Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ

Har.angel

New member
11 January 2010
53
Χαιρετώ όλα τα μέλη

Μπορεί να έχει ξανασυζητηθεί εκετενώς, εντουτις θα ήθελα μερικές απόψεις. Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός πικάπ χωρίς να έχω καταλήξει σε κάποιο μοντέλο - αναμένεται να κινηθώ γύρω στα 1.000 πλατω/βραχίονας. Οι λόγοι για την αγορά αυτή έχουν να κάνουν με την αγάπη μου για τη μουσική. Στα μαθητικά μου χρόνια το πικ-απ ήταν το απόλυτο μέσο αναπαραγωγής μουσικής. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει σε κανένα σύστημα μεσαίου κόστους να πάιζει μουσική όπως το βινύλιο σε κάποια αγαπημένα τραγούδια (Classic rock). Π.χ το wholelotalove των Led Zeppelin δεν το έχω ακούσει ποτέ σε ανάλογο επίπεδο σε cd όπως το βυνίλιο.
Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις αυτών που ασχολούνται αν αξίζει να προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά. Υπόψην ότι δεν θα αρχίσω να συλλέγω δίσκους μιας και η συλλογή μου σε cd είναι ικανοποιητική απλώς κάποια αγαπημένα LPs θα ήθελα να τα αγοράσω για να τα ακούω σε βυνίλιο. Επίσης και καμιά πρόταση για την επιλογή μάρκας. Καλοβλέπω το Clearaudio concept μιας και ακούω ότι είναι ένα plug & play μηχάνημα με αξιόλογες επιδόσεις.

Εγώ είμαι μαζί σου. Και η κατηγορία τιμής που θές να κινηθείς είναι ορόσημο για κάτι σοβαρό αλλα και το concept είναι η καλύτερη υπολοίηση αυτήν την στιγμή στην κατηγορία του και αυτό το λέω αυτό το δεύτερο με πλήρη συνείδηση μιάς και έχω ακούσει και σχεδόν όλες τις εναλλακτικές και μόνο το michell technodec το θεωρώ εφάμιλλο.

Τώρα που το θυμήθηκα νομίζω οτι στις αγγελίες στον ήχο κάποιος πουλάει ένα σε καλή τιμή κάτω απο χιλιάρικο, αν δεν σε πειράζει για μτχ αξίζει.

Καλές επιλογές φίλε μου και καλωσήλθες στον μαγικό και τρελλό κόσμο του βινυλίου!..

Καλημέρα...

εγώ θάλεγα ότι δεν αξίζει το κόπο με την λογική ότι δεν θα συλλέγεις δίσκους....ή να το πω αλλιώς: δεν αξίζει να ξοδέψεις 1.000 ευρώ....επένδυσε πολύ λιγότερα...

αν ξεκινήσεις να αγοράζεις βινύλια ,τότε έχει καλώς...αλλιώς όχι....

το δικό μου πλατώ τόχω παροπλήσει κανονικότατα...έχοντας το στο κουτί του....στην αποθήκη μαζί με άλλες συσκευές...

από κει και πέρα ...πολλές φορές-όλοι μας-οδηγούμαστε σε αγορές για καθαρά "συναισθηματικούς λόγους"...εκεί πάω πάσο...τόχω κάνει κι εγώ άλλωστε...

ξεκινάς με ένα αυτογκόλ από τα αποδυτήρια φίλε μου.
Στα χρήματα που θες να επενδύσεις υπάρχουν λύσεις ψηφιακού ήχου, που με χαμηλότερο κόστος θα σου δώσουν καλύτερη απόδοση για το είδος της μουσικής που ενδιαφέρεσαι. Πιθανότατα δεν τα έχεις ακούσει. Εδώ έχουμε συζητήσει γι αυτά. Λίγο ψάξιμο βοηθάει.

Επίσης μην θεωρήσεις ποτέ ότι ένα πλατώ μπορεί να χαρακτηριστεί plug n play.
Είναι μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και όσοι θέλουν να μπούν στο παιχνίδι αυτό τώρα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με υπομονή, επιμονή και χρόνο, διότι η απογοήτευση έρχεται γρήγορα.

Re: Απάντηση: Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ

Καλημέρα...

εγώ θάλεγα ότι δεν αξίζει το κόπο με την λογική ότι δεν θα συλλέγεις δίσκους....ή να το πω αλλιώς: δεν αξίζει να ξοδέψεις 1.000 ευρώ....επένδυσε πολύ λιγότερα...

Συμφωνώ. Δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις 1000Ε για να ακούσεις δίσκους στο 1/5 της αξίας του πικάπ. Αν δεν σκέφτεσαι να συλλέξεις δίσκους τότε είναι άδικος κόπος

Αν δεν υπάρχει ήδη μεγάλη δισκοθήκη, θεωρώ ότι το 1000άρικο είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό ... υπάρχουν εξαιρετικά μεταχειρισμένα στις αγγελίες μας, στα 300 περίπου ευρώ (πχ. κάπου είδα ένα systemdeck σε αυτό το ποσό, το οποίο σίγουρα κοντράρει επάξια το γερμανικό που θέλεις) οπότε και την πλάκα σου κάνεις και δεν 'ματώνεις' οικονομικά ...

Κοιτα να δεις φιλε Har.Angel, η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ενα πικαπ ποτε δεν παει χαμενο. Αλλα οπως ειπαν και οι προλαλησαντες 1000 euro εαν δεν σκοπευεις να αγοραζεις δισκους μαλλον ειναι πολλα.
Και οντως ενα πικαπ δεν ειναι ποτε plug and play, θελει χρονο να ασχοληθεις μαζι του.
Τελος, μεσα στο budget σου θα πρεπει να υπολογισεις και phono προενισχυτη καθως και το κοστος της κεφαλης, που, εννιοτε, ειναι και αυτα ενα μεγαλο ποσο, αναλογα τα γουστα.

Αν τωρα θελεις ενα πικαπ, ειτε για συναισθηματικους λογους ειτε γιατι απλα ετσι γουσταρεις (οπως εγω) και με το δεδομενο της μικρης δισκοθηκης, ισως θα ηταν προτιμοτερο να κινηθεις σε κατι μεταχειρισμενο, αν δεν εχεις προβλημα φυσικα.

Αν υπαρχει κανενα systemdek που λεει και ο Δημοκηδης πιο πανω, σε λογικη τιμη, θα ειναι ταμαμ.

Αν και θα συμφωνήσω με τους προλλαλήσαντες στο οτι η αγορά ενός ακριβού πικάπ όταν δεν υπάρχει πρόθεση αγοράς βινυλίων είναι μια τρύπα στο νερό νομίζω το οτι να λέμε απαντάμε σε έναν φίλο που άνοιξε ένα νήμα επειδή ενδιαφέρεται και ρωτάει για πικάπ "πάρε πισί να ακούς καλύτερα" είναι επίσης μια τρύπα στο νερό, προφανώς ο άνθρωπός "γουστάρει" για να σκεύτεται να κάνει μια τέτοια σοβαρή αγορά.

Θα διαφωνήσω επίσης στο οτι το clearaudio concept που ο φίλος μας προτίθεται να αγοράσει όχι απλά στέκεται επάξια δίπλα σε ανάλογου κόστους ψηφιακά αλλα τα κοντράρει κιόλας με πολλές φορές καλύτερο (η και πολύ καλύτερο) ήχο, όσο για το θέμα της χρηστικότητας είναι ότι πιό plug and play μπορεί να υπάρξει σε πικάπ.

Φυσικά το βινύλιο πάντα θα προυποθέτει την ενασχόληση του χρήστη με αυτό κάτι που είναι και μέρος της "μαγείας" για μερικούς η ταλαπωρίας για κάποιους άλλους αλλα η εξαιρετική αντιπροσώπευση και aftersales εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης εταιρίας νομίζω οτι λύνουν αυτόματα την οποιαδήποτε δυσκολία.

Το μόνο δίλλημα που θα είχα εγώ στην θέση του είναι το κατα πόσο έχω την πρόθεση να αρχίσω να αγοράζω βινύλια και να "μπλέξω" στις χαρές αλλα και τις στενοχώριες αυτής της διαδικασίας και τίποτε άλλο.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι όσο εφάμιλλα η και καλύτερα ψηφιακά φορμάτ και να βγούν η διαδικασία συλλογής βινυλίων και της αναπαραγωγής τους απο ένα καλό πικάπ θα είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία με ήχο εώς και απίστευτο (ανάλογα με το τί πληρώνει κανείς).

Last edited:
Απάντηση: Re: Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ

Αν και θα συμφωνήσω με τους προλλαλήσαντες στο οτι η αγορά ενός ακριβού πικάπ όταν δεν υπάρχει πρόθεση αγοράς βινυλίων είναι μια τρύπα στο νερό ....

εγώ αυτό κρατώ απ´όλα....θεωρώ ότι τα 1.000 ευρώ είναι too much...επειδή ο αγαπητός φίλος, μας ρώτησε δηλαδή...

Αν και θα συμφωνήσω με τους προλλαλήσαντες στο οτι η αγορά ενός ακριβού πικάπ όταν δεν υπάρχει πρόθεση αγοράς βινυλίων είναι μια τρύπα στο νερό νομίζω το οτι να λέμε απαντάμε σε έναν φίλο που άνοιξε ένα νήμα επειδή ενδιαφέρεται και ρωτάει για πικάπ "πάρε πισί να ακούς καλύτερα" είναι επίσης μια τρύπα στο νερό, προφανώς ο άνθρωπός "γουστάρει" για να σκεύτεται να κάνει μια τέτοια σοβαρή αγορά.

Θα διαφωνήσω επίσης στο οτι το clearaudio concept που ο φίλος μας προτίθεται να αγοράσει όχι απλά στέκεται επάξια δίπλα σε ανάλογου κόστους ψηφιακά αλλα τα κοντράρει κιόλας με πολλές φορές καλύτερο (η και πολύ καλύτερο) ήχο, όσο για το θέμα της χρηστικότητας είναι ότι πιό plug and play μπορεί να υπάρξει σε πικάπ.

Φυσικά το βινύλιο πάντα θα προυποθέτει την ενασχόληση του χρήστη με αυτό κάτι που είναι και μέρος της "μαγείας" για μερικούς η ταλαπωρίας για κάποιους άλλους αλλα η εξαιρετική αντιπροσώπευση και aftersales εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης εταιρίας νομίζω οτι λύνουν αυτόματα την οποιαδήποτε δυσκολία.

Το μόνο δίλλημα που θα είχα εγώ στην θέση του είναι το κατα πόσο έχω την πρόθεση να αρχίσω να αγοράζω βινύλια και να "μπλέξω" στις χαρές αλλα και τις στενοχώριες αυτής της διαδικασίας και τίποτε άλλο.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι όσο εφάμιλλα η και καλύτερα ψηφιακά φορμάτ και να βγούν η διαδικασία συλλογής βινυλίων και της αναπαραγωγής τους απο ένα καλό πικάπ θα είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία με ήχο εώς και απίστευτο (ανάλογα με το τί πληρώνει κανείς).

αγαπητέ μου, δεν πιάνεις το νόημα του σκεπτικού μου.
Ο άνθρωπος θέλει να δώσει 1000 ευρώ.
Με 1000 ευρώ μαζί με φόνο και κεφαλή ό,τι και να πάρει σήμερα (δε λέμε για αύριο) ένα Logitech θα ακουστεί πολύ καλύτερα.

Εκτός αν πάει σε καραμπινάτη ευκαιρία δεύτερο ή τρίτο χέρι.

Δώσε τα χίλια γιατί μπορεί να σου ανοίξει η όρεξη τρώγοντας.
Όσο για τις *δυσκολίες* του αναλογικού με τις ευκολίες του ψηφιακού προσωπικά προτιμώ την *δυσκολία* του να μαγειρέψω το φαγητό μου από την *ευκολία* του να το πάρω από φαστφουντάδικο.
Προς στιγμήν δεν υπάρχει τίποτε που να φτάνει την ομορφιά του βινυλίου και του αναλογικού ήχου. Άκου τα παλιά σου βινύλια και αν σου ανοίξει η όρεξη υπάρχουν πάμπολλα και σε πολύ καλές τιμές. Ό,τι δεν βρίσκεις άκουσέ το ψηφιακά. Λ.Σ.

επισης να σκεφτεις οτι οι νεοι δισκοι ειναι γραμμενοι απο ψηφιακη μητρα
με 1000 ευρω ολα συμφωνω οτι σε καινουριο το αποτελεσμα δε θα αξιζει

τωρα να δωσεις και 2000 (1000 για πλατω-βραχιονα 1000 για κεφαλη-φονο)στην εποχη μας για αναλογικο μεσο αν δεν εχεις αξιολογη δισκοθηκη σε ποιοτητα και ποσοτητα κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει

πάντως εγώ δεν πείθομαι εύκολα...και να σημειώσω ότι έχω γύρω στα 700 βινύλια και το πλατώ μου είναι το αξιοπρεπέστατο Systemdek IIX...

ίσως είναι η κρίση των 46 ετών πουχω στην πλάτη μου....που ξέρεις??..ίσως αργότερα ξανασχοληθώ...

Παιδιά συζήτηση κάνουμε, τελικός κριτής ο φίλος Har. Angel.
Πάντως πιστεύω οτι όποιος ακουμπήσει χιλιάρικο για πικάπ αποκλείεται να αντέξει στον πειρασμό και να μην αγοράσει βινύλια, αν αντέξει ναι τότε έχει πράξει μια καθαρή αννοησία.

αγαπητέ μου, δεν πιάνεις το νόημα του σκεπτικού μου.
Ο άνθρωπος θέλει να δώσει 1000 ευρώ.
Με 1000 ευρώ μαζί με φόνο και κεφαλή ό,τι και να πάρει σήμερα (δε λέμε για αύριο) ένα Logitech θα ακουστεί πολύ καλύτερα.

Εκτός αν πάει σε καραμπινάτη ευκαιρία δεύτερο ή τρίτο χέρι.

Έλα μου όμως που γουστάρει πικάπ και σκεύτεται να δώσει χιλιάρικο μόνο για πλατώ βραχίονα (δεν διάβασα κάπου να λέει οτι με ατυτό το ποσόν θέλει και phono).
Eπετρεψε μου να αμφισβητήσω το πόσο καλύτερα θα ακουστεί το squeezebox απο το πικάπ που σκευτεται να πάρει, και όλα αυτά φυσικά θα ήταν πιο ευστοχα αν ο τίτλός του νήματος ήταν "Αγορα πικάπ η computer audio τί αξίζει πιο πολύ; Εκεί και πιο χρήσιμη θα ήταν αυτή η επιχειρηματολογία και θα είχε πολύ ψωμί και το θέμα για συζήτησης.

Αλλα ο φίλος μας ψήνεται για πικάπ...

Προσωπικά δεν έχω κανένα συναισθηματικό λόγο, αν και 60 ετών, να ακούω από πικάπ, βινύλια. Ο λόγος που τα προτιμώ είναι ότι θεωρώ την ακρόαση από αυτά κατά πολύ ανώτερη και έχοντας πάντα ως αναφορά την ζωντανή ακουστική μουσική. Λ.Σ.