Για άλλη μια φορά, αν δεν έχει HDMI Out (1.3) και το σχετικό support, δεν μπορεί. Αν θέλεις, μας πιστεύεις. Εγώ δεν ξανα-ασχολούμαι με το θέμα.
2. Από ότι θυμόμουν έτσι έγραφε το manual. Αλλά τώρα που το βλέπω καλύτερα, αυτό δεν το γράφει στο PCM, αλλά όταν περνάει από DTS enconding. Για on board μιλάω. Δλδ στις λοιπές κάρτες ήχου δεν υπάρχει πρόβλημα ταυτόχρονης χρήσης γενικά ή το DTS enconding είναι κόλπο μόνο της συγκεκριμένης κάρτας???Αυτό μου ακούγεται λίγο παράξενο. Έχει κάποιο περιορισμό η κάρτα ήχου που έχεις;
Εμείς είπαμε ότι ο ήχος που περνάει είναι μια χαρά HD, εσύ δεν μας πιστεύεις.
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι είναι το HD στην τελική. HD Audio = High Definition Audio = ήχος γραμμένος σε υψηλότερη ανάλυσης από 44k/16bit, δηλαδή μέχρι και 192k/24bit. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι για να χαρακτηρίζεται κάτι HD Audio δεν είναι απαραίτητο να είναι σε ψηφιακή μορφή. HD Audio είναι και το αποτέλεσμα της μετατροπής ενός HD Audio Stream σε αναλογικό σήμα.
Νόμιζα ότι μιλάγαμε για consumer συσκευές. Αν θέλεις να πάμε και σε Pro κανένα πρόβλημα, αλλά μάλλον θα δυσκολευτείς να βρεις τηλεόραση με AES/EBU είσοδο και έξοδο.
5. Τελικά σε PCM ήταν.Εσύ δεν είπες ότι δοκίμασες τηλεόραση με είσοδο 5.1 και έπαιζε; BTW, ποια τηλεόραση ήταν αυτή; Αυτή που σκοπεύεις να πάρεις; Έδωσες σήμα από PC ή DVD Player; Είσαι σίγουρος ότι το PC/DVD player έδινε σήμα 5.1 και όχι PCM?
Ναι, στα HD DVDs / BluRays, όχι στα DVDs, και σίγουρα δεν περνάει από S/PDIF. (Μεταξύ μας, οι τίτλοι HD DVD / BluRay που τελικά έχουν ήχο 7.1 είναι 2-3, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..)
Το PCM είναι προαιρετικό στα HD DVD / BluRay, και τα DVD δεν υποστηρίζουν καθόλου πολυκάναλο PCM.
To PCM μπορεί να είναι HD. Ανάλογα το sampling rate / bit resolution.
To hardware που έχουμε στα PCs μας δεν υποστηρίζει ψηφιακό HD Audio output, όπως σου έχουμε πει περίπου 1000 φορές μέχρι τώρα. Γιαυτό παίζουμε αναλογικά.
Όσο για το PS3, δεν το ξέρω ως κονσόλα και δεν με απασχολεί.
Κάτσε να τα μαζέψουμε πάλι για να βγάλουμε μια άκρη.
1. HD ήχο γενικά υποστηρίζετε μόνο από HDMI. H Auzen είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
2. Μέσω S/PDIF γενικά βγαίνει 2κάναλο PCM και ως 7.1 (δλδ 6.1) DD,DTS κτλ.
3. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα και αναλογική και ψηφιακή έξοδο. Αλλά από ότι κατάλαβα δεν θα πρέπει να επεξεργάζεται το ψηφιακό σήμα, όπως κάνει και η on board κάρτα της M/B και για αυτό λογικά δεν μπορούσε ταυτόχρονα να βγάλει και ψηφιακό και αναλογικό.
4. Τα Blu Ray player αυτή την στιγμή βγάζουν μέχρι 5.1 PCM και HD.
5. Το PS3 δεν μπορεί να βγάλει HD και μπορεί να βγάλει μόνο 2κάναλο και 7.1 PCM.
Στην ψηφιακή έξοδο της κάρτας που βγάζει PCM, βγάζει αυτόματα όσα κανάλια χρησιμοποιούνται και δεν τα επιλέγω εγώ όπως στην αναλογική έξοδο. Σωστά???
Μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα το HDMI της ATΙ και μια κάρτα ήχου ή πρέπει αναγκαστικά να επιλέξω ένα απ’ τα 2???
ΥΓ: Ουφφφ… πολλά έγραψα πάλι.![]()
The integrated HD Audio codec of Radeon™ HD2xxx series does NOT support Multi-Channel Linear PCM (5.1). It supports 2-Channel LPCM and Multi-Channel AC3 5.1 Audio formats for HDMI output using DVI-HDMI adapter.
Εμένα πάντως μου είπαν σε άλλο thread ότι έχω πλάκα.
chill φίλος (jesus tm)![]()
Σου έκαναν πλάκα.![]()
An important benefit of this technology is that it enables the use of digital multichannel sound with consumer sound cards, which are otherwise limited to PCM stereo or multichannel analog.
Ρε παιδιά έχετε βρει στα vista πως μπορούμε να πειράξουμε την ένταση του κάθε ηχείου χωριστά για αναλογική σύνδεση? Στα XP μια χαρά μπορώ. Στα Vista δεν το βρίσκω με τίποτα...
Πρεπει να κατεβασεις τους vista beta drivers απο την C-media.
Αυτους εχω και ολα ειναι Ο.Κ.
Auzentech is set to launch a new High End Opamp line for upgrading their soundcards that support opamp replacement. The X-Meridian can take these new high grade opamps.
I also verified with them that the NEW HDMI 1.3 board they will be producing is compatible with the X-Meridian 7.1. Good news for XM owners....[/QUOTE]
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.