Aune mini APE player

εκτός και αν θέλετε να σταματήσω... θα το κάνω πραγματικά ευχαρίστως...

Κουβέντα κάνουμε και η διαφωνία είναι υγεία, όταν δε ξεπερνά τα όρια.
Δεν είπε κανείς να σταματήσεις :-)
Ισα ισα, ενημερωνόμαστε το λιγότερο :music-smiley-005:

Musicalicious...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την συμπεριφορά σου...

προς απάντηση σου έχω 4 υπολογιστές (στο σπίτι), 2 με i7 δεν χρειάζεται να σου πω χαρακτηριστικά με Win7..., laptop με XP και laptop με Linux. Το ένα pc είναι κορυφαίο και δεν υπάρχει σύγκριση με MAC πόσο μάλλον με MAC mini... όχι δεν έχω ακούσει MAC, αλλά ούτε το συνέκρινα, ούτε χρειάζεται... (οι ειδήμονες ας με διαψεύσουν).

Βερμπαλισμούς...

τι να πω...εσύ είσαι ο πρώτος διδάξας,... διότι προκαλείς πάντοτε προβλήματα σε όλα τα thread όταν κάποιος δεν είναι σύμφωνος μαζί σου...

διαπιστώνω δε ότι οι γνώσεις σου είναι μόνο διάβασμα από ιντερνέτ...

δεν θα με παραξένευε το γεγονός αν μάθαινα ότι δεν έχεις καν στερεοφωνικό...

ΥΓ Ευχαριστώ tmjuju είναι πράγματι υγιές αυτό πού λες, και συμφωνώ μαζί σου,... αρκεί να μπορεί κανείς να ξεχωρίζει την θεωρία από την πράξη...

Το Aune είναι ένα μουσικό player/transport άυλων μέσων με ενσωματωμένο DAC..., εκτός αυτού δεν έχει καμιά ομοιότητα με το Logitech... μάλιστα είναι πολύ πιο πλησίον σε ένα CD player παρά σε οτιδήποτε άλλο (με την διαφορά ότι παίζει αντί από CD/SACD παίζει από στικάκια και σκληρούς ΧΩΡΙΣ δίκτυο και υποστηρίζει υλικό υψηλής ανάλυσης).

Τα ίδια (και παραπάνω) κάνει και το Touch. Δηλαδή παίζει από στικάκια και σκληρούς χωρίς δίκτυο και υποστηρίζει υλικό υψηλής ανάλυσης. Απλά κάνει και πολλά περισσότερα, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του ήχου.

Παρά το γεγονός ότι λες ότι δεν θες να θάψεις κανένα προϊόν (και σε πιστεύω ειλικρινά) το κάνεις χωρίς να το θέλεις... εφόσον δεν το έχεις ακούσει, δεν το έχεις χειριστεί, και δεν έχεις ζήσει μαζί του ούτε ένα λεπτό...

Δεν έχω λόγο να το θάψω. Αντίθετα, θα ήθελα να βρισκόμουν προ μιας ανακάλυψης, για να το πάρω άμεσα, έστω και σε σύστημα με ακουστικά.
Εξάλλου δεν μπορώ να το θάψω, αφού δεν έχω ζήσει μαζί του. Τους προβληματισμούς μου παραθέτω, τι παραπάνω έχει να προσφέρει το Aune από τον ανταγωνισμό. Εσύ ως χρήστης έχεις τον πρώτο και τελευταίο λόγο, ως προς το πόσο εύχρηστο/ποιοτικό είναι. Μακάρι να υπάρξει και δεύτερος που θα πειστεί να το αγοράσει, να έχουμε και μια δεύτερη γνώμη.

και μάλιστα χωρίς να έχεις κάνει τα παραπάνω, λες ότι είναι δύσχρηστο... αυτό δεν προκύπτει πουθενά... τουλάχιστον ΔΕΝ είναι πιο δύσχρηστο από ένα CD player... ούτε δικτυώνεται (όπως τα CD)...δηλαδή κατά τα λεγόμενα σου να πετάξουμε και τα CD να πάρουμε Logitech...

Media player που δε σου επιτρέπει πλοήγηση στη μουσική σου βιβλιοθήκη ενώ παίζει ένα κομμάτι, καθίσταται αμέσως δύσχρηστο, για να μην πω απορριπτέο. Πόσω μάλλον που η πλοήγηση είναι σειριακή.

Οπότε να το δεχτούμε ως player (με τη δυσχρηστία ενός cd player), μόνο που παίζει άυλα.

Από την άλλη σας συνεπαίρνει η φορουμίτιδα να εκφέρετε γνώμες χωρίς προσωπικές εμπειρίες...

Προβληματισμούς παραθέτουμε για την ευχρηστία του Aune, πάντα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Δεν είναι "φορουμίτιδα" η ανταλλαγή απόψεων και κρίσεων μεταξύ κατόχων ή και μη κατόχων μιας συγκεκριμένης συσκευής. Πάντα βέβαια πιο μεγάλη βαρύτητα έχει ο λόγος κάποιου που είναι ήδη κάτοχος και χρήστης μιας συσκευής.

εγώ διαφωνώ με πολλά που έχετε πει στην ενότητα με το Logitech... αλλά λόγω έλλειψης προσωπικής εμπειρίας και σεβασμού δεν έχω μπει στο thread να λέω την "άποψη" μου... και εδώ που τα λέμε το έχετε παρατραβήξει, για ένα τίμιο προϊόν που με τον ενθουσιασμό σας το έχετε κάνει σχεδόν την πανάκεια...παίκτη άυλων μέσων...

Κακώς δεν έχεις γράψει την άποψή σου στο αντίστοιχο νήμα. Τώρα όμως που το κάνεις και λες ότι το έχουμε παρατραβήξει, να σου απαντήσω ότι το Touch είναι πολύ παραπάνω από τίμιο παίκτη άυλων μέσων. θα έλεγα ότι είναι ερωτεύσιμη σαν συσκευή. Γι' αυτό και δεν έχει υπάρξει κάποιος που να το έχει χρησιμοποιήσει και να μην το αγαπήσει.

Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε υπόψιν είναι ο διαφορετικός τρόπος που το κάθε αυτί και ο κάθε εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ή δεν αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα, αλλά ταυτόχρονα και η εμπειρία και η εκπαίδευση επάνω στο αντικείμενο.

Σαφώς. Κάποιοι έχουν περισσότερες, άλλοι λιγότερες γνώσεις/εμπειρίες.

Εκατοντάδες γραμμές στα thread περί των τυφλών ακροάσεων (χωρίς ουσία και πάλι κατά την άποψη μου)..., όπως και τα αποτελέσματα των αποδεικνύουν κατά την άποψη μου ότι ο καθένας ακούει ΟΧΙ ΜΟΝΟ όπως του λέει το αυτί του και ο εγκέφαλός του αλλά (τις περισσότερες φορές) ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ...

Οι συγκριτικές ακροάσεις μόνο καλό έχουν να κάνουν στους παρευρισκόμενους. Και κάποιοι βρίσκουν ενδιαφέροντα και τα αντίστοιχα νήματα ως απλοί αναγνώστες.

Προτείνω μια άνω τελεία εδώ ως προς τις συγκρίσεις (σύγκριση σημαίνει ξέρεις και το ένα και το άλλο), αφήστε με να πω αυτά που θέλω διότι αν συνεχιστεί αυτό που γίνετε, θα σταματήσω...εκτός και αν θέλετε να σταματήσω... θα το κάνω πραγματικά ευχαρίστως...

Αν σε έθιξα ή αν αισθάνεσαι ότι σου έκλεψα τον χώρο από το νήμα της παρουσίασης του Aune, επειδή υπήρξε αντιπαραβολή με το αντίστοιχης τιμής Touch, να σου ζητήσω συγνώμη.

Με χαρά θα συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό σου για το Aune, διαβάζοντας κι άλλα πράγματα που έχεις να γράψεις γι' αυτό.

Και όταν έχουν γίνει οι πραγματικές συγκρίσεις να αποφασίσετε τι ταιριάζει καλύτερα στα γούστα και στα αυτιά του καθενός.

Ο καθένας κρίνει ποια συσκευή του ταιριάζει. Και κάθε συσκευή έχει την τύχη που της αξίζει.

Βρε -tzo- ..., ολόκληρο κατεβατό για αυτονόητα πράγματα,... κρίμα που είσαι Θεσσαλονίκη και δεν μπορούμε να βρεθούμε εύκολα να τα συγκρίνουμε...-bye-

Σίγουρα μπορεί να βρεθεί κάτοχος Touch κοντά σου. 40 δηλωμένους κατόχους έχει το νήμα του Touch!

Μάλλον εστιάζεσαι στην πεποίθησή σου ότι το Aune παίζει τόσο καλά, που μπορεί κανείς να του συγχωρήσει το πρωτόγονο interface. Και αυτό με τη λογική ότι αφού κάνει μία μόνο δουλειά, άρα θα την κάνει και καλύτερα από άλλες πιο πλούσιες σε ευκολίες συσκευές. Σαν λογική στέκει και συμφωνώ κι εγώ.

Αλλά φαντάσου πόσο μεγαλύτερη έκπληξη είναι μια συσκευή που προσφέρει τόσο καλή ποιότητα όσο και εύχρηστο interface.

Δεν το σύγκρινα με το Logitech και ουτε θα το κάνω διότι είναι άλλη κατηγορία συσκευής.

Πριν βέβαια έγραψες ότι είσαι αρνητικός σε μία σύγκριση με το Touch, γιατί είναι "άλλη κατηγορία συσκευής".

Για να καταλάβω, είσαι οπαδός του μινιμαλιστικού interface? Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι Aune και Touch έχουν παρόμοια ή ίδια ηχητική απόδοση, θα επέλεγες το Aune εκ πεποιθήσεως;

Βρε Tzo με ολο το σεβασμο αλλα τον εχεις παρει αμπαριζα τον ανθρωπο επειδη παρουσιασε ενα μηχανημα που ειναι στην ιδια κατηγορια με το touch και του αρεσει. :D
Νομιζω οτι και να γραψει ο Chris τωρα πια , στραβα το λαμβανεις :flipout:

Σωστή παρατήρηση kpaiss, και ήδη ζήτησα συγγνώμη από τον chris αν τον κούρασα.

Πολύ-πολύ φιλικά παραθέτω τους προβληματισμούς μου, με κίνδυνο να παρεξηγηθώ για τις προθέσεις μου.

Απάντηση: Re: Aune mini APE player

Σωστή παρατήρηση kpaiss, και ήδη ζήτησα συγγνώμη από τον chris αν τον κούρασα.

Πολύ-πολύ φιλικά παραθέτω τους προβληματισμούς μου, με κίνδυνο να παρεξηγηθώ για τις προθέσεις μου.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:ADFADF1:

Μπράβο, τώρα σιγά σιγά έρχονται τα πράγματα στην θέση τους...

Ναι έχω την πεποίθηση ότι ακούγεται καλά, και όταν το λέω αυτό το λέω ειδικά στο σύστημα μου και όχι συγκριτικά με μη γνώριμα προϊόντα...(το μέτρο σύγκρισης εδώ είναι το Κινέζικο DAC που έχω, το WD TV, και το MF M1 DAC...και οι υπολογιστές μου...αν δλδ ακούγεται συγκριτικά καλά είναι καλό...), δεν θα μπορούσα να έχω όλα τα DAC και music players για να γράψω review... είπα τις εντυπώσεις μου...

Δεν είμαι ποτέ αρνητικός σε κάτι... μάλλον είμαι... είμαι αρνητικός στην αυθαίρετη "λογική" και στα δόγματα...και στην βλακεία... για να μην παρεξηγηθώ δεν το λέω για κανέναν αυτό... το λέω ως χαρακτηριστικό του τρόπου σκέψης μου.

Επίσης δεν έχω άρνηση... αν κάνω λάθος κάπου, το παραδέχομαι...

Πράγματι προτιμώ το μινιμαλιστικό design χωρίς όμως να είμαι τεχνοφοβικός, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προτιμούν κάτι πιο απλό, και άλλοι κάτι πιο περίπλοκο.

Πχ, έχω πάρει το iphone 4, αλλά ανάθεμά με αν χρησιμοποιώ το 1/5 από τος δυνατότητες... αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογίζεται όταν διαλέγει κάποιες συσκευές... (το τι επιπτώσεις έχει ή δεν έχει στην τσέπη αυτό, είναι μεγάλη συζήτηση, γιατί και πάλι ο καθένας μπορεί να το βλέπει διαφορετικά)

Προσωπικά δεν με πειράζει το γεγονός της πλοήγησης διότι κατά 80% ακούω βινύλιο, και έχω συνηθίσει τον τρόπο του σήκω πάνω κάτσε κάτω,... όμως ενδιάμεσα (του σήκω πάνω κάτσε κάτω),...πραγματικά κάνω ακρόαση, δεν ασχολούμαι να βρω το επόμενο κομμάτι, ή ψάχνομαι να βρω άλλο δίσκο...

Δεν ξέρω τι θα επέλεγα, αγόρασα το Aune όπως είπα από group buy (δεν πλήρωσα $300), έτσι για την πλάκα του θέματος, εντυπωσιάστηκα από τον ήχο του, και θεώρησα καλό να σας το αναφέρω... έτσι απλά.

Το βρίσκω δε μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσω και το Touch, και όποιο άλλο player, μέσα από συγκριτικά που ελπίζω να γίνουν σύντομα...

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Σίγουρα ένας κατά 80% χρήστης βινυλίου δεν αισθάνεται δεσμευμένος από τη σειριακή πλοήγηση του Aune.

Και για "group buy" τιμή πολύ πιο κάτω από 300 δολάρια, έχει λογική η απόκτηση του Aune. Οι ενστάσεις μου ήταν για την κανονική τιμή των 300 δολαρίων ως προς τις ευκολίες του. Αν έκανε 150 δολάρια, θα άλλαζε το πράγμα.

Musicalicius & Chris1967 Κακώς το γυρίζετε σε προσωπικό επίπεδο και οι δυο σας.

Αυτά τα άφησες πάλι.

"
Re: Aune mini APE player
Musicalicious...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την συμπεριφορά σου...

προς απάντηση σου έχω 4 υπολογιστές (στο σπίτι), 2 με i7 δεν χρειάζεται να σου πω χαρακτηριστικά με Win7..., laptop με XP και laptop με Linux. Το ένα pc είναι κορυφαίο και δεν υπάρχει σύγκριση με MAC πόσο μάλλον με MAC mini... όχι δεν έχω ακούσει MAC, αλλά ούτε το συνέκρινα, ούτε χρειάζεται... (οι ειδήμονες ας με διαψεύσουν).

Βερμπαλισμούς...

τι να πω...εσύ είσαι ο πρώτος διδάξας,... διότι προκαλείς πάντοτε προβλήματα σε όλα τα thread όταν κάποιος δεν είναι σύμφωνος μαζί σου...

διαπιστώνω δε ότι οι γνώσεις σου είναι μόνο διάβασμα από ιντερνέτ...

δεν θα με παραξένευε το γεγονός αν μάθαινα ότι δεν έχεις καν στερεοφωνικό...

ΥΓ Ευχαριστώ tmjuju είναι πράγματι υγιές αυτό πού λες, και συμφωνώ μαζί σου,... αρκεί να μπορεί κανείς να ξεχωρίζει την θεωρία από την πράξη..."

Μάλλον το γλυψιμο ποιάνει...

Αρκετά Γιώργο..Σου έγιναν κάποιες συστάσεις για την
συμπεριφορά σου και αντί να αυμμορφωθείς
επανήλθες με χαρακτηρισμούς και προσβολές..Τριήμερη ανάπαυλα..

Το δικό μου σκεπτικό ήταν αν μπορώ να έχω "αξιοπρεπή" ήχο από μια τέτοιου είδους συσκευή ώστε να καταργήσω ολωσδιόλου τον υπολογιστή από το κυρίως σύστημα μου.

Τελικά καταφέρνει η συσκευή να σε απαλλάξει από τη χρήση υπολογιστή στο κύριο σύστημά σου;

πάντως για εμένα θα ηταν πολυ ενδιαφέρον ενα συγκριτικό μεταξύ πλευερ σε αναπαραγωγή απο σκληρό. δεν ειναι εφικτό για τους περισσότερους να εχουν nas. ασε που μονο ετσι είσαι αυτόνομος. απο τα λιγα που εχω καταλάβει ειναι οτι η αναπαραγωγή απο σκληρό του σκουιζ δεν είναι το δυνατό του σημείο αλλα και κάποιο μιντια πλειερ μπορεί να τα πηγαίνει καλα εκει. πρέπει να γινει ενα τέτοιο τεστ και να αξιολογηθούν ηχητικά οι ποιο διαδεδομένες άυλες πηγές. τωρα εαν κάποιος θελει αντι να δωσει 100εβρο να δωσει 50000 μονο και μόνο για πχ ενα χρυσό σιρίτι αυτο ειναι δικό του θέμα και εχω πάρα πολλούς γνωστούς που το εχουν κάνει ο καθένας για δικούς του λόγους.
θα πρότεινα λοιπον να βάλουμε κατω πχ ενα pc, ενα mac, κανα δυο μιντια πλειερ κανα σκουιζ κανα aune και οτι αλλο τέλος πάντων για να δούμε τελικά ποιο ειναι το καλλίτερο ηχητικά. άλλωστε οι ευκολίες αναφέρονται και στα χαρακτηριστικά αρα δεν εχουν και τοσο ανάγκη ανάλυσης.

δεν ειναι μονο θέμα κόστους. ειναι το οτι πρέπει να το εχεις κάπου μακριά λογω θορύβου αρα θες γραμμές πρέπει να το έχεις μόνιμα ανοιχτό και γενικά εαν δεν εχει κάποια αλλη χρήση καλο ειναι να το αποφύγεις εαν δεν χαραμίζεις κατι και στην ποιότητα. εγω προσωπικά μεταξύ πχ μιας αυτόνομης συσκευής που θα παίζει τους εξωτερικούς σκληρούς μου και μιας άλλης που θα παιζει σε συνδυασμό με ενα nas προτιμώ σαφώς το πρώτο εαν παίζει το ίδιο. εαν η διαφορά ειναι αρκετή τοτε εντάξει.
οσο για το τεστ θα μπορούσαμε να το απλοποιήσουμε εαν ο καθένας μας έφερνε μια πηγή, όποια θεωρεί αυτος καλύτερη. και καλο θα ηταν να υπάρχει και ενα καλο cd σαν μονιτορ.

Μακριά από τη θέση ακρόασης είναι το ιδανικό. Υπάρχει λειτουργία αυτόματου ανοίγματος και κλεισίματος του NAS καθημερινά, τις ώρες που προεπιλέγεις εσύ.

Διαφωνώ ότι είναι καλό να το αποφύγεις το NAS. Αντίθετα, είναι προτιμητέο, γιατί απαλλάσσει το player το οποίο αναλόγως με το μοντέλο έχει μικρότερη επεξεργαστική ισχύ και ram. Κι έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα και ταχύτητα.

Για το τεστ, καλά θα ήταν να υπάρχουν διάφορες συσκευές, αλλά δεν υπάρχει τόση ποικιλία στα μουσικά media player. Ειδικά στην κατηγορία τιμής του νήματος, δηλαδή στα 250 ευρώ.