AVCLUB REFERENCE TEST ROOM!

Καλημερα.
Το HD-DVD δουλευει κανονικοτα και χωρις προβληματα. Γενικα επιλεξαμε τον δρομο HTPC, διοτι ειναι universal, υποστηριζει ολα τα νεα format ηχου, και δινει 1080p24fps, κατι πχ το οποιο δεν δινει ακομα το Toshiba HD-XE1 που αναφερεις.
O JVC παραμενει ακομα refererence projector σε black level, contrast και dynamic range. Η ευκρινεια του δε, ειναι σε επιπεδα καλου μονοτσιπου DLP..
Για τα υλικα του χωρου ας απαντησει καλυτερα ο Τασος.

Υποθέτω οτι ο φίλος νόμιζε οτι λέγοντας XBOX, έχουμε μια κονσόλα και παίζει απο component, αλλα παίζει όπως ξέρουμε HTPC, που δεν έχει σχέση για μενα με το standalone. Όσο για τον RS1, υποκειμενικό βέβαια, αλλα δεν υπάρχουν και αποδεδειγμένα καλύτερα μηχανάκια κοντά σε αυτή την τιμή νομίζω. Για Sdi έξοδο, καλή πριν 4 χρόνια, τωρα πιά δεν μας λέει και τίποτα.

Αμα εχετε χρονο Τακη δεν κανετε και κανα τεστ σιγα σιγα ?
Εχουμε καιρο να δουμε κατι σοβαρο .....γενικα οχι μονο στο φορουμ μας.

Καποιο συγκριτικο με τον 60αρη ας πουμε και εναν κορυφαιο DLP δεν θαταν ασχημα για αρχη. (παρτε τον 60αρη του Νεκταρ πριν τον κρεμασει :flipout: )

ΥΓ

Σοβαρο για να μην παρεξηγηθω εννοω με μετρησεις και ολα τα καλα οχι μονο φωτογραφιες

Ναθαν, βλεπω σας ελειψαν τα συγκριτικα μας, ετσι; ;)
Don't worry, κατι καλο ετοιμαζουμε στο Reference Room για αυτη την εβδομαδα..

Απάντηση: Re: AVCLUB REFERENCE TEST ROOM!

Με τι υλικο εχετε ντυσει τα τοιχωματα;

+1

Είμαι σε στάδιο ανανέωσης του χώρου που χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ για Home Cinema και θα ήθελα να μάθω τι υλικά έχετε βάλει για ηχομόνωση και αν έχει γίνει σχετική μελέτη (αν ναι, ποιός τη έκανε?).

Υπάρχει και πλωτό πάτωμα?

Τα τοιχώματα όλα εκτός από το πάτωμα έχουν ντυθεί με 2άρι ricofon premium γι αυτό και το δωμάτιο έχει γίνει ακουστικά νεκρό γι αυτό και χρειάστηκαν kwatt σε ισχύ. Δεν είναι πλωτό το πάτωμα αλλά είναι room-in-a room κατασκευή. Το μέσα δωμάτιο πατάει σε δοκάρια 5Χ5 πόντους τα οποία με την σειρά τους πατάνε σε αφρώδες απορροφητικές ταινίες πλάτους 5πόντους πάχος 1 πόντο. Εννοείται υπάρχει πετροβάμβακας ενδιάμεσα.
Μόνος μου τα σχεδίασα όλα δίνοντας οδηγίες στον μαραγκό και στον ηλεκτρολόγο μου, οι οποίοι είναι συνεργάσιμοι και οι δύο και καλοί τεχνίτες .

Σίγουροι θα υπάρχουν ατέλειες αλλά αυτό που ξέρω είναι με 120+ db δεν καταλαβαίνουν χριστό οι επάνω όροφοι τα ξημερώματα... :firstprize:

Τα τοιχώματα όλα εκτός από το πάτωμα έχουν ντυθεί με 2άρι ricofon premium γι αυτό και το δωμάτιο έχει γίνει ακουστικά νεκρό γι αυτό και χρειάστηκαν kwatt σε ισχύ. Δεν είναι πλωτό το πάτωμα αλλά είναι room-in-a room κατασκευή. Το μέσα δωμάτιο πατάει σε δοκάρια 5Χ5 πόντους τα οποία με την σειρά τους πατάνε σε αφρώδες απορροφητικές ταινίες πλάτους 5πόντους πάχος 1 πόντο. Εννοείται υπάρχει πετροβάμβακας ενδιάμεσα.
Μόνος μου τα σχεδίασα όλα δίνοντας οδηγίες στον μαραγκό και στον ηλεκτρολόγο μου, οι οποίοι είναι συνεργάσιμοι και οι δύο και καλοί τεχνίτες .

Σίγουροι θα υπάρχουν ατέλειες αλλά αυτό που ξέρω είναι με 120+ db δεν καταλαβαίνουν χριστό οι επάνω όροφοι τα ξημερώματα... :firstprize:
νεκρο? το χομ σινεμα δεν δουλευει και με ανακλασεις
ασε μας ρε Τασο

τα ηχεια δεν τα τσουρουφλιζουν τα δωματια αλλα η ασχετοσυνη μας
απο ποτε τα δωματια καινε ηχεια
και το κλιπαρισμα και η θερμικη καταπονηση τι κανει μυδια ανοιγοκλεινει

Re: Απάντηση: AVCLUB REFERENCE TEST ROOM!

Tάσο καλησπέρα, με τί ενισχυτικά βγάζεις στο χώρο σου 120db περίπου;Και γιατί χώρο(διαστάσεις) μιλάμε; Επίσης τι ηχεία έχεις; Ρωτώ διότι και εμένα μ´ενδιαφέρει η ένταση στο home cinema.
Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: AVCLUB REFERENCE TEST ROOM!

Το ζητούμενο πάντως σε ένα χώρο home cinema δεν είναι η ένταση, αλά πώς και με ποιά ποιότητα αυτη έρχεται στα αυτιά μας.

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά και η ένταση συμβάλλει στο να είσαι "μέσα" στη δράση.
Τάσο περιμένω!!!

χερετω ολους σας και συνχαριτιρια στο απιστευτο ροομ!!!θα θελα να ρωτισω αφου βλεπω οτι υπαρχει και χβοχ360 για αναπαραγωγι!διλαδι τι αρχεια παιζει το χβοχ360 mkv???παρακαλω βοιθιστε με