Audyssey MultEQ Editor app

Ίσως να δοκιμάσεις να βγάλεις και το dip στα 2khz βγάζοντας το mid-range compensation. Σε άλλο σετ μετρήσεων που θα αποθηκεύσεις για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των δύο για να δεις αν σου αρέσει περισσότερο έτσι.

Κατά τα λοιπά έκανε δουλειά στο sub, το κεντρικό φαίνεται ότι είναι πίσω από την TV στη δεύτερη βύθιση του κεντρικού κάπου στα 6Κhz. Παραλίγο η απόκριση να θυμίζει Dolby enabled speaker.
Και τα surround έχουν κάποια peak στο before, ενδεχομένως λόγω τοποθέτησης κοντά στο ταβάνι. Τα μάζεψε όμως κι αυτά μετά.

Αυτά ως προς τις δικές μου παρατηρήσεις.

Μπροστά, κεντρικό και πίσω τα έβαλε όλα στο 250Hz, ξέχασα να το πειράξω να δω αν αλλάξει κάτι. Αλλά δεν περιμένω και πολλά, όταν αλλάξω ηχεία θα γίνουν όλα από την αρχή. Τώρα απλώς έπαιζα.
Ο χώρος είναι μικρός, ορθογώνιο σαλόνι 2,7Χ6,0 και πόρτα τέρμα πίσω. Τα ηχεία δεν ξέρω ακόμη που θα μπουν γιατί δεν ξέρω καν τι ηχεία θα πάρω! Αν όλα πάνε καλά αρχές του μηνός θα ξεκινήσει η ιστορία, οπότε θα επανέρθω με φωτό χώρου, σκίτσα, αποστάσεις κλπ. Και φυσικά διάσταση τρύπας που θα γίνει στο πορτοφόλι!

Πάλι, θα δεις μεγάλη βελτίωση με τα υπάρχοντα ηχεια ειδικά αν παίξεις με DEQ στο on ;-) το audyssey έχει μια τάση να βάζει το crossover ψηλά, αν κ στην περίπτωση σου ίσως είναι η μόνη λύση. Δοκίμασε κ χαμηλότερες τιμές από 250hz. Φοβάμαι αν παίζει μέχρι τόσο ψηλά μην πνιγεί το sub.

Άνοιξε καινούργιο θέμα αν θες όταν αποφασίσεις για αναβάθμιση ηχεία βάσης με 6,5” woofer θα κάνουν καλή δουλειά στο χώρο σου. Ειδικά αν τα έχεις με βάσεις, όμορφα και ωραία.

Καλα τα μπασα ειναι γτπ. Αλλα νομιζω οτι και στα πριμα εχεις σοβαροτατο θεμα. Εχεις φερει 10 db με την ισοσταθμιση. Ζοριζεις πολυ και τον ενισχυτη και το ηχειο. Εγω θα λεγα δρομολόγησε αλλαγη ηχειων και μεχρι τοτε φτιαξε μια καμπυλη πιο κοντα στη μη διορθωμενη.

Last edited:
Άμα είναι από κάποιο όλα σε ένα που τα πίσω δεν έχουν tweeter συνήθως, είναι λογικό να βλέπεις αυτη την απόκριση.
Ενδιαφέρον πάντως που ακόμα και έτσι φαίνεται ότι δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις ηχεία που είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν μόνο με το όλα σε ένα, σε ένα κανονικό ενισχυτή.
Σχεδόν πάντα έτσι γίνεται πλην μερικών εξαιρέσεων που τυχαίνει να υπάρχει ενεργό sub και κάπως καλά ηχεία. Αλλά αυτό μάλλον επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Όσο το δυνατόν πιο σύντομα αλλαγή ηχείων, το πρώτο βήμα.

Καλα τα μπασα ειναι γτπ. Αλλα νομιζω οτι και στα πριμα εχεις σοβαροτατο θεμα. Εχεις φερει 10 db με την ισοσταθμιση. Ζοριζεις πολυ και τον ενισχυτη και το ηχειο. Εγω θα λεγα δρομολόγησε αλλαγη ηχειων και μεχρι τοτε φτιαξε μια καμπυλη πιο κοντα στη μη διορθωμενη.
Κι επιεικης εισαι, στα Ταρταρα εφτασαν, χρηζει οπωσδηποτε αγορας κανονικων ηχειων full range για να γινει σωστη ισοσταθμιση, ουτε η καμπυλη μπορει να κανει κατι στην προκειμενη περιπτωση, δεν ειναι αυτη η δουλια της.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χαρα δουλιτσα εγινε, ιδιως στο subwoofer που ειχε αισθητα θεματακια, δοκιμασε να απενεργοποιησεις και το midrange compensation και ακουσε το να δεις τι σου καθεται καλυτερα στ αυτι.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραία αύριο θα δοκιμάσω να απενεργοποιήσω το midrange compensation για να δω...ευχαριστώ

Το θέμα είναι να ακούγεται και αυτό που (υποτίθεται) απεικονίζει η καμπύλη.

Το λέω γιατί, ουκ ολίγες φορές, έχω δει καμπύλες μετά τη διόρθωση να είναι εντυπωσιακά βελτιωμένες αλλά ακουστικά να μην έχουν αλλάξει πολλά.

Αναφέρομαι κυρίως σε sub.

Και εικάζω οτι οι «μετά» καμπύλες πολλές φορές είναι αποτέλεμα «πρόβλεψης» και όχι πραγματικής μέτρησης (κάτι που εύκολα διαπιστώνεται, φυσικά)

Το θέμα είναι να ακούγεται και αυτό που (υποτίθεται) απεικονίζει η καμπύλη.

Το λέω γιατί, ουκ ολίγες φορές, έχω δει καμπύλες μετά τη διόρθωση να είναι εντυπωσιακά βελτιωμένες αλλά ακουστικά να μην έχουν αλλάξει πολλά.

Αναφέρομαι κυρίως σε sub.

Και εικάζω οτι οι «μετά» καμπύλες πολλές φορές είναι αποτέλεμα «πρόβλεψης» και όχι πραγματικής μέτρησης (κάτι που εύκολα διαπιστώνεται, φυσικά)

Για να ζωντανέψω λίγο το θέμα, σ αυτό που λες εγώ πάντως και με τον Denon που είχα με το απλό XT αλλά και τώρα με τον Marantz με ΧΤ32 ακούω μεγάλη διαφορά πριν και μετά, μπορείς να το καταλάβεις απλά ακούγοντας ένα κομμάτι που το ξέρεις καλά πως ακούγεται σε direct mode που δεν ακούς την ισοστάθμιση και πως με το Audyssey ενεργοποιημένο, πραγματικά η μέρα με τη νύχτα, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση το τονίζω.

Κάτι άλλο παιδιά, θέλω τη γνώμη σας για το παρόν νήμα, το βλέπω λίγο άκυρο να είναι στην κατηγορία "Εντυπώσεις νέων κατόχων > Νέα μοντέλα > ενισχυτές, το σωστό θα ήταν πιστεύω να το μεταφέρω στα "Γενικά θέματα av > Νέες τεχνολογίες, Χώροι, εγκαταστάσεις, συνδέσεις, ρυθμίσεις" και μάλιστα να το κάνω και sticky ώστε να μη χαθεί στην πορεία και να το χουμε άμεσα εύκαιρο, τι λέτε;

Για να ζωντανέψω λίγο το θέμα, σ αυτό που λες εγώ πάντως και με τον Denon που είχα με το απλό XT αλλά και τώρα με τον Marantz με ΧΤ32 ακούω μεγάλη διαφορά πριν και μετά, μπορείς να το καταλάβεις απλά ακούγοντας ένα κομμάτι που το ξέρεις καλά πως ακούγεται σε direct mode που δεν ακούς την ισοστάθμιση και πως με το Audyssey ενεργοποιημένο, πραγματικά η μέρα με τη νύχτα, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση το τονίζω.

Κάτι άλλο παιδιά, θέλω τη γνώμη σας για το παρόν νήμα, το βλέπω λίγο άκυρο να είναι στην κατηγορία "Εντυπώσεις νέων κατόχων > Νέα μοντέλα > ενισχυτές, το σωστό θα ήταν πιστεύω να το μεταφέρω στα "Γενικά θέματα av > Νέες τεχνολογίες, Χώροι, εγκαταστάσεις, συνδέσεις, ρυθμίσεις" και μάλιστα να το κάνω και sticky ώστε να μη χαθεί στην πορεία και να το χουμε άμεσα εύκαιρο, τι λέτε;

Φυσικά, δεν χρειάζεται να ρωτάς όμως. -bye-

Καλησπερα σε ολους! Ελπιζω να ειστε καλα!
Κατεβαζοντας και εγω με την σιερα μου το app το ετρεξα στον 2600h που απεκτησα πριν απο λιγες βδομαδες για να δω τα αποτελεσματα (αν και δεν εχω παραμικρη ιδεα για το πως να κανω calibration μονος μου) και τα αποτελεσματα ειναι τα εξης:

(Τα crossovers τα εβαλα εγω εκει που ειναι γιαυτι αυτοματα τα ειχε στα 40hz)

CRSBVKy

oLMWqUq

78rDdUU

VAtxT84

aeIqRVO

4JGfCF1

kO1ae6U

xuzxOvT
CRSBVKy
CRSBVKy
CRSBVKy
CRSBVKy.jpg

oLMWqUq.jpg

78rDdUU.jpg

VAtxT84.jpg

aeIqRVO.jpg

4JGfCF1.jpg

kO1ae6U.png

xuzxOvT.png

Νομιζω εγινε πολυ καλη δουλια, βοηθησε και το γεγονος οτι τα ηχεια σου κι ο χωρος σου εδιναν εξαρχης πολυ καλη αποκριση κι ο,τι χρειαστηκε εγινε στις χαμηλες οπου φανηκαν καποιοι συντονισμοι - μπουμαρισμα, εξαιρετικη δουλια εγινε στο υπογουφερ, αληθεια εσενα πως σου ακουγεται τωρα;

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στο επόμενο βήμα, θα πειραματιζόμουν με το midrange compensation στο off και με house curve. Σε δεύτερο χρόνο θα περιόριζα τα φίλτρα πάνω από το 1KHz.

Κομματάκι δύσκολο χώρο έχεις απ' ό,τι βλέπω. Υπάρχει κάμποση διαφορά στην απόκριση μεταξύ των ηχείων της ίδιας ομάδας. Κατόπιν Audyssey πάντως όλα δείχνουν καλύτερα.

Λεωνίδα μόνο το κεντρικό δείχνει άνιση απόκριση, τα υπόλοιπα δείχνουν πιο ομαλή, έχουμε δει πολύ χειρότερες αποκρίσεις στο πριν εδώ μέσα, το midrange compensation κι εγώ θα συνιστούσα να δοκιμάσει να τον απενεργοποιήσει, για τα υπόλοιπα εγώ θα τ άφηνα ως έχει, ο χώρος του δείχνει ότι πρέπει να μπούμαρε, κάτω απ τους 100 κύκλους έχει αρκετές κορυφές κυρίως στα μπροστά, μάλλον θα είναι στριμωγμένα σε γωνίες ή πολύ κοντά σε τοίχους ε;