Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Για άλλη μια φορά, αν δεν έχει HDMI Out (1.3) και το σχετικό support, δεν μπορεί. Αν θέλεις, μας πιστεύεις. Εγώ δεν ξανα-ασχολούμαι με το θέμα.

1. Η λογική με βάση τις πιθανότητες λέει ότι δεν γίνετε, αφού ως τώρα μόνο 1 συσκευή έχω δει που να μπορεί να βγάλει HD μέσω S/PDIF. Αλλά εγώ θέλω κάτι σίγουρο. Γιατί όπως προείπα και το PS3 υποστηρίζει HDMI 1.3, αλλά δεν βγάζει HD ήχο. Οπότε περιμένω να δω τι θα πει και η Philips.

Αυτό μου ακούγεται λίγο παράξενο. Έχει κάποιο περιορισμό η κάρτα ήχου που έχεις;
2. Από ότι θυμόμουν έτσι έγραφε το manual. Αλλά τώρα που το βλέπω καλύτερα, αυτό δεν το γράφει στο PCM, αλλά όταν περνάει από DTS enconding. Για on board μιλάω. Δλδ στις λοιπές κάρτες ήχου δεν υπάρχει πρόβλημα ταυτόχρονης χρήσης γενικά ή το DTS enconding είναι κόλπο μόνο της συγκεκριμένης κάρτας???

Εμείς είπαμε ότι ο ήχος που περνάει είναι μια χαρά HD, εσύ δεν μας πιστεύεις.
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι το HD στην τελική. HD Audio = High Definition Audio = ήχος γραμμένος σε υψηλότερη ανάλυσης από 44k/16bit, δηλαδή μέχρι και 192k/24bit. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι για να χαρακτηρίζεται κάτι HD Audio δεν είναι απαραίτητο να είναι σε ψηφιακή μορφή. HD Audio είναι και το αποτέλεσμα της μετατροπής ενός HD Audio Stream σε αναλογικό σήμα.

3. Αφού το manual έγραφε ότι δεν δέχεται HD από άλλη είσοδο πέρα της HDMI και κάποιος ανέφερε ότι γίνετε αυτό καθώς αποκωδικοποιείτε το HD σήμα και περνάει αναλογικά. Οπότε δεν έχουμε πια HD σήμα και για αυτό δεν το γράφει το manual.

Νόμιζα ότι μιλάγαμε για consumer συσκευές. Αν θέλεις να πάμε και σε Pro κανένα πρόβλημα, αλλά μάλλον θα δυσκολευτείς να βρεις τηλεόραση με AES/EBU είσοδο και έξοδο.

4. Γενικά μιλούσα.

Εσύ δεν είπες ότι δοκίμασες τηλεόραση με είσοδο 5.1 και έπαιζε; BTW, ποια τηλεόραση ήταν αυτή; Αυτή που σκοπεύεις να πάρεις; Έδωσες σήμα από PC ή DVD Player; Είσαι σίγουρος ότι το PC/DVD player έδινε σήμα 5.1 και όχι PCM?
5. Τελικά σε PCM ήταν. :p Άρα έβγαζε 2κάναλο PCM και για αυτό το έπαιζε. Αυτό είναι ακόμη καλύτερο. Γιατί έτσι δεν θα χρειάζεται να πατάω το mute κάθε φορά που θα θέλω να δω μια ταινία ή να παίξω παιχνίδια. Το κακό είναι ότι δεν υποστηρίζει έξοδο για HD ήχο. Πάντως από ότι διάβασα το S/PDIF γενικά υποστηρίζει 7.1 ήχο (DD, DTS κτλ), αλλά μόνο 2κάναλο PCM. Δλδ θα μπορούσα να βγάζω μέσω της S/PDIF της TV πολυκάναλο ήχο, αρκεί να μην είναι PCM.

Ναι, στα HD DVDs / BluRays, όχι στα DVDs, και σίγουρα δεν περνάει από S/PDIF. (Μεταξύ μας, οι τίτλοι HD DVD / BluRay που τελικά έχουν ήχο 7.1 είναι 2-3, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..)

6. Μέσω HDMI.
Αυτό σκεφτόμουν. Αξίζει τα 7.1, απ’ την στιγμή που λογικά δεν θα υπάρχουν πολλά blu ray σε 7.1??

Το PCM είναι προαιρετικό στα HD DVD / BluRay, και τα DVD δεν υποστηρίζουν καθόλου πολυκάναλο PCM.

To PCM μπορεί να είναι HD. Ανάλογα το sampling rate / bit resolution.

7. Στο link γράφει ότι είναι υποχρεωτικό. Από ότι κατάλαβα όλα τα DVD, Blu Ray και HD DVD το έχουν και για αυτό πχ τα DVD player και το PS3 μπορούν να βγάλουν PCM. Πριν νόμιζα ότι έκαναν μετατροπή του σήματος σε PCM και το έβγαζαν έτσι.

To hardware που έχουμε στα PCs μας δεν υποστηρίζει ψηφιακό HD Audio output, όπως σου έχουμε πει περίπου 1000 φορές μέχρι τώρα. Γιαυτό παίζουμε αναλογικά.

8. Μην την ξανανοίγουμε αυτή την κουβέντα. Είπαμε πως η Auzen μπορεί να το κάνει. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει και καμιά συσκευή που να το υποστηρίζει. Αλλιώς αυτή την στιγμή θα είναι άχρηστο. :p

Όσο για το PS3, δεν το ξέρω ως κονσόλα και δεν με απασχολεί.

9. Εγώ θέλω HD ήχο για να βλέπω ταινίες. Οπότε με απασχολεί και το PS3 και τα Blu Ray player. Από ότι διάβασα τα Blu Ray player υποστηρίζουν HD και PCM ήχο μέχρι και 5.1!!! Ενώ το PS3 υποστηρίζει και 7.1 PCM, αλλά όχι HD. Τώρα το πόσα blu ray έχουν 7.1 είναι άλλη κουβέντα. Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι το PS3 είναι καλύτερο απ’ το blu ray player καθώς αυτή την στιγμή το PS3 βγάζει είτε 2κάναλο, είτε 7.1 PCM και δεν μπορεί να βγάλει 5.1 PCM (μην ρωτάτε γιατί. Δεν ξέρω :p) και αναγκαστικά τα 5.1 μπορεί να τα βγάλει μόνο με DD,DTS κτλ. Κουφό ακούγετε, αλλά αυτό κάνει. Οπότε αν θέλουμε 5.1, θα πρέπει manually να αλλάζουμε το setup και να βγάζουμε το PCM.

Κάτσε να τα μαζέψουμε πάλι για να βγάλουμε μια άκρη.

1. HD ήχο γενικά υποστηρίζετε μόνο από HDMI. H Auzen είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. :p
2. Μέσω S/PDIF γενικά βγαίνει 2κάναλο PCM και ως 7.1 (δλδ 6.1) DD,DTS κτλ.
3. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα και αναλογική και ψηφιακή έξοδο. Αλλά από ότι κατάλαβα δεν θα πρέπει να επεξεργάζεται το ψηφιακό σήμα, όπως κάνει και η on board κάρτα της M/B και για αυτό λογικά δεν μπορούσε ταυτόχρονα να βγάλει και ψηφιακό και αναλογικό.
4. Τα Blu Ray player αυτή την στιγμή βγάζουν μέχρι 5.1 PCM και HD.
5. Το PS3 δεν μπορεί να βγάλει HD και μπορεί να βγάλει μόνο 2κάναλο και 7.1 PCM.

Στην ψηφιακή έξοδο της κάρτας που βγάζει PCM, βγάζει αυτόματα όσα κανάλια χρησιμοποιούνται και δεν τα επιλέγω εγώ όπως στην αναλογική έξοδο. Σωστά???
Μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα το HDMI της ATΙ και μια κάρτα ήχου ή πρέπει αναγκαστικά να επιλέξω ένα απ’ τα 2???

ΥΓ: Ουφφφ… πολλά έγραψα πάλι. :p

Κάτσε να τα μαζέψουμε πάλι για να βγάλουμε μια άκρη.

1. HD ήχο γενικά υποστηρίζετε μόνο από HDMI. H Auzen είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. :p
2. Μέσω S/PDIF γενικά βγαίνει 2κάναλο PCM και ως 7.1 (δλδ 6.1) DD,DTS κτλ.
3. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα και αναλογική και ψηφιακή έξοδο. Αλλά από ότι κατάλαβα δεν θα πρέπει να επεξεργάζεται το ψηφιακό σήμα, όπως κάνει και η on board κάρτα της M/B και για αυτό λογικά δεν μπορούσε ταυτόχρονα να βγάλει και ψηφιακό και αναλογικό.
4. Τα Blu Ray player αυτή την στιγμή βγάζουν μέχρι 5.1 PCM και HD.
5. Το PS3 δεν μπορεί να βγάλει HD και μπορεί να βγάλει μόνο 2κάναλο και 7.1 PCM.

Στην ψηφιακή έξοδο της κάρτας που βγάζει PCM, βγάζει αυτόματα όσα κανάλια χρησιμοποιούνται και δεν τα επιλέγω εγώ όπως στην αναλογική έξοδο. Σωστά???
Μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα το HDMI της ATΙ και μια κάρτα ήχου ή πρέπει αναγκαστικά να επιλέξω ένα απ’ τα 2???

ΥΓ: Ουφφφ… πολλά έγραψα πάλι. :p

1. Oχι μονο η Auzen. Ολες οι καρτες βγαζουν HD ήχο με αναλογικα σταδια οπως και η Auzen

Εννοούσα HD σήμα.

Από ότι διάβασα η HDMI της ATI δεν μπορεί να βγάλει 5.1 PCM. Μπορεί να βγάλει μόνο 2κάναλο PCM και DD μέχρι τα 5.1! Οπότε μιλάμε για μουφιά. :p

The integrated HD Audio codec of Radeon™ HD2xxx series does NOT support Multi-Channel Linear PCM (5.1). It supports 2-Channel LPCM and Multi-Channel AC3 5.1 Audio formats for HDMI output using DVI-HDMI adapter.

Εκτός αυτού όπως προανέφερα μέσω S/PDIF υποστηρίζετε και σ’ αυτό μόνο 2κάναλο PCM, αλλά και όλα τα άλλα format με εξαίρεση το DD+ και HD. Οπότε απ’ την στιγμή που τα Blu Ray player και το PS3 δεν μπορούν να βγάλουν 7.1 HD σήμα ή να το επεξεργαστούν και να το στείλουν στον ενισχυτή αναλογικά, αναγκαστικά αν θέλουμε να ακούσουμε 7.1 HD θα πρέπει να πάρουμε ένα HTPC! Ο μόνος δρόμος. Εκτός αν ξέρει κανείς κάνα Blu Ray που να μπορεί να βγάλει 7.1 HD.

Ερωτήσεις:
1. Το PC βγάζει PCM ήχο στα παιχνίδια και στις λοιπές εφαρμογές??? Δλδ σε όλα πλην τις ταινίες όπου μπαίνει στην μέση το software player (πχ PowerDVD).
2. Αν συνδέσω των κάρτα και με τις αναλογικές εξόδους και τις ψηφιακές, θα μπορώ να επιλέξω στο software που θα κάνει την αναπαραγωγή σε κάθε έξοδο ξεχωριστά αν θέλω PCM ή όχι??? Ή αν επιλέξω PCM ή bitstream θα πιάνει αναγκαστικά όλες τις εξόδου (αναλογική και ψηφιακή)???

Ευχαριστώ.

1. Το PC βγάζει 2κάναλο PCM (ψηφιακό) ή πολυκάναλο αναλογικό σήμα.
An important benefit of this technology is that it enables the use of digital multichannel sound with consumer sound cards, which are otherwise limited to PCM stereo or multichannel analog.

Γνωριζει καποιος κατι νεοτερο επι του θεματος 2.1 σε xp λειτουργικο ?

Ρε παιδιά έχετε βρει στα vista πως μπορούμε να πειράξουμε την ένταση του κάθε ηχείου χωριστά για αναλογική σύνδεση? Στα XP μια χαρά μπορώ. Στα Vista δεν το βρίσκω με τίποτα...

Ρε παιδιά έχετε βρει στα vista πως μπορούμε να πειράξουμε την ένταση του κάθε ηχείου χωριστά για αναλογική σύνδεση? Στα XP μια χαρά μπορώ. Στα Vista δεν το βρίσκω με τίποτα...

Πρεπει να κατεβασεις τους vista beta drivers απο την C-media.
Αυτους εχω και ολα ειναι Ο.Κ.

Χαρμόσυνα νεα για τους κατοχους της X-Meridian!
Συμφωνα με εναν Insider του Avsforum, θα ειναι δυνατη η συνδεση της καρτας με το νεο HDMI 1.3 board της Auzentech!
Επισης, η ιδια η εταιρεια θα διαθεσει καποια καλα Opamps για τις καρτες της..

Auzentech is set to launch a new High End Opamp line for upgrading their soundcards that support opamp replacement. The X-Meridian can take these new high grade opamps.
I also verified with them that the NEW HDMI 1.3 board they will be producing is compatible with the X-Meridian 7.1. Good news for XM owners....[/QUOTE]

To θέμα βέβαια είναι ότι με το HDMI 1.3 τα καλά (και ακόμα καλύτερα με τα νέα opamp) αναλογικά της Meridian θα έχουν νόημα μόνο για όσους έχουν παλιούς (χωρίς HDMI 1.3) ενισχυτές.