χωρις να 8ελω να κανω διαφημιση..μολις ειδα την ταινια στο village φαληρου σε village MAX αιθουσα και με 3D....ρε τι πανι ειναι αυτο !??!!
ηταν μια πραγματικη εμπειρια.ειλικρινα ταξιδεψα!
απο τα καλυτερα που εχω δει ποτε!!

Δεν ξέρω τι παίζει σε 3D (μιας και την ταινία την είδα σε συμβατική αίθουσα) αλλά όσον αφορά τα CGI και μόνο η ταινία δεν είχε τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί.Το μόνο εντυπωσιακό θα έλεγα ήταν το facial animation των Navi.Πολύ ρεαλιστικό για CG χαρακτήρες αλλά πιστεύω ότι λίγο πολύ και αυτό το έχουμε ξαναδεί (Gollum,Hulk,Beowulf,King Kong).Κατά τα άλλα πολύ καλά εφέ και όντως το art design ήταν αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση.Μέχρι και η τελευταία λεπτομέρια ήταν προσεγμένη.

Όσο για το 3D δεν ξέρω γιατί έχει γίνει τόσο μεγάλος ντόρος.Έχω δει ταινίες σε 3D και αν και είναι διαφορετική εμπειρία δεν μπορώ να πω ότι θα ήθελα να αντικαταστήσει το συμβατικό.Να μου πεις γούστα είναι αυτά...

Ελπίζω να μην κάνει ο Cameron άλλη μία δεκαετία να βγάλει ταινία γιατί ο άνθρωπος είναι πραγματικά βασιλειάς.Άντε να δούμε τώρα το Battle Angel.

Απάντηση: Re: Avatar

Επειδή όμως το θέμα με το Avatar είναι το 3D, να πω ότι με εντυπωσίασε μεν, παρατήρησα όμως και κάποιες "ελλείψεις". Το βασικότερο μείον στο 3D που εγώ τουλάχιστον διέκρινα είναι η εστίαση. Στο δικό μου μυαλό, 3D απεικόνιση σημαίνει ότι θα επιτρέπεται στον θεατή να εστιάσει σε όποιο σημείο αυτός θέλει, και μάλιστα το βάθος πεδίου θα πρέπει να είναι πεπερασμένο. Δηλαδή θα απεικονίζονται τα πάντα νέτ, και το φλου θα προκύπτει από το φακό του ματιού του θεατή. Αντίθετα, εγώ αυτό που είδα είναι να επιλέγει ο σκηνοθέτης τι θα είναι νετ και τι φλου, και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την έννοια των τριών διαστάσεων.

Φώτη, αυτό που λες με τον φακό του ματιού μου μοιάζει αδύνατον. Κατ' αρχήν, οι μέχρι σήμερα τεχνολογίες (και τα ολογράμματα) προβάλλουν σε επίπεδη επιφάνεια. Επιπλέον, ακόμα και αν μιλάμε για προβολή στο χώρο (λέτε να γυρίσουμε στις χοντρές τηλεοράσεις; :D), αυτή θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στον θεατή, ώστε να δημιουργείται αισθητή διαφορά εστίασης από το ένα σημείο της εικόνας στο άλλο.

Προσωπικά, προτιμώ η επιλογή του τι είναι φλου και τι νετ να επαφίεται στο σκηνοθέτη. Θυμάμαι μία σκηνή που μου άρεσε, όπου ο καταγραφέας video που ήταν πολύ μπροστά και πολύ φλου.

Υ.Γ. Θα σπάσω την ομοφωνία σε δύο απόψεις που ακούγονται συχνά περί σεναρίου:

Πρώτον, το σενάριο δεν είναι το Α και το Ω. Πολλές ταινίες έχουν τελείως υποτυπώδες σενάριο και πατάνε αλλού. Προσωπικά, θα μιλούσα για αριστούργημα και για το Avatar, αν τελείωνε μετά την πρώτη νύχτα του τύπου στο δάσος.

Δεύτερον, δεν υπάρχει έλλειψη σεναρίων. Απλώς, στα action movies είναι ανεπιθύμητα. Με τυχαία σειρά: Prestige, Burn after reading, V for Vendetta, RocknRolla, Dark Knight, Fountain, Franklyn, Corpse Bride, Οι ζωές των άλλων, Watchmen, Ο λαβύρινθος του Πάνα, Die Welle, Synecdoche NY, Be kind rewind, In the loop είναι ταινίες των τελευταίων 5 χρόνων με μεγάλο σεναριακό ενδιαφέρον.

Λευτέρη, φυσικά και υπάρχει έλλειψη σεναρίων στον κινηματογράφο. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι σεναριογράφοι έχουν μετακινηθεί στην τηλεόραση. Εκεί έχουν καλύτερες αποδοχές -μιας και ο ογκος της δουλειάς τους είναι μεγαλύτερος, και έχουν και περισσότερη ελευθερία να αναπτύξουν τις ιστορίες και τους χαρακτήρες τους σε σχέση με τις κινηματογραφικές παραγωγές.

Το ότι η (αμερικάνικη) τηλεόραση έχει ανέβει, είναι γεγονός. Αλλά πότε δηλαδή είχαμε καλύτερα σενάρια και τώρα δεν έχουμε;

Re: Απάντηση: Avatar

Το ότι η (αμερικάνικη) τηλεόραση έχει ανέβει, είναι γεγονός. Αλλά πότε δηλαδή είχαμε καλύτερα σενάρια και τώρα δεν έχουμε;

Θεωρω πως τα τελευταία 20 χρόνια το hollywood επαναλαμβάνεται ως προς τη θεματολογία των ταινιών του, και δεν παράγει νέες ταινίες. Τουλάχιοστον με το ρυθμό που τις έβγαζε στα 60's και τα 70's. Την παρτίδα την έχουν σώσει οι ανεξάρτητοι κατά κύριο λόγο, οι ασιάτες, και οι ευρωπαίοι (ειδικά Βρετανοί και Γερμανοί). Δεν είναι τυχαίο που σε σεναριογράφους όπως ο Κάουφμαν, τα στούντιο προσφέρουν γη και ύδωρ πια. Υπάρχει τρομακτική έλλειψη πρωτότυπων καλών σεναρίων.

Μπορείτε όλοι να ηρεμήσετε. Σήμερα στις 7 θα το δει ο Kosh και στις 8 εγώ. Οπότε αύριο το αργότερο θα ξέρετε εάν η ταινία αξίζει ή όχι πραγματικά.:drummer:-bye-

τους φαγαμε τους 300 , παμε για most viewed τωρα ,

Το θεωρώ σίγουρο!

Στο κύκλο μου δεν το έχει δεί ακόμα κανείς, αλλά την άλλη εβδομάδα θα πάμε όλοι!!!

Όλοι συμφωνούμε (για γνωστούς και φίλους μιλάω) ότι και η χειρότερη χαζοπατάτα να ήταν θα τη βλέπαμε 3D.

Σκοπεύω για odeon συγγρού τι λέτε? Σε ποιά αίθουσα?

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Avatar

Το θεωρώ σίγουρο!

Στο κύκλο μου δεν το έχει δεί ακόμα κανείς, αλλά την άλλη εβδομάδα θα πάμε όλοι!!!

Όλοι συμφωνούμε (για γνωστούς και φίλους μιλάω) ότι και η χειρότερη χαζοπατάτα να ήταν θα τη βλέπαμε 3D.

-bye-
ειπαμε!!
village max φαληρου!!
:grinning-smiley-043

Μιας και δεν προβλεπω να μπορεσω να παω εντος του ... ετους, υπαρχει καμια εκτιμηση για το ποσο θα το εχουν ακομη οι αιθουσες ?

Μπορείτε όλοι να ηρεμήσετε. Σήμερα στις 7 θα το δει ο Kosh και στις 8 εγώ. Οπότε αύριο το αργότερο θα ξέρετε εάν η ταινία αξίζει ή όχι πραγματικά.:drummer:-bye-

ε πες το ντε να ηρεμησουμε,τοσο καιρο σφαζομαστε...:silly:

-bye-

ειπαμε!!
village max φαληρου!!
:grinning-smiley-043

αβλεπι,η 6 και η 7 ειναι.

Kανείς για Cosmopolis, Cinepolis κτλ? :D

Το Odeon με βολεύει παιδιά και άκουσα καλά λόγια οπότε ή στην 6 ή στην 7.
Ευχαριστώ!
-bye-

Αναρωτηθηκε αραγε κανεις γιατι εφοσον προβληθηκε η ταινια εδω και ημερες δεν εχει κυκλοφορησει παρα ελαχιστο φωτογραφικο υλικο ?

Γιατι δεν εχουν δει τα ματια μας ακομα στα promotion παρα ελαχιστο υλικο παρα συγκεκριμενες φωτογραφιες και αρτίστικες προσεγγισεις του κοσμου της Πανδωρα ?

Η απαντηση ειναι απλη. Γιατι ο κοσμος που δημιουργησε ο Καμερον (3d) αποτελει τον μεγαλο του διεμβολισμο στις αισθησεις των θεατων του.

Ειναι τετοια η εκπληξη για αυτο το περιβαλλον στο οποιο σε βυθιζει που ξεχνας οτι βλεπεις ταινια.

Ναι ετσι ειναι .Ειπε καποιος οτι αυτο δεν ειναι κινηματογραφος. Συμφωνω απολυτα. Αυτο ειναι το επομενο βημα στην 7η τεχνη.

Αν υποθεσουμε οτι για καποιο λογο καποιος θεατης ειχε σταματησει να βλεπει κινηματογραφο τα τελευταια 15 χρονια και εβλεπε αυτην την ταινια η αντιστοιχη συγκριση θα ηταν σαν να τον πεταγαν απο τον βωβο κινηματογραφο στα σινεμασκοπ του 50.

Αν εχετε δει αλλα 3d μπορειτε να τα ξεχασετε. Τεχνικα, δεν αντιμετωπισα καμια ενοχληση,ζαλάδα η κατι αλλο. Τιποτα.

Οσοι ξερετε τι επαγγελμα κανω θα καταλαβετε ποσο δυσκολο μου ηταν αυτο που θα περιγραψω :

Yπηρξαν στιγμες που πιεσα τον εαυτο μου να απομονωσει τεχνικα χαρακτηριστικα της ταινιας για να τα κρινω. Φωτογραφια, τεχνικη 3d , ηχος , αρτιοτητα προβολης.

Μου ηταν αδυνατον. Λες και ειχα μπει σε μια γιγαντια τσουληθρα στην οποια επεφτα με ιλλιγιωδη ταχυτητα και δεν μπορουσα να εχω αλλες σκεψεις παρα την αδρεναλινη που με κυριευσε.

Ολα ηταν σε αρμονια και εξυπηρετουσαν την ταινια. Τιποτα δεν ηταν εκθαμβωτικα υπερμεγεθες.

Η σοβαροτερη παρενεργεια μαλλον ηταν οτι ανεβασα παλμους. Επιασα τον εαυτο μου να εχει χτυποκαρδι για το πρωτογνωρο αυτο θεαμα. Οπως οταν ερωτευεσαι. Γιατι αν δεν ηταν ερωτας αυτος για τον κοσμο του καμερον τι ηταν ?

Ταινια παντως με την εννοια που εχουμε συνηθισει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Οσοι δεν την εχετε δει ακομα μην κανετε το λαθος να στερησετε απο τον εαυτο σας την πιθανοτητα να δειτε κατι τοσο μοναδικο. Δειτε το 3d.

Πανε 32 χρονια απο την προβολη του Πολεμου των Αστρων..

Δεν ειναι καθολου τυχαιο το οτι συγκριθηκε με την ταινια αυτη. Κανεις αλλος πριν δεν ειχε τολμησει να συγκρινει το πιο καλτ διαστημικο γουεστερν με τιποτα αλλο. Εως τωρα.....

Πιστευω οτι ο Λουκας βλεποντας την ταινια του Καμερον πρεπει να αισθανθηκε τρομερα μακακας που ενω εφερε το βαρος της πρωτης τριλογιας επελεξε να κανεις τις ταινιες που εκανε τελευταια χωρις να προσδωσει κατι μοναδικο οπως ειχε κανει το 1977.

Πρεπει πραγματικα να του εφυγε το αιμα απο το κεφαλι απο την ζηλεια του ξεροντας οτι θα μπορουσε να το επιχειρησει και ο ιδιος.

Δεν ξερω αν το Avatar θα γινει καλτ και θα δημιουργησει ουρες οπως εκανε το Star Wars. Ειναι και διαφορετικη εποχη. Παντως για μενα η εισαγωγη στον κοσμο του Καμερον δεν εχει γυρισμο.
Καλα τα σεναρια , καλος ο ηχος , καλη η υπεροχη φωτογραφια , καλη η σκηνοθετικη δεξιοτεχνια αλλα το να σηκωνεις την καμερα και να φανταζεσαι και κυριως να υλοποιεις αυτο που εφτιαξε ο Καμερον (ανεξαρτητως της ιστοριας και της αφελους της ισως για πολλους προσεγγισης της) ειναι κατι πολυ σπουδαιο.

Νομιζα πως με την τριλογια του Αρχοντα του δαχτυλιδιου ειχα δει το τελευταιο συγχρονο παραμυθι.

Λαθος μου. Το Avatar 3d ειναι το μεγαλυτερο παραμυθι . Δεν υπαρχει μεγαλυτερος τιτλος για ταινια του ειδους για μενα.

Last edited:
Εγώ το ξανα-λέω, τα χρώματα με μάγεψαν.
Δεν ήθελα να τελειώσει αυτό που έβλεπα.

Ψάχνω να βρω από τώρα λύσεις ώστε να μπορέσω να το δω σε 3D μόλις βγει το Blu-Ray.
Υπάρχει περίπτωση να βγει 3D σε Blu-Ray;

Ψάχνω να βρω από τώρα λύσεις ώστε να μπορέσω να το δω σε 3D μόλις βγει το Blu-Ray.
Υπάρχει περίπτωση να βγει 3D σε Blu-Ray;

Φυσικα θα βγει σε 3d.

Οπως ειχε βγει το Coraline και το Ταξιδι στο κεντρο της Γης.

Mόλις γύρισα από τη Πανδώρα..

Η ταινία θα είναι η αναφορά μας για χρόνια στο τεχνολογικό κομμάτι. Από εδώ και πέρα ξεκινά κάτι νέο, μια άλλη εποχή.
Τέλος η αφύσικη κίνηση στα animation οποιουδήποτε επιπέδου. Τέλος οριστικό.
Τέλος στα τεχνουργήματα πάσης φύσης που μαρτυρούσαν ατέλειες. Τέλος οι ατέλειες. Οριστικά.

Για μένα η τεχνολογια του 3d συνολικά (και όχι η τεχνική που ανέπτυξε ο Κάμερον στο Avatar) πάσχει στο ίδιο ακριώς σημείο με αυτή του HD: Στην κίνηση της κάμερας.

Καλλιτεχνικά, εγώ είδα άλλη μια Αμερικανιά.
Με τη συγκίνηση από το αίσθημα δικαίου των ιθαγενών έναντι των καταπατητών τους, με τους έρωτες, με την κλισαρισμένη αφέλεια της ζωής σε μια ζούγκλα (έστω και εξωγήινη) αλλά και τους κινδύνους της, που όμως, μόλις σκάνε τα ανθρώπινα πολεμικά τερατουργήματα μύτη, το ειδικά προκατασκευασμένο κοινό που εκστασιάζεται από τη σύχρονη αντίληψη περί ανωτερότητας φυλής ή ότι άλλο, είναι έτοιμο σε δευτερόλεπτα να ξεχάσει και να υποκλιθεί στη καγκουριά του σήμερα. Πανεύκολα. Άσχετα με το ποιός τελικά θα επικρατήσει.
Εντελώς mainstream για τα γούστα μου.

Τουλάχιστον πατήσαμε επιτέλους για τα καλά έναν άλλο κόσμο και ξεναγηθήκαμε στα μυστικά του. Για τα καλά, κανονικά και με τον νόμο.
Κάτι είναι κι αυτό. Ή μάλλον είναι αρκετό.

Last edited by a moderator: