Διαφωνώ ώς προς το ότι δεν υπήρχε θέμα. Απλά το σενάριο ήταν φτωχό όπως όλα τα εμπορικού σκοπού δημιουργήματα...

Το έργο για μένα ήταν καθαρά sriritual έως θεολογικό...

...και πολύ καλά έκανε ο Κάμερον και δεν προσπάθησε να εντυπωσιάσει με φθηνά εφέ του ποδαριού. Σιγά μη μας έβαζε και ασπίδες στα καθίσματα για να μη μας πάρουν τα ακόντια! Υπάρχει και το αλού φαν πάρκ για όποιον θέλει αδρεναλίνη...

ΥΓ. Με συγχωρείτε αν φαίνομαι απόλυτος ή επιθετικός... αλλά με έχουν τρελάνει οι περισσότεροι φίλοι μου με το "πόσο ρηχό ήταν..." και "ο τάδε "γυρνάει" καλύτερα έργα" και "ο δείνα πιο ποιοτικά" κοκ. Ε, αν μπορούσαν ας "γύρναγαν" το Avatar!!! E, μα...

Re: Απάντηση: Avatar

...Σιγά μη μας έβαζε και ασπίδες στα καθίσματα για να μη μας πάρουν τα ακόντια! Υπάρχει και το αλού φαν πάρκ για όποιον θέλει αδρεναλίνη...

Γειά σου ρε Dalanik !!
Για αυτό σε πάω :drummer:

Ευτυχώς που έλειψαν τα "φθηνά" τρικ 3D από μα τέτοια θρησκευτική εμπειρία που αποτελεί σημείο καμπής για το παγκόσμιο σινεμά και αναμφίβολα θα θυμόμαστε με δέος όλοι δεκαετίες μετά...

Ευτυχώς που έλειψαν τα "φθηνά" τρικ 3D από μα τέτοια θρησκευτική εμπειρία που αποτελεί σημείο καμπής για το παγκόσμιο σινεμά και αναμφίβολα θα θυμόμαστε με δέος όλοι δεκαετίες μετά...

Mπά όχι όλοι...

-bye-

Δηλαδή κάτι σαν το Όσα Παίρνει ο Άνεμος!!! ή την Καζαμπλάνκα!!! ναί εντάξη
καταλάβαμε!

Κάτι σαν την μετάβαση από τον βουβό στο High Definition της δεκαετίας που πέρασε, σε ένα μόνο βήμα, σε μια μόνο βραδιά!

Η προσθήκη μιας διάστασης στο πανί με μοναδικό τρόπο, καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Επαναλαμβάνω... τόση ευτυχία δεν αντέχεται απ' όλους!

Διαφωνώ ώς προς το ότι δεν υπήρχε θέμα. Απλά το σενάριο ήταν φτωχό όπως όλα τα εμπορικού σκοπού δημιουργήματα...

...

.

Μια χαρά θέμα έχει η ταινία, συμφωνώ Νίκο. Και καμία σχέση με επιστημονικές φαντασίες και εξωγήινους. Η ταινία μιλάει ξεκάθαρα για το πως, με σκοπό το κέρδος, η ανθρωπότητα κατάστρεψε για πάντα τον ένα και μοναδικό παράδεισο που της προσφέρθηκε. Και όπως πολύ σωστά επισημαίινεις, απλά το σενάριο είναι μια εμπορική κονσέρβα.

πάντως ο κακούλης μάνατζερ που παίζει γκολφ πέφτει λίγο ...λίγος...

Δηλαδή κάτι σαν το Όσα Παίρνει ο Άνεμος!!! ή την Καζαμπλάνκα!!! ναί εντάξη
καταλάβαμε!

Κοίτα, πάντα κάποιες ταινίες σηματοδοτούσαν τη μετάβαση από μια ξεπερασμένη τεχνολογία σε μιά πιό προηγμένη. Κάποιες άντεξαν στη φθορά του χρόνου, κάποιες όχι. Το Jazz singer και ο Χιτώνας με τα οποία το σινεμά πέρασε αντίστοιχα στον ομιλώντα Κινηματογράφο και στο Σινεμασκόπ δε νομίζω ότι συγκινούν πλέον κανένα. Αντίθετα, το Όσα Παίρνει ο Άνεμος και ο Πολίτης Κέιν που εισήγαγαν το Τεχνικόλορ και το φλας-μπακ θεωρούνται κλασσικά-το καθένα με τον τρόπο του πάντα. Ο χρόνος μόνο θα δείξει σε ποιά κατηγορία θα ανήκει το Avatar-αν και κλίνω υπέρ της πρώτης...

Last edited:
Μια χαρά θέμα έχει η ταινία, συμφωνώ Νίκο. Και καμία σχέση με επιστημονικές φαντασίες και εξωγήινους. Η ταινία μιλάει ξεκάθαρα για το πως, με σκοπό το κέρδος, η ανθρωπότητα κατάστρεψε για πάντα τον ένα και μοναδικό παράδεισο που της προσφέρθηκε. Και όπως πολύ σωστά επισημαίινεις, απλά το σενάριο είναι μια εμπορική κονσέρβα.

Συμφωνούμε Μάριε, το έγραψα άλλωστε, αλλά πιθανώς δεν έγινε κατανοητό.

Μετά τα bold letters θα πρόσθετα ότι για το κέρδος δεν σεβάστηκαν ούτε το δέντρο των ψυχών. Εκεί πήγαινε το spiritual.

To σενάριο ήταν καθαρά εμπορικό (δεν έχω τη γνώση να κρίνω αν ήταν καλό ή κακό, οι φίλοι κριτικοί κινηματογράφου ας το κρίνουν...) και το επισήμανα και σήμερα και πολλά post πρίν!

Η ταινία ήταν μια εισαγωγή στη τρίτη διάσταση, το πρώτο αξιόλογο βήμα σε μια άλλη εποχή διασκέδασης. Ευτυχώς αυτό έχει γίνει αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου σε όλο το κόσμο και έτσι θα υπάρξουν οι κατάλληλοι πόροι για την συνέχεια.

Πόσο χαίρομαι που ζώ σ´αυτήν την μεγαλειώδη εποχή για την κινηματογράφιση δε λέγεται!!! Το γεγονός για μένα είναι μεγαλύτερο από την πρώτη ταινία με ομιλία, από την πρώτη έγχρωμη, από την πρώτη ΗD. Tην συγκρίνω με την πρώτη προβολή ταινίας και μόνο...

Η επόμενη μεγάλη στιγμή πλέον θα είναι τα Χολοντεκς του ΣτάρΤρεκ. Συμμετοχή στη δράση και απεριόριστος χώρος σκηνής. Από δώ ως την άκρη του σύμπαντος...

Εμπορικότατο και αυτό δε λέω... Για όσους αντέχουν να ονειρεύονται βέβαια...

-bye-

Emoticons δεν βλεπω και δεν μπορω να καταλαβω αν κανεις πλακα η οχι.Θελω να πιστευω πως με τοσο πομπωδη λογια μαλλον πλακα κανεις.

Κάτι σαν την μετάβαση από τον βουβό στο High Definition της δεκαετίας που πέρασε, σε ένα μόνο βήμα, σε μια μόνο βραδιά!

Η προσθήκη μιας διάστασης στο πανί με μοναδικό τρόπο, καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Επαναλαμβάνω... τόση ευτυχία δεν αντέχεται απ' όλους!

Ακριβως. Δεν αντεχεται,:smash:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Χμμμ?:hmmmm: Μπερδεύτηκα!

Φίλος του κουκλοθέατρου? του θέατρου σκιών? Τι ακριβώς?

-bye-

Εχω αναφερει σε προηγουμενα posts οτι προσωπικα με κουρασε και δεν με εντυπωσιασε γιατι προτιμω το 3d απο το πανι και "εξω".

Καλο ηταν αλλα να χτυπαμε παλαμακια και να λιποθυμουμε απο ευτυχια χαρα και νιρβανα το βρισκω καπως υπερβολικο θα ελεγα.

Θα το προτιμουσα σε 2d ψηφιακη προβολη με κρυσταλινη "razor sharp" εικονα και απλετο φως.

Ελπιζω να ελυσα την απορια σε αυτους που "ξαναανακαλυπτουν" το σινεμα.:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Εχω αναφερει σε προηγουμενα posts οτι προσωπικα με κουρασε και δεν με εντυπωσιασε γιατι προτιμω το 3d απο το πανι και "εξω".

Από το πανί και "έξω" ήταν ρε παιδιά; Μου κάνει εντύπωση που πολλά παιδιά αναφέρουν το αντίθετο, άλλα πράγματα βλέπαμε; :nounder:

Αυτή είναι η διαφορά μας.

Προσωπικά (και νομίζω οι περισσότεροι) είμαστε υπέρ του κουκλοθέατρου, ενώ οι λιγότεροι υπέρ του θέατρου σκιών.

Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να προτιμά τις δύο διαστάσεις από τις τρείς... Τέλος πάντων!

Εγώ πάντως τα αντικείμενα τα είδα και έξω από την οθόνη και πολλά κόβαν βόλτες γύρω από το κεφάλι μου.

Χαρακτηριστική ήταν και η εισαγωγή με τα νούμερα της αντίστροφης μέτρησης να σε πλησιάζουν.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η μαγεία. Περισσότερο χάρηκα τις σκηνές που ήμουν δίπλα από τους πρωταγωνιστές. Κάτω από τα βουνά και πάνω από τα ελικόπτερα! Μέλος της συνεστίασης... στη διπλανή εώρα...:popcorn:

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Από το πανί και "έξω" ήταν ρε παιδιά; Μου κάνει εντύπωση που πολλά παιδιά αναφέρουν το αντίθετο, άλλα πράγματα βλέπαμε; :nounder:

Οχι η ταινια ηταν απο το πανι και μεσα ειχε δηλαδη πεδιο βαθους.

..........και δεν με εντυπωσιασε γιατι προτιμω το 3d απο το πανι και "εξω".

Νομιζω οτι οπως το αναφερω γινεται κατανοητο.

Αυτή είναι η διαφορά μας.

Προσωπικά (και νομίζω οι περισσότεροι) είμαστε υπέρ του κουκλοθέατρου, ενώ οι λιγότεροι υπέρ του θέατρου σκιών.

Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να προτιμά τις δύο διαστάσεις από τις τρείς... Τέλος πάντων!

Εγώ πάντως τα αντικείμενα τα είδα και έξω από την οθόνη και πολλά κόβαν βόλτες γύρω από το κεφάλι μου.

Χαρακτηριστική ήταν και η εισαγωγή με τα νούμερα της αντίστροφης μέτρησης να σε πλησιάζουν.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η μαγεία. Περισσότερο χάρηκα τις σκηνές που ήμουν δίπλα από τους πρωταγωνιστές. Κάτω από τα βουνά και πάνω από τα ελικόπτερα! Μέλος της συνεστίασης... στη διπλανή εώρα...:popcorn:

:ernaehrung004:

Αυτο που αναφερεις στο SPOILER ειναι ακριβως τι σημαινει το 3d για μενα.Να σηκωσεις το χερι σου να το πιασεις.Το πεδιο βαθους δεν μου λεει τιποτα.

Για αυτο και πιστευω οτι το 3d θα ειναι για ταινιες εντυπωσιασμου και μονο οχι το μελλοντικο mainstream που ορισμενοι πιστευουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Avatar

Οχι η ταινια ηταν απο το πανι και μεσα ειχε δηλαδη πεδιο βαθους.

..........και δεν με εντυπωσιασε γιατι προτιμω το 3d απο το πανι και "εξω".

Νομιζω οτι οπως το αναφερω γινεται κατανοητο.

Κατανοητό έγινε και πρίν, απλά δεν συμφωνώ. Υπήρχαν στιγμές που νόμιζα οτι θα απλώσω το χέρι και θα πιάσω τους πρωταγωνιστές, τόσο δίπλα μου ήταν.
Πιθανώς να ήταν κι έτσι και γιουβέτσι γυρισμένη, δηλαδή να υπήρχαν και σκηνές που το βάθος φαινόταν από την οθόνη και πίσω αλλά δεν το θυμάμαι. Αυτό που με εντυπωσίασε και το θυμάμαι είναι κάποιοι άνθρωποι που νόμιζα οτι θα τους ακουμπούσα και κάποια βέλη που κόντευαν να μπούν στο μάτι μου.

Last edited: