύνει τα πράματα, δεν ξέρω, δεν μου αρέσει.

Το Audyssey όταν ακούς test tones από τον AVR είναι απενεργοποιημενο, εγώ θέλω να κάνω level match με ότι διορθώσεις έχει κάνει.

Να σου δώσω το THX calibrator disc, και θα δεις ότι και σένα με το Audyssey ενεργοποιημένο είσαι στα 82dB!!

Στα έγραψα και δίπλα εδώ και τόσες μέρες, με χρονοκαθυστέρηση λειτουργείς..

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Καλημέρα.
Επειδη είμαι στη δουλειά θα σου πω επιγραμματικα ότι το DEQ στα αυτιά μου δεν μου αρέσει.
Ίσως είναι και ο χώρος που μεγεθύνει τα πράματα, δεν ξέρω, δεν μου αρέσει.

Το Audyssey όταν ακούς test tones από τον AVR είναι απενεργοποιημενο, εγώ θέλω να κάνω level match με ότι διορθώσεις έχει κάνει.

Να σου δώσω το THX calibrator disc, και θα δεις ότι και σένα με το Audyssey ενεργοποιημένο είσαι στα 82dB!!

Στα έγραψα και δίπλα εδώ και τόσες μέρες, με χρονοκαθυστέρηση λειτουργείς..

Το δίπλα μας τέλειωσε, αφού είναι απενεργοποιημένο όπως λες, πως γίνεται και τα ηχεία σε διαφορετικές αποστάσεις βγάζουν μπαμ 75db; Ελειπα Σέριφο κι αύριο φεύγω για Ρόδο, Δευτέρα Τρίτη πήρα ρεπό για να τα ισοσταθμίσουμε (πάλι ισοστάθμιση δεν ξεφεύγουμε απ αυτή) και διάβασα το μήνυμά σου και μου δημιουργήθηκαν αυτές οι απορίες. Στο διαδίκτυο δεν μπορούμε να τα βρούμε αυτά τα test tone; Τι είναι pink ή white noise;

Pink noise.
Επίσης εφόσον πειραξες καμπύλη επιβαλετε (νομίζω) να δεις τα level με Audyssey On!

Υπάρχουν φυσικά.
Δώσε μου στικακι να στο φορτώσω.

Το δίπλα μας τέλειωσε, αφού είναι απενεργοποιημένο όπως λες, πως γίνεται και τα ηχεία σε διαφορετικές αποστάσεις βγάζουν μπαμ 75db; Ελειπα Σέριφο κι αύριο φεύγω για Ρόδο, Δευτέρα Τρίτη πήρα ρεπό για να τα ισοσταθμίσουμε (πάλι ισοστάθμιση δεν ξεφεύγουμε απ αυτή) και διάβασα το μήνυμά σου και μου δημιουργήθηκαν αυτές οι απορίες. Στο διαδίκτυο δεν μπορούμε να τα βρούμε αυτά τα test tone; Τι είναι pink ή white noise;

Όπως λέει και ο φίλος nemesi54, όταν παίζεις test tones απ' τον ενισχυτή, το Audyssey είναι απενεργοποιημένο. Εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις όμως. Αν δεν κάνω λάθος, σβήνει η ένδειξη Audyssey στο panel όταν παίζουν τα tones.

Για να κάνεις level match τα ηχεία χρειάζεσαι ένα calibration disc, εγώ ας πούμε έχω ένα παλιό AVIA calibration disc. Σκοπός είναι να παίζεις τα test tones και να είναι ενεργοποιημένο το Audyssey. Αν δεν βρεις κάτι στο internet, κατέβασε το REW. Έχει tone generator.

Όχι ότι χρειάζεται βέβαια. Όσες φορές το έχω τσεκάρει με ένα Radioshack spl meter, το Αudyssey έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.