Aune S 16

Λοιπον.
Πριν λιγο καιρο ειχα ακουσει το ladder του Δημητρη (Δημητρακουδη). Εντυπωσιακη φυσικοτητα και εξαιρετικα μεσαια. Στο δικο μου συστημα σε σχεση με το sony υστερουσε στη δυναμικη περιοχη. Γενικα το συστημα μου οπως και του vanergr βγαζουν πολυ εντονα το θεμα των δυναμικων στην πηγη.
Ηταν η σειρα του Aune. Ο Σερκος (venar) μου εφερε το δικο του. Αλλωστε ηταν και ο πρωτος που μου επεσημανε την υπαρξη ενος consumer αξιολογου dac στην "χαμηλη" (για την τρελα μας παντα) κατηγορια τιμης. Εως τοτε το κορυφαιο dac που ειχα ακουσει ηταν μια κατασκευη του Σερκου με 1704κ. Ηταν και η εποχη που καταλαβα οτι απο βουβαλι μουσικη δεν θα ακουγα ποτε.
Ειχε προηγηθει ακοροαση στο συστημα του Σερκου με την ιδια πηγη και προενισχυτη με το δικο μου, αλλα με magnepan 20 αντι για 2.7 και εναν μικρο ΑΒ αντι για τον δικο μου ενισχυτη. Εκει εγινε μια ατυπη αντιπαραθεση αναμεσα στο soekris και στο Aune. Στα δικα μου αυτια τα μεσαι του soekris ηχησαν καλυτερα αλλα το Aune υπερειχε σς ολα τα υπολοιπα, κυριως στο χαμηλο και τα δυναμικα.
Στο σπιτι μου ακουσαμε χαλαρα μουσικη χωρις συγκρισεις. Το μηχανακι επαιξε καταπληκτικα. Απροβληματιστα ολα τα αρχεια με το dsd να απογειωνει την αποδοση του. Δεν ειμαι reviewer, αλλα μολις μπορεσω θα το αγορασω και τελειωσα απο ηχο. Οποιος ακουσει το Hotel California σε dsd στα 2.7 θα νομισει πως ακουει 20αρια. Δεν το συζητω. Οποιος χρειαζεται dac τρεχει και το αγοραζει. Αν αρχισω τα ψυχαναγκαστικα με τις φωνες μπορει να δωσω ενα προβαδισμα στο soekris. Ομως δεν αντισταθμιζει την χαοτικη δυναμικη περιoχη και το χαμηλο του Aune. Ειδικα τα δυναμικα για μενα ειναι deal breaker.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σουξε το νημα... Μεχρι να ποσταρω με προλαβαν οι συνφορουμιτες... Δυστυχως οχι Σταυρο. Ελπιζω μετα το Πασχα να χτυπησω ενα :-)

Last edited:
... η καλύτερη περίοδος να ασκηθώ στην αρετή της υπομονής.

Δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω (ακόμη)...

... η καλύτερη περίοδος να ασκηθώ στην αρετή της υπομονής.

Δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω, δεν θα ενδώσω (ακόμη)...
Να ενδωσεις. Θα ησυχασεις. Πρωτη φορα δε με ενοχλουσε τιποτε σε μηχανακι...Βεβαια και το soekris ειναι πειρασμος. Πιο "στρογγυλεμενος" ηχος, πιο φυσικος; ισως, φωνες μαγεια, αλλα σε α>β με το Aune δεν στεκεται.

Για να λεμε την αλήθεια ο πρώτος που έγραψε για το Aune ειναι ο Σπύρος (Δημοκηδης)..

Για καποιους τα πλαναρ ηχεία εχουν κάποιο μικρο θεμα με τα δυναμικά τους οποτε ειναι λογικο ενα τσαμπουκαλεμενο ΔΣ DAC σαν το S16 να ταιριαζει πιο πολυ απο το Soekris.

Για να δουμε..

Για να λεμε την αλήθεια ο πρώτος που έγραψε για το Aune ειναι ο Σπύρος (Δημοκηδης)..

Για καποιους τα πλαναρ ηχεία εχουν κάποιο μικρο θεμα με τα δυναμικά τους οποτε ειναι λογικο ενα τσαμπουκαλεμενο ΔΣ DAC σαν το S16 να ταιριαζει πιο πολυ απο το Soekris.

Για να δουμε..
+1

Mεγειές Πάνο! Καλόστρωτο!..

Πετρο εγω δεν εχω παραλάβει ακομα. Περιμένω το Aune και αλλο ενα DAC την επόμενη εβδομάδα.

Re: Απάντηση: Aune S 16

άυλα πως παιξατε Πανο;
απ'το πι σι;
Τα παντα ολα απροβληματιστα. Απο το pc, windows 7, foobar. DSD απροβληματιστα, 24/192 επισης χωρις προβλημα. Το μονο που θελεις αν το αποκτησεις ειναι τα τακτοποιξσεις τα αρχεια σου.

Για να δουμε..
Αυτο ακριβως εννοω Παναγιωτη. Επειδη υστερουν σε δυναμικα χρειαζονται "τσμπουκαλεμενα" ηλεκτρονικα. Απο το Σπυρο δεν ετυχε να το διαβασω. Ουτε με πηρε τηλεφωνο ο φιλτατος Σπυρος. Ο Σερκος με πηρε :p

Μιας και αναφερθηκε ο Σπυρος. Για παρτη του.

https://www.youtube.com/watch?v=-PfKAYFDgjA&feature=youtu.be

Όσο πάει και το συμπαθώ και πιο πολύ αυτό το chip.
Και πολύ περισσότερο όταν τα γράφει ο Πάνος που είναι από τους ελάχιστους που όχι μόνο δεν χαρίζονται,αλλά ούτε καν στρογγυλεύουν τα πράγματα όταν μιλάνε για μηχανάκια.

(Το nick του Σέρκου είναι venar,έγραφε στο νήμα μέρες τώρα. )

Πετρο εγω δεν εχω παραλάβει ακομα. Περιμένω το Aune και αλλο ενα DAC την επόμενη εβδομάδα.

Ήταν να μην πάρεις φόρα.. Σε βλέπω να με ξεπερνάς.. :tongue:

Nα πώ και εγω ότι παρότι το οικονομικό στρίμωγμα σε επιμέρους θέματα της κατασκεύης ( φειδωλά κατασκευασμένη τροφοδοσία στα όρια .. ) και τυπικά βιομηχανική εφαρμογή γενικά με εξέρεση τα ρολόγια και κανα 2 πυκνωτές , τα κατάφερε και εντυπωσίασε ,

φαντάζομαι ότι με μια πιό μελετημένη ( πιο πλουσια να το πω ,, αλλιως ) εφαρμογή , έχει να δώσει πολλά αυτο το τσιπιον ..

αλλά στην τιμή που πάιζει στην πιάτσα δεν μπορει να γίνει διαφορετικά ,,

στα αρνητικά το φινίρισμα και το display .. μου κάνει αισθητικά σαν χαβαλέ arduino ,,

( ότι διαβάζω απο χθές το pdf ειναι γεγονός :ADFADF1: ,, για να δουμε .. )

Re: Απάντηση: Aune S 16

Τα παντα ολα απροβληματιστα. Απο το pc, windows 7, foobar. DSD απροβληματιστα, 24/192 επισης χωρις προβλημα. Το μονο που θελεις αν το αποκτησεις ειναι τα τακτοποιξσεις τα αρχεια σου.

Αυτο ακριβως εννοω Παναγιωτη. Επειδη υστερουν σε δυναμικα χρειαζονται "τσμπουκαλεμενα" ηλεκτρονικα. Απο το Σπυρο δεν ετυχε να το διαβασω. Ουτε με πηρε τηλεφωνο ο φιλτατος Σπυρος. Ο Σερκος με πηρε :p

Μιας και αναφερθηκε ο Σπυρος. Για παρτη του.

https://www.youtube.com/watch?v=-PfKAYFDgjA&feature=youtu.be

ευχαριστώ για την αφιέρωση ... ο έτερος Παναγιώτης εννοούσε ότι ήμουν εγώ που άνοιξα το νήμα, όταν έψαχνα για ντακ ... δυστυχώς τότε δεν υπήρχε κάποιος να το έχει ακούσει με τα αυτάκια του, οπότε και τελικά δεν προχώρησα ...

Απάντηση: Re: Aune S 16

Κοίτα να δείς που θα γιομίσουμε S16 Block40... :)

Ε ναι,μέχρι να πάρουν γραμμή κι αυτοί (από την diy Κίνας δεν προέρχονται; ) και να το περιλάβουν με τίποτα farad τροφοδοσίες,femtoclocks,κλπ. και να βγάλουν το αναβαθμισμένο.
Αν δεν τους προλάβουν οι Ευρωπαίοι βέβαια.
Η τωρινή τιμή βεβαίως θα αποτελεί ωραία ανάμνηση,δεν ξαναγίνονται αυτά...