Aune S 16

Δεν αντιλέγω για την διαφορετική σχεδίαση.
Αυτό που λέω εγώ είναι πως οι νέες σχεδιάσεις έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα.
Κι ο Watts κάτι παρόμοιο λέει όταν αναφέρεται στην σχεδίαση.Περισσότερα taps=λιγότερο λάθος.

Από κει και πέρα ναι,οι δρόμοι είναι πολύ διαφορετικοί και χωρίς να έχω ακούσει (μιας και ΑΚάκιας,ας λέει ο άλλος για τις σαύρες) είμαι σίγουρος πως είναι ότι πρέπει και πως ακόμα κι όταν αρχίσουν οι Ιαπωνικές ή οι Ευρωπαϊκές υλοποιήσεις,δύσκολα θα το χτυπήσουν στην τιμή για αυτά που προσφέρει.

H σχεδιαση του Chord δεν εχει σκοπο να κανει οτι το Aune, ειναι αλλο φρουτο. Στο τελος δλδ ολα μουσικη θα προσπαθήσουν να παίξουν αλλα η μέθοδος δεν εχει καμια μα καμια σχεση. Το FPGA στο Aune κανει εντελώς διαφορετική δουλειά απ'οτι στου Watts το σχεδιο, δεν αντιμετωπίζουν καν τα ιδια προβλήματα οπως λες.

Αυτό που θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον (όχι μόνο για μένα) είναι η δοκιμή του Chord 2qute.

Με κόστος μόλις 50% πάνω από την αξία του Aune, αποτελεί μια διαφορετική και καλή πρόταση μέχρι τα 2,000 .

Χώρια ότι προδιαγράφεται σαν καλύτερη συσκευή από το Hugo (*) (όταν παίζει από usb). Ήδη οι πρώτοι κάτοχοι διεθνώς δηλώνουν ενθουσιασμένοι...

(*) δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου... :)

Last edited:
Re: Απάντηση: Aune S 16

.....ακόμα κι όταν αρχίσουν οι Ιαπωνικές ή οι Ευρωπαϊκές υλοποιήσεις,δύσκολα θα το χτυπήσουν στην τιμή για αυτά που προσφέρει.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, πχ. το pioneer έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής, είναι επώνυμο Τζαπάν και φτηνό, τώρα εάν άλλοι πουλάνε ακριβά, αυτό είναι άλλο θέμα!

Απάντηση: Re: Aune S 16

H σχεδιαση του Chord δεν εχει σκοπο να κανει οτι το Aune, ειναι αλλο φρουτο. Στο τελος δλδ ολα μουσικη θα προσπαθήσουν να παίξουν αλλα η μέθοδος δεν εχει καμια μα καμια σχεση. Το FPGA στο Aune κανει εντελώς διαφορετική δουλειά απ'οτι στου Watts το σχεδιο, δεν αντιμετωπίζουν καν τα ιδια προβλήματα οπως λες.

Μάλλον θέλω περαιτέρω μελέτη,δεν έκανα my homework σωστά. :flipout:
(Δηλαδή για να καταλάβω,το fpga του aune είναι μόνο για τα φίλτρα,κλπ,δεν κάνει υπερδειγματοληψία;Γαμώτο,είναι και λίγα αυτά που έχουν γραφτεί επισήμως,δεν βγάζω άκρη! )

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παναγιώτη,οκ,μετά είδα το edit.:ernaehrung004:

Το Aune χρησιμοποιει το FPGA για να κανει buffering κτλ οποτε μετα στελενει το σημα σε ενα τσιπακι DAC AKM 4495. Το Chord δεν εχει καθολου τσιπακι DAC. Τπτ, μηδεν! Κανει την μετατροπη μεσα στο FPGA και τελος. Καμια σχεση δλδ με τα υπολοιπα.

Αυτο με τα "tap" που λενε ειναι ενα interpolation (δλδ αναμεσα σε καθε 2 τιμες δειγματοληψίας αυτος με αλγόριθμο υπολογιζει κατι χιλιαδες ακομα, πληροφορια που δεν υπαρχει στην ηχογραφιση). Το Aune κανει το buffering του, επαναχρονιζει με τα Master clock και στελνει σε κλασσικο τσιπ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ήδη οι πρώτοι κάτοχοι διεθνώς δηλώνουν ενθουσιασμένοι...

Λαθος νημα αλλα σαν προιον ειναι "ιδιαιτερο" και ισως καπως μακρυα απο την λογικη του (έστω affordable) "high end" (αν για high end εννοούμε το οσο πιο κοντα στο γεγονος που ηχογραφήθηκε)

Αν μου επιτρεπόταν να συνοψίσω τα ηχητικά χαρακτηριστικά της προσέγγισης του Chord (με βάσει τη δική μου αξιολόγηση αλλά και αυτές που έχω αποκομίσει από το διεθνές τύπο), τότε θα επικεντρωνόμουν στο χαμηλό άριστης περιγραφής, στην καθαρότητα σε όλο το φάσμα και στην μοναδική φυσικότητα αναπαραγωγής.

Αυτο με τα "tap" που λενε ειναι ενα interpolation (δλδ αναμεσα σε καθε 2 τιμες δειγματοληψίας αυτος με αλγόριθμο υπολογιζει κατι χιλιαδες ακομα, πληροφορια που δεν υπαρχει στην ηχογραφιση). Το Aune κανει το buffering του, επαναχρονιζει με τα Master clock και στελνει σε κλασσικο τσιπ.

Τα taps (και ο αριθμός τους) έχουν να κάνουν με το reconstruction filter που παίζει πάντα σε κάποια φάση της "αλυσίδας" του DAC. Το πως γίνεται το oversampling / upsampling δεν έχει απαραίτητα να κάνει (κατά πόσο γίνεται με zero insertion ή με interpolation), αλλά έχουν να κάνουν πάντα με το ψηφιακό φίλτρο. Αυτό που μας διδάσκει αυτή την εποχή η εμπειρία σχεδίασης φίλτρων για το Soekris είναι ότι το πλήθος τους είναι δευτερεύων, και πρώτα απ' όλα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις σε θεωρητικό επίπεδο. Τα reconstruction filters είναι μια επιστήμη από μόνα τους.

Για να μη φύγουμε πολύ off topic, το 4495 έχει δικά του reconstruction filters και στο Aune το FPGA κάνει ουσιαστικά source selection, επιλογή master clock, FIFO και reclocking. Δεν μπλέκει με taps και interpolation.

Για να μη φύγουμε πολύ off topic, το 4495 έχει δικά του reconstruction filters και στο Aune το FPGA κάνει ουσιαστικά source selection, επιλογή master clock, FIFO και reclocking. Δεν μπλέκει με taps και interpolation.

Το Aune κανει το buffering του, επαναχρονιζει με τα Master clock και στελνει σε κλασσικο τσιπ.

Λεμε ακριβός τα ιδια. Τα taps ηταν για το Chord. Το Aune χρησιμοποιεί με "παραδοσιακο" τροπο (FIFO buffer Κτλ) το Altera του ενω το Chord μεσω του Spartan κανει και την καθεαυτό μετατροπή.

Οκ,τώρα βγάζουμε άκρη,έχει δίκιο ο Παναγιώτης,δεν έχει σχέση ούτε με chord που προφανώς είναι μια κατηγορία μόνο του ούτε με το Audiobyte που δειγματίζει το σήμα στα 500 Mhz με μεγάλο αριθμό taps (μεταξύ άλλων,που η ίδια λέει πως είναι ιδιαίτερα αποδοτικό στις μικρές αναλύσεις) .

Η συγκεκριμένη μέθοδος πάντως ακούγεται σωστή αν αναλογιστεί κανείς πως τα περισσότερα δείγματα αντιπροσωπεύουν περισσότερες τιμές.
Εφ' όσον το αναλογικό σήμα έχει άπειρες ενδιάμεσες τιμές και κατά την μετατροπή σε ψηφιακό οι ενδιάμεσες καθορίζονται 'στο περίπου' (by approximation) περισσότερα δείγματα δεν σημαίνει και λιγότερο λάθος;*

Τώρα το που γίνεται η διαδικασία είναι μάλλον επιλογή των κατασκευαστών,κλπ όπως καταλαβαίνω.
Και μιας και αναφέρθηκε το Exogal,μακάρι να ήταν όλοι τόσο ειλικρινείς όσον αφορά τις υλοποιήσεις τους.
Είναι οι μόνοι από όσο ξέρω που αναφέρουν καθαρά πως κάνουν μετατροπή του DSD64 σε PCM 176.4 και του DSD128 σε 352.8.

*Αυτό βέβαια αναφέρεται στην αντίστροφη μετατροπή κι έχει να κάνει πιο πολύ με την παραγωγή,δεν ξέρουμε τι γίνεται στην μετατροπή που ενδιαφέρει εμάς,η αλήθεια να λέγεται...

Last edited:
Το αναλογικό σημα δεν εχει περισσότερες διακριτές τιμες, ειναι συνεχόμενο (άπειρο) οπως και η μουσικη απο ακουστικά οργανα-φωνες. Εμεις προσπαθώντας να το κανουμε ψηφιακο καταγράφουμε συγκεκριμενο αριθμο τιμων/ δευτερολεπτο και αναλογα με την τεχνικη υπαρχει ή οχι ποικιλια ανα τιμη. Τα γραφω οσο πιο απλα μπορω, αν θελει ας το εξηγήσει αλλος καλυτερα.

Το Chord προσθετει μεσω υπολογισμων πολλες ενδιαμεσες τιμες που δεν υπαρχουν στην ψηφιακη ηχογράφηση, περισσότερες απο αλλα ντακ και την μετατροπή σε σημα την αναλαμβανει το ιδιο το FPGA, δεν εχει δλδ κλασσικο Digital to Analog converter τσιπ.

Και αν το είχε δώρο με γαριδάκια θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Η καλύτερη τιμή στο κόσμο είναι παιδιά, για τους φίλους του AVClub.

Απάντηση: Re: Aune S 16

Επεσε η παραγγελιά! Μου εταξε και...γαριδακια* ο συνονοματος!
Ο πρωτος ειμαι;

*ελπιζω οχι κινεζικα!!!