AVI ανευ μετατροπης ?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
γινεται με κανενα τροπο ?

τιποτα απο cydia ?

δλδ να μπαινει στο itunes κατ ευθειαν

χωρις handbrake ...

avi χωρίς μετατροπή δεν παίζει.

Αν με το ζόρι θέλουμε να παίξουν χωρίς μετατροπή, τότε ο μόνος τρόπος είναι το "σπάσιμο" της συσκευής.

Είτε ακολουθείς την νόμιμη οδό ή την παράνομη...

Πουθενα δεν λεει οτι παιζει avi....που το ειδες αυτο ?

Όταν σαν εταιρία μπαίνεις στον χώρο των mp3 και των mp4 players, και λες ότι το gadgetάκι σου είναι η νο1 επιλογή για να βλέπει ο άλλος videos στο μετρό, πρέπει να διευκρινίζεις ότι εννοείς πολύ συγκεκριμένου τύπου videos, τα οποία μάλιστα είναι και τα λιγότερο διαδεδομένα, και για οτιδήποτε άλλο πρέπει ή να κάνει τη ζωή του δύσκολη και να κατεβάσει open source ή επί πληρωμή προγράμματα, ή να το χακάρει.

... και μη μου πεις ότι το γράφει στα μικρά γραμματάκια γιατί έτσι χάνουμε το δάσος. Δεν κάνουμε δικαστήριο, για να μας ενδιαφέρει αν η apple είναι νομικά καλυμμένη, μιλάμε για καθημερινές καταστάσεις που ζούμε όλοι σαν άνθρωποι.

Δηλαδή έλεος πλέον, έχω ένα τηλέφωνο που κοστίζει 560 ευρώ και

1/Δεν μπορώ παρά να δω έναν συγκεκριμένο τύπο video που υποστηρίζει η Apple, και κανέναν από τους αμέτρητους που υποστηρίζουν μέχρι και τα media players των 20 ευρώ.

2/Δεν μπορώ να διαχειριστώ το τηλέφωνό μου μέσω του laptop, διότι είναι registered στο desktop, και εγώ ο κλέφτης θα μου κλέψω τα mp3 που έχω στο σπίτι αν μπω απ'το laptop μου. (δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω δυνατά).

3/Δεν μπορώ out of the box να σώζω και να ανοίγω τα αρχεία μου στον δίσκο του τηλεφώνου, σαν φλασάκι ρε αδερφέ... διότι είναι δίσκος.... φάντασμα!

4/Δεν απολαμβάνω κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς και αυτονόητο σε όλα τα κινητά από το 1998 και μετά... αναφορές παράδοσης

5/Κοκκορεύομαι ότι έχω ίντερνετ στα χέρια μου, και τα μισά sites υπολειτουργούν γιατί το flash είναι ένα κακόοοοοοο plugin..

6/Το.... χειρότερο απ'όλα... έχω εσάς τους Macάδες να προσπαθείτε να με πείσετε ότι όλα αυτά τα παραπάνω είναι λογικά και θεμιτά...:D:D:D:D:D:D:D

Εγώ πάντως ξαναλέω, μάλιστα έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, αγοράζουμε ότι μας αρέσει....βρε μαέστρο μου....αν δεν σου αρέσει, μην το αγοράσεις... :ernaehrung004:

Δεν καταλαβαίνεις το πνεύμα μου. Το "σπάσιμο" είναι κάτι που γίνεται πανεύκολα... Άρα τέτοιες βλακώδεις (με συγχωρείς αλλά τον εννοώ τον χαρακτηρισμό) πολιτικές της Apple ωθούν τον ΝΟΜΙΜΟ χρήστη σε παράνομες μεθόδους.

Αυτό είπα παραπάνω.

Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να κάνει κάτι.........κάθε εταιρεία έχει τα συν κ πλην της...τέτοια είναι κ η Apple, μια περίεργη 'γκόμενα'...κάτι σου δίνει κ κάτι σου παίρνει...δεν ξέρω αν με "πιάνεις" τι θέλω να πω...

Σε ωθεί η Apple να γίνεις παράνομος επειδή έχεις βαλθεί να θες τα avi σου στο τηλ της...αφού δεν μπαίνουν, τα μετατρέπεις νόμιμα σε άλλου τύπου αρχεία...απλό !

Bλακωδης ειναι για σενα , που δεν εννοεις να καταλαβεις οτι η Apple δεν θελει και δεν υποχρεουται να ακολουθησει τα format των windows (Αvi, ntfs κλπ).
Εχει τα δικα της προτυπα , και οποιος θελει ακολουθει...

Βλακείες τις apple είναι που θέτει ηλίθιους περιορισμούς... Ορισμένα πράγματα είναι χαζά πραγματικά, όπως το θέμα με τα bluetooth...

Το κινητό άμα δεν το κάνεις jailbrake δεν αξίζει... Λείπουν αρκετά βασικά τα οποία τα αναφέρει παραπάνω ο spymark...

Όταν σαν εταιρία μπαίνεις στον χώρο των mp3 και των mp4 players, και λες ότι το gadgetάκι σου είναι η νο1 επιλογή για να βλέπει ο άλλος videos στο μετρό, πρέπει να διευκρινίζεις ότι εννοείς πολύ συγκεκριμένου τύπου videos, τα οποία μάλιστα είναι και τα λιγότερο διαδεδομένα, και για οτιδήποτε άλλο πρέπει ή να κάνει τη ζωή του δύσκολη και να κατεβάσει open source ή επί πληρωμή προγράμματα, ή να το χακάρει.

... και μη μου πεις ότι το γράφει στα μικρά γραμματάκια γιατί έτσι χάνουμε το δάσος. Δεν κάνουμε δικαστήριο, για να μας ενδιαφέρει αν η apple είναι νομικά καλυμμένη, μιλάμε για καθημερινές καταστάσεις που ζούμε όλοι σαν άνθρωποι.

Δηλαδή έλεος πλέον, έχω ένα τηλέφωνο που κοστίζει 560 ευρώ και

1/Δεν μπορώ παρά να δω έναν συγκεκριμένο τύπο video που υποστηρίζει η Apple, και κανέναν από τους αμέτρητους που υποστηρίζουν μέχρι και τα media players των 20 ευρώ.

2/Δεν μπορώ να διαχειριστώ το τηλέφωνό μου μέσω του laptop, διότι είναι registered στο desktop, και εγώ ο κλέφτης θα μου κλέψω τα mp3 που έχω στο σπίτι αν μπω απ'το laptop μου. (δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω δυνατά).

3/Δεν μπορώ out of the box να σώζω και να ανοίγω τα αρχεία μου στον δίσκο του τηλεφώνου, σαν φλασάκι ρε αδερφέ... διότι είναι δίσκος.... φάντασμα!

4/Δεν απολαμβάνω κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς και αυτονόητο σε όλα τα κινητά από το 1998 και μετά... αναφορές παράδοσης

5/Κοκκορεύομαι ότι έχω ίντερνετ στα χέρια μου, και τα μισά sites υπολειτουργούν γιατί το flash είναι ένα κακόοοοοοο plugin..

6/Το.... χειρότερο απ'όλα... έχω εσάς τους Macάδες να προσπαθείτε να με πείσετε ότι όλα αυτά τα παραπάνω είναι λογικά και θεμιτά...:D:D:D:D:D:D:D
αν και χρηστης μηλων το iphone τεχνικα ειναι ενας κινητος παραλογισμος...

Bλακωδης ειναι για σενα , που δεν εννοεις να καταλαβεις οτι η Apple δεν θελει και δεν υποχρεουται να ακολουθησει τα format των windows (Αvi, ntfs κλπ).
Εχει τα δικα της προτυπα , και οποιος θελει ακολουθει...

Τα avi, ntfs κλπ δεν είναι format των....κακών windows, είναι format γύρω από τα οποία κινείται η ανθρωπότητα σήμερα, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στην Apple.

Ωραία, μπορώ να δεχτώ ότι το NTFS είναι πατέντα της MS και κλειδωμένο, οπότε η Apple δεν δέχεται να πληρώσει για να αποκτήσει συμβατότητα έστω (γιατί που να τα βρει τα λεφτά, αφού οι υπολογιστές που πουλάει είναι τόσο φθηνοί που δεν έχει κέρδος, θα μπει μέσα :D).

Το να βγάζεις όμως ένα media player που για να παίζει mpg και avi θα πρέπει ή να περνάς κάθε φορά από 40 κύμματα, ή να το "σπάσεις", ένα κινητό - υπολογιστή χωρίς file explorer, και χωρίς αναφορές παράδοσης, αυτό είναι κάτι διαφορετικό...

Το να μη σου επιτρέπει σαν χρήστη που έχεις πληρώσει 500-700 ευρώ για την πάρτη του να έχεις δύο υπολογιστές (όπως ΟΛΟΙ σήμερα) για να το διαχειρίζεσαι, θεωρώντας σε επίδοξο κλέφτη, αυτό πλέον ξεπερνάει τα όρια της προσβολής και της βλακείας.

Είναι σαν να αγοράζεις μια BMW με 40000 και να μην έχει ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, κάτι που έχει και το Matiz των 7000, ενώ δε σου δίνει και δεύτερο κλειδί για να μη μπει μέσα η γυναίκα σου, μπας και αυτή δεν πληρώσει δεύτερη φορά στην BMW το δικαίωμα να την οδηγήσει.

Είναι καλό το να λατρεύουμε μια εταιρία, κι εγώ το κάνω για άλλες, αλλά στους αυτονόητους παραλογισμούς καλό είναι να μην κλείνουμε τα μάτια...

Last edited:
Re: Απάντηση: AVI ανευ μετατροπης ?

Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να κάνει κάτι.........κάθε εταιρεία έχει τα συν κ πλην της...τέτοια είναι κ η Apple, μια περίεργη 'γκόμενα'...κάτι σου δίνει κ κάτι σου παίρνει...δεν ξέρω αν με "πιάνεις" τι θέλω να πω...

Σε ωθεί η Apple να γίνεις παράνομος επειδή έχεις βαλθεί να θες τα avi σου στο τηλ της...αφού δεν μπαίνουν, τα μετατρέπεις νόμιμα σε άλλου τύπου αρχεία...απλό !

Aν το δούμε σε τέτοιο επίπεδο, η Apple δεν είναι μια... "γκόμενα", είναι η γυναίκα σου όταν έχει σβήσει το πάθος, που δε σ'αφήνει να κάνεις τίποτα απ'όσα θες, και σε υποχρεώνει οτιδήποτε θες να αγοράσεις/αλλάξεις στο σπίτι να περνάει πρώτα από αυτήν :D:D:D

Η γκόμενα είναι το jailbreak, που παίρνεις κρυφά απ'τη γυναίκα σου και ζεις έντονες στιγμές.... ποικιλίας, παραμετροποίησης και ευχρηστίας... :flipout::flipout::flipout:

Last edited:
εγω συμφωνω και με το μαεστρο και με τον Μιχαλη.Κορ

εχει μερικες ελλειψεις αλλα αμα δε θες δεν το αγοραζεις ... ( στο mac os δεν εχει ntfs γιατι ομως εχει avi ? δε θα ταν τοσο δυσκολο και στο τηλεφωνο ... )

αλλα αμα δεν το αγορασεις δε θα χεις αλλα ωραια ...

τωρα αληθεια ... με jailbreak πως γινεται λιγο πιο αναλυτικα ?

περαν του οτι θελει ssh

πως θα μπω απο το μακ με ssh ?

και τι θα χρειαστω στο τηλεφωνο ( περαν του open ssh απο cydia ... )

η μετατροπη δεν ειναι δυσκολη ... για μενα ( πλεον ) με το handbrake ( 64 bit πλεον ) αφου εχει και preset για iphone / ipod touch - ουτως η αλλως και στο νορμαλ να το αφησεις παιζει ...

ομως αργει ... πρεπει δηλαδη να το βαλεις να κανει αυτη τη δουλεια αρκετη ωρα πριν

( το sync δε με ενοχλει πλεον - αφοτου ανακαλυψα το manually manage music and videos ... το οποιο μοιαζει εκλπηκτικα με drag n drop ... )

αλλη λυση ειναι το air video server

εφαρμογη απο app store

βαζεις και το αντιστοιχο στον υπολογιστη ( εγω εχω τη mac version )

και οριζεις ποιους φακελους θες ...

θελει ομως υπολογιστη ανοιχτο και wi fi ...

Εγώ έχω κάνει το λάθος να μην το έχω σπάσει... Μου άρεσε που όλα τα apps ήταν σε νορμάλ τιμές, και αποφάσισα να μείνω "καθαρός"...

Το μετανιώνω μέρα με τη μέρα βλέποντας ότι δε μπορώ να κάνω ούτε τα πιο αυτονόητα... οπότε θα αρχίσω να το ψάχνω σιγά σιγά...

Δεν ειμαι λατρης των Mac, αποδειξη οτι εχω 3 Pc στο σπιτι και 2 Mac.
Aπλα, οταν θελω να κανω κατι ευκολα, γρηγορα και χωρις ν ανησυχω για το αν θα δουλεψει τελικα σωστα ... χρησιμοποιω το mac.
Στη δουλεια το ιδιο.
Εχουμε παντου pc , βαρβατα , αλλα εγω τις περισσοτερες φορες χρησιμοποιω το φορητο μου, γιατι εχω καλυτερο workflow και δεν ανησυχω για ιους, trojan κλπ λαλακιες.
Στα περισσοτερα pc στη δουλεια , δεν επιτρεπεται η προσβαση στο internet για το φοβο των ιων (σε αυτα τα μηχανηματα δεν μπορει να μπει κανενα αντιβιοτικο)... και οταν προσφατα μπηκε καποιος απο αμελεια , εγινε το ελα να δεις.
Μια βδομαδα χαμενη, ενταση και παραλιγο απολυσεις....
Αν για σενα ειναι καποια πραγματα αυτονοητα , για μενα οχι.
Δεν χρησιμοποιω avi στη δουλεια ποτε, ουτε και flash γιατι ειναι κλειστα προτυπα και καλα κανει η Apple kai δεν τα υιοθετει.
Τοιδιο κανει και καλως για μενα και με το bluray,αφου ετσι κι αλλιως θα παμε σε download .
Aν δε συμφωνεις απλα δεν αγοραζεις.

ΟΚ, πες ότι καλά κάνει και δεν υποστηρίζει το "κακό" AVI, επειδή είναι της MS και άρα κλειστό (μπούρδες, καθότι υπάρχει εδώ και 18 χρόνια και το υποστηρίζει και η κουτσή Μαρία, αλλά τέσπα..). Το τελείως ανοικτό Matroska το υποστηρίζει;

Περί BluRay support, δεν πιστεύω τα περί ιδεολογίας. Είμαι σίγουρος ότι είναι καθαρά οικονομικό θέμα. Ο Jobs έβαλε κάτω τα νούμερα: από τη μία έχουμε το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος του να φτιάξεις software BD player (στα PCs το παλεύουν 3 χρόνια τώρα και πρόσφατα αρχίσαμε να έχουμε πραγματικά πλήρες support), από την άλλη έχουμε την πραγματική απειλή του BD στο iTunes shop, οπότε είναι no brainer η επιλογή του. Και πουλάει και ιδεολογία για να μην τον κράξουν οι πελάτες του.

Επίσης, αν το Internet ήταν τόσο κακό και "πηγμένο στους ιούς για PCs" θα έπρεπε κάθε φορά που φορτώνουμε μια σελίδα να μας ξεσκίζει το antivirus μας στα μηνύματα ότι καθάρισε ιούς.
Αυτό δεν συμβαίνει. Σχεδόν ποτέ. Εκτός αν πάμε γυρεύοντας. Ξέρεις τι εννοώ.. Όλοι ξέρουν τι εννοώ...
Οπότε, αυτά τα "ο υπάλληλος άνοιξε μια τυχαία σελίδα στο net και κόλλησε όλο το δίκτυο ιούς" μου ακούγονται πολύ τραβηγμένα.. και μάλλον ο υπάλληλος αν έκανε αυτό που φαίνεται ότι έκανε, έπρεπε όντως να απολυθεί.