Re: Απάντηση: Avatar

Sorry για τα spoilers. Ναθ, αν το θεωρείς σκόπιμο, κάνε edit το κείμενό μου.

Οχι ρε συ. Δεν αποκαλυψες και το μυστικο της Εκτης αισθησης πια....

Αλλωστε απο το τρειλερ καταλαβαινεις τα 3/4 της ταινιας χαλαρα....

Απάντηση: Re: Avatar

Χωρις το 3D δεν θα εκανα τον κοπο να το δω/ξαναδω σινεμα

Για να μην δουλευομαστε μεταξυ μας, καλο το Home Cinema στις πολλες ιντσες, αλλα δεν συγκρινεται με καλη ψηφιακη προβολη στο cinema ειδικα για ταινιες οπως το Avatar, 300 και Star Trek που προανεφερες..
Οπως λεει και ο Τασος, Size Does Matter... :grinning-smiley-043

Τελικά ολοι στο Cosmopolis ήμασταν εχτές! :popcorn:
Καθομουν 6η σειρα (αιθουσα 11) και τα γυαλια χωραγαν ακριβως την οθονη.Τα δικά μου σχόλια περιληπτικά:
Το storyboard μου θυμισε αρκετες ταινιες (πχ. το τελευταιο σαμουραι κτλ), αλλα πολυ ωραια ζυμωμενο και χωρις κοιλιες. Συνολικα σαν σεναριο νιωθεις οτι το εχεις ξαναδει, αλλα εχει εναν αερα φρεσκαδας. Εκπληκτικα εφε αν και παρατηρησα αρκετα τεχνουργηματα, δειγμα οτι η συγκεκριμενη τεχνολογια ειναι ακομη στα σπαργανα. Το 3D ήταν πανω κατω αυτο που περιμενα και η χρηση του φειδωλη και χωρις υπερβολες. Υπηρχαν σκηνες που ηταν οντως εξωπραγματικες και που αξιζει να πας να το δεις μονο και μονο για αυτες (οπως οι μικρες μεδουσες που γυρνουσαν γυρω απο τον ηρωα). Οι υποτιτλοι ηταν καταστροφη, αν και τους ειχαν δουλεψει ωστε να μην χαλανε το 3D, οστοσω οταν δεν τους κοιταζες απολαμβανες πολυ καλυτερα το βαθος πεδιου.
Τα γυαλια εριχναν τη φωτεινοτητα, προσωπικα εμενα με κουρασε πολυ αυτο. Σαν DLP προβολεας λιγο πριν αλλαξεις τη λαμπα εβλεπα.
Για τιμωρια τους, τα πηρα σπιτι μου!

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Avatar

Για να μην δουλευομαστε μεταξυ μας, καλο το Home Cinema στις πολλες ιντσες, αλλα δεν συγκρινεται με καλη ψηφιακη προβολη στο cinema ειδικα για ταινιες οπως το Avatar, 300 και Star Trek που προανεφερες..
Οπως λεει και ο Τασος, Size Does Matter... :grinning-smiley-043
Καμία διαφωνία (ισα ίσα που το λέγαμε και με τον Δημήτρη ''Και λίγες ίντσες παραπάνω (στο σινεμά χθες!) δεν θα μας χάλαγαν''.

Απο εκεί και πέρα όμως μην λέμε τα ίδια και τα ίδια: Μετράει η ταινία σαν ταινία. Εμένα ούτε οι 300, ούτε το Star Trek θα με εκαναν να κάτσω να τα ξαναδώ (ούτε σπίτι - ούτε στο σινεμα).

To Αvatar όμως κάποια στιγμή θα το ξεναέβλεπα ευχαριστως σε 3D σινεμα.

Sorry για τα spoilers. Ναθ, αν το θεωρείς σκόπιμο, κάνε edit το κείμενό μου. Αν και, όπως εξήγησα, το μεγαλύτερο πρόβλημα του συγκεκριμένου σεναρίου είναι ότι δεν έχει τίποτα που να μην το περιμένεις.

Από την άλλη, υπήρχε τρόπος να γίνω ακόμα πιο αναλυτικός, με μόλις τέσσερις λέξεις:
Χορεύοντας με τους λύκους
.

@Pstelios: Φίλε μου, πιάνεσαι από λέξεις και μου βάζεις λόγια. Τίποτα δεν αποκάλεσα ανόητο ή αμερικανιά. Δεν μίλησα μεμονωμένα για το τέχνασμα του από μηχανής θεού (αν και θα ήταν καλό να ψάξεις με ποιο τρόπο το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι). Μίλησα για ένα ολόκληρο σχήμα που περιγράφει μία μεγάλη σειρά ταινιών δράσης. Ε, εγώ περίμενα περισσότερα από αυτό.

Λάθος κάνεις, πιάνομαι από λέξεις για να σε πειράξω (βλέπε :BDGBGDB55: στο τέλος) -bye-

Υ.Γ Επειδή το είδα στην αίθουσα 8 του Βίλατζ Ρέντη σκοπεύω να την ξαναδώ (ναι να την ξαναδώ!!) στην 11 του Οντεόν για σύγκριση, πάντως επειδή είχα διαβάσει τα σχετικά σχόλια και έκανα τον κόπο να το προσέξω δεν είχε ενοχλητική μείωση φωτεινότητας με τα γυαλιά......

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Avatar

Καμία διαφωνία (ισα ίσα που το λέγαμε και με τον Δημήτρη ''Και λίγες ίντσες παραπάνω (στο σινεμά χθες!) δεν θα μας χάλαγαν''.

Απο εκεί και πέρα όμως μην λέμε τα ίδια και τα ίδια: Μετράει η ταινία σαν ταινία. Εμένα ούτε οι 300, ούτε το Star Trek θα με εκαναν να κάτσω να τα ξαναδώ (ούτε σπίτι - ούτε στο σινεμα).

To Αvatar όμως κάποια στιγμή θα το ξεναέβλεπα ευχαριστως σε 3D σινεμα.

Δεν καταλαβες: Δεν μιλαω για επαναληψη προβολης μιας τετοιας ταινιας, αλλα για την πρωτη προβολη η οποια ειναι και εκεινη που σου μενει χαραγμενη: Ε, ειδικα για τετοιες θεαματικες ταινιες, οι τεραστιες ιντσες του κινηματογραφου ειναι must αρκει να ειναι σε ψηφιακη προβολη (για ευνοητους λογους)...

Λοιπόν πήγα το είδα και εγώ στο Village Park στην αίθουσα 8 σε 3D.
Εννοείται πως την βλέπω πάλι μόλις βρω ευκαιρία, την αγοράζω σε Blu-Ray και θα ψάξω να βρω πρόγραμμα σαν το Stereoscopic Player για να το βλέπω σε 3D και στο σπίτι.

Μιλάμε νόμιζα πως ήμουν μέσα στην ταινία και εγώ και ότι έπαιζα και εγώ εκεί.
Τρομερά χρώματα!!!!!!!!!!

Άξιζαν τα 12 ευρώ που έδωσα.
Απλά θα προτιμούσα να ηταν άδεια η αίθουσα να μην ακούω κανέναν άλλον να σχολιάζει και να τους βλέπω συνεχώς να προσπαθούν να βγάλουν τα γυαλιά τους για να δουν πως βλέπουν χωρίς αυτά.

Δεν μπορουμε σαν Avclub να κλεισουμε μια αιθουσα και να την δουμε (ή να την ξαναδουμε) ολοι μαζι?

Λεω γω τωρα...

Δεν μπορουμε σαν Avclub να κλεισουμε μια αιθουσα και να την δουμε (ή να την ξαναδουμε) ολοι μαζι?

Λεω γω τωρα...

Εγώ είμαι μέσα και με παραπάνω τιμή από τα 12 ευρώ αν είναι να την δούμε όλοι μαζί παρέα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Avatar

Δεν καταλαβες: Δεν μιλαω για επαναληψη προβολης μιας τετοιας ταινιας, αλλα για την πρωτη προβολη
Μια χαρά κατάλαβα, εσύ δεν προσεξες τι είπα αρχικά:
Χωρις το 3D δεν θα εκανα τον κοπο να το δω/ξαναδω σινεμα
Εξ ου και δεν ασχοληθηκα καν να παω πχ στο Star Trek ή στο 300 (παραδείγματα που ανέφερες) - σε αντίθεση με το Avatar.

Λεω γω τωρα...

Εγώ είμαι μέσα και με παραπάνω τιμή από τα 12 ευρώ αν είναι να την δούμε όλοι μαζί παρέα.

Μεχρι να οργανωθουμε και να παμε ολοι μαζι - αν δεχτει μια αλυσιδα να κλεισει μια αιθουσα ,κατι που θεωρω απιθανο - θα την εχουμε δει ολοι τελικα.

Αν και - παρακαλω να μην παρεξηγηθω- οταν βλεπω ταινια δεν θελω να μου πιανει το χερι ουτε η γυναικα μου οχι να εχω και παρεα ενα πληθος .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Avatar

Μια χαρά κατάλαβα, εσύ δεν προσεξες τι είπα αρχικά:

Εξ ου και δεν ασχοληθηκα καν να παω πχ στο Star Trek ή στο 300 (παραδείγματα που ανέφερες) - σε αντίθεση με το Avatar.

Δεν θα το κουρασω, απλα θεωρω οτι δεν καταλαβες τι εννοω, διοτι αν ειχες παει για πρωτη προβολη στους 300 ή στο Star Trek σε κινηματογραφο (και δη ψηφιακο) πιθανον να σου ειχαν κανει μεγαλυτερη εντυπωση λογω ιντσων. Αυτο καθαρα λογω τυπου ταινιας (θεαματικες, scope ταινιες). Εξυπακουεται οτι δεν θα ισχυε το ιδιο για τον Σωφερ της Κυριας Νταιζη...

Αυτό που αδυνατείς να (θες να) καταλάβεις είναι ότι για εμένα μετράει απείρως περισσότερο η ταινία και όχι η παρουσίασή της.

Σαφώς και το σινεμά θα δώσει ένα κλικ ακόμα και για, αδιάφορες σε εμένα, ταινίες όπως το 300 ή το Star Trek αλλά, για εμένα πάντα (το είπα αρκετές φορές για να γίνει κατανοητό / αποδεκτό; :p) αυτό δεν είναι αρκετό για να με τραβήξει στο σινεμά.

Εξʼ ου και το ποστ μου από όπου ξεκίνησε η όλη κουβέντα.

Αντίθετα το Avatar, αν και σαν ταινία μου δεν μου λέει κάτι σπουδαίο, έχει τεχνικά κάτι πρωτότυπο (3D) που δεν το βρίσκεις αλλού και μου δίνει το κίνητρο για να το δω στο σινεμά.

Και φυσικά, διαφωνώ και για τον (εκάστοτε) Σωφερ της Ντάιζης :p. Κάτι πραγματικά καλό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο υπό καλύτερες (τεχνικά) συνθήκες.

Από εκεί και πέρα για κάποιον που γουστάρει τους 300 και το Star Trek (και καλά κάνει) προφανώς μία καλή ψηφιακή προβολή στο σινεμά μπορεί να του κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το σπίτι. Για εμένα όμως όχι.

Έλα, Χριστούγεννα είπαμε είναι, ʽlet us be, king our kingʼ :p

(Και για να τιμήσω το Αντι-Χριστουγεννιάτικο ʽAvatarʼ μου: Επίσης, αν πάρεις και κανα καλό προβολάκι, ένα καλό subάκι και φωνάξεις τον Τζο Πέσι να ʽκαθαρίσειʼ για εσένα ένα όροφο πάνω μπορεί να αλλάξεις γνώμη :p)

U 2 (non 3D) Εμπενίζερ Κούλης :p

ΥΓ Ειλικρινά τώρα, δεν νομίζεις ότι είναι δίκαιο να μας κόψουν ένα μισθό για το θέαμα που προσφέρουμε στο forum; :p

Απάντηση: Re: Avatar

U 2 (non 3D) Εμπενίζερ Κούλης :p

ΥΓ Ειλικρινά τώρα, δεν νομίζεις ότι είναι δίκαιο να μας κόψουν ένα μισθό για το θέαμα που προσφέρουμε στο forum; :p

Μπα, ετσι και αλλιως τα "τσεπωνουμε" απο αλλου...

:p

300main_1.jpg