Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ

Βινύλια υπάρχουν πάμπολλα και είναι στο φουλ αναλογικά και όχι μόνο. Λαμπάτα μάλιστα. Όρεξη και χρήματα να έχει κανείς για το πώς επιθυμεί να τα διαθέσει. Ό,τι δεν υπάρχει το ακούμε από cd ή και από ψηφιακό βινύλιο στην ανάγκη. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ

....μόνο που το σύστημά σας Κε Στεφανίδη...είναι στο Θεό...(απ´όσο έχω δει εδώ μέσα)...υπάρχει διαφορά...
Και στο θεό να μην είναι, σίγουρα θα σε πάει στα ουράνια. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ

Δεν έχω κατά νου το δικό μου σύστημα όταν γράφω στο συγκεκριμένο θέμα. Λ.Σ.

καμιά αντίρρηση..αν διαβάσατε έχω κι εγώ αρκετά βινύλια(περί τα 700 κομμάτια)...και άλλα τόσα cds επίσης....καμιά σχέση με εσάς..αλλά δεν τα λες και λίγα..και δεν...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ

καμιά αντίρρηση..αν διαβάσατε έχω κι εγώ αρκετά βινύλια(περί τα 700 κομμάτια)...καμιά σχέση με εσάς..αλλά δεν τα λες και λίγα..και δεν...
Μπες στον *κόπο* [τί λέω!!!] και ξαναάκουσε τα βινύλιά σου, εμπιστευόμενος ΜΟΝΟ τα αυτιά σου. 700 βινύλια είναι σπουδαίος αριθμός! Λ.Σ.

οι συνθήκες ζωής έχουν αλλάξει...τα βλέπω και τα "λιγουρεύομαι"....αλλά δεν θα συμβούλευα κάποιον να ξεκινήσει τώρα με βινύλια...εμείς όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε άλλο μέσον αναπαραγωγής υψηλής πιστότητας...

Βασικά, αν δεν έχεις ούτε ένα βινύλιο, επένδυσέ τα ψηφιακά. Πάρε ένα καλό player/DAC/υπολογιστή ή ό,τι νομίζεις και παίξε μόνο εκεί. Εγώ αυτό θα έκανα, αν δεν είχα ήδη γύρω στα 1500 βινύλια...

Έλα μου όμως που γουστάρει πικάπ και σκεύτεται να δώσει χιλιάρικο μόνο για πλατώ βραχίονα (δεν διάβασα κάπου να λέει οτι με ατυτό το ποσόν θέλει και phono).
Eπετρεψε μου να αμφισβητήσω το πόσο καλύτερα θα ακουστεί το squeezebox απο το πικάπ που σκευτεται να πάρει, και όλα αυτά φυσικά θα ήταν πιο ευστοχα αν ο τίτλός του νήματος ήταν "Αγορα πικάπ η computer audio τί αξίζει πιο πολύ; Εκεί και πιο χρήσιμη θα ήταν αυτή η επιχειρηματολογία και θα είχε πολύ ψωμί και το θέμα για συζήτησης.

Αλλα ο φίλος μας ψήνεται για πικάπ...

ας μας διορθώσει ο φίλος μας....
1. Δεν έχει πικάπ.
Αρα: δεν έχει ούτε κεφαλή. Phono ίσως έχει σε κάποιο ενισχυτή. Αν και πάλι αυτό θα είναι απλά ανεκτό...(?)
2. Αρα μέσα στο χιλιάρικο με το φτωχό μου μυαλό πρέπει να συνυπολογίσουμε τα παραπάνω. Σε νέες τιμές μιά denon 160 πχ κάνει 110 ευρώ. Ενα phono δεν θέλει 200 (για να είναι κάπως ανεκτό?)?
Πήγαμε στα 300. (στρογγυλεύω).
Μας μείνανε στα γρήγορα 700. Ενα πλατώ με βραχίονα βρίσκεται στα 700. Δεκτόν.

Στο δικό μου σύστημα προτιμώ να ακούω το logitech παρά το πλατώ.
Τώρα, γιά τον τίτλο.
Αυτός είναι "Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ"
...για Led Zeppelin. Υποθέτω ότι αναζητά παλιά βινύλια, έστω σε επανεκδόσεις. Μιλάμε γιά μικρό αριθμό δίσκων και μάλιστα για συναισθηματικούς λόγους.
Εξαρτάται λοιπόν τι εννοεί ο καθένας με το "αξίζει η επένδυση".
Για μένα όχι. Και επαναλαμβάνω, απαντώ στο ερώτημα αυτό, στο χώρο αυτό, τουλάχιστον από το 2005 ή 2006...

Καλοδεχούμενα τα σχόλια σας. Πραγματικά δεν έχω βινύλια. (Η συλλογή που είχα κάποτε μου κλάπηκε ) αλλά σκοπεύω να επενδύσω σε παλιές ηχογραφήσεις jazz & classic rock που έχουν κυκλοφορήσει σε καλές προσεγμένες και αναλογικές επανεκδόσεις. Το να αγοράσεις ένα ή δύο αγαπημένους δίσκους το μήνα δεν είναι για μένα και πρόβλημα. Το σύστημα μου αποτελείται απο ενισχυτικά της Naim (σειρά XS) και στο κόστος των 1000 υπολογίζω ακόμα 500 για βελόνα και phono.Οντως το κόστος των 1.500 είναι "κάπως" στις μέρες μας αλλά μιά φορά αγοράζεις τέτοια μηχανήματα - τουλάχιστον εγώ που έχω αποδεχτεί ότι η Ιθάκη στον ήχο είναι όνειρο και έχω συμβιβαστεί με το σύστημα μου. Απλώς το πι-καπ όπως εξήγησα το θέλω για να ακούω κάποια αγαπήμενα LPs όπως τα θυμάμαι απο τα μαθητικά χρόνια - αγνά και μουσικά.

1.500 βινύλια είναι πάρα πολλά!!..είσαι υπερβολικός Στέργιε!!

εντάξει...είπαμε...αλλά όχι κι έτσι...

Κάτσε βρε Νάσο, γιατί είμαι υπερβολικός; Επειδή έχω δισκοθήκη; Για όνομα!

Καλοδεχούμενα τα σχόλια σας. Πραγματικά δεν έχω βινύλια. (Η συλλογή που είχα κάποτε μου κλάπηκε ) αλλά σκοπεύω να επενδύσω σε παλιές ηχογραφήσεις jazz & classic rock που έχουν κυκλοφορήσει σε καλές προσεγμένες και αναλογικές επανεκδόσεις. Το να αγοράσεις ένα ή δύο αγαπημένους δίσκους το μήνα δεν είναι για μένα και πρόβλημα. Το σύστημα μου αποτελείται απο ενισχυτικά της Naim (σειρά XS) και στο κόστος των 1000 υπολογίζω ακόμα 500 για βελόνα και phono.Οντως το κόστος των 1.500 είναι "κάπως" στις μέρες μας αλλά μιά φορά αγοράζεις τέτοια μηχανήματα - τουλάχιστον εγώ που έχω αποδεχτεί ότι η Ιθάκη στον ήχο είναι όνειρο και έχω συμβιβαστεί με το σύστημα μου. Απλώς το πι-καπ όπως εξήγησα το θέλω για να ακούω κάποια αγαπήμενα LPs όπως τα θυμάμαι απο τα μαθητικά χρόνια - αγνά και μουσικά.

Φυσικά και να το πάρεις!Τι πιό όμορφο από τις αγνές αναμνήσεις
που θα ξανάρθουν στην επιφάνεια και θα σε γεμίσουν χαρά και νοσταλγία!

Παραείναι μίζεροι οι καιροί για να στερούμαστε μια όαση χαράς για
μίζερους λόγους...

Και σιγά-σιγά θα μεγαλώσεις και τη συλλογή σου σε βινύλλια!

μίζερους λόγους...

+1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ

Κάτσε βρε Νάσο, γιατί είμαι υπερβολικός; Επειδή έχω δισκοθήκη; Για όνομα!

όχι βρε Στέργιε!!!..καμιά σχέση!!!...άλλο ήθελα να πω!!!...ότι θάπερνα πλατώ ακόμα κι αν είχα πολύ λιγότερα βινύλια(ας πούμε 300 βινύλια)...δεν τόγραψα καλά και με παρεξήγησες!!!

ελπίζω να έγινα τώρα κατανοητός!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αξίζει η επένδυση σε πι-καπ

μίζερους λόγους...

Καπετάνιε...με αυτή την έννοια κι εγώ θα το αγόραζα...για συναισθηματικούς λόγους και μόνο!!!..δεν τίθεται θέμα!!!

Ισως το μόνο που μας έχει μείνει πιά Νάσο, είναι κάποιες
στιγμές χαλάρωσης, ηρεμίας και συναισθηματικής νιρβάνα....Γι αυτό λέμε χαλάλι
μερικές φορές!

Και να πω και την αλήθεια, πιο σωστός μου φαίνεται σαν λόγος
αποκτησής του η συναισθηματικοί δεσμοί με το παρελθόν
παρά ο λόγος της επαρκούς δισκοθήκης..

Last edited:
Βασικά, αν δεν έχεις ούτε ένα βινύλιο, επένδυσέ τα ψηφιακά. Πάρε ένα καλό player/DAC/υπολογιστή ή ό,τι νομίζεις και παίξε μόνο εκεί. Εγώ αυτό θα έκανα, αν δεν είχα ήδη γύρω στα 1500 βινύλια...

+1 -bye-