Auris 1.6, Corolla 1.6, ή Avensis 1.8 ???

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Προέρχομαι από 15 απροβλημάτιστα χρόνια και 280k km με την Corolla Sedan του 92... Σχεδόν όλα στην Αθήνα, με 2k-3k τον χρόνο σε ταξίδια... Το μόνο που μου ζήτησε από μόνο του ήταν 2 φορές μπαταρία και 1 τρίψιμο οι επαφές της μίζας... Ηρθε ο καιρός να το παραχωρήσω στο έτερο ήμισυ και με την προοπτική να αρχίσουν και τα παιδιά μου κάποια στιγμή να μαθαίνουν σιγά-σιγά να οδηγούν... Γιά μένα τώρα υπάρχει το δίλλημα... Corolla ή Avensis ? Η Corolla μεγάλωσε κι ακρίβυνε, το Avensis πάει σιγά σιγά γιά αλλαγή μοντέλου, στα λεφτά η διαφορά είναι μικρή.. Οι συνθήκες θα παραμείνουν οι ίδιες (Αθήνα με κανα-δυό ταξιδάκια τον χρόνο στην Ξάνθη... Κάτι Χαλκίδες και Ναύπλια δεν πιάνονται "εκτός έδρας")
Εχει κανείς σας προσωπική εμπειρία κι από τα δύο (αν και η Corolla είναι πολύ καινούργια ακόμα) Τι γνώμη έχετε? Υπάρχει και το Auris, αλλά σκέφτομαι οτι ίσως μου λήψει το πορτμπαγκάζ...

Υπάρχει και το Auris, αλλά σκέφτομαι οτι ίσως μου λήψει το πορτμπαγκάζ...

Ναι αλλα θα εχεις δυο αυτοκίνητα τωρα, αρα δυο πορτμπαγκαζ!
Βεαβαι στην περιπτωση που θελεις να μεταφερεις κατι και οχι σε ταξιδι που προφανως θα κινηθεις με το ενα αυτοκίνητο!

Σωστότατος !!! Δεν το είχα δει εξ'αρχής, αν και μπροστά στα μάτια μου... Πράγματι, αν δεν πρόκειται γιά μεγάλο ταξίδι, αλλά γιά μικρές αποστάσεις, στην μεταφορά κάποιων πραγμάτων μπορώ να καλυφθώ από το παλιό...

Οσο μεγαλώνουν τα παιδιά, τόσο λιγοστεύουν οι απαιτούμενοι χώροι φόρτωσης γιά ταξίδι...

Αν θες χώρο, Avensis δαγκωτό. Αλλιώς, Auris με χίλια.
Το Auris είναι ουσιαστικά η πεντάθυρη και τρίθυρη έκδοση του νέου Corolla.
Διαφορά με το Sedan μοντέλο που διατηρεί την ονομασία Corolla υπάρχει μόνο στην εμφάνιση.

Αν θες χώρο, Avensis δαγκωτό. Αλλιώς, Auris με χίλια.
Το Auris είναι ουσιαστικά η πεντάθυρη και τρίθυρη έκδοση του νέου Corolla.
Διαφορά με το Sedan μοντέλο που διατηρεί την ονομασία Corolla υπάρχει μόνο στην εμφάνιση.

H διαφορά δεν είναι μόνη εκεί, μιλάμε πια μόνο 1574 c.c και τίποτε άλλο -bye- .
Το Corolla, έβγαινε και 1,4 & 1,6 :grinning-smiley-043 .
Η γνώμη μου είναι και μένα Auris, οκ ποτέ δεν είχαν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους οι Ιάπωνες :grinning-smiley-043 αλλά από μοτόρια έίναι έτη φωτός μπροστά, από όλους του αλλους.

xmm στην έκθεση που είδα το auris μου φάνηκαν ανύπαρκτοι οι χώροι για τους πίσω επιβάτες.
Εγω δε χώραγα πάντως...

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας.
Είμαι κάτοχος του Auris (Trendy 1.6L) εδώ και 1 μήνα. Οι πρώτες εντυπώσεις που έχω είναι άριστες. Γραμικός κινητήρας, αρκετά καλή ισχύ (125 άλογα), πολύ καλή ροπή. Η εργονομία είναι σε υψηλά επίπεδα καθώς και η ποιότητα κατασκευής. Όσον αφορά τους χώρους ειδικά στα πίσω καθίσματα είναι Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Ι!!!!! Είμαι 1,83 και κάθομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ με αρκετό κενό στα πόδια.
Το πορτ-μπαγκάζ είναι καλό για την κατηγορία. (360 λίτρα).
Αυτά ελπίζω να βοήθησα.

πάρε Corolla.
1ον) το Avensis απορρίπτεται όχι γιατί δεν είναι καλό αλλά δεν κάνει για Αθήνα. Είναι πολύ μεγάλο και ογκώδες. Αυτό και μόνο...
2ον) το Auris δεν είναι τόσο ποιοτικό εσωτερικά όσο το Corolla (πιάσε το ταμπλό και θα καταλάβεις).
3ον) Αν και έχουν τα ίδια άλογα, η Corolla είναι κατά κάτι πιο γρήγορη (αν σε ενδιαφέρει αυτό).
4ον) Αν είναι να το οδηγείς εσύ πάρε Corolla, αν είναι να το οδηγούν τα παιδιά σου πάρε Auris.

Προσωπικά δε μου αρέσει το σχέδιο του auris ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά, αλλά αυτό είναι προσωπική γνώμη.

5ον) Πιστεύω οτι το νέο Corolla (παρά το πορτ μπαγκάζ) είναι σχεδιαστικά αξιόλογο που μπορεί να οδηγηθεί άνετα και από μικρούς χωρίς κόμπλεξ του στυλ "τι μπακατέλα είναι αυτή που οδηγείς" κτλ.
Τώρα αν σώνει και καλά θέλεις Corolla και μικρό, πάρε Auris.

Κι εγώ δε θα πήγαινα σε Avensis, βασικά γιατί δε μου αρέσει. Αν βέβαια θες χώρους Avensis δαγκωτό, είναι η χαρά του οικογενειάρχη. Από 'κει και πέρα πας σε Auris ή Corolla ανάλογα του αν θες μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο. Προσωπικά εμφανησιακά μ' αρέσει περισσότερο το Auris αλλά παρόλαυτά θεωρώ και το Corolla φοβερά εμφανήσιμο και καλοσχεδιασμένο για την κατηγορία του (μικρομεσαίο sedan). Ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο πιστεύω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά. Δηλαδή εκεί που είχες ένα σχεδόν αδιάφορο sedan (κατά τη γνώμη μου πάντα) με την καινούρια έκδοση έχεις ένα αυτοκίνητο που σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί... μπακατέλα όπως λέει κι ο Αντώνης. Το αντίθετο - μάλιστα κάπου είχαν σχολιάσει ότι φέρνει σχεδιαστικά και σε Lexus και νομίζω πως πράγματι έτσι είναι. Τώρα αν ισχύουν και τα υπόλοιπα που λέει ο Αντώνης (πιο ποιοτικό - το οποίο όμως δεν το γνωρίζω ο ίδιος) σίγουρα θα πήγαινα για Corolla. Η σχεδιαστική διαφορά σε σχέση με το Auris δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην το προτιμούσα (αν έχει τα άλλα προτερήματα πάντα, έτσι;).

Τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες του Corolla στο σάιτ της Τoyota, μου φάινεται πιο ωραίο από το Auris.

Ίσως επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω "κοφτά" αμαξώματα...

Υ.Γ. Το Prius το σκέφτηκες καθόλου; Είναι και πιο οικονομικό στη βενζίνη και νομίζω στα υβριδικά δεν ισχύει ο δακτύλιος.

Σεβασμος στην αξιοπιστια της Toyota !

Ωστωσο κατι σε Golf 1.4 TSi δεν "παιζει" ??

Η προσωπικη μου αποψη οσον αναφορα τα toyota ειναι οτι ειναι πολυ πισω αισθητηκα.

Εναλλακτικα θα σου προτεινα Corolla Verso.
Παραλιγο να το παρω,τελικα με κερδισε το Αstra.

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας, είναι όλες ενδιαφέρουσες !

Guybrush, to Prius ξεφεύγει στα λεφτά, 3κ-4κ πάνω από το Avensis 1.8
gbalaskas, από οικονομία στο καύσιμο τι λέει ? και αυτό το σύστημα γρήγορης πρόσβασης κι εκίνησης τι είναι ?

Από πληροφορίες που συγκέντρωσα, το Corolla ειναι made in Japan και δεν προοριζόταν γιά την ευρωπαική αγορά. Κυκλοφόρησε όμως σε 2-3 ευρωπαικές χώρες και θεωρείται επιτυχία της αντιπροσωπίας που έπεισε τα κεντρικά να το στείλουν και στην Ελλάδα (δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει αυτό - σε περιοδικό το διάβασα). Για την ευρωπαική αγορά προορίζεται το Auris, made in Turkey (όχι οτι αυτό σημαίνει κατ'ανάγκη κάτι)...
Το Auris έχει τοποθετημένο ψηλά τον λεβιέ ταχυτήτων, σε σχέση με την Corolla που τον έχει τοποθετημένο στην κλασσική θέση

Απάντηση: Re: Auris 1.6, Corolla 1.6, ή Avensis 1.8 ???

Όσον αφορά τους χώρους ειδικά στα πίσω καθίσματα είναι Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Ι!!!!! Είμαι 1,83 και κάθομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ με αρκετό κενό στα πόδια.
Το πορτ-μπαγκάζ είναι καλό για την κατηγορία. (360 λίτρα).
Αυτά ελπίζω να βοήθησα.

Λες να μπήκα στο AYGO? :furious3:

Πάντως εγώ δε χώραγα και εχουμε το ίδιο ύψος.

Σεβασμος στην αξιοπιστια της Toyota !

Ωστωσο κατι σε Golf 1.4 TSi δεν "παιζει" ??

εχω ακούσει γιά πολλά προβλήματα (golfclub forums). Πανάκριβα σέρβις. αλλά και αλλοιώς να ήταν, προτιμώ toyota αν και στα ίδια λεφτά περίπου. Δεν το σνομπάρω το golf, είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του...

Re: Απάντηση: Re: Auris 1.6, Corolla 1.6, ή Avensis 1.8 ???

Λες να μπήκα στο AYGO? :furious3:

Πάντως εγώ δε χώραγα και εχουμε το ίδιο ύψος.

Tραβιούνται τα πίσω καθίσματα μπροστα για αυξηση του χώρου αποσκευών... ισως γιαυτό το βρήκες τόσο στενό....

Τα TSI καίνε λάδια, αν τα πατάς βέβαια που θα τα πατάς. Για να είσαι σίγουρος πρέπει να έχεις και ένα μπετονάκι στο πορτ μπαγκάζ για συμπλήρωμα. Ούτε RΧ-8 να ήταν...