AV ενισχυτής μέχρι 700 ευρώ

Re: Απάντηση: Re: AV ενισχυτής μέχρι 700 ευρώ

Aκόμα και για μτχ είναι πολύ καλή τιμή, ο 850 κάνει πάνω από 1000
Για να σε μπερδέψω άλλο λίγο, υπάρχει και ο Pioneer 1131 που είναι μοντέλο 2016
και θα κοστίζει κάτω από τα 700 που είχες πει αρχικά.

o 830 ειναι τελικα εκθεσιακος.να ξεκαθαρισω οτι κοιταω μονο καινουργιο.

δεν με μπερδευεις εσυ.μπερδεμενος ειμαι απο μονος μου.
απο την μια σκεφτομαι οτι θα παρω κατι που να με αφησει πληρως ικανοποιημενο(ηχο,καλουδια,κατασκευη) απο την αλλη δεν ειναι και εποχες για χιλιαρικα.
π.χ-κοιταζω Onkyo 646.στραβωνω με το ενσωματωμενο καλωδιο τροφοδοσιας και συγχρονως αμφισβητω εαν θα κουναει σωστα τα dali.
μετα βλεπω τον denon 2200,o οποιος εχει πολυ καλες κριτικες γενικοτερα στο ιντερνετ και ειναι και πληρεστατος.παλι ομως σκεφτομαι εαν θα παρω την ποιοτητα και τα ρευματα του 2807...
μηπως να περιμενω και ανεβασω μπατζετ,να παω π.χ στον marantz 6010 ή να τσιμπησω κι`αλλο και να παω στον 7010 ή στον Yamaha 1020 και να ερθω στα επιπεδα και την ποιοτητα(γενικοτερα)του 2807?
εχω μεινει πισω γενικα στα του ηχου και δεν μπορω να εχω ενα μετρο συγκρισης.
το σκεπτικο μου λεει οτι-λογικα-για να παρω αυτο που θελω,θα πρεπει να παω τουλαχιστον στο χιλιαρικο(εαν οχι στο 1200αρι)για να ειμαι Overall καλυμενος.
εκτος και εαν εχουν αλλαξει αρδην οι καταστασεις,που με τα-σχεδον-μισα λεφτα,ερχεσαι στα επιπεδα του χιλιαρικου πριν μια 10ετια.
θελει σκεψη και πολυ ψαξιμο...:damnyou:

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στον 7010 το κορυφαίο μοντέλο της marantz και με την προσθήκη ενός τελικού (προαιρετικά) θα είσαι καλυμμένος από όλα τα είδη (atmos dtsx) για πολλά χρόνια

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στον 7010 το κορυφαίο μοντέλο της marantz και με την προσθήκη ενός τελικού (προαιρετικά) θα είσαι καλυμμένος από όλα τα είδη (atmos dtsx) για πολλά χρόνια

τον εχω βαλει στο ματι απο την πρωτη στιγμη που τον ειδα.1300 αλλα ειναι μηχανημα...
το βλεπουμε-ευχαριστω Γιωργο.

ειχα αυτο επανω https://www.amazon.co.uk/Supra-Classic-4-0T-Speaker-Cable/dp/B00NT0P3JG
το αλλαξα και εβαλα αυτο http://www.amazon.com/Monster-Compact-Performance-Jacket-Speaker/dp/B007Z8D3AE
το βρηκα τιμη χωμα σε ενα καταστημα που κλεινει(6μ/2ευρω..)και ειπα να το αλλαξω μιας και το supra το εχω καμια δεκαρια χρονια.
εχω την εντυπωση ομως,οτι εχασα σε σωμα και διαυγεια.
για πεστε κανα καλο καλωδιακι ηχειων.
αποσταση ενισχυτη/ηχειων 1,50 μετρο.ηχεια dali zensor 5.

Δημήτρη σε μτχ να πας. Mε έλεγχο πάντα, εκτός αν βρεθεί προσοφορά!
Εφόσον δεν καίγεσαι για 4K (hdcp 2/hdr) και atmos επικεντρώσου σε yamaha 2020 και 2030 imo ή Denon που αγαπάς, Χ4100.

Πιστεύω ότι θα είσαι καλύτερα απο τα περισσότερα που διάβασα στο νήμα με περίπου 700-900 ευρώ.

πες με παραξενο,αλλα δεν θελω μεταχειρισμενο ρε Νικολα.περνω τετοια μηχανακια ανα 10-15 χρονια και τα θελω...πρωτο χερι.
προς τα 1000-1300 ευρω κοιταω παντως,αλλα ετσι οπως πανε τα πραγματα,θα αργησω να τον παρω....

ανατροπη ολων των δεδομενων...!
λοιπον-βρηκα ακρη και παμε σε ενα μπατζετ ΤΑΒΑΝΙ 1300 ευρω.
τι εχουμε..
αρχικα πηγαινα για τον Yamaha RX-A850.δεν υπαρχει πουθενα...
επομενη σκεψη Yamaha RX-A1050 & MARANTZ SR 7010.
δεν βλεπω κατι αλλο μεχρι εκει.υπαρχει βεβαια και η αγαπημενη μου DENON με το 4200,αλλα δεν μου γεμιζει το ματι και οι 2 που προανεφερα μοιαζουν πιο στιβαροι..
κοντα στα 1250 και οι 2.
δειχνει υπερβολικο για τα Dali Zensor 5,αλλα το σκεπτικο μου ειναι να παρω την μαξιμουμ ποιοτητα ηχου του.
για παμε..

Νομίζω πως και τα δύο είναι πολύ καλά μηχανήματα. Πάρε αυτό που σου κάνει περισσότερο "κλικ". Ούτως ή άλλως νομίζω ότι θα μείνεις ευχαριστημένος και με τους δύο. Tον ήχο της marantz πάνω κάτω τον ξέρεις αφού με τους denon οι διαφορές τους είναι λίγες (και προς το καλύτερο υποτίθεται συγκρίνοντας παρόμοια μοντέλα) οπότε είναι λίγο πιο σίγουρη επιλογή. Eίχες ευκαιρία να ακούσεις κάποιον από την ελίτ σειρά της yamaha με dali zenzor? Νομίζω ότι πρέπει να το επιδιώξεις.

Νομίζω πως και τα δύο είναι πολύ καλά μηχανήματα. Πάρε αυτό που σου κάνει περισσότερο "κλικ". Ούτως ή άλλως νομίζω ότι θα μείνεις ευχαριστημένος και με τους δύο. Tον ήχο της marantz πάνω κάτω τον ξέρεις αφού με τους denon οι διαφορές τους είναι λίγες (και προς το καλύτερο υποτίθεται συγκρίνοντας παρόμοια μοντέλα) οπότε είναι λίγο πιο σίγουρη επιλογή. Eίχες ευκαιρία να ακούσεις κάποιον από την ελίτ σειρά της yamaha με dali zenzor? Νομίζω ότι πρέπει να το επιδιώξεις.

με ωδες που μιλησα,δυστηχως δεν εχει av στημενους.καποιος αλλο δεν μου ερχεται.
το απογευμα θα παω ηχοεκφραση να δω μηπως και..

Απάντηση: Re: AV ενισχυτής μέχρι 700 ευρώ

ανατροπη ολων των δεδομενων...!
λοιπον-βρηκα ακρη και παμε σε ενα μπατζετ ΤΑΒΑΝΙ 1300 ευρω.
τι εχουμε..
αρχικα πηγαινα για τον Yamaha RX-A850.δεν υπαρχει πουθενα...
επομενη σκεψη Yamaha RX-A1050 & MARANTZ SR 7010.
δεν βλεπω κατι αλλο μεχρι εκει.υπαρχει βεβαια και η αγαπημενη μου DENON με το 4200,αλλα δεν μου γεμιζει το ματι και οι 2 που προανεφερα μοιαζουν πιο στιβαροι..
κοντα στα 1250 και οι 2.
δειχνει υπερβολικο για τα Dali Zensor 5,αλλα το σκεπτικο μου ειναι να παρω την μαξιμουμ ποιοτητα ηχου του.
για παμε..

Νομίζω ανεβαίνεις πολύ σε χρήματα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
Ακόμα και ο 5010 ίσως να σου είναι αρκετός. Πόσο είχες το volume στον Denon συνήθως;
Oι Denon δυστυχώς είναι ακριβοί Ελλάδα, ο Χ4200 συγκεκριμένα είναι ίδιος με τον Μarantz 6010, ίδιο σύστημα ισοστάθμισης, 7.2 κανάλια (θελει ενισχυτή για να παιξει 5.2.4 ή 7.2.2) είναι ίδιος με τον 6010 οπότε δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα.
Ο 7010 σου δίνει λίγα παραπάνω watt, και 2 κανάλια για να παίξεις 7.2.2 ή 5.2.4 χωρις ενισχυτή.
Επίσης σου δίνει εικονα ταυτόχρονα και στο δεύτερο zone (αφού δεν το έχεις αναφέρει μάλλον δεν το χρειάζεσαι).
Αν δεν σε νοιάζουν τα extra κανάλια του, δεν αξίζει να ανέβεις τόσο ψηλά. To μόνο θετικό είανι οτι η τιμή Ελλάδα είναι φοβερή.
Ίσως η καλύτερη στον κόσμο, Αμερική πρέπει να κοστίζει ακομα γύρω στα $2200.

Αν όντως πιστεύεις οτι αξίζει να ανέβεις τόσο ψηλά οικονομικά κοίτα και τον Yamaha καθαρά από θέμα αξιοπιστείας της εταιρείας.
Έχει ωραίο τηλεκοντρόλ και πιο ωραία εφαρμογή. Ο SR7010 πάντως είναι πιο κοντά στον Α2050 άσχετα που η τιμή του ειναι πιο κοντά στον A1050.

Νομίζω ανεβαίνεις πολύ σε χρήματα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
Ακόμα και ο 5010 ίσως να σου είναι αρκετός. Πόσο είχες το volume στον Denon συνήθως;
Oι Denon δυστυχώς είναι ακριβοί Ελλάδα, ο Χ4200 συγκεκριμένα είναι ίδιος με τον Μarantz 6010, ίδιο σύστημα ισοστάθμισης, 7.2 κανάλια (θελει ενισχυτή για να παιξει 5.2.4 ή 7.2.2) είναι ίδιος με τον 6010 οπότε δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα.
Ο 7010 σου δίνει λίγα παραπάνω watt, και 2 κανάλια για να παίξεις 7.2.2 ή 5.2.4 χωρις ενισχυτή.
Επίσης σου δίνει εικονα ταυτόχρονα και στο δεύτερο zone (αφού δεν το έχεις αναφέρει μάλλον δεν το χρειάζεσαι).
Αν δεν σε νοιάζουν τα extra κανάλια του, δεν αξίζει να ανέβεις τόσο ψηλά. To μόνο θετικό είανι οτι η τιμή Ελλάδα είναι φοβερή.
Ίσως η καλύτερη στον κόσμο, Αμερική πρέπει να κοστίζει ακομα γύρω στα $2200.

Αν όντως πιστεύεις οτι αξίζει να ανέβεις τόσο ψηλά οικονομικά κοίτα και τον Yamaha καθαρά από θέμα αξιοπιστείας της εταιρείας.
Έχει ωραίο τηλεκοντρόλ και πιο ωραία εφαρμογή. Ο SR7010 πάντως είναι πιο κοντά στον Α2050 άσχετα που η τιμή του ειναι πιο κοντά στον A1050.

Εχεις δικιο και για αυτο το σκεφτομαι πολυ.προφανως ειναι η τιμη του 7010 που με δελεασε.
Παω με το σκεπτικο οτι θα μου δωσει καλυτερο 2καναλο ηχο απο οτι η πιο φθηνοι.ειδικα οταν βλεπεις οτι εναν marantz των 2000 τον αγοραζεις σχεδον μιση τιμη,ειναι ενας πειρασμος....
Κατα τα αλλα οχι,δεν χρειαζομαι τα καλουδια της 2ης ζωνης,ουτε προκειται ποτε να παιξω 9 ή 11 ηχεια...
Καλα και επαρκη ρευματα θελω,καλο δικαναλο ηχο και ευπροσδεκτα τα καινουργια φορματ ηχου.
Εαν αυτα τα περνω με τον 6010 ή με καποιον αλλο της ιδιας κλασης,εννοηται οτι ξεχναω τον 7010.
Ο 2050 φευγει αρκετα ψηλα(στο ηδη ανεβασμενο μπατζετ)
οποτε το ξεχναμε.εαν μιλας για τον 1050 το συζηταμε.
Σκεφτομαι και pioneer αλλα το μυαλο μου παει σε αρκετα προβληματα που ειχαν παρουσιασει παλαιοτερα αρκετα μοντελα(τροφοδοτικο εαν θυμαμαι καλα).
Εαν δεν υπαρχουν τετοια θεματα στις καινουργιες φουρνιες,συζηταμε και για αυτους.

Απάντηση: Re: AV ενισχυτής μέχρι 700 ευρώ

Ανάμεσα σε 7010 και 2050 ποιόν και γιατί;
Ο,τι έγραψα και πριν, σε αυτή την τιμή τον 7010. Παίζει ρολο και πόση αξια έχουν για τον καθένα τα σχεδόν 300 παραπάνω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχεις δικιο και για αυτο το σκεφτομαι πολυ.προφανως ειναι η τιμη του 7010 που με δελεασε.
Παω με το σκεπτικο οτι θα μου δωσει καλυτερο 2καναλο ηχο απο οτι η πιο φθηνοι.ειδικα οταν βλεπεις οτι εναν marantz των 2000 τον αγοραζεις σχεδον μιση τιμη,ειναι ενας πειρασμος....
Κατα τα αλλα οχι,δεν χρειαζομαι τα καλουδια της 2ης ζωνης,ουτε προκειται ποτε να παιξω 9 ή 11 ηχεια...
Καλα και επαρκη ρευματα θελω,καλο δικαναλο ηχο και ευπροσδεκτα τα καινουργια φορματ ηχου.
Εαν αυτα τα περνω με τον 6010 ή με καποιον αλλο της ιδιας κλασης,εννοηται οτι ξεχναω τον 7010.
Ο 2050 φευγει αρκετα ψηλα(στο ηδη ανεβασμενο μπατζετ)
οποτε το ξεχναμε.εαν μιλας για τον 1050 το συζηταμε.
Σκεφτομαι και pioneer αλλα το μυαλο μου παει σε αρκετα προβληματα που ειχαν παρουσιασει παλαιοτερα αρκετα μοντελα(τροφοδοτικο εαν θυμαμαι καλα).
Εαν δεν υπαρχουν τετοια θεματα στις καινουργιες φουρνιες,συζηταμε και για αυτους.
Δημήτρη είμαι σίγουρος οτι σε αυτά τα λεφτά οποιον και απο τους δυο να πάρεις τα dali θα κελαηδούν.
Με τους pionner εκτός απο αυτά που λες υπάρχει και το θεμα οτι απο τα 680 περίπου που κάνουν οι 1130/1 μετά πας στον LX των 1500 .

Re: Απάντηση: Re: AV ενισχυτής μέχρι 700 ευρώ

Ο,τι έγραψα και πριν, σε αυτή την τιμή τον 7010. Παίζει ρολο και πόση αξια έχουν για τον καθένα τα σχεδόν 300 παραπάνω.

φυσικα και για εμενα τα 300 πλας ειναι σοβαρο ποσο,αλλα παω με την λογικη,οτι δεν αγοραζω καθε μερα ενισχυτη.
απο την στιγμη λοιπον που εφτασα το χιλιαρικο,προτιμω να παρω κατι που θα..περισσεψει,παρα κατι που θα μου λειψει.
τι με κανει να κλεινω προς τα εκει?
-ξερω οτι οι Marantz συνηθως διαπρεπουν και στις υλοποιησεις av στον 2καναλο ηχο.
-ειναι εξοπλισμενος σαν αστακος(future proof-ετσι οπως παει η κατασταση ο επομενος θα ειναι αγορασμενος για το homecinema του γιου μου..)
-πολυ καλη η τιμη του για αυτα που προσφερει.

η αλλη λυση ειναι ο Yamaha 1050(στα ιδια λεφτα)και πιο κατω βλεπω 6010 αλλα με οθονη πολυ μικρη.
οι Denon(παροτι φαν) δεν μου πολυ-γεμιζουν το ματι(ειμαι και οπτικος τυπος)ενω οι Pioneer στο μυαλο μου ειναι..επιφοβοι λογω παρελθοντος.
μια καλη περιπτωση ειναι και ο Yamaha 850 αλλα δυστηχως δεν υπαρχει πουθενα.
βεβαια μην νομιζεις οτι εχω παρει την τελικη μου αποφαση,αλλα κατι καλο εμδιαμεσο(700-1000 ευρω) δεν βλεπω.

Δημήτρη είμαι σίγουρος οτι σε αυτά τα λεφτά οποιον και απο τους δυο να πάρεις τα dali θα κελαηδούν.
Με τους pionner εκτός απο αυτά που λες υπάρχει και το θεμα οτι απο τα 680 περίπου που κάνουν οι 1130/1 μετά πας στον LX των 1500 .

ναι αυτο με τους Pioneer το ειδα και εγω.τεραστια αποκλιση....

ξερω οτι δεν εχω και το γαματο ηχειο.πιστευω ομως και...ακουω, οτι εχει να μου δωσει πολλα περισσοτερα απο αυτο που ακουω τωρα με τον 2807.
πηρα μια γευση στο μαγαζι που τα ακουσα με εναv cambridge audio.
παω οσο καλυτερα μπορω για να το ξεζουμισω...!