AVclub Record reviews ...

Η ταξινόμηση μπορεί να γίνει με βάση τις περιόδους της μουσικής ώστε αυτός που διαβάζει να γνωρίζει και πού τοποθετούνται ιστορικά τα έργα.;Eτσι ξεκινάμε από...τον Bach και φτιανουμε στους Beach Boys :p.
Επίσης, νομίζω οτι θα ήταν ωραίο να μην κανουμε θεματική ταξινόμηση για να περάσει το μήνυμα οτι η μουσική είναι μια είτε είναι κλασική, είτε jazz, είτε pop κλπ. Σε ό,τι αποφασιστεί είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω, όπως και σε editing των κειμένων.

Πολύ καλή ιδ'εα Τάσο.

Θα δυσκολευτείς βέβαια αρκετά στην ταξινόμηση αλλά βοήθεια θα υπ'άρξει.

Υ.Γ. Μη διαλέξεις το εξώφυλλο του Διονύση/Skakinen.Ξέρει αυτ'ός το γιατί..:ADFADF1: :ears:

Re: Απάντηση: AVclub Record reviews ...

Πολύ καλή ιδ'εα Τάσο.

Θα δυσκολευτείς βέβαια αρκετά στην ταξινόμηση αλλά βοήθεια θα υπ'άρξει.

Υ.Γ. Μη διαλέξεις το εξώφυλλο του Διονύση/Skakinen.Ξέρει αυτ'ός το γιατί..:ADFADF1: :ears:

Ο Μακαρθισμός άρχισε να δείχνει το πρόσωπό του.
:D

Απάντηση: Re: AVclub Record reviews ...

Το ενδιαφέρον σου είναι άκρως τιμητικό και κολακευτικό.
Από μέρους μου, έχεις το ελεύθερο.

Να προσέξεις στην ταξινόμηση: αλφαβητικά "δεν λέει"...
Αν πάλι θελήσεις να τα βάλεις κατά είδη, τα όρια ανάμεσα στα ιδιώματα είναι δύσκολα διακριτά, πολλές φορές, στις μέρες μας.
Συχνά έγραφα ένα κείμενο όπου παρουσίαζα 4 δίσκους από 4 διαφορετικά ιδιώματα.
Ούτε ψύλλος στον κόρφο σου κοντολογίς...
Αλλά θα χαρώ πολύ να βοηθήσω όπου χρειασθεί.

Θα γίνει ανα είδος περίπου όπως είναι στο Index του AΓΔ και μετά περίπου αλφαβητικά , αλλά οι παρουσιάσεις που περιέχουν πάνω απο ένα είδος θα σπάσουν ανάλογα με το είδος , θα τοποθετηθούν τα αντίστοιχα κομμάτια στην αντίστοιχη περιοχή και θα υπάρχουν παραπομπές στο υπόλοιπο μέρος του νήματος.

Παιδιά το εξώφυλλο που παρουσιάστηκε είναι απλά και μόνο ιδέα.
Skakinen οι εικόνες που προτείνεις είναι όλες εξαιρετικές και ταιριαστές με το περιεχόμενο. Αν καταφέρεις και βρείς κάποιες απο αυτές σε μεγάλη ανάλυση( θα χρειαστεί να μπούν σε Α4 borderless ) στείλε μου να τις αξιοποιήσω.

Δαμιανέ όσον αφορά στα δικαιώματα κι εμένα με προβληματίζει το θέμα, ήδη απο όσες κατέβασα κράτησα όνομα δημιουργού και την σελίδα που κατέβηκε. Αλλά το πολύ πολύ κάνω κάτι δικό μας αποκλειστικό και τελειώνουμε.

Αν μπορεί κάποιος απο τους διαχειριστές να μου στείλει το λογότυπο του AVclub στην αρχική του μορφή και χωρίς τα animated μαύρα γράμματα .
Επίσης πρός Skakinen στα αγγλικά είναι τέστ γιατί δεν έχω γραμματοσειρές που μου αρέσουν στα ελληνικά . Αν έχετε ωραίες ελληνικής γραμματοσειρές κι αυτές ευπρόσδεκτες.

Σκέφτηκα ακόμη, σε κάθε παρουσίαση να υπάρχουν σύνδεσμοι ( σε Wikipedia η αλλού ) για τους αναφερόμενους συνθέτες , μουσικούς κτλ.

Ήδη έχω κατεβάσει σε μορφή .mht όλες τις παρουσιάσεις που αναφέρονται στην κατηγορία ΚΛΑΣΣΙΚΗ ( ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ).

Παιδιά το εξώφυλλο που παρουσιάστηκε είναι απλά και μόνο ιδέα.
Skakinen οι εικόνες που προτείνεις είναι όλες εξαιρετικές και ταιριαστές με το περιεχόμενο. Αν καταφέρεις και βρείς κάποιες απο αυτές σε μεγάλη ανάλυση( θα χρειαστεί να μπούν σε Α4 borderless ) στείλε μου να τις αξιοποιήσω.

Για τι ανάλυση μιλάμε δηλαδή;

Αυτή που χρησιμοποίησα είναι 800 x 1186 .
Εκτός κι αν πάμε σε ένα χρώμα για το εξώφυλλο και η εικόνα μπεί στο κέντρο του εξώφυλλου.τότε και με μικρότερο μέγεθος βοελυόμαστε.
Θα ετοιμάσω κάποια δείγματα κι επιλέγουμε όλοι μαζί.

Last edited:
Τάσο σου θυμίζει κάτι αυτό;
Είναι Picasso - Ο κιθαριστής
Υπάρχει σε 786 x 1097

Μη ρωτήσει που είναι ο κιθαριστής!!
Δε μοιάζει με αυτό που μας έδειξες αρχικά;

Attachments

• Picasso guitar player demo.jpg
    Picasso guitar player demo.jpg
    79.5 KB · Views: 21
Μπράβο Τάσο και για την ιδέα σου και για την καλή σου διάθεση να την υλοποιήσεις. :grinning-smiley-043
Εννοείται, πως στην περίπτωση που θελήσεις να συμπεριλάβεις κάτι απο τα πολύ λίγα που έχω γράψει, έχεις το ελεύθερο.

Έχουμε αρκετές επιλογές όσον αφορά στο εξώφυλλο μπορούμε να πάμε σε κάτι σαν αυτά που παρουσιάσαμε μέχρι τώρα, ή σε κατι πιό μίνιμαλιστικό και μοντέρνο.

Διαθέσιμα σε μεγάλη ανάλυση (>1000) είναι αυτά , μαζί με τον Κιθαριστή του Picasso λίγο πιο πάνω.

Attachments

• jazz2 demo.jpg
    jazz2 demo.jpg
    91.1 KB · Views: 5
  • Jazz_and_Blues demo.jpg
    Jazz_and_Blues demo.jpg
    76.1 KB · Views: 3
  • JazzNumberII demo.jpg
    JazzNumberII demo.jpg
    94.4 KB · Views: 5
  • n4jazzz demo.jpg
    n4jazzz demo.jpg
    89.4 KB · Views: 15

To τελευταίο με κάποιο editing είναι πολύ δυνατό. θα σπάσει στα 4 και θα τοποθετηθεί με φόντο συμπαγές χρώμα.

Κι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουνα!!!
:2thumb22sup:
Άσε που δεν θα είναι κανένας παραπονεμένος γιατί είναι και πολυσυλλεκτικό.

Το θέμα των δικαιωμάτων των εικόνων ισχύει και γιά εδώ.
αν σοβαρέψει η προσπάθεια ίσως πρέπει να βρούμε τρόπο να φωτογραφίζουμε τα δικά μας....
Τι λέτε ?