Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Πριν από 2 μήνες περίπου, σε αυτό το thread είχα αναφέρει κάποιο πρόβλημα με τη Meridian που είχα ... ότι μετά από ένα λεπτό μέχρι και μια ώρα, ανάλογα με την εφαρμογή Audio ή Video που χρησιμοποιούσα, τα windows πάγωναν. Είχα δοκιμάσει τα πάντα (format, bios update, chipset update, άλλους drivers, ρυθμίσεις στο bios, στα windows, και στις εφαρμογές). Το πρόβλημα δεν είχε λυθεί. Τελικά προχώρησα σε αναβάθμιση motherboard (Asus P5K), RAM και CPU και όλα μια χαρά. Η κάρτα δουλεύει χωρίς προβλήματα.

Το motherboard που είχα το πρόβλημα ήταν το Asus P4P800-E

Αυτες ειναι οι π@π@ριες...200 ε καρτα και δεν εισαι σιγουρος αν θα παιξει...δε λεω οτι φταιει η meridian απαραιτητα..αλλα αμα ειναι να αλλαξεις και υπολογιστη για να παιξει ενα καινουργιο hardware..γαματα..απλως σχολιο γιατι ολοι εχουμε τραβηξει κατι παρομοιο...

Μεγεια τα καινουργια πραγματα παντως...

Είναι από τα κλασικού ''κουλά'' των PC....

Ακόμα και με αυτό το δεδομένο πάντως εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο γιατί το chipset που φοράει (και το οποίο κατά βάση μπορεί να ευθύνεται για προβλήματα ασυμβατοτήτων) είναι πολύ κοινό.

Εκτός αυτού, οι μόνες κάρτες που γενικά είχαν προβλήματα ασυμβατότητας ήταν οι XFi και αυτό μόνο με συγκεκριμένο (NVidia) chipset.

Αν μιλάγαμε για καμία ABIT μητρική (όπου μπορείς να τα δεις όλα) θα έλεγα ΟΚ αλλά με ASUS;

Ο ''προβληματικός'' συνδυασμός του CMI με Intel είναι όντως κουφός.

Ίσως με driver της CMI να έπαιζε (αυτό, είναι η αλήθεια, κάτι που δεν είχα σκεφτεί νωρίτερα να προτείνω).

Κάτι δεν πρέπει να πήγαινε καλά στο BIOS της εν λόγω μητρικής.

Γενικα ειναι βασανο στην επιλογη των hardwares η συμβατοτητα και ποιο δουλευει σωστα και με ποιο ταιρι.

Καποιες σοβαρες εταιρειες κανουν τεστ και δημοσιευουν τις συμβατοτητες.. ( ελπιζω ολες και τις θετικες και τις αρνητικες).

Καλο ειναι πριν επιλεξουμε καποιο κομματι να κανουμε εναν ελεγχο μπας και αποφυγουμε τσαμπα ταλαιπωρια.

Μακάρι να ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο.

Οι συνδυασμοί είναι πρακτικά άπειροι.

Και τα τεστ στα οποία αναφέρεσαι είναι εντελώς ενδεικτικά και περιορισμένα.

Μόνο από πείρας και μέσω αναζήτησης μπορείς να κάνεις, κατά το δυνατόν, ασφαλείς επιλογές.

Στην αναζήτηση επίσης εγκυμονεί ο κίνδυνος (ειδικά από διάφορα φορα) της ράδιο αρβύλας.

Πέρα από την ταλαιπωρία που τράβηξα με τα updates, τις αλλαγές στις ρυθμίσεις και τα αμέτρητα restarts, τέσσερις φορές έστειλα μήνυμα στην Auzentech και μόνο μια φορά μου απάντησε, την πρώτη, που μου είπε να καθαρίσω τις επαφές PCI της κάρτας!!! (κάτι που λέει ούτως η άλλως και στο FAQ στο αντίστοιχο site) ... after sales support για 200 ευρω κάρτα ...

Σύριε δοκίμασα και τους drivers από τη C-Media αποκλειστικά για το CMI-8788. Τίποτα ...

Στράτο, τα δικά μου τα OPAMPS είναι τα Burr Brown 2134. Τα πήρα από το Ebay μαζί με τη τσιμπίδα (για την αλλαγή) στα 25 GBP. Κάποια στιγμή θα πάρω και τα National LM 4562, που από ότι ανέδειξε η κόντρα είναι καλύτερα :award:

Πως συνδέετε με τον ραδιοενισχυτή???
1_dg_av_AVR3808_back.jpg

Ναι, αλλά πως??? Εννοώ με καλώδια που έχουν 1 είσοδο και 2 εξόδους??? Το sub θα δουλεύει σωστά???

3 ζευγαρια μπανανες (1 σε 2)
Απο τις 3 εξοδους της καρτας σε 3 ζευγαρια εισοδων του Denon.

Frond
Surround
Center / sub

Τι εννοείς ζευγάρια μπανάνες??? Ελπίζω όχι το φρούτο. :p Μπανάνες νόμιζα ότι λέγονταν μόνο οι ακροδέκτες στα ηχεία όπου μπαίνει το καλώδιο του ηχείου.
Αφού εγώ θέλω 7.1 και όχι 5.1. Άρα 4 καλώδια θέλω και όχι 3. Anyway. Από ότι κατάλαβα έτσι γίνετε. Με κλασσικά καλώδια που έχουν 1 είσοδο και 2 εξόδους. Ελπίζω δλδ... :p
Η ψηφιακή βγάζει HD 7.1???

Αφού εγώ θέλω 7.1 και όχι 5.1. Άρα 4 καλώδια θέλω και όχι 3. Anyway. Από ότι κατάλαβα έτσι γίνετε. Με κλασσικά καλώδια που έχουν 1 είσοδο και 2 εξόδους. Ελπίζω δλδ... :p

RCA εννοουσε ο Ντινος οχι μπανανες.

Σωστα ,χρειαζεσαι καλωδια απο ενα RCA σε 2 RCA .

Το sub θα λειτουργεί σωστά??? Γιατί το ένα καλώδιο θα βγάζει στο center και στο sub. Δεν θα είναι όπως τα άλλα που θα βγάζουν L-R.

3.5mm stereo minijack λέει. Υπάρχει καλώδιο με 1x3.5mm -> 2xRCA???

EDIT: Στο manual του ενισχυτή, δείχνει ξεχωριστεί είσοδο για center και sub, ενώ στα άλλα δείχνει 2xRCA-->2xRCA. Σίγουρα το sub δεν θα έχει πρόβλημα με 1x3.5-->2xRCA??? Καλά κανείς δεν το έχει συνδέσει με ενισχυτή???

Last edited: