Πιστευω η διαφορα της ταινιας δεν θα ειναι το σεναριο της , η πλοκη της , οι συμβολισμοι της και οι προβληματισμοι που τυχον θα θεσει . Ολοι ξερουμε το story και δεν ειναι κατι το συγκλονιστικο.

Η διαφορα της με τις αλλες ταινιες (ακομα και τις αλλες 3d) ειναι ο τροπος που γυριστηκε και η αισθηση "του ειμαι μεσα στην ταινια" διπλα στους πρωταγωνιστες , πανω στα δεντρα , πισω απο τους θαμνους , πετωντας με τα τα περιεργα οντα , μεσα στα αεροσκαφη τους , και οτι αλλο σκηνοθετηκο οραμα εχει ο Cameron.
Σιγουρα μια θεαση με το παραδοσιακο τροπο δεν θα συγκλονισει το θεατη , οσο μια θεαση με τον τροπο που για αυτον αποκλειστικα γυριστηκε.

Και δε θελω να σκεφτομαι καποιες αλλες αιθουσες (σε αλλες χωρες εννοω) , με σιγουρα ακριβοτερο και αρτιοτερο εξοπλισμο απο των δικων μας αιθουσων εδω , τι εχουν να αντικρυσουν οι εκει θεατες.

Γιατι δεν την προβαλουν στο πλανηταριο ??:4603::4603::4603::4603:

Ακριβως, κανεις δεν ειπε για το σεναριο και τις "ερμηνειες" χεχε αυτο ειναι το τελευταιο.

Γινεσαι ενα με τον κοσμο , απιστευτα χρωματα, κινηση , αισθηση...

Τελικα σε ποιο σύστημα 3D παίζει στα Odeon;

Ποια γυαλιά φοράς; Τα χάρτινα ή τα άλλα με Active Shutter (τα λέω σωστά; ). Άλλα;

Είναι το ίδιο σύστημα με τα ''έξω'';

Είναι το ίδιο με τα Village;

Έχει σημασία εν τέλει πως / που / με ποιο σύστημα θα το δεις σε σχέση με το πως / για ποιο γυρίστηκε;

Δλδ για Ελλάδα που αξίζει τελικά να το δούμε και τι χάνουμε σε σχέση με το "the way it's meant to be seen'';

/ Σπάσος Off :p

Για εμας που δεν πολυ-πηγαινουμε στις αιθουσες αυτες ειναι σημαντικο να ξερουμε αν πρεπει να προτιμησουμε καποια και για ποιους λογους.
Αν μπορειτε, εξηγειστε...

Απάντηση: Re: Avatar

Χμμμμ (Κούλης tm), this not good I think....:p
Μπα, μια χαρα θα ειναι...
Αν θυμαμαι καλα και τα δυο συστηματα ειναι συμβατα και της ιδιας τεχνολογιας ουσιαστικα.. Και οταν ειχα δει το U23D στο village, κατι σκουρα πλαστικα γυαλακια μιας χρησης μου ειχαν δωσει..

Λοιπον στο Oden χτες μας εδωσαν γυαλάκια , ασπρα κατα μεγαλο ποσοστό, ειχαν ενα αχνο χρωμα ο καθε φακος, κοκκινο και πρασινο αν δεν κανω λαθος, αλλα πολυ αχνο το χρωμα , τα οποια τα δινεις πίσω στο τελος.

Το ice age 3 (REAL D τεχνολογια) που ειχα δει στα village ηταν με γυαλια παλι πλαστικα 1 χρησης ομως τα πηραμε σπιτι μετα ΧΩΡΙΣ καθολου χρωμα.

Και στις 2 ταινιες που κοιταξα χωρις γυαλια ειδα το ιδιο αποτελεσμα, μια θολή εικόνα.

EDIT:

Με μια ματια στο http://www.reald.com/ βλεπω οτι το Avatar ειναι της ιδια τεχνολογιας, οποτε δεν νομιζω να δειτε διαφορα, ειτε σε village ειτε σε oden

Last edited:
Σε ορισμένες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιούνται ειδικά γυαλιά ώστε να δημιουργείται το στερεοσκοπικό οπτικό περιβάλλον. Στο Νέο Ευγενίδειο Πλανητάριο όμως δεν υπάρχει ανάγκη για παρόμοια γυαλιά διότι η θολωτή οθόνη προσφέρει μια στερεοσκοπική άποψη 360 μοιρών. Οι ειδικοί ισχυροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές των νέων εγκαταστάσεων μπορούν να υποστηρίξουν την επεξεργασία και τη δημιουργία των τρισδιάστατων γραφικών σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο οι νέες παραστάσεις του πλανηταρίου ζωντανεύουν και κεντρίζουν κυριολεκτικά τις αισθήσεις των θεατών. Οι εικονικές τρισδιάστατες αναπαραστάσεις κινούμενης εικόνας (3D animation), μας βοηθούν να αποδώσουμε έγκυρα και θεαματικά την απεικόνιση διαφόρων φαινομένων και διαδικασιών. Με τις δυνατότητες που μας παρέχει η σύγχρονη ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας μπορούμε επίσης να παρουσιάσουμε την επιστήμη και την τεχνολογία και από τη σκοπιά της τέχνης. Γιατί απλούστατα η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία δεν είναι μονοδιάστατα μεγέθη αλλά αντίθετα έχουν πολυσχιδείς και πολυδιάστατες προεκτάσεις.

http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=23
http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=42

Περισυ τα Χριστουγεννα -αν δεν κανω καθος- ειδα στο Πλανηταριο με τον γιο μου κατι σχετικο με δεινοσαυρους και το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο.

Περισυ τα Χριστουγεννα -αν δεν κανω καθος- ειδα στο Πλανηταριο με τον γιο μου κατι σχετικο με δεινοσαυρους και το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο.

Μάλλον δεν είδες καλή παράσταση... Όταν πήγα εγώ και είδα ένα ντοκιμαντέρ για το διάστημα, η απεικόνιση ήταν τόσο ρεαλιστική που καθώς η εικόνα έδειχνε να πλησιάζεις με ταχύτητα τη Σελήνη, σχεδόν τρομάξαμε με την "επικείμενη" σύγκρουση.
Μια άλλη παράσταση που δεν είχε τόσο ενδιαφέρον, ήταν μία προβολή σε imax, που -απλά- ήταν καλύτερη από τη μέση κινηματογραφική ποιότητα..

sorry για το off topic

Την άλλη εβδομάδα θα δω το avatar οπωσδήποτε.

Δεν κλεινουμε μια αιθουσα να παμε μαζικα και AVClubιτικα???

Και εγω σκεφτομαι να κατεβω να τω δω σε 3D αλλα δεν ξερω τι παιζει αναμεσα στις αιθουσες... Που αξιζει δηλαδη να παω...

επιλεξτε να το δειτε 3D !
αλλαζει ολη την ταινια !
μεχρι και το - βλεπω το θανατο σου 4 -
που ειναι σαχλη αμερικανικη φολα ,το ειδα με γυαλια 3D και το ευχαριστηθηκα!

απο ζαλαδες πως τα πατε ρε παιδια με το 3d?

Για μενα τα πρωτα 5 λεπτα ειναι λιγο περιεργα μεχρι να αρχισει το ματι να συνηθίζει, μετα ολα οκ!

Re: Απάντηση: Re: Avatar

Μπα, μια χαρα θα ειναι...
Αν θυμαμαι καλα και τα δυο συστηματα ειναι συμβατα και της ιδιας τεχνολογιας ουσιαστικα.. Και οταν ειχα δει το U23D στο village, κατι σκουρα πλαστικα γυαλακια μιας χρησης μου ειχαν δωσει..
To οποίο όμως U23D μας είχες πει οτι ηταν ψιλοαπογοητευση....