Aune S 16

Όταν λέμε οτι παίζει καλά με ποιο αντίστοιχο μπορεί να συγκριθεί και να πούμε οτι παίζει εξίσου καλά;

Εγώ πιστεύω πως θα είχε καλή κόντρα με το Pioneer.
Θα ήθελα να τα ακούσω δίπλα-δίπλα.

Το dacάκι (σε μέγεθος) παίζει σημαντικά πάνω απ'όλα όσα έχω ακούσει της μικρομεσαίας κατηγορίας (έως 1,5Κ) που μπορώ να κινηθώ.
Παραπάνω δεν έχω εμπειρίες στο σύστημά μου και ελάχιστες έξω απ' αυτό.

Απλή εκτίμηση...
Απ' όσα ακριβότερα έχω ακούσει (για ευνόητους λόγους θα αποφύγω να τα ονομάσω), σε χαμηλές και δυναμικά θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό.
Στα υπόλοιπα θα χτυπήσει στα ίσια τα τίμια μηχανακια και πάνω απο 1,5Κ. Ως πιο επίπεδο τιμής δεν μπορώ να προσδιορίσω.

Δεν φτάνει δηλαδή dac της κατηγορίας 1200-1500. Ρωτάω γιατί κάπου εκεί θα έλεγα να κινηθώ εκτός και υπήρχε κάποια ευχάριστη έκπληξη με λιγότερα χρήματα και ίδιες επιδόσεις.

Απάντηση: Re: Aune S 16

Σπύρο το ανάποδο έγραψα...
"Το dacάκι (σε μέγεθος) παίζει σημαντικά πάνω απ'όλα όσα έχω ακούσει της μικρομεσαίας κατηγορίας (έως 1,5Κ)"

Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει για το 4495 και κατ επέκταση για το aune είναι το παρακάτω σχόλιο του dimdim αναφορικά με το DSD:

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ed-DAC?p=1057350976&viewfull=1#post1057350976

Δημήτρη μπορείς να το εξηγήσεις παραπάνω;

Το σχόλιό μου ήταν περισσότερο προς τα Κινέζικα πλακετάκια των 50 με το 4495, τα οποία το δουλεύουν σε parallel mode (δηλαδή hardware control, όχι software) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει DSD, ασχέτως DoP vs native (που έχει να κάνει με το USB to I2S interface).

Επίσης ανέφερα ότι το 4495 παίζει μεν DSD, αλλά το κάνει μετατρέποντάς το εσωτερικά σε PCM (όπως κάνει και το ES9018), σε αντίθεση με το (παλιότερο) 4490 το οποίο παίζει DSD εντελώς natively (δεν το κάνει PCM).

Αλλά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο πρακτικά. Το Aune όσο το έχω ακούσει με DSD σκοτώνει.

Το άκουσα και εγώ ενδελεχώς στον Πάνο την Παρασκευή το βράδυ.

Καταναλώσαμε πολύ χρόνο ακρόασης με την αλλαγή φίλτρων.

Θεωρώ ότι παίζει πολύ καλά για τα χρήματά του ειδικά τα ψηλά που δεν ενοχλούν και τα δυναμικά του.

Δεν συμμερίζομαι τα διθυραμβικά σχόλια όμως, ειδικά για την ποιότητα και ανάλυση του χαμηλού του, θα το ακούσω στο σπίτι μου με την ησυχία μου σε μακρόχρονη ακρόαση και με το Soekris δίπλα δίπλα και θα επανέλθω.

Δεν θα είναι πολύ σύντομα Σταύρο ίσως μετά από δυό τρεις βδομάδες και φυσικά όταν μπορεί και ο Πάνος.

Θα ξεκινησω με μια καταγγελια για το μελος Νταλανικ.
Μας καλεσε σπιτι του εχοντας μονον 20 μπυρες των 500 γρμ. στο ψυγειο.
Τελως παντων επειδη ηταν ξαφνικο, του ριχνω επιεικως κιτρινη καρτα.

Γνωρισα και τον Σερκο, ωραιος τυπος με παθος για την μουσικη αναπαραγωγη και την υγιεινη ζωη.

Στην ακροαση, ο συνδυασμος Aune με τα λοιπα με επιασε στον υπνο, πραγματικα δεν περιμενα τοσο δυνατο χτυπημα στην εισαγωγη του Χοτελ Καλιφορνια.
Το συστημα του Νικου δεν το ξερω, το ακουσα χθες για μιση ωρα περιπου πριν ακουσουμε το Aune.
Ισορροπημενος ηχος θα ελεγα χωρις εξαρσεις, πραγμα δυσκολο για τοσο περιεργο χωρο και με το στησιμο στην μικρη διασταση του δωματιου.
Η εντυπωση που ειχαμε ολοι απο το Aune ηταν οτι ειναι δυναμικο, αναλυτικο και ευχαριστο με επαρκη εκταση στο χαμηλο αλλα συγχρονως και καθαροτητα .
Συγκριση με το Μαμπο δεν ειμαι σε θεση να κανω καθως το ακουσαμε πολυ λιγο. Ο Νικος προφανως ξερει καλυτερα.
Δεν ακουσαμε dsd οποτε δεν ξερω πως συμπεριφερεται.
Θα εχει ενδιαφερον μια ακροαση με μεγαλυτερης αξιας ντακ για να ξερουμε που πηγαινουμε.
Νικο ευχαριστω για την παρεα, θα τα ξαναπουμε συντομα.

@Λεμον, χθες ρωταγα για σενα, θα τα πουμε ελπιζω απο κοντα συντομα.

Yπάρχει κάπου η πληροφορία σε τι pcm δειγματοληψιά μετατρέπει το dsd το ess9018;

Δεν έχω βρει κάπου κάποια αναφορά, αλλά δεν παίζει ρόλο, μιας και το 9018 ούτως ή άλλως τα κάνει όλα upsample στα 1,5625MHz (όταν υπάρχει 100MHz ρολόι).

Απάντηση: Re: Aune S 16

Θα ξεκινησω με μια καταγγελια για το μελος Νταλανικ.
Μας καλεσε σπιτι του εχοντας μονον 20 μπυρες των 500 γρμ. στο ψυγειο.
Τελως παντων επειδη ηταν ξαφνικο, του ριχνω επιεικως κιτρινη καρτα.

Εμ δεν τα θυμάσαι καλά ρε ψηλέ.
2 ήταν οι 500άρες του ψυγείου και οι υπόλοιπες 18 ήταν 300άρες απο το κασόνι.

Δεκτή πάντως η κάρτα. Βάλε και πρόστιμο,,, με πιάσατε εξαπίνης.
Και δεν σηκώνεις και το γουίσκι να εξιλεωθώ ρε γ@μώτη μου :ADFADF1:

...εγω με την σειρα μου να ευχαριστισω το Νικο για την φιλοξενια και την καλη παρεα των Βλαση και Βασιλη
και
οταν εχεις καλη παρεα η μουσικη απλα την συνοδευει!

Φουλ ριβiού βλέπω!
Τελικά όλοι συμφωνούν στα ίδια και δεν είναι παράξενο.
Αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι αν αυτές οι αρετές οφείλονται στο τσιπάκι,στην υλοποίηση ή στο FPGA που όπως είδαμε και στο Chord αλλά και στον Δράκο,είναι ο δρόμος που επιλέγουν οι κατασκευαστές τελευταία.
Λογικό μιας κι έτσι περιορίζουν πολύ το λάθος κβαντισμού περιορίζοντας πολύ το approximation της μετατροπής.
Οπότε θα ήταν ενδιαφέρουσα η σύγκριση με κάποια μελλοντική υλοποίηση με 4495s που όμως δεν θα χρησιμοποιεί FPGA.

Έχουμε πάντως να δούμε πολλά στο άμεσο μέλλον...

Re: Απάντηση: Aune S 16

Φουλ ριβiού βλέπω!
Τελικά όλοι συμφωνούν στα ίδια και δεν είναι παράξενο.
Αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι αν αυτές οι αρετές οφείλονται στο τσιπάκι,στην υλοποίηση ή στο FPGA που όπως είδαμε και στο Chord αλλά και στον Δράκο,είναι ο δρόμος που επιλέγουν οι κατασκευαστές τελευταία.
Λογικό μιας κι έτσι περιορίζουν πολύ το λάθος κβαντισμού περιορίζοντας πολύ το approximation της μετατροπής.
Οπότε θα ήταν ενδιαφέρουσα η σύγκριση με κάποια μελλοντική υλοποίηση με 4495s που όμως δεν θα χρησιμοποιεί FPGA.

Έχουμε πάντως να δούμε πολλά στο άμεσο μέλλον...

Απο τεχνικής πλευρας το Chord Hugo με το Aune S16 εχουν μεταξυ τους ελάχιστη σχεση, μην σε μπερδευει το FPGA. Στην πραγματικότητα ειναι αντιδιαμετρικά σχέδια με το Chord να πλησιάζει ισως το Exogal ενω το Aune να ειναι "παραδοσιακό" DAC οπως το 99% της αγορας.

Περαν αυτου και έχοντας περάσει αρκετες ημερες μαζι με το S16 θα συμφωνήσω με την αναλυση του Νικου στα περισσότερα. Για να γινουν αντιληπτά τα πταίσματα του Aune σε ορισμενους τομείς πρεπει να τοποθετηθεί διπλα σε κατι ακομα καλύτερο.

Ειμαι βεβαιος οτι αν το Aune εγραφε επανω ΧΨΖ ευρωπαικη ή ιαπωνικη μαρκα και κοστιζε 2.350 ευρω πολλοι εδω μεσα θα το κοίταζαν με "λιγουρα" αλλα απλα δεν θα μπορούσαν να το αγοράσουν λογω κρίσης. Τωρα ψειρίζουμε την μαϊμού και κάνουμε κονξες γιατι ειναι κινέζικο, φτηνό και δεν εχει marketing.

edit Βρηκα καποια ακομα στοιχεια για το Exogal, το Chord δεν εχει σχεση τελικα. Το Exogal ειναι σαφως πιο κοντα στο Aune, Audiobyte κτλ