Αξεσουάρ κάμερας - Camera accessories

Δεν μπορεις να κανεις τιποτα απολυτως αν ειναι μονο το καλωδιο στην καμερα .

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ενα cage για την Z5 οπως αυτο που εχει η smallrig και να παρεις ενα εξτρα εξαρτηματακι οπως αυτο εδω που σφιγγει τα καλωδια εξοδου της καμερας ακριβως για αυτο το θεμα

1728404831511.png1728404857751.png

Διαβασε με ποια cage ειναι συμβατο και δες τι σε συμφερει να παρεις για τις αναγκες σου.

Ξεχνα τις γωνιες και λοιπα....μια φορα θα γινει η στραβη και θα κλαις με μαυρο δακρυ απο την ζημια που θα πρεπει να επισκευασεις.

Τα συγχρονα cages εινια αρκετα ελαφρυα φθηνα και μικρα σε ογκο οποτε ειναι μονοδρομος αυτη η λυση.

Ερωτηση:
Και με το cage και το παραπάνω σεταπ που έβαλες άμα ακουμπήσει το καλώδιο κάπου δε θα κουνήσει κατά συνέπεια και το midi hdmi άρα και την θύρα του ? Τα έχει τέρμα σφιγμένα εκεί να μη μπορούν να κοιμηθούν τα βύσματα της μηχανής ?

για να γράφω την οθόνη και το ματάκι της Ζ5
Για να καταγράφεις clean feed της μηχανής Χρειάζεται ένας εξωτερικός εγγραφέας τύπου Atomos η Black magic design video assist. Αλλιώς η πατέντα που ανέφερες πάνω.

και να έχω έξτρα οθόνη για να βλέπω καλύτερα σε χαμηλές λήψεις και ειδικά portrait στάση η κάμερα που δε μπορείς αν δεν ξαπλώσεις και εσύ να δεις την οθόνη της Ζ5.
Για να βλέπεις και να ρυθμίζεις την φωτογραφική από ταμπλετ ή κινητό, δε χρειάζεται καν να μπλέξεις με έξοδο HDMI καλώδια κλπ. Χρησιμοποιείς την εφαρμογή της μηχανής σου και στέλνεις ασύρματα στο κινητό ή στο ταμπλετ σου όπου βλέπεις και ελέγχεις ότι θέλεις απομακρυσμένα.
Η Nikon για παράδειγμα έχει την εφαρμογή Snap bridge

Ερωτηση:
Και με το cage και το παραπάνω σεταπ που έβαλες άμα ακουμπήσει το καλώδιο κάπου δε θα κουνήσει κατά συνέπεια και το midi hdmi άρα και την θύρα του ? Τα έχει τέρμα σφιγμένα εκεί να μη μπορούν να κοιμηθούν τα βύσματα της μηχανής ?

σωστα

απολυτη ασφαλεια εκτος και αν μιλαμε για τρελλα βιαιο συμβαν.

@evanfotis

Καλησπέρα.

Ναι, το ξέρω το app της Nikon, το χρησιμοποιώ για να μεταφέρω φωτό.

Να καταγράφω θέλω ότι ακριβώς δείχνει η οθόνη / ματάκι οπότε γι'αυτό κατέφυγα σε αυτή τη λύση.

@Kosh
Οκκ.

ΥΓ. Γενικά να σημειώσω για όποιον καταφύγει σε ίδια λύση πως τα συγκεκριμένα video capture αυτής της τιμής (20-40 ευρώ) και τύπου, λένε 4k 30hz ή 60hz αλλά είναι το max input resolution που δέχονται. Η καταγραφή γίνεται σε 1080 30 ή 60 αντίστοιχα. Εμένα λέει 4κ 30 και γράφει 1080 30 ένα ugreen λέει 4κ 60 άρα γράφει 1080 60.

Βάζω και το πρώτο τεστακι που έκανα χθες να πάρετε μια ιδέα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και κάτι τέτοιο φαίνεται ασφαλές.

Το θέμα είναι να το βρούμε ...

@Kosh

Σαν αυτό που μου είπες φαινεται. Μήπως και με κανένα φθηνό l bracket από temu κλπ κάνω τη δουλειά μου και με κάνα τέτοιο έξτρα για την προστασία καλωδίων που να πιάνει πάνω του.

Δες επίσης κάτι μικρά tether blocks που βάζουν κάτω από τη κάμερα και κρατάνε καλώδιο usb για tethering. Είναι μικρά και παίρνουν το ζόρι. Ένα που έχω χωρά και λεπτό hdmi.

• Like
Reactions: stratigos24
@evanfotis

Μου το είπε και ένας φίλος και βρήκα, ναι, θα κρατάνε τα καλώδια σφιχτά να μην παίζουν.

Attachments

• Screenshot_2024-10-09-00-51-42-604_com.einnovation.temu-edit.jpg
    Screenshot_2024-10-09-00-51-42-604_com.einnovation.temu-edit.jpg
    966.1 KB · Views: 5
  • Screenshot_2024-10-09-00-54-30-931_com.einnovation.temu-edit.jpg
    Screenshot_2024-10-09-00-54-30-931_com.einnovation.temu-edit.jpg
    636.7 KB · Views: 5
Παιδες αυτα ειναι ελιγμοι αποφυγης της σωστης λυσης....

θα πατε να πληρωσετε τωρα χρυσαφι την tether και τα χρυσα μπιχλιμπιδια της και ο ανταπτορας παλι εκτεθειμενος σε μια πιεση θαναι.

Δεν διασφαλιζεται......η λυση που σας ειπα ειναι η δεουσα. Ποσο εχει ενα μαμωcage ? Ασφαλιζετε και την υπολοιπη σας καμερα μερικως....

@Kosh

Σαν αυτό που μου είπες φαινεται. Μήπως και με κανένα φθηνό l bracket από temu κλπ κάνω τη δουλειά μου και με κάνα τέτοιο έξτρα για την προστασία καλωδίων που να πιάνει πάνω του.
αν μπορεις να προσαρμοσεις τον ανταπτορα που σου εβαλα πιο πανω οκ.

Επισης υπαρχει και αλλη μια λυση μια γωνια που βιδωνει για εξοδο hdmi και type c αλλα δεν ξερω αν εχει για nikon z5.

Εγω το πρωτο που σου προτεινα επιμενω οτι ειναι το πιο safe.

• Like
Μα δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Εγώ στην Sony που έχει το micro HDMI πέρα από το δικό της αντάπτορα που σφίγγει το οποίο το χρησιμοποιώ έχω και ένα tether block από κάτω είτε για usb tethering ή όταν βγάζω HDMI.
και αυτό που έχω δεν είναι μαμά tetherblock, μόνο το καλώδιο το USB είναι το tethertools …
αλλά tetherblock βρίσκεις από 6 με 10 €…
Cage δε με βολεύει γιατί την έχω σε rotating adapter smallrig που γύρνα από οριζόντια σε κάθετη λήψη με κέντρο τον φακό.

• Like
αν μπορεις να προσαρμοσεις τον ανταπτορα που σου εβαλα πιο πανω οκ.

Επισης υπαρχει και αλλη μια λυση μια γωνια που βιδωνει για εξοδο hdmi και type c αλλα δεν ξερω αν εχει για nikon z5.

Εγω το πρωτο που σου προτεινα επιμενω οτι ειναι το πιο safe.
Έλεγα να δω αν μπορώ να προσαρμόσω σε κανένα L Bracket (που βρίσκω διαφορά L σε οικονομική τιμή) ένα τέτοιο σαν του βίντεο ή σαν αυτό της smallrig που είχες βάλει πριν.

Ρίξε μια ματιά αν υπάρχει και η γωνιά για Ζ5 ή στείλε μια φωτό πως είναι να το ψάξω.

δεν βλεπω συμβατοτητα με το l bracket.

υπαρχει ενα clamp αλλα ειναι μονο για hdmi ενω εσυ θες και για type c ?

υποψιν αν θες και για τα δυο αυτο που ειχα βαλει ειναι discontinued οποτε δεν θα το βρεις για πολυ καιρο ακομα (αν το βρεις)

Εγώ θέλω μόνο για το hdmi mini, μόνο αυτό θα βγαίνει από τη μηχανή.

Ψάχνω αν μπαινει τίποτα σε κανα τέτοιο:

Last edited:
Θα παιξει

ασφαλεια δεν θα εχεις ομως στα σιγουρα.

για HDMI clamp και L bracket βγαζει και η smallrig (την προτεινω γιατι ειναι η χρυση τομη ποιοτητας καινοτομιας και τιμης.....)

L bracket

Hdmi clamp

• Like
Δεν έπαιξε το καλώδιο δυστυχώς.
Οπότε θα το πάω πίσω (μου το είπε και ο ίδιος αν δεν παίξει φέρε το πίσω ) οπότε ψάχνουμε μάλλον με L bracket και κάποιο έξτρα εξάρτημα.

Why this is the MOST EPIC Camera Cart for Productions​

Armando Ferreira

Πλεον το πιο χρησιμο αξεσουαρ στα γυρισματα για τους βοηθους οπερατερ