AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Και γω αυτο φοβάμαι ότι τα 4Ω θα δυσκολέψουν όποιον ολοκληρωμένο ΑV εκτός αν ανέβω πάνω απο το budget μου!

Η λύση του δικαναλου η πεντακαναλου τελικού είναι σωστοτερη απλά στη ίδια τιμη ο δικαναλος θα είναι πολυ καλύτερος! Αξίζει να ξοδεψω λεφτά για τα πίσω και το κεντρικό η να επένδυσω άμεσα σε δικαναλο και έναν σύγχρονο AV για μπρος, πίσω και εικόνα;

Εγω θυμάμαι οταν αγόρασα τον Α5 (φοιτητής ακομα) ζήτησα απο το μαγαζί να μου βάλει και τον Α1 έτσι να τον ακούσω για το γαμωτο όχι ότι μπορούσα να τον πάρω. Λοιπόν άκουσα απο stereo πηγή το money των P.F σε 5.1 απο το DSP του Α1... Απλά προσκυνησα. Είναι δυνατόν για κεντρικό και πίσω ένας μέτριος σύγχρονος AV να μην με καλύπτει; Στην μουσική αλλάζουν τα πράγματα!!!

Εξαλου ακομα και σε κορυφαία συστηματα οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι σε ταινίες USA rules ενώ σε μουσική υπάρχουν ποιο ψαγμενες κατασκευές που σε κερδίζουν.

Με την τελευταία μου παραγραφο εννοώ ότι 5.1 ~> ταινίες και stereo ~> μουσική έχουν άλλες ανάγκες και δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ένα για όλα.

Απάντηση: Re: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Και γω αυτο φοβάμαι ότι τα 4Ω θα δυσκολέψουν όποιον ολοκληρωμένο ΑV εκτός αν ανέβω πάνω απο το budget μου!

Δεν θα έλεγα ότι είναι σίγουρο και αυτό (ότι δηλαδή ανεβαίνοντας σε budget δεν θα έχεις πρόβλημα)

Η λύση του δικαναλου η πεντακαναλου τελικού είναι σωστοτερη απλά στη ίδια τιμη ο δικαναλος θα είναι πολυ καλύτερος!

Αυτό δεν είναι απόλυτο. Για παράδειγμα αν βρείς έναν μεταχειρισμένο rotel RMB-1075 στα 500 θεωρώ ότι δύσκολα θα βρείς καλύτερο δικάναλο σε αυτά τα χρήματα.

Κάτσε για να καταλάβω. Εχθές μου τον χαρακτηρισες καλουτσικο ;0) σημερα στα 500 ευρώ γίνετε καλύτερος απο οποιονδήποτε δικαναλο στα ίδια λεφτά;

Μακάρι ο 1075 να ήταν η λύση στο πρόβλημα μου γιατί και εμφανισιακα τον έχω ερωτευτεί αλλα τώρα μπερδεύτηκα! Αξίζει η όχι τα λεφτά αυτα;

Υπάρχει κανένας φίλος που να δίνει το 1075; Ας μου στείλει pm!

Απάντηση: Re: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Κάτσε για να καταλάβω. Εχθές μου τον χαρακτηρισες καλουτσικο ;0) σημερα στα 500 ευρώ γίνετε καλύτερος απο οποιονδήποτε δικαναλο στα ίδια λεφτά;

Παράδειγμα σου έφερα. Και προσωπικά πιστεύω ότι μέχρι 500 (ανάλογα με την κατάστασή του) είναι καλά να τα δώσεις γι'αυτό τον τελικό. Παραπάνω δεν αξίζει. Από την άλλη στα 500 νομίζω δύσκολα θα βρεις αξιόλογο δικάναλο άρα ναι αν και καλούτσικος σε αυτά τα χρήματα έιναι μια καλή επιλογή.

Re: Απάντηση: Re: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Παράδειγμα σου έφερα. Και προσωπικά πιστεύω ότι μέχρι 500 (ανάλογα με την κατάστασή του) είναι καλά να τα δώσεις γι'αυτό τον τελικό. Παραπάνω δεν αξίζει. Από την άλλη στα 500 νομίζω δύσκολα θα βρεις αξιόλογο δικάναλο άρα ναι αν και καλούτσικος σε αυτά τα χρήματα έιναι μια καλή επιλογή.

Σαφές ευχαριστώ!

Θέλω να κάνω μια ερώτηση για δύσκολα ηχεία σαν του OP
Αν δεν έχουμε budget για pre/pro και 5 τελικούς.
Βάζουμε ένα ολοκληρωμένο av με pre-outs και βάζουμε τελικούς όπου έχουμε λεφτά ; Δηλαδή μπορεί να δίνει ο av receiver ταυτόχρονα 2 pre-outs στα μπροστινά που θα βάλουμε τελικό Και στα κεντρικά surround, κανονική ενίσχυση;
Αν δεν έχει pre outs ο ενίσχυτης και θελουμε μόνο τελικό ενισχυτη για τα μπροστινά με adaptor hi-low Γίνεται δουλειά; Το αποτέλεσμα αξίζει ; Η καλύτερα να μην πάρουμε τελικό 2 κανάλο για τα μπροστινά και να πάρουμε πιο ακριβό ολοκληρωμένο;
Τέλος αν έχουμε σκοπό να οδηγήσουμε όλα τα ηχεία κάποια στιγμή (μιλάω μόνο όσον αφορά τον ήχο) με τελικούς γιατί να πάρουμε ακριβο ολοκληρωμένο απο τη στιγμή που θα κάνει μόνο χρέη προ;
Μιλάω για υλοποίησης στα οικονομικά μεγέθη του ΟΡ ~2000 που είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε pre/pro και 5 κανάλια τελικούς.

Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Βάζουμε ένα ολοκληρωμένο av με pre-outs και βάζουμε τελικούς όπου έχουμε λεφτά ; Δηλαδή μπορεί να δίνει ο av receiver ταυτόχρονα 2 pre-outs στα μπροστινά που θα βάλουμε τελικό Και στα κεντρικά surround, κανονική ενίσχυση;

Δεν μπορώ να ορκιστώ για όλους του ολοκληρωμένους AV άλλα το σύνηθες είναι ναι!

Αν δεν έχει pre outs ο ενίσχυτης και θελουμε μόνο τελικό ενισχυτη για τα μπροστινά με adaptor hi-low Γίνεται δουλειά; Το αποτέλεσμα αξίζει ; Η καλύτερα να μην πάρουμε τελικό 2 κανάλο για τα μπροστινά και να πάρουμε πιο ακριβό ολοκληρωμένο;

Η λύση του adaptor μου είναι άγνωστη άρα δεν έχω γνώμη. Με βάση τον mr rebel για "δύσκολα" ηχεία o ακριβότερος AV δεν είναι σίγουρη λύση (και συμφωνώ).

Τέλος αν έχουμε σκοπό να οδηγήσουμε όλα τα ηχεία κάποια στιγμή (μιλάω μόνο όσον αφορά τον ήχο) με τελικούς γιατί να πάρουμε ακριβο ολοκληρωμένο απο τη στιγμή που θα κάνει μόνο χρέη προ; Μιλάω για υλοποίησης στα οικονομικά μεγέθη του ΟΡ ~2000 που είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε pre/pro και 5 κανάλια τελικούς.

Από την στιγμή που ένας ολοκληρωμένος AV με καλή/πολύ καλή προενισχυτική δυνατότητα κάνει ποιο φτηνά από τον φτηνότερο AV προ παρόλο που έχει και ενισχυση θα είναι πάντα μια καλή λύση (κατά την γνώμη μου). Δεν είναι περίεργο που οι εταιρίες δεν δίνουν τον ίδιο AV μόνο σαν προ? Πόσο εύκολο είναι να αφαιρέσουν απλά τα ενισχυτικά και να τον πασάρουν...? Πόλυ! Απλά είναι "συμφωνία κυρίων" και marketing το ότι δεν γίνετε (και πάλι κατά την γνώμη μου)...

BTW - Το OP τι σημαίνει?

Op = original poster , ΕΣΥ Δηλαδή:)
Απλά θα θέλα ένα δυο ακόμα απόψεις, γιατί νομίζω το 1500-2000 είναι το πιο "δύσκολο" budget. Μπορείς να πάρεις πολυ δυνατό ολοκληρωμένο και φλερταρεις και με λύσεις av + τελικο.

Αν δεν έχεις προενισχυτή και έχεις ολοκληρωμένο av ο οποίος διαθέτει pre out μπορείς να προσθέσεις τελικούς (τόσους όσες και οι pre out).

Αν δεν έχει preout ο av πολύ απλά δεν μπορείς να προσθέσεις τελικό και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να βοηθήσεις το ενισχυτικό κομμάτι.

Τέλος αν έχουμε σκοπό να οδηγήσουμε όλα τα ηχεία κάποια στιγμή (μιλάω μόνο όσον αφορά τον ήχο) με τελικούς γιατί να πάρουμε ακριβο ολοκληρωμένο απο τη στιγμή που θα κάνει μόνο χρέη προ;
Μιλάω για υλοποίησης στα οικονομικά μεγέθη του ΟΡ ~2000 που είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε pre/pro και 5 κανάλια τελικούς.

Δυστηχώς λύση του προ είναι ακριβή με εξαίρεση τον emotiva. Μετά από αυτόν όλες οι υπόλοιπες λύσεις ξεκινούν από ~1500 . Άρα με έναν μεταχειρισμένο τελικό μπορείς να είσαι κοντά στο οικονομικό μέγεθος που θες.

Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Op = original poster , ΕΣΥ Δηλαδή:)
Από τα συμφραζόμενα ήταν σίγουρο ότι αναφερόσουν σε μένα απλά δεν ήξερα την σημασία των ακρωνυμίων... Ευχαριστώ για την επεξήγηση.

Η κατηγορία των 2Κ είναι δύσκολη μιας και μπορείς να πας και στις δύο πλευρές όπως είπες άλλα νομίζω η απάντηση είναι στα ηχεία που θα οδηγήσεις...

πχ Στην δική μου περίπτωση τα 4Ω δυσκολεύουν την επιλογή ολοκληρωμένου AV (που ίσως να το προτιμούσα σαν λύση). Άρα πάω προς τελικό και AV μαζί. Όταν δεν υπάρχουν ηχεία, μπορεί να γίνει η επιλογή με βάση τον ολοκληρωμένο AV που σου αρέσει ποιο πολύ και το αποτέλεσμα να είναι κορυφαίο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Όταν δεν υπάρχουν ηχεία, μπορεί να γίνει η επιλογή με βάση τον ολοκληρωμένο AV που σου αρέσει ποιο πολύ και το αποτέλεσμα να είναι κορυφαίο...[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

Πρώτα επιλέγεις ηχεία και μετά ενισχυτή. Απλά όταν επιλέγεις ηχεία πρέπει να ψάξεις και τι απαιτήσεις έχουν και κάνεις τις σωστές επιλογές. Αν δεις ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις σε μεγέθη τότε ξεκινάς από την αρχή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AV τελικό ή ολοκληρωμένο?

Πρώτα επιλέγεις ηχεία και μετά ενισχυτή.

Μπορείς να το αιτιολογήσεις ή είναι αξίωμα στον χώρο του ήχου?

Μου ακούγεται κάπως απόλυτο ίσως επειδή έχω ακούσει κάποιος να έχει επενδύσει σε ένα πολύ καλό ενισχυτή και στο μέλλον να ψάξει για "καλύτερα" για τον ενισχυτή του ηχεία. Δεν μπορώ να πω ότι το έχω ψάξει τόσο πολύ όσο εσύ φίλε rebel οπότε θα ήθελα να καταλάβω το γιατί...

Αξιώματα δεν υπάρχουν. Απλά λέω ποιά είναι η λογική σειρά.
Το βασικότερο κομμάτι του συστήματος είναι τα ηχεία. Θα γυρίσεις να ακούσεις όσο ποιό πολλά μπορείς και να επιλέξεις ποιά σου αρέσουν περισσότερο. Αφού ξεχωρίσεις τα ηχεία που σου αρέσουν κοιτάς τα χαρακτηριστικά τους για να δεις τι απαιτήσεις έχουν με σκοπό να δεις και σε τι κατηγορία ενισχυτικών θα πρέπει να πας (οι οποίοι ενισχυτές θα είναι και σε θέση να οδηγήσουν σωστά τα ηχεία σου). Μετά (είδικά σε ένα δικάναλο σύστημα) μπορείς να ψάξεις και ποιοί ενισχυτές ταιριάζουν καλύτερα ηχητικά με τα ηχεία σου.

Φιλέ Anodynos θα σου αναφέρω την προσωπική μου άποψη, γιατί έχω αλλάξει αρκετούς ενισχυτές AV και αρκετά ακριβούς. Για να πάρεις κάλο αποτέλεσμα για μουσική θες έναν κάλο δικάναλο τελικό. Όσο για τον AV θα σου πρότεινα τον Onkyo 809 τουλάχιστον, ο οποίος μπορείς να κάνει πολλά. Αυτός έχει πολλές δυνατότητες και αρκετά Watt ώστε να οδήγησης τα πίσω και το κεντρικό ηχείο, να μην σου κάνω πολύ ανάλυση αλλά αυτά τα ηχεία είναι πολύ πιο εύκολα να οδηγηθούν από οποιοδήποτε ολοκληρωμένο, γιατί να σκεφτείς πως όλη η τροφοδοσία του AV πάει μόνο για τα τρία αυτά κανάλια. Όσο για τελικό κοίταξε να πάρεις κάποιον κάλο, συμβουλή μου κοίταξε και τις αγγελίες του site κάτι μπορείς να βρεις, για δικάναλο μιλάω, ανά εποχές βλέπω κάτι εξαιρετικούς Electrocomraniet και σε πολύ καλές τιμές.

Επίσης μπορείς να δεις και σε καταστήματα για μεταχειρισμένο τελικό. Υπάρχουν πολλοί και σε πολύ καλές τιμές.

Σας ευχαριστώ για τις απόψεις και την ανάλυση! Έχω κατασταλάξει σε λύση AV για κεντρικό και πίσω και έναν τελικό δικαναλο για τα μπροστά. Οι αγγελίες είναι στο στόχαστρο και ήδη έχω έρθει σε επαφή με φίλους που πουλάνε. Λογικά αύριο θα έχω τελική άποψη μετά από κανά δυο ακροάσεις και θα σας πω τελικά σε ποια λύση κατέληξα.

Τελικά η λύση βρέθηκε στην αγγελία φίλου σε αυτό το forum. Ο electrocompaniet απογειωσε τα Dali μου σε άλλο επίπεδο! Ζητώ η Νορβηγία ;0)