Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

To θέμα βέβαια είναι ότι με το HDMI 1.3 τα καλά (και ακόμα καλύτερα με τα νέα opamp) αναλογικά της Meridian θα έχουν νόημα μόνο για όσους έχουν παλιούς (χωρίς HDMI 1.3) ενισχυτές.

Εγώ μέχρι στιγμής τη έχω συνδέσει αναλογικά με τα stock opamps και περιμένω να δώ τι θα γίνει με το HDMI board το οποίο απ'όσα έχω διαβάσει δεν λέει πουθενά ότι θα υποστηρίζει bitstreaming οπότε μένει να δούμε τι σόϊ αποκωδικοποίηση θα κάνει εσωτερικά. Αν είναι καλή μπορεί και να το πάρω, αν όχι και δεδομένου ότι θα υπάρχει σοβαρό software (χωρίς downsampling) που να παίζει BluRay στο PC μπορεί να πάρω τα opamps και να παραμείνο σε αναλογική σύνση μιας και έχω σκάσει και 100 Ευρώ στα καλώδια RCA (80cm).

Το θέμα είναι πόσους original τίτλους θα παίξει κανείς με DTS HA MA, πόσα mkv με DTS Core 1.5mbps και πόσους με χαμηλότερη ποιότητα. Γιατί μηνχ ξεχνάμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει και καμια σοβαρή ποικιλία τίτλων προς ενοικίαση και δεν ξέρω για εσάς αλλά δεν έχω σκοπό να αγοράσω και ότι κυκλοφορεί (εννοώ και τις γλυκανάλατες ταινείες) για να πάρω LPCM ή DTS HD MA.

Αυτή τη στιγμή έχω το PC με την X-Meridian αναλογικά σε έναν Onkyo TX-NR 905 και νομίζω ότι η χρυσή τομή ποιότητας Ηχου/Εικόνας/Κόστους είναι τα MKV μεγέθους 10-13GB με DTS 1.5mbps.

Αν παίζεις πολύ DTS 1.5Mbps δοκίμασε και με ψηφιακή σύνδεση. Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε πως παίζει καλύτερα στον 905.

Πριν που το είχα με οπτική μου ακουγόταν χειρότερο. Θα το ελέγξω ξανά όμως γιατί μπορεί να έφταιγαν οι ρυθμίσεις στα codecs.

Τον πιο καλό ήχο όμως τον παίρνω μέσο Windows Media Player Classic με ffdshow.

Πάντως ειλικρινά το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που με έχει κάνει να πιστεύω ότι είναι πραγμάτικα η χρυσή τομή κόστους/απόδοσης.

Να συμπληρώσω ότι παίζω σε 7.1 σύστημα ηχείων και η X-Meridian (ή τα Codecs όπως τα έχω ρυθμίσει) κάνει απίθανο μοίρασμα και στα 7 ηχεία σε σημείο που να μη μου λείπει καθόλου το THX Ultra 2 του 905.

Τα ηχεία μου είναι KEF IQ9 και KEF IQ6c μπροστά, 2 δίπολα KEF IQ8ds στο πλάϊ και 2 IQ3 πίσω με sub πάλι KEF PSW 3500 12" 300W.

Re: Απάντηση: Auzen X-Meridian 7.1 Sound Card- Από πού ?

Τους περασε κανεις?

Τους πέρασα. Δεν παρατήρησα κάποια διαφορά.

Τι είχες γράψει παραπάνω για τις εισόδους; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

η meridian δεν υπαρχει πια?εχει αντικατασταθει απο την prelude?επειδη δεν την εχει το site.