Αξίζει να αναβαθμίσω τα monoblock μου??

Spyros1980

Senior Member
24 June 2014
500
Καλησπέρα στην παρέα! Θα ήθελα την γνώμη των "ειδικών"..
Έχω φτιάξει ένα καλό σύνολο ένα Home Cinema με ένα πολύκαναλο ενισχυτή (Marantz cinema 30) και επειδή ήθελα να δώσω έμφαση στην μουσική όταν δηλαδή παίζω 2.1 και ακούω μουσική έχω βάλει 2 monoblock στο Αριστερό - δεξιά ηχεια μου..
Τα ηχεία μου να πω ότι είναι τα Zingali zero 8
Και τα monoblock που έχω είναι τα Advance pari X-A1200..
Επειδή είμαι άτομο που όσο μπορώ θέλω να βελτιώνω τον ήχο μου και κυρίως αναφέρομαι όταν θα παίζω μουσική, αξίζει να αλλάξω τα παραπάνω monoblock
Με τα Advance Paris X-A220 Evo??
Τα τελευταία ειναι αρκετά πιο ακριβά και το μαγαζί που συνεργάζομαι χρόνια μου είπε ότι έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα από αυτά που έχω τώρα.. Επειδή όμως το μαγαζί είναι μαγαζί και κοιτάει να πουλήσει εγώ ρωτάω εδώ τα εμπειρα μέλη αξίζει αυτή η αλλαγή ή δεν θα καταλάβω διαφορά??

Να πας δηλαδή από τα μεγαλύτερα monoblock της εταιρίας στα μικρότερα και φτηνότερα;

Πως είναι αναβάθμιση αυτό; Μήπως τα έγραψες ανάποδα και έχεις τα μικρότερα και θες να πας στα μεγαλύτερα;

Να πας δηλαδή από τα μεγαλύτερα monoblock της εταιρίας στα μικρότερα και φτηνότερα;

Πως είναι αναβάθμιση αυτό; Μήπως τα έγραψες ανάποδα και έχεις τα μικρότερα και θες να πας στα μεγαλύτερα;
Ναι έχεις απόλυτο δίκιο το έχω γράψει ανάποδα..

Έχω φτιάξει ένα καλό σύνολο ένα Home Cinema με ένα πολύκαναλο ενισχυτή (Marantz cinema 30) και επειδή ήθελα να δώσω έμφαση στην μουσική όταν δηλαδή παίζω 2.1 και ακούω μουσική έχω βάλει 2 monoblock στο Αριστερό - δεξιά ηχεια μου..
Και τα monoblock που έχω είναι τα Advance pari X-A220 evo
Επειδή είμαι άτομο που όσο μπορώ θέλω να βελτιώνω τον ήχο μου και κυρίως αναφέρομαι όταν θα παίζω μουσική, αξίζει να αλλάξω τα παραπάνω monoblock
Με τα Advance Paris X-A1200
Τα τελευταία ειναι αρκετά πιο ακριβά και το μαγαζί που συνεργάζομαι χρόνια μου είπε ότι έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα από αυτά που έχω τώρα.. Επειδή όμως το μαγαζί είναι μαγαζί και κοιτάει να πουλήσει εγώ ρωτάω εδώ τα εμπειρα μέλη αξίζει αυτή η αλλαγή ή δεν θα καταλάβω διαφορά??

η τάση εισόδου στους τελικούς είναι 1,4v (απ'ότι είδα στα specs και των 2)

ποιά είναι η αντίστοιχη εξόδου στα main pre out του cinema 30 ;;;
δεν βρήκα την ανάλογη πληροφορία στα specs του marantz...

αν είναι μικρότερη, χαράμι πάει μεγάλο μέρος της ισχύος τους και στους 2

σε γενικές γραμμές είναι υπερβολή να πας στον πολύ μεγάλο mono τελικό όταν ο προενισχυτής σου είναι τμήμα πολυκάναλου AV

σε γενικές γραμμές είναι υπερβολή να πας στον πολύ μεγάλο mono τελικό όταν ο προενισχυτής σου είναι τμήμα πολυκάναλου AV
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.. Δυστηχως δεν έχω γνώση σε αυτό που με ρωτάς.. Με λίγα λόγια από ότι κατάλαβα και αυτούς τους Monoblock που έχω τώρα πιο πολύ "τραβάνε" από τον marantz??
Εάν έχει κάποιος κάποια άλλη απάντηση θα το εκτιμούσα

Στο προηγούμενο μοντέλο από αυτόν (SR8015) είναι νομίζω στα 4V και με πολύ καλά αποτελέσματα σε παραμόρφωση έως τα 3V.

Επίσης ο Cinema 30 του φίλου έχει δυνατότητα να αποκόψει τα τελικά στάδιά του που δεν θα χρησιμοποιεί και έτσι να μην κλιπάρουν αυτά όταν φτάσει να δίνει 1,4V. Σημαντικό αυτό.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.. Δυστηχως δεν έχω γνώση σε αυτό που με ρωτάς.. Με λίγα λόγια από ότι κατάλαβα και αυτούς τους Monoblock που έχω τώρα πιο πολύ "τραβάνε" από τον marantz??
Εάν έχει κάποιος κάποια άλλη απάντηση θα το εκτιμούσα

μπορεί και οι τελικοί που έχεις τώρα να είναι υπερβολή για τον cinema 30
λέω "μπορεί" γιατί η marantz δεν δίνει την κατάλληλη πληροφορία.. προενίσχυση "γουρούνι στο σακί"

Στο προηγούμενο μοντέλο από αυτόν (SR8015) είναι νομίζω στα 4V και με πολύ καλά αποτελέσματα σε παραμόρφωση έως τα 3V.

Επίσης ο Cinema 30 του φίλου έχει δυνατότητα να αποκόψει τα τελικά στάδιά του που δεν θα χρησιμοποιεί και έτσι να μην κλιπάρουν αυτά όταν φτάσει να δίνει 1,4V. Σημαντικό αυτό.

δεν είχα δει το ποστ σου όσο έγραφα το δικό μου (#8)
ας προχωρήσει άφοβα τότε....

• Like
Reactions: Spyros1980
Αφού συνεργάζεσαι με το μαγαζί χρόνια , τι πιο απλό να σου φέρει τους τελικούς και να ΚΡΙΝΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ αν έχει διαφορά και αν αξίζει η χρηματική διαφορά.

• Like
Reactions: kimon
Αφού συνεργάζεσαι με το μαγαζί χρόνια , τι πιο απλό να σου φέρει τους τελικούς και να ΚΡΙΝΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ αν έχει διαφορά και αν αξίζει η χρηματική διαφορά.
Όταν λέω συνεργάζομαι, ότι έχω αγοράσει τα πάντα από εκεί.. Τι θα του πω? " παράγγειλε μου τους ενισχυτές" και εάν δεν μου κάνουν να τους πάρει πίσω??

δεν είχα δει το ποστ σου όσο έγραφα το δικό μου (#8)
ας προχωρήσει άφοβα τότε....
Δηλαδή φίλε μου λες θα δω ή μάλλον θα ακούσω διαφορά ε?? Να προχωρήσω??

τι να σου πω τώρα.. με βάζεις σε δύσκολη θέση.....
Όχι απάντησε μου ειλικρινά.. Το μαγαζί μου παίρνει πίσω τα monoblock που έχω τώρα(σχετικά καλή τιμή) και μου κάνει και καλή τιμή σε αυτά που ενδιαφέρομαι.. Το θέμα είναι εγώ θα καταλάβω διαφορά η θα είναι το ίδιο?? Πάντα βέβαια με τα ηχεία που έχω όπως είπα Zingali Zero 8..

Όχι απάντησε μου ειλικρινά.. Το μαγαζί μου παίρνει πίσω τα monoblock που έχω τώρα(σχετικά καλή τιμή) και μου κάνει και καλή τιμή σε αυτά που ενδιαφέρομαι.. Το θέμα είναι εγώ θα καταλάβω διαφορά η θα είναι το ίδιο?? Πάντα βέβαια με τα ηχεία που έχω όπως είπα Zingali Zero 8..

θα αντιστρέψω την ερώτηση...

οι ενισχυτές που έχεις τώρα δεν σε ικανοποιούν ;;;
αν ναι, άσε τους στην ησυχία τους... αν όχι, άλλαξέ τους με τα θηρία...

θα αντιστρέψω την ερώτηση...

οι ενισχυτές που έχεις τώρα δεν σε ικανοποιούν ;;;
αν ναι, άσε τους στην ησυχία τους... αν όχι, άλλαξέ τους με τα θηρία...
Γενικά είμαι άνθρωπος που συνέχεια ψάχνω να βρω να βελτιώσω.. Έχω αλλάξει σε λίγα χρόνια πολλά ηχεια, ακόμα και sub.. Τώρα να καταλάβεις έχω από sub 2 SVS pb17..
Από την μία σκέφτομαι τόσες χιλιάδες ευρώ εάν αξίζει.. Δεν ξέρω και εγώ μπερδεμένος είμαι..
Επειδή όπως γνωρίζουμε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αυτά τα θηρία όπως λες τι παραπάνω θα μου δώσουν όταν θα ακούω μουσική.. Υποτίθεται θα παίζουν πιο ποιοτικά?? Θα παραμόρφωνουν σε υψηλοτερες εντάσεις λιγότερο?
Εάν και με αυτά που έχω τώρα έχω παρατήσει το εξής.. Σε πολύ χαμηλές εντάσεις σαν να ακούω κάποιες συχνότητες σαν να παραμόρφωνουν, ενώ δυναμονοντας την ένταση το "ακούω" το ηχείο πολύ καλύτερα να παίζει..Δεν ξέρω εάν το εξηγώ σωστά..Δεν ξέρω μπορεί να παίζει ρόλο και τα κομμάτια που ακούω να μην έχουν πολύ καλή ποιότητα αν και παίζω με Tidal..
Ακριβώς αυτό το "πρόβλημα" να πω το είχα και με τα προηγούμενα ηχεια που είχα όπως σας είπα έχω αλλάξει πολλά..

Η άλλη λύση είναι "γουρούνι στο σακκί" .
Εγω ρωτάω τους πιο έμπειρους από εμένα βάση των τεχνικών χαρακτηριστικών που έχουν οι δύο τελικοί και έχοντας τον

Advance Acoustic X-A220 εάν θα δω διαφορά που θα αξίζει να αναβαθμίσω και να πάω στην αρκετά ακριβότερη λύση.. Για αυτό τον λόγο ρωτάω για να μην πάρω γουρούνι στο σακί, γιατί και το κόστος είναι 5.000€ (δίνοντας τους δικούς μου πίσω σαν μεταχειρισμένους)..​

Από τις προδιαγραφές και μόνο (δεν έχω ακούσει τα μηχανήματα), εικάζω ότι θα πάρεις λίγο (αλλά όχι θεαματικα) καλύτερο ήχο.

Το λέω γιατί και τα ηχεία δεν φαίνονται τρομερά απαιτητικά και ήδη έχεις αξιοπρεπείς monoblock.

Για τα λεφτά που συζητάς, προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα χωρίς ακρόαση.

Επισης, ίσως είναι ευκαιρία να ακούσεις τα ηχεία σου και με άλλους ενισχυτές (πιθανόν να πετύχεις κάποιον (δεν είναι αναγκαστικο να είναι monoblock) που να σου αρέσει περισσότερο - ειδικά στο μπατζετ που έχεις (αρκετά πάνω από 5Κ αν λάβεις υπόψιν την πώληση των υφιστάμενων - σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις σοβαρά μηχανήματα).

• Like
Reactions: COYOTE
Από τις προδιαγραφές και μόνο (δεν έχω ακούσει τα μηχανήματα), εικάζω ότι θα πάρεις λίγο (αλλά όχι θεαματικα) καλύτερο ήχο.

Το λέω γιατί και τα ηχεία δεν φαίνονται τρομερά απαιτητικά και ήδη έχεις αξιοπρεπείς monoblock.

Για τα λεφτά που συζητάς, προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα χωρίς ακρόαση.

Επισης, ίσως είναι ευκαιρία να ακούσεις τα ηχεία σου και με άλλους ενισχυτές (πιθανόν να πετύχεις κάποιον (δεν είναι αναγκαστικο να είναι monoblock) που να σου αρέσει περισσότερο - ειδικά στο μπατζετ που έχεις (αρκετά πάνω από 5Κ αν λάβεις υπόψιν την πώληση των υφιστάμενων - σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις σοβαρά μηχανήματα).
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!! Πάντως monoblock είναι μονόδρομος αφού έχω ήδη πολύκαναλο ενισχυτή (Marantz cinema 30) με home Cinema και απλά ήθελα να πάρω όσο το δυνατόν καλύτερο ήχο σε μουσική..
Ο λόγος που κοιτάω μόνο Advance Acoustic την πιο ακριβή σειρά είναι και άλλος.. Παντρεμένος και με τόσες αλλαγές ή γυναίκα στο τέλος θα με χωρίσει!! Ήδη παλαιότερα είχα μουρλα και άλλαζα τηλεόραση σχεδόν κάθε χρόνο..
Οπότε λέω 28η Οκτωβρίου που θα φύγει για να παει 2-3 μέρες στην πεθερά μου να έκανα την αλλαγή που δεν θα έπαιρνε καθόλου χαμπάρι..