Και εμένα μου άρεσε περισσότερο αυτό απο το να μου πετάνε πράγματα στο κεφάλι. Το αισθάνθηκα πιό πολύ ως ταινία. Γιαυτό θεωρώ οτι είναι και πρόπομποςγια το μέλλον, γιατί δεν το χρησιμοποίησε έτσι. Δείχνει πώς θα είναι οι 3Δ ταινίες. Κανονικές ταινίες απλά τρισδιάστατες δλδ.
Βεβαια γούστα είναι αυτά. Στην συνοδο μου της άρεσει περισσότερο όταν το 3Δ έρχεται προς τα πανω της.

Re: Απάντηση: Avatar

Συγνώμη αλλά πιστεύω ότι ο κάμερον ένα show ήθελε να φτιάξει με όλο αυτόν τον καταιγισμό τεχνολογίας και όχι ταινία.

Θα'λεγα ότι ήθελε να δείξει πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ταινία χωρίς απαραίτητα να την κάνει show. Νομίζω αν ήθελε να το κάνει show, με το budget που είχε θα μπορούσε να είχε βάλει απίστευτα εντυπωσιακότερα 3D εφέ.

Re: Απάντηση: Avatar

By the way, αφού έπαιζε προβολέας, άραγε το υλικό ξέρετε σε τι είναι γραμμένο; σε δισκάκι ή σε κανά σκληρό;

Σε σκληρούς. Η κάθε ταινία είναι περίπου 300GB σε μέγεθος.

Δυστυχως ημουν προετοιμασμενος για σοου οποτε...........

Αν αυτο ειναι το μελλον για τις ταινιες δυστυχως πρεπει να ειμαι απο την μειονοτητα μαλλον ( απο οτι διαβαζω) που δεν μου αρεσει καθολου.

Προτιμω το HD με κρυσταλινη ευκρινια παντελη ελλειψη κοκκου και σουπερ φωτεινοτητα.Οσοι εχετε δει το trailer σε HD καταλαβαινετε τι εννοω

Xmmm δηλαδή το 3d του Αβαταρ είναι "προς τα μέσα" σαν viewmaster ή είναι όπως τα IMAX στο εξωτερικό που τα αντικείμενα υπερίπτανται του κοινού και περνούν δίπλα σου;

Και τα δύο. Υπάρχει και βάθος πεδίου, αλλά και αντικείμενα βγαίνουν προς τα έξω.

Είναι όμως κρίσιμο το να καλύπτει το πανί όλο το οπτικό σου πεδίο. Διαφορετικά χάνει πάρα πολύ η αίσθηση. Γιαυτό και οι προβολές σε IMAX είναι εντυπωσιακές. Τεράστιο πανί σε συνδυασμό με τρομερή ανάλυση (και ως εκ τούτου ευκρίνεια).

Στους εδώ κινηματογράφους οι κοντινές στο πανί σειρές είναι must για 3D.

Όσο για οικιακές προβολές, τα πράγματα είναι δύσκολα.. Βλέπω να καθόμαστε στα 2 μέτρα από τις 100τόσες ίντσες για να καταλαβαίνουμε σωστό 3D.. και αυτά που λένε για τηλεοράσεις 3D είναι απλά αστεία.

Απάντηση: Re: Avatar

Είναι όμως κρίσιμο το να καλύπτει το πανί όλο το οπτικό σου πεδίο.

επειδή ήμουν "μιλημένος" :grinning-smiley-043 , επίτηδες διάλεξα την 8η σειρά. Επιμένω όμως ότι όπως ήταν φτιαγμένο δεν έβγαιναν τα αντικείμενα έξω σε σημείο που να σε σοκάρουν. Αν ήταν φτιαγμένο με τα αντικείμενα να εξέχουν , θα ένιωθες την αίσθηση ακόμα και να μην καλύπτει το οπτικό σου πεδίο η οθόνη. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές στο εξωτερικό. Είτε μπροστά ήμουν είτε πίσω η αίσθηση των αντικειμένων που εξείχαν ήταν η ίδια.

Για μένα, μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος κατασκευής του 3D παρά αν γεμίζει ή όχι το οπτικό πεδίο η οθόνη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Avatar

Δυστυχως ημουν προετοιμασμενος για σοου οποτε...........

Αν αυτο ειναι το μελλον για τις ταινιες δυστυχως πρεπει να ειμαι απο την μειονοτητα μαλλον ( απο οτι διαβαζω) που δεν μου αρεσει καθολου.

Προτιμω το HD με κρυσταλινη ευκρινια παντελη ελλειψη κοκκου και σουπερ φωτεινοτητα.Οσοι εχετε δει το trailer σε HD καταλαβαινετε τι εννοω

Μην το αδικείς τόσο. Για μια εμπειρία καλό είναι. και να σου πω κάτι. Για το 90%+ του κόσμου που δεν έχει ξαναδει 3D σίγουρα θα εντυπωσιαστεί πολύ.
Στην συντριπτική πλειοψηφία απευθύνονται εξάλλου όλα αυτά, η μεγάλη μάζα είναι αυτή που φέρνει τα φράγκα.
Δυστυχώς, οι πολύ απαιτητικοί (είτε 3d λέγεται αυτό, είτε τηλεόραση, είτε αυτοκίνητο κλπ) είναι "καταδικασμένοι" να μην ευχαριστιούνται εύκολα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Δηλαδή εσύ απ αυτό που έγραψα κατάλαβες ότι συγκρίνω τις 2 ταινίες (αν είναι δυνατόν δηλαδή...)?.. λέγοντας για "κραυγαλέο" 3d απ την μια και για απίστευτο φωτορεαλισμό και εικόνα απ την άλλη τι ακριβώς καταλαβαίνεις? ποιό προτειμώ σαν 3d? :) αμάν ρε παιδιά πρέπει να επεξηγούμε τα πάντα? :P
Συμφωνώ ότι είναι απίστευτη εμπειρία μόνο αυτό θα πώ

ΟΚ γραψε λαθος. Κεκτημενη ταχυτητα ισως χεεχεχε

Για όποιον θέλει να δει "κραυγαλέο" 3d σίγουρα υπάρχουν εδώ και χρόνια πολλές ταινίες για να τον ικανοποιήσουν χωρίς τίποτα το σπουδαίο σε οποιονδήποτε άλλο τομέα μεν αλλά με την χαρά του 3d (όπως το εννοεί αυτή η ομάδα ανθρώπων) στο maximum.. και σίγουρα θα υπάρξουν πολύ περισσότερες στο μέλλον.
Για όποιον θέλει απ την άλλη να δει μια άρτια τεχνικά ταινία με φωτορεαλισμό, που θα τον ταξιδέψει και θα του τσιγκλίσει την φαντασία με ΑΚΡΙΒΩΣ το 3d (λάθος όρος..) που χρειάζεται για να γίνει αυτό.. τότε εδώ είναι..
Ίσως οι πρώτοι δεν χρειάζεται να δουν καν την ταινία καθώς δεν νομίζω να εκτιμήσουν ότι δουν (και φαίνεται απ αυτά που διαβάζω για το αν βγαίνουν η δεν βγαίνουν τα πράγματα απ την οθόνη λες και αυτό ηταν το ζητούμενο στην ταινία) Δεν χρειάζοντε 400εκ ευρώ για να κάνεις ένα πραγματάκι να "βγει" απ την οθόνη. Χρειαζόταν όμως κάτι τέτοιο αυτή η ταινία η άξιζε 10 φορές παραπάνω η περιπλάνηση στον ίδιο τον πλανήτη?
Ξαναλέω ο κινηματογράφος έχει πολλές μορφές, μπορεί να είναι η καζαμπλάνκα όπως λέτε με το φανταστικό σενάριο, μπορεί να είναι ένα οπτικό και φανταστικό υπερθέαμα που θα σε ταξιδέψει (χωρίς σπουδαίες ατάκες-σενάριο) όπως το avatar μπορεί για άλλους να είναι το να γελάσουν με την ψυχή τους ή για άλλους να δουν αντικείμενα να πετάνε και να νοιώσουν αδρεναλινη (ένα θρίλερ η ένα ντοκιμαντέρ με καρχαρίες θα ήταν καταλληλότερο γιαυτό τον σκοπό). Καλό είναι να ξέρουν τι θέλουν πριν πανε να δουν μια ταινία ώστε και αυτοί να μην απογοητεύοντε αλλά και να μην κρίνουν ΑΣΧΕΤΑ πράγματα σε μια ταινία που δεν τα πραγματευεται καν.

Συγνώμη, αλλά άμα δεν "πετάγονται" τα αντικείμενα προς τα έξω, ποιος ο λόγος να πάω να δω την ταινία σε "3D" και όχι σε κανονική; Η όλη φάση είναι όταν έρχονται τα αντικείμενα κατά πάνω σου και σου ανεβάζει την αδρεναλίνη. Εγώ κλαίω τα επιπλέον χρήματα που έδωσα για την "3D" εκδοχή της ταινίας πάντως. Πήγα να δω "3D" ταινία, για να δω την έμφαση στο "3D". Αν ήθελα έμφαση στα εφέ θα έβλεπα το 2012.

3D υπάρχει αλλά όχι ακριβώς έτσι όπως το θέτεις.
Έχουν τα πλάνα βάθος (3D style).

Εμένα προσωπικά μου άρεσε και μάλιστα πολύ γιατί δεν πήγα για να δω τα αντικείμενα να βγαίνουν από το πανί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Eσυ μπορεις σε μια φωτογραφια να τα εχεις ολα νετ? Ακριβως....

Μα η φωτογραφία είναι 2D.
Ίσως δεν έγινα κατανοητός, γιατί δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου και πιθανόν να χρησιμοποίησα λάθος ορολογία.
Παράδειγμα, θυμάσαι την σκηνή με αυτές τις αιωρούμενες "μέδουσες" που περικύκλωσαν τον ήρωα;
Αυτές λοιπόν όταν περνούσαν από μπροστά σου ήταν εντελώς φλου, το ίδιο και οι σκηνές με τα λουλούδια, τα δέντρα κλπ.
Όλα αυτά τα αντικείμενα για μένα θα έπρεπε να ήταν focus για να τα έβλεπα μπροστά μου, κάτι το οποίο δεν γινόταν.

Έχουν, αλλά ούτε στις μισές σκηνές και μάλιστα τις περισσότερες φορές σε σημείο που ούτε καν το αντιλαμβάνεται το μάτι. Σέβομαι την άποψή σου, ότι εσένα σου άρεσε και το θεωρείς κάτι σημαντικό, αλλά εμένα δεν μου προσέφερε απολύτως τίποτα αυτό το πράγμα. Και η ένστασή μου είναι στην "επανάσταση" και "πρωτοτυπία" που ισχυριζόταν ότι θα φέρει ο Cameron με το Avatar! Εγώ προσωπικά η μόνη πρωτοτυπία που είδα, ήταν τα ωραία CGI, που και πάλι ήταν απλά μια βελτίωση σε σχέση με άλλες ταινίες. Ούτε το 3D κομμάτι ήταν πρωτοποριακό, ούτε το σενάριο, ούτε η σκηνοθεσία, ούτε τίποτα! Θεοποιούμε μια ταινία η οποία δεν προσέφερε απολύτως τίποτα από όσα ισχυριζόταν...
Άμα ο Cameron δεν ήταν ο Cameron του Τιτανικού, ούτε 50 δεν θα του έδιναν για να φτιάξει τέτοιου είδους ταινία και φυσικά ούτε οι μισοί δεν θα πήγαιναν να την δουν από όσους την είδαν.

Συγνώμη αλλά πιστεύω ότι ο κάμερον ένα show ήθελε να φτιάξει με όλο αυτόν τον καταιγισμό τεχνολογίας και όχι ταινία.

Δεν ξερω τι πιστευεις εσυ αλλα εμενα μου φανηκε οτι ταινια ηθελε να φτιαξει.

Αλλωστε με δεδομενο το ιστορικο του οχι μονο φτιαχνει αυτο που θελει οπως το θελει αλλα δεν κανει και εκπτωσεις.

Τωρα αν σε καποιους φανηκε κατι περισσσοτερο απο μια ταινια τοτε καλως ηρθατε σε μια βερσιον του μελλοντικου κινηματογραφου.

Το πως θα διαμορφωθει αυτη μενει να το δουμε.

Παντως εγω δεν θα αναθεματιζα κανενα μεσο ειτε βγαινει ειτε δεν βγαινει απο την οθονη.

Ολα ειναι βελη στην φαρετρα του δημιουργου-σκηνοθετη. Το αν μας αγγιζει ο τροπος που τα αξιοποιει ειναι τελειως υποκειμενικο.

Μπορουμε παντα να βλεπουμε τους δημιουργους που μας αρεσουν.
Και εμένα μου άρεσε περισσότερο αυτό απο το να μου πετάνε πράγματα στο κεφάλι. Το αισθάνθηκα πιό πολύ ως ταινία. Γιαυτό θεωρώ οτι είναι και πρόπομποςγια το μέλλον, γιατί δεν το χρησιμοποίησε έτσι. Δείχνει πώς θα είναι οι 3Δ ταινίες. Κανονικές ταινίες απλά τρισδιάστατες δλδ.

Κι εγω αυτης της αποψης ειμαι Αλεξη. Ο ανθρωπος το χρησιμοποιησε (το 3d) σαν ενα εξτρα ερεθισμα και οχι σαν μια σανιδα σωτηριας μπας και σωσει την ταινια του οπως κανουν συνηθως με την τεχνικη αυτη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Μα η φωτογραφία είναι 2D.

Mα και το 3D αυτού του είδους, μέσω της δισδιάστατης φωτογραφίας επιτυγχάνεται, δε μιλάμε για κάποια επαναστατική τεχνολογία, βγαλμένη από το Star Trek...

Εμένα προσωπικά μου άρεσε και μάλιστα πολύ γιατί δεν πήγα για να δω τα αντικείμενα να βγαίνουν από το πανί.

Ακριβως ετσι.Ειναι τι περιμενει κανεις απο μια ταινια.Εγω περιμενα το ακριβως αντιθετο...........

Κακα τα ψεματα οταν λεμε στις μερες μας θα δουμε 3d εννοουμε "απο το πανι και εξω" και οχι το αντιθετο.

Απλα ας το εχουν υποψην τους οσοι δεν το εχουν δει ακομα.

Περίμενα περισσότερα από την ταινία (με τόσα που είχα διαβάσει-ακούσει)
Μια ταινία για ένα ευχάριστο 2ωρό και τίποτα παραπάνω.
Ούτε το μέλλον του κινηματογραφού ούτε η νέα εποχή.
Μία μέτρια ψηφιακή ταινία.
Ελπίζω σε 3D προβολή να επιβαιβαιώνει τις φήμες της.
Με άριστα το 10 παίρνει ένα 7.

Μόλις γύρισα από την προβολή της ταινίας στο Οντεον Πλατεία. Λίγο στριμωχτά είμασταν άλλα δεν μου χαλασέ την εμπειρία. Το διασκέδασα πραγματικά. Πρώτη φορά μπαίνω τόσο μέσα σε μια ταινία. Ένιωσα ότι αυτός ο πλανήτης υπάρχει και ταξιδεύω μέσα σε αυτόν. Την ιστορία με το σενάριο την είχα ξεγραμμένη από την αρχή. Δεν πήγα για το σενάριο σε αυτήν την ταινία. Πήγα για να γνωρίσω έναν καινούριο κόσμο και τον γνώρισα. Το 3d πιστεύω δεν θα είχε τόση αξία σε μια απλή ταινία. Μόνο σε μια ταινία sci-fi έχει λόγο ύπαρξης.
Τέλος μεγάλο ρόλο παίζει το μυαλό με το οποίο πας να την δεις. Αν πας καθαρά με κριτικό μάτι για το storyline και το σενάριο μπορεί και να απογοητευτείς (όπως έκανε ο φίλος μου, που την έβλεπε μαζί μου). Αν πας για να θαυμάσεις το επίπεδο που έχει φτάσει η τεχνολογία και να ταξιδέψεις σε έναν άλλο κόσμο από αυτόν που έχεις συνηθίσει, θα εκπλαγείς (όπως έγινε με εμένα).

Ζεστή, ανθρώπινη, οικολογική και πάνω απ' όλα εντυπωσιακή!

Στο avatar πήγα με φίλους για να διασκεδάσω, να απορροφηθώ απο τον κόσμο του και να ξεχαστώ απο την πραγματικότητα. Και μαντέψτε...αυτό ακριβώς έγινε!
Αν ήθελα να δώ σενάρια που θα αφήσουν εποχή και οσκαρικές ερμηνείες θα πήγαινα σε άλλη ταινία. Τα σχόλια περί ελλιπούς σεναρίου και ανύπαρκτης υπόθεσης για μένα είναι ανυπόστατα. Όπως έχει ειπωθεί και στην αρχή του θέματος, το σινεμά είναι για διασκέδαση.

Η εικόνα στη realD V-max στο φάληρο μου φάνηκε ικανοποιητική αλλά θα ήθελα τουλάχιστον 2-3 σειρές πιο μπροστά (ήμουν 10η).
Την επόμενη εβδομάδα που θα καταλαγιάσει η σκόνη άπο τον 'όχλο' θα πάω και σε dolby3D στα odeon να την ευχαριστηθώ.
Μην κάνει το λάθος κανείς και το δει σε 2D.

Και κάτι ακόμα:
Όποιος παίζει το world of warcraft θα παρατήρησε εκπληκτικές ομοιότητες της ταινίας με τον κόσμο του εν λόγω MMO... Απο τα σκηνικά μέχρι την εξέλιξη των χαρακτήρων και ένα σωρό άλλα που δεν είναι του παρόντος...
Αλήθεια σε ποιό server παίζει ο Cameron; :p

Μια μεγάλη ταινία? Ένα καλοστημένο show? Ένα μεγάλο διαφημιστικό clip για την τεχνολογία του 3D? Ίσως και όλα μαζί ίσως και όχι .

Ας τα πάρουμε όμως απ την αρχή και όπως τα είδα εγω . Από τις πρώτες κιόλας στιγμές ο θεατής καθηλώνεται στην κυριολεξία από την εικόνα που με πρωτόγνωρο τρόπο ξεπηδά απ το πανί και παίρνει 3 διαστάσεις. Άλλες σκηνές απλά καλές και άλλες να που βγάζουν το μάτι. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή ίσως και να νοιώσετε μια σχετική κούραση στα μάτια αφού το παιχνίδι αυτό του μη φυσιολογικού ¨Βάθους¨ της εικόνας σε συνδυασμό με τι σχετική θολούρα που υπάρχει ώρες ώρες αναγκάζει το θεατή να βγάλει τα γυαλιά έστω και για λίγο . Ναι είναι εντυπωσιακό αυτό που βλέπουμε αλλά θέλει ακόμα αρκετή δουλεία – επεξεργασία για να πούμε ότι είναι τέλειο και ότι θα θέλαμε να βλέπουμε στο μέλλον μόνο έτσι 3D .

Στα της ταινίας τώρα .

Δυστυχώς όπως ειπα και παραπάνω η ταινία μου θύμιζε περισσότερο μια προώθηση του D στο κοινό παρά κινηματογράφο. Σενάριο υποτυπώδη και αναμενόμενο , τα μηνύματα που και καλά περνάει επιφανειακά και ρηχά .Μια κλασική ¨αμερικανια ¨με δήθεν ανησυχίες και αυτοκριτική . . Αν η ταινία δεν ήταν 3D δεν ξέρω ποια θα ήταν η τύχη του . Το έχουμε δει άπυρες φορές το παραμύθι . Κατά τα αλλά super . Και τα Popcorn νόστιμα , και η coke μια χαρά

Last edited: