AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω με την απαξίωση των πολυκάναλων τελικών. Προσωπικά θεωρώ ότι η οδήγηση του κεντρικού ηχείου είναι εξίσου σημαντική όπως και η "ηχητική ισορροπία".

Και παίρνοντας την ευκαιρία προτείνω να κάνουμε ένα συγκριτικό μεταξύ πολυκάναλου και δικάναλου. Εγώ βάζω πολυκάναλο και τον χώρο και είμαι περίεργος ποιός δικάναλος (και τί οικονομικής κατηγορίας) θα παίξει καλύτερα. Φραγκούλη (που σου αρέσουν και τα συγκριτικά) τί λες?

Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω με την απαξίωση των πολυκάναλων τελικών. Προσωπικά θεωρώ ότι η οδήγηση του κεντρικού ηχείου είναι εξίσου σημαντική όπως και η "ηχητική ισορροπία".

Και παίρνοντας την ευκαιρία προτείνω να κάνουμε ένα συγκριτικό μεταξύ πολυκάναλου και δικάναλου. Εγώ βάζω πολυκάναλο και τον χώρο και είμαι περίεργος ποιός δικάναλος (και τί οικονομικής κατηγορίας) θα παίξει καλύτερα. Φραγκούλη (που σου αρέσουν και τα συγκριτικά) τί λες?

Μέσα ντουγρού!! Βέβαια εγώ δεν έχω δικάναλο τελικό αλλά ολοκληρωμένο δικάναλο αλλά κάτι μου λέει ότι θα μπορέχω να βρώ ενισχύσεις αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν.....

Ο καπετάνιος ακούει????:captain:

Απάντηση: Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Μέσα ντουγρού!! Βέβαια εγώ δεν έχω δικάναλο τελικό αλλά ολοκληρωμένο δικάναλο αλλά κάτι μου λέει ότι θα μπορέχω να βρώ ενισχύσεις αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν.....

Ο καπετάνιος ακούει????:captain:

Μην φέρεις τον δικάναλο σου. Δεν θέλω να σε κάνω να ξαναλλάξεις μηχανήματα.:ADFAD2:

Και άσε τον καπετάνιο στην ησυχία του. Θα έχουμε πολλά μποφόρια και γαλέρα του δεν τα αντέχει.

Παίρνεις αυτόν για AV και έναν Rotel RB-1552 για τελικό ή παίρνεις μόνο αυτόν και καθάρισες.

Φιλε fragoulisnaval δε ξερω αν ο 83 θα μπορεσει να παιξει απροβληματιστα με 5 η 7 ηχεια των 4Ω. Εγω με 5 ηχεια των 6Ω και ετυχε ταινια σε μια συγκεκριμενη σκηνη με πολυ μπασο να μου σβηνει οταν τον ειχα στο -6db. IMHO ισως ειναι καλυτερα LX53 με τον Rotel που προτεινες τελικο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Μην φέρεις τον δικάναλο σου. Δεν θέλω να σε κάνω να ξαναλλάξεις μηχανήματα.:ADFAD2:

Και άσε τον καπετάνιο στην ησυχία του. Θα έχουμε πολλά μποφόρια και γαλέρα του δεν τα αντέχει.

Μάστορα αγχώνεσαι βλέπω.....:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Φιλε fragoulisnaval δε ξερω αν ο 83 θα μπορεσει να παιξει απροβληματιστα με 5 η 7 ηχεια των 4Ω. Εγω με 5 ηχεια των 6Ω και ετυχε ταινια σε μια συγκεκριμενη σκηνη με πολυ μπασο να μου σβηνει οταν τον ειχα στο -6db. IMHO ισως ειναι καλυτερα LX53 με τον Rotel που προτεινες τελικο.

Ηχείο 6Ω είχε κάνει την ζωή πατίνι σε τελικό rotel Rb1080 (2X200 8Ω). Εκτός του ότι ο τελικός έβραζε, έκαιγε συχνά ασφάλειες γιατί το ηχείο έκανε βουτιά κάτω από τα 4Ω (3.2Ω) και οι rotel δεν μπορούσαν κατέβουν τόσο χαμηλά.

Σαν ήδη χρήστης του 83 ξέρεις καλύτερα αλλά σε πόσες σκηνές θα αναγκαστεί ο ενισχυτης να πάιξει και τα 5 ηχεία στα 4Ω? :hmmmm:

Και το sub στα χαμηλά τί κάνει αν αναγκάζει τα κύρια ηχεία να πέσουν κάτω από τα 4Ω?

Κουβέντα να γίνεται δλδ....

Re: Απάντηση: Re: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Ηχείο 6Ω είχε κάνει την ζωή πατίνι σε τελικό rotel Rb1080 (2X200 8Ω). Εκτός του ότι ο τελικός έβραζε, έκαιγε συχνά ασφάλειες γιατί το ηχείο έκανε βουτιά κάτω από τα 4Ω (3.2Ω) και οι rotel δεν μπορούσαν κατέβουν τόσο χαμηλά.

Εγώ στα λεγα μην μπλέξεις με διακοπτικά αλλά εσύ δεν μ' άκουγες....:Banane0:

O δικος μου LX-81, οδηγουσε μια επταδα 4ohm αξιοπρεπεστατα παντως...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Μάστορα αγχώνεσαι βλέπω.....:ernaehrung004:

Εγώ βρε? Εγώ έκανα την πρόταση για συγκριτικό και χωρίς να βάλω περιορισμούς. Τόσο σίγουρος είμαι για τον τελικό μου. Εσύ όμως κατευθείαν στην αγκαλιά του καπετάνιου έτρεξες.........

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Εγώ βρε? Εγώ έκανα την πρόταση για συγκριτικό και χωρίς να βάλω περιορισμούς. Τόσο σίγουρος είμαι για τον τελικό μου. Εσύ όμως κατευθείαν στην αγκαλιά του καπετάνιου έτρεξες.........

Ρε μάστορα ο δικός σου ο τελικός είναι έχει δύναμη, ο δικός μου έχει χάρη.

Και σε διαστάσεις άμα τους δείς ο δικός σου κάνει για γκαράζ!

Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Ποιος απαξιωσε τους πολυκαναλους. Νομιζω οτι μιλαμε παντα για τα συγκεκριμενα δεδομενα του παιδιου που ρωταει. Οποτε πιστευω οτι στο συγκεκριμενο σεταπ το να αποσυρεις και τα 5 τελικα του AV και να παρεις 5 αλλα δεν ειναι τοσο τιμιο οσο αν απλα ξεκουρασεις τον AV απο τα μπροστα και αφησεις το τροφοδωτικο πιο ανετο για τα αλλα 3 και να επενδησες στα 2 κυρια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Ρε μάστορα ο δικός σου ο τελικός είναι έχει δύναμη, ο δικός μου έχει χάρη.

Και σε διαστάσεις άμα τους δείς ο δικός σου κάνει για γκαράζ!

:flipout::flipout::flipout::flipout:
Βρε μπαγάσα με έκανες να γελάσω με τα ανέκδοτα σου. Αλήθεια έχεις δει πολλούς sunfire να είναι για γκαράζ ή να υστερούν σε χάρη???

Βασιλη το ειδα και δε το πιστευα..αν δεν προκειτα απλα για προβλημα του ενισχυτη θα εχω να το λεω..Ο ενισχυτης βεβαια δεν ηταν ουτε ζεστος και τα ηχεια απο μετρησεις που εχω δει δεν πεφτουν κατω απο 4Ω, αλλα αυτος εκλεινε! :)

Σαν ήδη χρήστης του 83 ξέρεις καλύτερα αλλά σε πόσες σκηνές θα αναγκαστεί ο ενισχυτης να πάιξει και τα 5 ηχεία στα 4Ω? :hmmmm:

Και το sub στα χαμηλά τί κάνει αν αναγκάζει τα κύρια ηχεία να πέσουν κάτω από τα 4Ω?

Κουβέντα να γίνεται δλδ....

Η αληθεια ειναι οτι ειναι μεμονομενο περιστατικο (συνεβαινε συνεχεια σε μια σκηνη του Tron) οταν επαιζε στα -6db.. Δεν το εχει ξανακανει. Οποτε μαλλον σπανια τα ηχεια μου εχουν πεσει τοσο χαμηλα..Το sub ρυθμισμενο κανονικα στα 80Hz (MCACC)

Sorry αν ειμαι offtopic..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

:flipout::flipout::flipout::flipout:
Βρε μπαγάσα με έκανες να γελάσω με τα ανέκδοτα σου. Αλήθεια έχεις δει πολλούς sunfire να είναι για γκαράζ ή να υστερούν σε χάρη???

η αλήθεια είναι ότι μόνο τον δικό σου έχω δεί....:afro:

Αλλά δεν μπορείς να μου συγκρίνεις την ιταλική φινέτσα με την αμερικανική χοντροπετσιά...:BDBDG54:
:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

:chinscratch: Με αγχωσες τωρα..μηπως εχει προβλημα;

Δεν νομίζω. Εχω ακούσει και άλλους av να παίζουν 7 με 4ωμα ηχεία. Απλά φθάνουν μέχρι ένα σημείο βέβαια. Εσύ προσπάθησες να πάρεις κάτι παραπάνω και ξεπέρασες τα όριο του.

Re: Απάντηση: Re: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Δεν μπορω να το ξερω...

Για ποια ηχεια λες?

Το ξέρω, ρητορική ήταν περισσότερο η ερώτηση..Τα Monitor Audio RX6 έχω (5.1)

Δεν νομίζω. Εχω ακούσει και άλλους av να παίζουν 7 με 4ωμα ηχεία. Απλά φθάνουν μέχρι ένα σημείο βέβαια. Εσύ προσπάθησες να πάρεις κάτι παραπάνω και ξεπέρασες τα όριο του.

7 ηχεία των 4Ω είναι όντως "δύσκολο" φορτίο, αλλά 5 ηχεία των 6Ω στα -6db και να κλείνει? Γι'αυτό το είπα στον φίλο, οτι με 4ωμα ηχεία (ειδικά αφού θέλει να βάλει και άλλα δύο πίσω στο μέλλον) ίσως έχει πρόβλημα. Το να παίζει 7 ηχεία στα 6Ω στα 0db είναι στις προδιαγραφές του (είτε απο τη μεριά της Pioneer, είτε λόγω "στάμπας" THX - στάθμη αναφοράς κλπ...) Το να αποτυγχάνει να το κάνει (έστω και σε μία περίπτωση) ενώ εχω σκάσει 2k και να με αγχώνει κάθε φορά που τον δυναμώνω πάντως το βρίσκω απαράδεκτο.