Αξεσουάρ κάμερας - Camera accessories

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

SmallRig 36" Lightweight Video Production Camera Cart Introduced​

CineD

Next-Gen Production |​

SmallRig

Το cage που είχα για την Z6II δεν κάνει για την Z5II (SmallRig 2926b το μοντέλο).
Βασικά κάνει μια χαρά για κουμπιά, πορτάκια κλπ παντού κάθεται οκ, αλλά ακουμπάει στο μπροστά μέρος του evf (εκεί που λέει η κάμερα το Nikon και θεωρώ ότι με τον καιρό θα κάνει σημάδι αν την δουλεύω με αυτό.

Λέω να πάρω αυτό αντί για τα 5257 / 5258 Smallrig που έχουν βγει και συμπεριλαμβάνουν και Ζ5ΙΙ.

Τί λέτε?

1) Εγω λεω να μην παρεις τιποτα και αν εχεις αγχος βαλε ενα μαλακο υφασμα εκει μαυρο.

Σαν κρητικος θα εισαι ;)

2) Δεν περιμενεις να δεις και τι half cage μοντελο θα βγαλει η Smallrig για την Z5II ? Θα μεινουν μονον με το αυτοκρατορικο και αυτο ?

https://www.bhphotovideo.com/c/compare/SmallRig_Night+Eagle+Cage+for+Nikon+Z5%2C+Z5+II%2C+Z6%2C+Z6+II%2C+Z7+%26+Z7+II_vs_SmallRig_Night+Eagle+Camera+Cage+for+Nikon+Z5+II/BHitems/1892056-REG_1892055-REG

@Kosh
Μωρέ πρέπει να πάω για μανιτάρια σιγά σιγά 🤣 (άντε να βρέξει να πέσει και λιιιγο η θερμοκρασία) και φοβάμαι μην έρθει η ώρα και δεν εχω cage.

Να σου πω το σκέφτηκα και αυτό με το ύφασμα ή κάτι τέλος πάντων αλλά γιατί να ρισκάρω έστω και με μικρη πιθανότητα να γίνει κανένα σημάδι και να μην πάρω αυτό που είναι φθηνό και απολύτως συμβατό ? Μόνο για τα μανιτάρια το θέλω κατά βάση για να πιάνει τη μηχανή κάτω από το τρίποδο σε ίσια θέση.

Αυτό που έβαλα είναι half? Τέτοιο εννοείς ότι θα βγάλει η small rig?

Movmax Hurricane Rain Deflector​

Movmax Hurricane Rain Deflector​

Newsshooter

Ε δεν θα βγαλει ?

Δεν τους στελνεις κανα email ? Aν εχουν σχεδια να βγαλουν και half cage.

Με έπιασε η τσιγκουνιά μου τελικά... :ROFLMAO:

'Εδωσα σε αγγελία το 2926b SmallRig cage και πήρα από aliexpress τελικά αυτό που είπα παραπάνω (έχουν κάτι εκπτωσεις τώρα) και μου βγήκε τελική με μεταφορικά 25 ευρώ. Αυτή η JLWin είναι της FOTGA.

Η SmallRig ακόμα δεν εβγαλε half cage αλλά πάλι από aliexpress με τις εκπτώσεις μου έβγαινε αυτό 50 ευρώ αυτό (γιαυτό λέω με έπιασε η τσιγκουνιά.. ) και 70 ευρώ αυτό. Τελικές τιμές αναφέρω... μεταφορικά όλα έχουν δωρεάν.

• Like
Reactions: Kosh
Με έπιασε η τσιγκουνιά μου τελικά... :ROFLMAO:

'Εδωσα σε αγγελία το 2926b SmallRig cage και πήρα από aliexpress τελικά αυτό που είπα παραπάνω (έχουν κάτι εκπτωσεις τώρα) και μου βγήκε τελική με μεταφορικά 25 ευρώ. Αυτή η JLWin είναι της FOTGA.

Η SmallRig ακόμα δεν εβγαλε half cage αλλά πάλι από aliexpress με τις εκπτώσεις μου έβγαινε αυτό 50 ευρώ αυτό (γιαυτό λέω με έπιασε η τσιγκουνιά.. ) και 70 ευρώ αυτό. Τελικές τιμές αναφέρω... μεταφορικά όλα έχουν δωρεάν.
Ενημερωτικά..
Σάββατο βράδυ έβαλα την παραγγελία και σήμερα είναι ήδη σε acs smart point στην περιοχή μου για να το παραλάβω.

Last edited:
Γιατι ερχεται απο ευρωπαικη αποθηκη λογικα καμια ανατολικη χωρα.
Ξεκίνησε Κίνα (πήγε αεροδρόμιο εκεί)
Πήγε Βουλγαρία αποθήκη
Και μετά Ελλάδα με acs

//////

😡😡😡

Βρίσκει και αυτό το cage !!! 🤬

Screenshot_20251121-202058.Φωτογραφίες.pngScreenshot_20251121-202616.Φωτογραφίες.png

Screenshot_20251121-202500.Discord.png

Screenshot_20251121-202446.Discord.png

Στη δεύτερη εικόνα που το δείχνω από μπροστά και κάτω φαίνεται ότι αφήνει σωστό κενό όπως κοιτάμε αριστερά αλλά όχι σωστό κέντρο προς δεξιά ... Και αφήνει αυτό το mark. Έβαλα λίγη ταινία στο σημείο στο cage (3 στρώσεις μονωτική) αλλά και πάλι κάνει ελαφρύ σημάδι...

Η τσιγκουνιά που με έπιασε και δε πήρα το smallrig φταίει.

Last edited:
  • Wow
Προσωπικα δεν κοιταζω αλλη εταιρεια πλην των Smallrig/Tilta για το λογο αυτο γιατι ξερω εχοντας δει δεκαδες τετοια cages οτι κανουν προσεκτικη δουλεια στην σχεδιαση και δεν θα δω ματσακονιες.

Μαλλον προχωρουν σε σχεδιασμο οταν εχουν τα blueprints των εταιρειων ή σωμα και εχουν πολυ μεγαλη εμπειρια.

Ξεφορτωσου το προτεινω.

• Like
Reactions: NassosT
Προσωπικα δεν κοιταζω αλλη εταιρεια πλην των Smallrig/Tilta για το λογο αυτο γιατι ξερω εχοντας δει δεκαδες τετοια cages οτι κανουν προσεκτικη δουλεια στην σχεδιαση και δεν θα δω ματσακονιες.

Μαλλον προχωρουν σε σχεδιασμο οταν εχουν τα blueprints των εταιρειων ή σωμα και εχουν πολυ μεγαλη εμπειρια.

Ξεφορτωσου το προτεινω.

Το σκέφτομαι να πάρω το smallrig 5257 για Ζ5ΙΙ πάλι στα 50 ευρώ βγαίνει ακόμα με τις προσφορές εκεί και να το δώσω αυτό αλλά δε ξέρω .. δεν είναι κάτι που το φοράω συνέχεια πάνω στη μηχανή αλλά σε περιπτώσεις που θέλω την κάμερα ανάμεσα στα πόδια του τριποδου για να πάρω κανά μανιτάρι στο ίδιο ύψος με αυτό και αφού γενικά κάθεται όπως πρέπει πλην μόνο στο πολύ μικρό εκείνο σημείο που βρίσκει, όταν το χρησιμοποιώ να βαζω ένα πανακι (που έλεγες και εσύ να κάνω με το προηγούμενο smallrig που είχα) να μη βρίσκει και όλα οκ..
Θα δω...

• Like
ΥΓ. Μη σου πω να το φάω εκεί το cage με κανά ντρεμελακι ....

ΥΓ. Είναι πολύ δύσκολο να δεις το σημάδακι στη μηχανή που έχω βάλει στις φωτό παραπάνω είναι με μάκρο φακό στο κινητό πολύ κοντά και υπό γωνία το φως για να το δείξω.

• Sad
Το έβαλα τώρα πάλι πάνω με ένα λεπτό ύφασμα στο σημείο (τύπου αυτό που έχουν τα γυαλιά για να τα καθαρίζεις μέσα στις θήκες) και είναι όλα οκ. Εκεί δεν αφήνει κανένα σημάδι και γενικά πουθενά αλλού σε όποιο άλλο σημείο είναι το cage δεν ακουμπάει τη μηχανή , μόνο στη βάση της από κάτω την ακουμπάει το cage και εκεί έχει λαστιχένια προστατευτικά.

Τίποτα, θα το φάω λίγο με ένα σβουρακι εκεί που βρίσκει για ένα χιλιοστό και όλα οκ, δε θα έχει κανένα θέμα μετά.

Τι σκέφτηκα ο ανθρωπας... 😅

Σε αυτό το gimbal μπορείς να αφαιρέσεις το πλαϊνό και να γίνει σκέτο base plate (αν το λέω καλά)

image-1763763418312.jpg

Ε ρε φίλε το έβγαλα, έβαλα ένα κομμάτι χαρτί στο πίσω κάτω μέρος στην εσοχή που δημιουργήθηκε βγάζοντας το πλαϊνό, μετά το ξανά έβαλα το πλαϊνό το βίωσα και η απόσταση που δημιουργεί το χαρτί το γέρνει αμυδρά προς τα εμπρός και .... Βουαλα!! Ούτε σβουρακια, ούτε πανακια ούτε τίποτα...

Messenger_creation_20F998AC-55FA-47A5-A59F-5B1A2207F180.jpgMessenger_creation_F257760D-5E2C-4AB9-82FC-40B6E932AAC8.jpg

Έγινε η δουλειά τέλος καλό όλα καλά.

Last edited:
  • Like