Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

Status
Not open for further replies.
Καλά ,έχω δει ανοιγμένο Ελληνικό προ (γύρω στα 15000 έκανε) με υλικά που πρέπει να έκαναν 200-300 ευρώ. Αλλά το αλουμίνιο ''έσκαβε''.

Στο High-End ποτέ δεν ρωτάνε πόσο κοστίζουν τα υλικά. Είναι σαν να ρωτάς έναν κορυφαίο ζωγράφο πόσο του κόστισαν τα χρώματα στον πίνακα ζωγραφικής που σου άρεσε στην έκθεση, ειδικά όταν δεν πρόκειται να τον αγοράσεις ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικ

Δηλαδή αν τα ευρήματα είχαν δημιουργήσει ένα ατύχημα η ελληνική αντιπροσωπεία
θα έλεγε κακώς δεν τον φέρατε σε εμάς, ή θα έλεγε λυπούμαστε, μιας και το μηχάνημα
δεν αγοράστηκε από εμάς δεν έχουμε καμμία ευθύνη?

Προφανώς θα έλεγε λυπούμαστε, αν ήταν ένα μηχάνημα που αγοράστηκε σε κάποια άλλη χώρα, ίσως με διαφορετικές προδιαγραφές (π.χ. no CE, no RoHs)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσια

Προφανώς θα έλεγε λυπούμαστε, αν ήταν ένα μηχάνημα που αγοράστηκε σε κάποια άλλη χώρα, ίσως με διαφορετικές προδιαγραφές (π.χ. no CE, no RoHs)

no CE no RoHs αλλά.....τα 16000 ....16000...

Δεν ρώτησα έτσι και αλλιώς γιατί έγινε σύγκριση μ´έναν που ήταν σε κόντρα πλακέ ''γυμνός'', φθηνιάρικος και έπαιξε 2 κλάσεις καλύτερα (ο ''γυμνός'').
Ε λέμε να τον ανοίξουμε να δούμε μήπως κρύβεται μέσα ο ξανθός μάγος. Τζίφος.

Και εδώ δεν μιλάμε για κανέναν καλλιτέχνη. Πάντως το αστείο ,πετυχημένο.

Re: Απάντηση: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

Στο High-End ποτέ δεν ρωτάνε πόσο κοστίζουν τα υλικά. Είναι σαν να ρωτάς έναν κορυφαίο ζωγράφο πόσο του κόστισαν τα χρώματα στον πίνακα ζωγραφικής που σου άρεσε στην έκθεση, ειδικά όταν δεν πρόκειται να τον αγοράσεις ...

η μοίρα του χαινετά είναι να του πιάνουν τον κω τα βουρτσισμένα αλουμίνια, απ έξω εμφάνιση και από μέσα....μη ρωτάς.

diy rules !!!!
όσο είναι νωρίς πιάστε ένα βιβλίο και διαβάστε πως χρησιμοποιείται ένα κολλητήρι.

----Η αποψη σου για την παραμoρφωση crossover ειναι "φτωχη " οπως και τα υπολοιπα λεγομενα σου και δεν βλεπω τιποτε αλλο σε αυτα εκτος απο προθεση αντιπαραθεσης .... οι κατασκευαστες που πολωνουν μηχανηματα ταξης ΑΒ σε μεγαλες πολωσεις δεν ειναι για να εξαφανισουν την παραμορφωση crossover ...μερικα ma πολωσης αρκουν για να εξαφανισουν την παραμορφωση crossover απο τον παλμογραφο .Αντι αυτου ειναι για να κερδισουν εστω και παρα πολυ λιγα watt σε ταξη Α σε πολυ χαμηλο επιπεδο ισχυος και να επωφεληθουν απο τις χροιες και τις επιδοσεις σε χαμηλη ισχυ που ειναι ενα σημειο που ακουει ο περισσοτερος κοσμος τις περισσοτερες ωρες Αναφερω για παραδειγμα αντιστοιχα μηχανηματα και αντιστοιχες πολωσεις
ADCOM GFA 565 500ma
GOLDMUND MIMESIS 9 800MA
MUSICAL FIDELITY ELEKTRA 300 140ma
ADCOM 555II 400 ma

εκει φυσικα πρεπει να δουμε ποση πολωση εχει ανα τρανσιστορ και οχι ποση ειναι η συνολικη πολωση πχ ο MUSICAL FIDELITY ELEKTRA 300 140ma εχει τεσσερα τρανσιστορ και αρα 40ma ανα τρανσιστορ ανω αντισοτιχα ο ΥΒΑ εχει μολις 9ma το οποιο θεωρω λιγο και αυτο ειναι απλα η αποψη μου και η διαφωνια μου με την προσεγγιση του κατασκευαστη αλλα και για τον ορισμο της ταξης λειτουργιας του μηχανηματος .... ( για κανεναν λογο δεν θα εψαχνα παραμορφωση crossover σε ενα μηχνημα που μετραει συμφωνα με τις προδιαγραφες του αν και τελικα εχει )

----Το αναφερω και εγω εκτος βλαβης .... η διαφωνια μου ειναι οτι πεταχτηκες να πεις οτι θελει ξαναρυθμισμα ενω το μηχνημα ειναι ρυθμισμενο σωστα

----Μεσος ορος 400 μηχανηματα τον χρονο και 5000 ηλεκτρολυτικοι τιμολογημενοι τον χρονο δεν ειναι τυχαίες βλάβες και εμπειρίες ...ειναι απλα η πεπατημενη ακομα καλυτερα μαλιστα και απο service αντιπροσωπειας γιατι απο τα δικα μου χερια περνανε οτι μηχανηματα φανταστεις με ολους τους πιθανους συνδυασμους σε πυκνωτες οποτε η εικονα που εχω ειναι εξαιρετικα αντικειμενικη και ουσιωδης

αν σε ενδιαφερει παραπανω μπορω να σου διαθεσω οσους πυκνωτες θελεις και μερικα web απο κατασκευαστες πυκνωτων

Σε αυτο το σημειο θεωρω οτι πρεπει να σταματησω να απανταω στα "θεματα" σου μια και δειχνει οτι καταναλωνουμε τον χρονο μας σε ανουσια πραγματα

Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

πλάκα κανεις φυσικα

Αυτή την πλάκα όλοι μας, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, την έχουμε πληρώσει ακριβά στο High-End, όπου τα υλικά δεν δικαιολογούν πάντοτε το υψηλό αντίτιμο. Δικαιολογείται για παράδειγμα ένα DAC στιβαρής κατά τα άλλα κατασκευής να πωλείται σήμερα έναντι 20.000 ;

Re: Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

.... Δικαιολογείται για παράδειγμα ένα DAC στιβαρής κατά τα άλλα κατασκευής να πωλείται σήμερα έναντι 20.000 ;

Μην ρωτάς εμάς..Ρώτα τον αντιπρόσωπο ή καλύτερα τον κατασκευαστή...

Αυτά.Ας μείνουμε στο θέμα μας που αφορά το συγκεκριμένο μηχάνημα..

Θα πρότεινα να περιμένουμε-όπως είπα και παραπάνω- την απάντηση του κατασκευαστή.

Λογικά με το SN που του εστάλει θα πρέπει να έχει γνώση για την Οδύσσεια του

ενισχυτή του..Η μήπως όχι?

Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

----Η αποψη σου για την παραμoρφωση crossover ειναι "φτωχη " οπως και τα υπολοιπα λεγομενα σου και δεν βλεπω τιποτε αλλο σε αυτα εκτος απο προθεση αντιπαραθεσης .... οι κατασκευαστες που πολωνουν μηχανηματα ταξης ΑΒ σε μεγαλες πολωσεις δεν ειναι για να εξαφανισουν την παραμορφωση crossover ...μερικα ma πολωσης αρκουν για να εξαφανισουν την παραμορφωση crossover απο τον παλμογραφο .Αντι αυτου ειναι για να κερδισουν εστω και παρα πολυ λιγα watt σε ταξη Α σε πολυ χαμηλο επιπεδο ισχυος και να επωφεληθουν απο τις χροιες και τις επιδοσεις σε χαμηλη ισχυ που ειναι ενα σημειο που ακουει ο περισσοτερος κοσμος τις περισσοτερες ωρες Αναφερω για παραδειγμα αντιστοιχα μηχανηματα και αντιστοιχες πολωσεις
ADCOM GFA 565 500ma
GOLDMUND MIMESIS 9 800MA
MUSICAL FIDELITY ELEKTRA 300 140ma
ADCOM 555II 400 ma

εκει φυσικα πρεπει να δουμε ποση πολωση εχει ανα τρανσιστορ και οχι ποση ειναι η συνολικη πολωση πχ ο MUSICAL FIDELITY ELEKTRA 300 140ma εχει τεσσερα τρανσιστορ και αρα 40ma ανα τρανσιστορ ανω αντισοτιχα ο ΥΒΑ εχει μολις 9ma το οποιο θεωρω λιγο και αυτο ειναι απλα η αποψη μου και η διαφωνια μου με την προσεγγιση του κατασκευαστη αλλα και για τον ορισμο της ταξης λειτουργιας του μηχανηματος .... ( για κανεναν λογο δεν θα εψαχνα παραμορφωση crossover σε ενα μηχνημα που μετραει συμφωνα με τις προδιαγραφες του αν και τελικα εχει )

Εξακολουθείς να απαντάς στις ερωτήσεις μου χωρίς να τεκμηριώνεις ως τεχνικός απολύτως τίποτε. Το ρεύμα πόλωσης, όπως ακριβώς προδιαγράφεται από τον κατασκευαστή της ΥΒΑ προφανώς και ήταν σωστό με τα δικά του κριτήρια. Εσύ ούτε μετρήσεις που να λένε το αντίθετο τολμάς να ανεβάσεις, γιατί προφανώς το μηχάμημα όπως είπες κινείται εντός τεχνικών προδιαγραφών. Είναι απλά γελοίο να τεκμηρώνεις το ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος με βάση τις προσωπικες σου επιλογές ή/και των λοιπών κατασκευαστών που αναφέρεις. Είναι επίσης αντιεπιστημονικό να τεκμηριώνεις τα συγκεκριμένα ερωτήματα που ετέθησαν και να απαντάς βασιζόμενος σε υποκειμενικά κριτήρια βλέπε τα λοιπά γραφόμενά σου για τις "χροιές" κ.λ.π.

Last edited:

πολλές φορές ίσως να παίρνω λάθος θέσεις…
(και -τελικά- πληρώνω το μάρμαρο)

σε αυτό οδηγούμαι -καλώς ή κακώς- από το περί δικαίου αίσθημα που με διακρίνει.
και χωρίς να εξετάζω ποιός είναι φίλος ή όχι.

με αφορμή λοιπόν,

Μαγγελάνος 114: Προσφέρουμε και διακοπές...

αν είναι έτσι…, πές μου τι να κάνω για να γραφτώ στη λίστα.
ειδικά τώρα με την κρίση.

πέρα όμως από πλάκα, και χωρίς να ξέρω πρόσωπα ή πράγματα (βλέπε και εισαγωγή),
νομίζω πως δεν είναι καλό να χρησιμοποιούνται -τουλάχιστον εύκολα- τέτοιου είδους φράσεις.
(δεν λέω απειλές)

εξ άλλου πιστεύω/φαντάζομαι -και χωρίς να είμαι νομικός- πως όλα τα φόρουμ διέπονται από κάποιους
-εξωγενείς- γενικούς κανόνες ελευθεροτυπίας.

δεν μπορεί δηλ. να παίζει -ή εκάστοτε διαχείριση/του οποιουδήποτε φόρουμ- μονότερμα

ερχόμενος τώρα στο θέμα να πώ πώς,

το πιθανότερο είναι ο ενισχυτής να είναι χεριασμένος.
μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι αυτές οι κολλήσεις (φωτ. ποστ 71) είναι εργοστασιακές.
θέλει κόπο : p να τις πετύχει επαγγελματίας.
(αν και ξέρω ένα-δυο : ))

επίσης,
(και αν και μπορούν να ειπωθούν πολλά σε μια συζήτηση καφενείου)
ο πελάτης τον αγόρασε από κατάστημα ή από ιδιώτη του εξωτερικού;
(όπως ομολογείται/τε στο ποστ 111)

αν τον αγόρασε από ιδιώτη, δεν χρειάζεται να το συζητάμε άλλοBingo!

αν τον αγόρασε από κατάστημα, τον αγόρασε σαν/για καινούργιο; ή μεταχειρισμένο;
πόσο καιρό τον έχει στην κατοχή του;
αν τον έχει πολύ καιρό, δεν έτυχε να τον ανοίξει -από περιέργεια έστω- ποτέ; (εδώ δέχομαι το όχι)
γιατί δεν απευθύνθηκε στο κατάστημα που τον αγόρασε;
ή, έστω, -ακλουθώντας τον ορθό δρόμο- στην εδώ αντιπροσωπεία; (εξ αρχής).
μήπως γιατί κατάλαβε ότι έκανε … γκάφα; (για να το πώ ευγενικά)

εδώ να ανοίξω παρένθεση και να πώ ότι,
δεν ξέρω πόσο έξυπνα (και με το έξυπνα, δεν εννοώ πονηρά. εννοώ: από πού τον αγοράσατε κύριε;
ποιό είναι το
SN του ενισχυτή, κ.λπ.) το χειρίστηκε ο εδώ αντιπρόσωπος…

(και ας με συγχωρέσει)
όπως δεν ξέρω πόσο έξυπνα θα το χειρισθεί και ο κος ΥΒΑ. (εφ όσον έχει δίκιο).

όπως καταλαβαίνετε τα ερωτήματα είναι πολλά.
και τα εύκολα συμπεράσματα, συχνά, λάθος.

τέλος θα έλεγα ότι φωτογραφίες του εσωτερικού από άλλον παρόμοιο ενισχυτή θα έλυναν το πρόβλημα. (τις απορίες)
και επειδή από μία πολύ πρόχειρη ματιά στο διαδίκτυο δεν βρήκα,
όλο και κάποιος άλλος παρόμοιος ενισχυτής θα υπάρχει σε κάποιον χριστιανό (αν όχι στον αντιπρόσωπο) ώστε λύνοντας
δέκα βίδες απ’ το καπάκι να λύνονταν -όπως είπα- και το πρόβλημα. (οι απορίες)

Υ.Γ. 1. για τα μπλά, μπλά, στο μάνουαλ, κ.α. που αναφέρθηκαν, δεν ξέρω…
όμως οι αποστάτες στο κουτί δεν είναι πρόβλημα.
(έτσι γουστάρει να το κάνει ώστε να αερίζεται το μηχάνημα)

Υ.Γ. 2. το Stereophile, το StereoTimes, ο Ήχος κ.λπ. περιοδικά αναφέρονται σε αυτές τις ιδιαιτερότητες
(κακοτεχνίες κατά το
service) ή όχι;

(και άσχετα με τον ήχο του μηχ/τος)
(δεν ξέρω, ρωτάω)

Διότι αν τελικά αυτές οι ιδιαιτερότητες (κολλήσεις, τρανζίστορ, κ.λπ.) υφίστανται (και πέρα από τον ήχο όπως είπα),
και τα περιοδικά του χώρου (ελληνικά και ξένα) κάνουν το παπί
να τα χ%σ@ όλα!

edit: 16.000$ οι μονομπλόκ στην Αμερική!
15.000 ευρώ ο (ευρωπαϊκός) stereo στην Ευρώπη; : O

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

Μην ρωτάς εμάς..Ρώτα τον αντιπρόσωπο ή καλύτερα τον κατασκευαστή...

Αυτά.Ας μείνουμε στο θέμα μας που αφορά το συγκεκριμένο μηχάνημα..

Θα πρότεινα να περιμένουμε-όπως είπα και παραπάνω- την απάντηση του κατασκευαστή.

Λογικά με το SN που του εστάλει θα πρέπει να έχει γνώση για την Οδύσσεια του

ενισχυτή του..Η μήπως όχι?

Ξεχνάς όμως να αναφέρεις ότι με αφορμή το συγκεκριμένο μηχάνημα ο κ. Πετρόπουλος (μέλος Vintage Service) βιάστηκε να κατηγορίσει εμέσως πλην σαφώς μια καταξιωμένη εταιρεία του χώρου όπως είναι η ΥΒΑ.
Οι σχεδιαστικές επιλογές της ΥΒΑ είναι δεδομένες και ο συγκεκριμένος ήχος προφανώς αρέσει σε όσους προμηθεύονται τα προϊόντα της.

Σε αναμονή της πλήρους απάντησης της ΥΒΑ, για να δούμε και από ποια χώρα του κόσμου εισήχθη ο συγκεκριμένος ενισχυτής, κάτι που θα έπρεπε να μας το είχε αναφέρει εξ αρχής ο κ. Πετρόπουλος αφού γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ενισχυτή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια

Ξεχνάς όμως να αναφέρεις ότι με αφορμή το συγκεκριμένο μηχάνημα ο κ. Πετρόπουλος (μέλος Vintage Service) βιάστηκε να κατηγορίσει εμέσως πλην σαφώς μια καταξιωμένη εταιρεία του χώρου όπως είναι η ΥΒΑ.
Οι σχεδιαστικές επιλογές της ΥΒΑ είναι δεδομένες και ο συγκεκριμένος ήχος προφανώς αρέσει σε όσους προμηθεύονται τα προϊόντα της.

Το μηχάνημα έφτασε στο εργαστήριο του λόγω προβλημάτων και βλέπουμε όλοι
στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν,οτι ο ενισχυτής δεν δικαιολογεί ούτε την φήμη της εταιρείας, ούτε την τιμή του.

Ανοίξε τον ενισχυτή και είδε μέσα οτι γινότανε της μαιμούς ο γάμος..'Οση συμπάθεια
και να έχει κανείς σε ένα κατασκευαστή, όσο να ´ναι πέφτει το ηθικό του!

Από εκεί και πέρα μένει να μάθουμε αν είναι πειραγμένος ή αγοράστηκε( όπως έμαθα) του κουτιού..

Σε αναμονή της πλήρους απάντησης της ΥΒΑ, για να δούμε και από ποια χώρα του κόσμου εισήχθη ο συγκεκριμένος ενισχυτής, κάτι που θα έπρεπε να μας το είχε αναφέρει εξ αρχής ο κ. Πετρόπουλος αφού γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ενισχυτή.

Το είπαμε αυτό...Νομίζω είναι η τρίτη φορά..

με αφορμή λοιπόν,

νομίζω πως δεν είναι καλό να χρησιμοποιούνται -τουλάχιστον εύκολα- τέτοιου είδους φράσεις.
(δεν λέω απειλές)

Ασε Μιχάλη την διαχείρηση στην ΔΟ.

με αφορμή λοιπόν,

(δεν λέω απειλές)

εξ άλλου πιστεύω/φαντάζομαι -και χωρίς να είμαι νομικός- πως όλα τα φόρουμ διέπονται από κάποιους
-εξωγενείς- γενικούς κανόνες ελευθεροτυπίας.

δεν μπορεί δηλ. να παίζει -ή εκάστοτε διαχείριση/του οποιουδήποτε φόρουμ- μονότερμα

ερχόμενος τώρα στο θέμα να πώ πώς,

το πιθανότερο είναι ο ενισχυτής να είναι χεριασμένος.
μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι αυτές οι κολλήσεις (φωτ. ποστ 71) είναι εργοστασιακές.
θέλει κόπο : p να τις πετύχει επαγγελματίας.
(αν και ξέρω ένα-δυο : ))

επίσης,
(και αν και μπορούν να ειπωθούν πολλά σε μια συζήτηση καφενείου)
ο πελάτης τον αγόρασε από κατάστημα ή από ιδιώτη του εξωτερικού;
(όπως ομολογείται/τε στο ποστ 111)

αν τον αγόρασε από ιδιώτη, δεν χρειάζεται να το συζητάμε άλλοBingo!

αν τον αγόρασε από κατάστημα, τον αγόρασε σαν/για καινούργιο; ή μεταχειρισμένο;
πόσο καιρό τον έχει στην κατοχή του;
αν τον έχει πολύ καιρό, δεν έτυχε να τον ανοίξει -από περιέργεια έστω- ποτέ; (εδώ δέχομαι το όχι)
γιατί δεν απευθύνθηκε στο κατάστημα που τον αγόρασε;
ή, έστω, -ακλουθώντας τον ορθό δρόμο- στην εδώ αντιπροσωπεία; (εξ αρχής).
μήπως γιατί κατάλαβε ότι έκανε … γκάφα; (για να το πώ ευγενικά)

εδώ να ανοίξω παρένθεση και να πώ ότι,
δεν ξέρω πόσο έξυπνα (και με το έξυπνα, δεν εννοώ πονηρά. εννοώ: από πού τον αγοράσατε κύριε;
ποιό είναι το
SN του ενισχυτή, κ.λπ.) το χειρίστηκε ο εδώ αντιπρόσωπος…

(και ας με συγχωρέσει)
όπως δεν ξέρω πόσο έξυπνα θα το χειρισθεί και ο κος ΥΒΑ. (εφ όσον έχει δίκιο).

όπως καταλαβαίνετε τα ερωτήματα είναι πολλά.
και τα εύκολα συμπεράσματα, συχνά, λάθος.

τέλος θα έλεγα ότι φωτογραφίες του εσωτερικού από άλλον παρόμοιο ενισχυτή θα έλυναν το πρόβλημα. (τις απορίες)
και επειδή από μία πολύ πρόχειρη ματιά στο διαδίκτυο δεν βρήκα,
όλο και κάποιος άλλος παρόμοιος ενισχυτής θα υπάρχει σε κάποιον χριστιανό (αν όχι στον αντιπρόσωπο) ώστε λύνοντας
δέκα βίδες απ’ το καπάκι να λύνονταν -όπως είπα- και το πρόβλημα. (οι απορίες)

Υ.Γ. 1. για τα μπλά, μπλά, στο μάνουαλ, κ.α. που αναφέρθηκαν, δεν ξέρω…
όμως οι αποστάτες στο κουτί δεν είναι πρόβλημα.
(έτσι γουστάρει να το κάνει ώστε να αερίζεται το μηχάνημα)

Υ.Γ. 2. το Stereophile, το StereoTimes, ο Ήχος κ.λπ. περιοδικά αναφέρονται σε αυτές τις ιδιαιτερότητες
(κακοτεχνίες κατά το
service) ή όχι;

(και άσχετα με τον ήχο του μηχ/τος)
(δεν ξέρω, ρωτάω)

Διότι αν τελικά αυτές οι ιδιαιτερότητες (κολλήσεις, τρανζίστορ, κ.λπ.) υφίστανται (και πέρα από τον ήχο όπως είπα),
και τα περιοδικά του χώρου (ελληνικά και ξένα) κάνουν το παπί
να τα χ%σ@ όλα!

edit: 16.000$ οι μονομπλόκ στην Αμερική!
15.000 ευρώ ο (ευρωπαϊκός) stereo στην Ευρώπη; : O

Μιχάλη έχεις απόλυτο δίκιο (αν και τα λόγια σου είναι τόσο σκοτεινά που πρέπει ν'ανάψω φακό για να σε διαβάσω :) )

Σάκη, για ρίξε μια ματιά στο κύκλωμα αν μπορείς, έχουμε τίποτα ιδιαίτερο εκεί, ή τα συνήθη JLH ή Douglas Self τοπολογία? Vbe multiplier νομίζω κάπου έγραψες ότι έχει, άρα δίκιο έχεις ως προς το ότι δεν χρειάζεται ρύθμιση πόλωσης.
Γενικά, όταν κάνεις push pull και ξέρεις τι σου γίνεται, κλιπαρει συμμετρικά. Τα δικά μας λαμπάτα single ended κλιπάρουν όπως το παλμογράφημα που έβαλε ο Σάκης. Τεχνικά, έτσι είναι γι αυτά το σωστό.

Το να έχει ο κατασκευαστής συνειδητά επιλέξει ασύμμετρο κλιπάρισμα, είναι ψιλοαπίθανο. Απλώς δεν του πέτυχε το κύκλωμα, δεν το "κούρασε" όσο έπρεπε.
Πήρε κάτι απλό και στάνταρ και το υιοθέτησε.

Κάποιες στοιχειώσεις SS σχεδιάσεις (π.χ hiraga) κλιπάρουν έτσι, δεν μας χαλάει όμως γιατί το ξέρουμε εξ αρχής ότι την έχουμε ψιλογραμμένη τη συμμετρία, δε γουστάρουμε ( ή και δεν μπορούμε) να κάνουμε το κύκλωμα σούπερ πολύπλοκο και δεν κάνει 16000 ευρώ αλλά 2000. Εμάς μας κόστισε 500. Επιπλέον μας αρέσει έτσι όπως παίζει.

Ακόμα πιο επιπλέον, έχουμε τις γνώσεις, το χρόνο και κυρίως τη διάθεση (γιατί όταν λέμε γνώσεις, μη φανταστείτε ότι πρέπει να βγάλεις και το Μετσόβειο για να καταλάβεις -χοντρικά-έναν ενισχυτή audio) να το συμμαζεύουμε που και που (πολώσεις π.χ) και να το παρακολουθούμε.
Ενα τέτοιο μηχάνημα, σαν εμπορικό προϊόν είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο. Δεν θα το έδινα σε ένα φίλο να ακούει μουσική κάθε μέρα.

Παρόλο που καταδικάζω τα τρανζίστορ απ' όπου κι αν προέρχονται, όταν βλέπω ακριβά SS μηχανήματα, θα ήθελα να είναι φτιαγμένα - τεχνικά μιλώντας - σωστά.
Δηλαδή by the book, που λέμε και στην Τρίπολη. Το συγκεκριμένο, δεν μοιάζει να είναι.

και γιατι παρακαλω φιλε Μιχαλη Φ αν τον εχει αγορασει απο ιδιωτη δικαιολογη την κατασταση του εσωτερικα ; δηλαδη οτι προεχρεται απο ιδιωτη ειναι πειραγμενο και απο καταστημα οχι ;

και κατι ακομα εχει καποιος εδω μεσα μηχανημα τις εν λογω εταιριας να δουμε με φωτο πως ειναι κατασκευασμενο εστω και αν δεν ειναι το ιδιο

Κωσταντινε καλησπερα ...

ο ενισχυτης ειναι ενα απλο κυκλωμα ταξης AB ( υπαρχει και το σηματικο εαν θελεις να το δεις )

Το να έχει ο κατασκευαστής συνειδητά επιλέξει ασύμμετρο κλιπάρισμα, είναι ψιλοαπίθανο. Απλώς δεν του πέτυχε το κύκλωμα, δεν το "κούρασε" όσο έπρεπε.
Πήρε κάτι απλό και στάνταρ και το υιοθέτησε.

συμφωνω και εγω αλλα για αυτο και δεν το εψαξα επειδη ειναι απειραχτο και δεν τον πειραξα για να δουμε αν και οταν ερθει η απαντηση απο την ΥΒΑ

Κάποιες στοιχειώσεις SS σχεδιάσεις (π.χ hiraga) κλιπάρουν έτσι, δεν μας χαλάει όμως γιατί το ξέρουμε εξ αρχής ότι την έχουμε ψιλογραμμένη τη συμμετρία, δε γουστάρουμε ( ή και δεν μπορούμε) να κάνουμε το κύκλωμα σούπερ πολύπλοκο και δεν κάνει 16000 ευρώ αλλά 2000. Εμάς μας κόστισε 500. Επιπλέον μας αρέσει έτσι όπως παίζει.

ειδικα σο τελευταιο Επιπλεον μας αρεσει οπως παιζει δεν εχω απολυτως καμμια αντιρηση και θα συμφωνησω και εκει απολυτα

το μηχανημα εχει αγοραστει απο καταστημα ευρωπαικης χωρας οποτε συνεχιζει να μην δικαιολογει τα στανταρ ασφαλειας και την ελλειψη CE

Re: Απάντηση: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια )

Σάκη, για ρίξε μια ματιά στο κύκλωμα αν μπορείς, έχουμε τίποτα ιδιαίτερο εκεί, ή τα συνήθη JLH ή Douglas Self τοπολογία? Vbe multiplier νομίζω κάπου έγραψες ότι έχει, άρα δίκιο έχεις ως προς το ότι δεν χρειάζεται ρύθμιση πόλωσης.
Γενικά, όταν κάνεις push pull και ξέρεις τι σου γίνεται, κλιπαρει συμμετρικά. Τα δικά μας λαμπάτα single ended κλιπάρουν όπως το παλμογράφημα που έβαλε ο Σάκης. Τεχνικά, έτσι είναι γι αυτά το σωστό.

Το να έχει ο κατασκευαστής συνειδητά επιλέξει ασύμμετρο κλιπάρισμα, είναι ψιλοαπίθανο.

Γιατί όχι, Κώστα ?
Μπορεί ο "σχεδιαστής" να προσπάθησε να μιμηθεί ήχο SE.
Και ανάλογα. να "κοστολογήσει".
(Δεν πάω τώρα να υπερασπιστώ τον ΥΒΑ, απλά μία σκέψη κάνω).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αξιολόγηση Ενισχυτή ( Τεχνικά Και Ουσιαστικά Κριτήρια

Το φορουμ ως δημόσιο βήμα έδωσε λόγο στον vintage service όπως και δίνει στον κατασκευαστή. (εάν προτίθεται να λάβει θέση)

Σωστά.
Άλλωστε το φόρουμ πρέπει να "προστατεύει" τους αγοραστές και όχι τους κατασκευαστές...

Status
Not open for further replies.