ΥΓ Αν είχα καταλάβει ότι εφαγα μισή ώρα στο @$#$@itecket για να γλυτωσουν κάτι φραγκοφονιάδες 1 Ευρω / εισητήριο θα τους του είχα κάνει δώρο :p

Ναι, καλά.. Αν δεν είχαμε φάει μισή ώρα στο #$#$^%^i-ticket θα είχαμε βρει $#%^#$ εισιτήρια.. ;)

Την είδαμε χθες με την γυναίκα μου.. απίστευτη ταινία πραγματικά.
Δεν είχε το κραυγαλέο 3d όπως είπαν κάποιοι (πχ το 3d που είχε το "βλέπω τον θανατό σου" το οποίο είδα σε cinema μόνο και μόνο απο περιέργεια για το 3d) με πράγματα να βγαίνουν έξω απ την οθόνη, ΑΛΛΑ ο φωτορεαλισμός ήταν απίστευτος, η αίσθηση ότι βρίσκεσαι στον πλανήτη αυτόν και τα πάντα είναι πραγματικά ήταν φανταστική και το πόσο αληθινά φαινόντουσαν τα CG με εξέπληξαν.. όχι δεν ήταν το φανταστικό σενάριο που σε καθηλώνει (αν και πρωτότυπο ταυτόχρονα ήταν και τετριμένο) αλλά ο κόσμος που δημιούργησε ο καμερον... σκοπός άλλωστε της ταινίας δεν ήταν να σε καθηλώσει με τον λόγο αλλά με την εικόνα... και για κάποιους που μίλησαν για σενάριο να πω πως όλες οι αισθήσεις είναι εξίσου σημαντικές.. άριστούργημα λοιπόν μπορεί να είναι κάτι που θα σε συνεπάρει με τον λόγο αλλά αριστούργημα μπορεί να είναι και κάτι που θα σε συνεπάρει με την εικόνα.. ας μην είμαστε κολλημένοι.. ο κινηματογράφος πλέον έχει γίνει έννοια .. δεν είναι ανάγκη να δεις την ταινία με το φοβερό σενάριο στο cinema για να είσαι "κινηματογραφόφιλος" και να δεις "κινηματογράφο" αλλά είναι απείρος καλύτερα να την ευχαριστηθείς στο σπίτι σου με ένα ποτήρι καλό κρασί και να συγκινηθείς η να χαμογελάσεις όσο θες.. ένα οπτικό υπερθέαμα όμως είναι καταστροφή να το "κλείσεις" σε 40 ιντζες και 2 διαστάσεις..
Αν φυσικά δεν υπήρχαν και οι κάθε είδους κάφροι ή τα κάθε είδους ανώριμα παιδάκια στον κινηματογράφο που να ρεύοντε ή να κοροιδεύουν την ώρα που εσύ πας να χαθείς στις τόσο όμορφες εικόνες, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα..
Για αρνητικά.. το μόνο κακό ήταν ότι κάναμε το λάθος και πήραμε θέσεις στην 5η σειρά (εντελώς κέντρο τουλάχιστον) και μπορώ να πω ότι τα πρώτα 20-30 λεπτά ήταν μαρτύριο για τα μάτια μέχρι να συνηθίσουν.. νομίζω 2 σειρές πίσω θα ήταν κάπως καλύτερα..

Εγω παλι Ναθ, όπως προείπα, έπιανα ξανά και ξανά τον εαυτό μου να σκέφτεται κατά την διάρκεια της ταινίας ''Γιατί να μην είχαν γυριστεί έτσι ρε γμτ τα SW και το LOTR;''

Βεβαια, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό εκλαμβάνεται μάλλον ως θετικό για την ταινία (για το τεχνικό της κομμάτι για την ακρίβεια).

Υπηρχε μια σοβαρη ατελεια στην κινηση ....

Τα αλογα των Ναβι δεν κινουνταν καθολου καλα. Ειναι προφανως εξαιρετικα δυσκολο να σκαναρεις ολες τους τις κινησεις και να τις αντιγραψεις .
ναι το παρατηρησα στο τελος που γινεται η μεγαλη επι8εση,τα αλογα δεν ειχαν κα8ολου καλη κινηση.αλλα who cares..απιστευτη ταινια.

1 λεξη απλα...ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!
Διαφωνω με τον φιλο craven ως προς το Βλεπω τον θανατο σου. Επειδη ερχοντουσαν αντικειμενα προς την οθονη δεν το κανει 3d και ποσο μαλλον να το συγκρινεις με "Αυτο". Και μονο την πρωτη σκηνη του εργου στον διαστημικο θαλαμο να δεις παθαινεις σοκ. Τι να λεμε τωρα. Νεα εποχη στην κυριολεξια το εργο. Τρελες αναφορες σχεδον απο ολα τα εργα του cameron. Απο Αliens,Abyss μεχρι και τιτανικο (το μουσικο θεμα προς το τελος της ταινιας). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!

Re: Απάντηση: Avatar

Και μονο την πρωτη σκηνη του εργου στον διαστημικο θαλαμο να δεις παθαινεις σοκ. Τι να λεμε τωρα.

έτσι..
δεν πίστευα τα μάτια μου στο ξεκίνημα της ταινίας με το πόσο έντονη παρουσία είχαν οι άνθρωποι και το περιβάλλον του θαλάμου... ΑΝΑΥΔΟΣ!

Ωχ, έμεινα ο μόνος στον οποίο, αν και μάζεψα αρκετά, περίσσεψε κι αρκετό καλάθι για τα κεράσια του Avatar...
Και είδα και τεχνικά λαθάκια όπως π.χ. δυσαναλογία μεγέθους του σημαδεμένου λοχία-διοικητή προς το μέγεθος των καθήμενων στρατιωτών στη σκηνή όπου βγάζει λόγο...
:bigcry: ή μου δώσανε χαλασμένα γυαλάκια ή πρέπει να ξανατρέχω στον οφθαλμίατρο χρονιάρες μέρες!
ή στον ψυχολόγο μου αν συνεχίσω να ακούω μουγκρητά ηδονής κάθε φορά που διαβάζω τα σχόλια ;)

Εγω παλι Ναθ, όπως προείπα, έπιανα ξανά και ξανά τον εαυτό μου να σκέφτεται κατά την διάρκεια της ταινίας ''Γιατί να μην είχαν γυριστεί έτσι ρε γμτ τα SW και το LOTR;''

Βεβαια, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό εκλαμβάνεται μάλλον ως θετικό για την ταινία (για το τεχνικό της κομμάτι για την ακρίβεια).

Σκεψου οτι καπως ετσι θα ειχαν αισθανθει για ενα πληθος ταινιων ολοι οι δημιουργοι ασπρομαυρων ταινιων οταν αντικρυσαν το χρωμα.

Αλλωστε εκ των υστερων αρκετοι προσπαθησαν να επιχρωματισουν τα εργα τους για να εναρμονιστουν με την νεα μοδα.

Και ένα ενδιαφέρον Link-απάντηση στα πάμπολα αρνητικλα σχόλια που έχω ακούσει για το σενάριο τησ ταινίας η οποία χωρίς βεβαια να είναι και για βραβείο πρωτοτυπίας σεναριακά έχει πολύ περισσότερο βάθοσ απο όσο δείχνει αρκεί κάποιος να έχει τον κριτικό νου και την διάθεση να το αποκωδικοποιήσει.

Εδώ.
http://www.tvxs.gr/v28964

Χρονιά πολλά σε όλους !!! Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δείτε την ταινία Avatar

Έχει περίπου δυο μέρες που είδα την ταινία, αυτό που έχω να πω είναι ότι η ταινία, είναι επιεικώς άψογη σκηνοθετικά. Το σενάριο της είναι αρκετά πρωτότυπο ενώ η μουσική της δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι εικόνες της είναι απίστευτες ειδικά σε 3-4 σημεία έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Είναι μια ταινία που αξίζει και πρέπει να την δει κάποιος στο κινηματογράφο ακόμα καλύτερα σε 3d. Στην χειρότερη σε Blueray στο σπίτι. Αλλιώς θα χάσει αρκετά σε εικόνα, είναι σίγουρα μια must buy bleuray movie.

Re: Απάντηση: Avatar

...είδα και τεχνικά λαθάκια όπως π.χ. δυσαναλογία μεγέθους του σημαδεμένου λοχία-διοικητή προς το μέγεθος των καθήμενων στρατιωτών στη σκηνή όπου βγάζει λόγο...
Να υπενθυμήσω ότι ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Το έκανε έτσι, για να αναδείξει τον "αρχηγό".

Κατα τα άλλα, είναι ότι καλύτερο έχω δει μέχρι σήμερα ακόμη και αν το σενάριο θυμίζει Ποκαχόντας, ακόμη και αν αυτή η τεχνολογία είναι στην αρχή της, όμως είναι πολλά υποσχόμενη.
Ευχαρίστως την έβλεπα και δεύτερη και τρίτη φορά, γιατί είναι πολλά που δεν είδα λόγω πολύ μεγάλης πληροφορίας, σενάριου που μέχρι και το τέλος σε κράταγε σε αγωνία αλλά και άφωνο λόγω εντυπωσιασμού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Να υπενθυμήσω ότι ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Το έκανε έτσι, για να αναδείξει τον "αρχηγό".

Εντάξει, μόνο που στη σκηνή αυτή (και άλλες) ήταν ασύμφωνα προς την προοπτική δυσανάλογα μικρή η φιγούρα, πράγμα καθόλου "αρχηγικό". Υποθέτω επειδή φαίνεται σαν να είναι 2 ξεχωριστά layer η εικόνα στις σκηνές αυτές.

Έκλεισα στη V-max στο Φάληρο περισσότερο για ευκολία πρόσβασης. Βέβαια ΜΠΟΡΕΙ να χρειαστεί να πάω και odeon...με την υπόλοιπη παρέα βρε παιδί μου :D
Απ' ότι διαβάζω εδώ, μάλλον θα ψάχνω ευκαιρία να το ξαναδώ!

Mόλις επέστρεψα από Οdeon Συγγρού.

Λανθασμένη η θέση που διάλεξα μέρες πρίν.

Αίθουσα 6 Θέση Ζ10. Στο κέντρο της αίθουσας και προς τα πίσω αφού φοβήθηκα μην με κουράσουν τα γυαλιά...

Προτείνω σειρά Ν (τρίτη από μπροστά) για τους ανθεκτικούς και I/K για τους συντηριτικούς. Στις μπροστά θέσεις βλέπεις μόνο οθόνη και ελάχιστο μαύρο, πίσω υπάρχει ένα 10-15% μαύρο στο οπτικό πεδίο. Δεν ενοχλεί αλλά είναι πολύ καλύτερα μπροστά.

Κατά τα άλλα... ΆΦΩΝΟΣ. Έτσι πρέπει να είναι ο Σινεμάς!!!

Eντάξει δεν ήταν όλα τέλεια. Οι κινήσεις των μη πραγματικών ηθοποιών και ζώων και πτηνών είχαν τις αδυναμίες τους, κάποια σημεία στην οθόνη θόλωναν (παρότι προσπάθησα να εστιάσω μήπως φταίει η 3d απεικόνηση), το σενάριο ήταν κοινότυπο και απλοικό, η Σιγκούρνει θυμήθηκα τους γορίλες, ο Κάμερον τους Λύκους κοκ.

Ε και? Ανεπαίσθητα και ασήμαντα όλα αυτά. Τίποτα δεν είναι τέλειο.
Άγγιξα τις πυγολαμπίδες, καψαλίστηκα από τις φωτιές, τινάχτηκα πίσω από τις εκρήξεις, πέταξα με τον Τζακ και την Νειτίρι...

Η ταινία για μένα δεν ήταν μόνο ένα εντυπωσιακό θέαμα... δεν στερούνταν συναισθήματος και φαντασίας...

Είδα τον έρωτα να νικά την λογική, είδα την οργή των αδικημένων, την αυτοθυσία τους και... και... και... δεν περιγράφονται όλα αυτά ...με πήρε το ρεύμα και με σήκωσε!

Μοναδικό θέαμα. Δεν έχω πάει σε κάποια από τις προηγούμενες 3D, ήταν η πρώτη φορά και καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου!

Ερωτήσεις.
Πόσα Οscar μπορεί να πάρει μια ταινία?
Ποιός θα παραλάβει το Oscar της Νειτίρι? (έχει ξαναπάρει Οscar animation?)
Πώς ξαναβλέπουμε ταινίες σπίτι μας? Τσάμπα πήρα το Oppo?

Μην την χάσετε. Και κρατήστε το εισητήριο. Θα σας το ζητήσεουν τα παιδιά σας σε μιά - δυό δεκαετίες...

-bye-