Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Προσωπικα εχω δοκιμασει πολλα περιεργα πραγματα , αλλα δουλεψαν για μενα ,αλλα οχι.
Θεωρω εξ'ισου λαθος το να θεωρω τα παντα σωστα επειδη καποιος το λεει,με το να τα θεωρω ολα λαθος διοτι καποιοι αλλοι δεν τα δεχονται.
Μηπως και ολοι οσοι τους "κοροιδευουμε" τα ξερουμε ολα και η γνωση μας (η αλλων ) δεν επιδεχεται αμφιβολιας?
Απλα ρωτω.Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να δοκιμασω ακομη και τα πιο "παλαβα" αν εχω την ευκαιρια.
2-3 τετοια "παλαβα" (το λεω ετσι διοτι δεν γνωριζω ακριβως τον λογο) δουλεψαν για μενα και τα αγορασα.

Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Προσωπικα εχω δοκιμασει πολλα περιεργα πραγματα , αλλα δουλεψαν για μενα ,αλλα οχι.
Θεωρω εξ'ισου λαθος το να θεωρω τα παντα σωστα επειδη καποιος το λεει,με το να τα θεωρω ολα λαθος διοτι καποιοι αλλοι δεν τα δεχονται.
Μηπως και ολοι οσοι τους "κοροιδευουμε" τα ξερουμε ολα και η γνωση μας (η αλλων ) δεν επιδεχεται αμφιβολιας?
Απλα ρωτω.Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα να δοκιμασω ακομη και τα πιο "παλαβα" αν εχω την ευκαιρια.
2-3 τετοια "παλαβα" (το λεω ετσι διοτι δεν γνωριζω ακριβως τον λογο) δουλεψαν για μενα και τα αγορασα.
Όταν κάποιος σκέφτεται κάτι πολύ "πρωτοποριακό", το οποίο δεν το έχει σκεφτεί και υλοποιήσει κανένας άλλος άνθρωπος στο κόσμο σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, οφείλει τουλάχιστον να αποδεικνύει γιατί αυτό που προτείνει ισχύει.
Πόσο μάλλον όταν κοστολογεί 5500 κάτι το οποίο δεν το έχουμε άμεση ανάγκη.

Aκριβώς! Εγώ μπορώ να σου πω πως έθεσα σε τροχιά μία τσαγιέρα γύρω από τον Δια. Το θέμα δεν είναι να μου αποδείξεις εσύ πως δεν το έχω κάνει , αλλά εγώ που το παρουσιάζω να έχω και τις αποδείξεις...

Δεν διαφωνω με κανεναν σας,ομως αυτους δεν μπορει κανεις να τους αναγκασει να αποδειξουν κατι ουτε να τους υποδειξει ποσο να κοστολογουν.Σε μια ελευθερη αγορα ο αγοραστης κανει τις επιλογες του.
Μην το βλεπετε μονον απο την μια πλευρα.Δειτε το και απο την δικη τους.
Εδω πολλοι κραζουν αλλους που πουλανε καλωδια 30-40 ευρω το μετρο , αυτους δεν θα κραξουν?
Δεν αλλαζει τιποτα ομως την ελευθερη αγορα και το δικαιωμα μας να η να μην αγοραζουμε κατι.
Σε τι διαφερει πχ ενας βραχιωνας των 5000 ευρω η μια κεφαλη των 10000 ? Επειδη το πως δουλευει μια κεφαλη δεν ειναι "πρωτοποριακο" αυτο δικαιωνει και την τιμη της? Οχι βεβαια και το ειπαμε πολλες φορες αλλα η πραγματικοτητα ειναι αυτη που ειπα πιο πανω, μας αρεσει δεν μας αρεσει.Παντως, η τιμη του στεγνωτηρα μαλιων δεν ειναι εξωφρενικη :flipout:

Aκριβώς! Εγώ μπορώ να σου πω πως έθεσα σε τροχιά μία τσαγιέρα γύρω από τον Δια. Το θέμα δεν είναι να μου αποδείξεις εσύ πως δεν το έχω κάνει , αλλά εγώ που το παρουσιάζω να έχω και τις αποδείξεις...
Η διαφορα με αυτο που λες ειναι οτι αυτοι δεν λενε μονον αλλα εχουν ενα χειροπιαστο προιον.Εσυ αν θελεις το δοκιμαζεις κι αν θελεις οχι.
Αν θελεις το παιρνεις η οχι. Ειναι απλο. Και μην νομισεις οτι τους ενδιαφερει και πολυ το κραξιμο οσο πουλανε.

Παράγει κάποιος και τιμολογεί ένα προϊόν,έτσι;
Και μάλιστα όχι φτηνό.Που υπόσχεται κάποια αλλαγή στον ήχο.
Μα είναι τόσο δύσκολο να βάλει μπροστά από το ηχείο ένα καλιμπραρισμένο μικρόφωνο του κατοστάρικου,μια κάρτα του κατοστάρικου επίσης και να μετρήσει πριν και μετά με ένα δωρεάν πρόγραμμα σαν το REW πχ;
Εδώ το κάνουμε οι άσχετοι γαμώτο,με το τίποτα,με γνώση μηδέν plus.
Κι αυτοί με τα καντάρια γνώσης που ανακαλύπτουν νέες φυσικές δεν μπορούν;

Πόσο πιο πολύ να βρωμάει κάτι;Πόσο;

Πολλα απο αυτα τα προϊόντα προκαλούν αισθητές διαφορες στον ηχο. Αυτο δεν σημαίνει οτι οι διαφορές αυτες ειναι προς το καλύτερο η οτι ειναι κοστολογημένα οπως θα έπρεπε.

Η κατηγορία αυτή έχει την ιδιαιτερότητα να αφορά μηχανήματα που μπορούν και πρέπει να εκτιμηθούν από τεχνικής πλευράς.
Όμως εκτιμώνται από τους ενδιαφερόμενους, με μεταφυσικά κριτήρια.
Η διαφορά μεταξύ ημών και υμών, είναι τεράστια και όπως ο δυνητικός πελάτης δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη μας,
έτσι και εμείς δεν χρειάζεται να ενδιαφερθούμε για την ψυχική αγωνία τους.

Δεν διαφωνω με κανεναν σας,ομως αυτους δεν μπορει κανεις να τους αναγκασει να αποδειξουν κατι ουτε να τους υποδειξει ποσο να κοστολογουν.Σε μια ελευθερη αγορα ο αγοραστης κανει τις επιλογες του.
Μην το βλεπετε μονον απο την μια πλευρα.Δειτε το και απο την δικη τους.
Εδω πολλοι κραζουν αλλους που πουλανε καλωδια 30-40 ευρω το μετρο , αυτους δεν θα κραξουν?
Δεν αλλαζει τιποτα ομως την ελευθερη αγορα και το δικαιωμα μας να η να μην αγοραζουμε κατι.
Σε τι διαφερει πχ ενας βραχιωνας των 5000 ευρω η μια κεφαλη των 10000 ? Επειδη το πως δουλευει μια κεφαλη δεν ειναι "πρωτοποριακο" αυτο δικαιωνει και την τιμη της? Οχι βεβαια και το ειπαμε πολλες φορες αλλα η πραγματικοτητα ειναι αυτη που ειπα πιο πανω, μας αρεσει δεν μας αρεσει.Παντως, η τιμη του στεγνωτηρα μαλιων δεν ειναι εξωφρενικη :flipout:

Δεν αναγκάζουμε ούτε υποδεικνύουμε σε κανένα να κάνει κάτι. Απλά σε κάθε τύπο που προσπαθεί να μας κοροϊδέψει του ανταποδίδουμε κάνοντας πλάκα και τίποτα περισσότερο.
Προφανώς και ισχύουν οι περιπτώσεις που ανέφερες, αλλά τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία να σχολιάσουμε το συγκεκριμένο θέμα.
Π.χ. δεν έχω καταλάβει ποτέ μου, και αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει, γιατί ένα καλώδιο ρεύματος τον 5000 βελτιώνει τον ήχο. Είναι σαν να ισχυριζόμαστε πως αν το βρόμικο νερό που μεταφέρει π.χ. η ΕΥΔΑΠ, γίνεται καλύτερο στη γεύση αν φροντίσουμε να βάλουμε χρυσό σωλήνα από την παροχή της πολυκατοικίας μέχρι την βρύση του σπιτιού μας.

Θα ηθελα να παρακαλέσω για κατι.

Επειδή το εχουμε ξαναδεί το εργο, θα ήθελα η κουβέντα να μην καταλήξει στα καλώδια. Δημιουργούνται μονο νεύρα και κόντρες.

Συγνώμη Παναγιώτη, δεν ήξερα ότι το θέμα έχει ιστορία, ήθελα μόνο να γνωρίζω αν έχει φυσική υπόσταση η αλλαγή καλωδίου ρεύματος, αλλά πάω πάσω...

Τα καλώδια εχουν χωρητικότητα, καποια επαγωγή και αντίσταση, αρα ενδέχεται και να επηρεάζουν τον ήχο. Η κοστολόγηση τους συχνά ειναι περαν κάθε λογικης.

Αυτο που σιγουρα επηρεάζουν ειναι τα νευρα μας, τα νήματα καταλήγουν σε flame και τρέχουμε με πυροσβεστήρες.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

τι τα θελουμε αυτα τα νηματα ρε παιδες...
υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι, οι κουτοι και τα ξεφτερια, τα μηλα και τα πεπονια
και τσαγιερες στο Δια βαζουμε σε τροχια (εγραψες! κρις) και τα ηλεκτρονια φλερταρουμε και απ' ολα.
Σημασια εχει το αποτελεσμα και αυτο δεν ειναι ποτε αντικειμενικο, γιατι ειναι χομπυ και ο καθενας κουβαλαει την τρελα του και καλα κανει.

Οπως λεει και ο σαλας βαλε σε αεροπλανο τετοια προδιαγραφη και πες του να παει βολτα....αμ δε....
γουεν δε ταφ γκετ γκοινγκ, δε γκοινγ γκετ ταφ.
ταφ ομως

φιλια απο την ιγγλατερα

και τσαγιερες στο Δια βαζουμε σε τροχια (εγραψες! κρις)

Αναφορά στούς Gong;:hmmmm2:

R-849250-1293980635.jpeg

Θα προσπαθησω να κανω τον δικηγορο του διαβολου και να πω πως βλεπω τις πραγματικοτητες αναφορικα με τετοιας φυσης θεματα/προιοντα.Θα δεκτω για σκοπους συζητησης οτι οντως τετοια προιοντα δεν τεκμηριωνουν τους ισχυρισμους των κατασκευαστων τους και ειναι οντως μπουρδες.Η πραγματικοτητα ποια ειναι? Καντε μια απλη μαθηματικη πραξη και υπολογιστε οτι ενας τετοιος κατασκευαστης σε μια χωρα των 120 εκατομμυριων, πουλαει π.χ 1000 μπουρδες @ 5000 δολαρια ανα μπουρδα.Τωρα, υπολογιστε η διερωτηθειτε αν τον νοιαζει αν εγω η εσεις τον κραζουμε.

Εμάς μάς ενδιαφέρουν οί τεχνικές πλευρές σάν diyers καί όχι ή φύση τού μάρκετιν καί τού εμπορίου, άρα πάνω σέ αυτές συζητάμε. Τό Bybee κυλινδράκι συγκεκριμένα καί τό μετρήσανε καί τό ακούσανε καί βρήκανε ότι κάνει ακριβώς ότι μία αντίσταση μερικών mΩ.

Αρα καποιοι πρεπει να παρουν στα χερια τους το προιον για το οποιο συζηταμε και να το ψαξουν τεχνικα.Εδω και 60 ποστ δεν ειδαμε συζητηση τεχνικης φυσεως που να αντικρουει τους ισχυρισμους του κατασκευαστη,παρα μονο σχολια περι απατης κλπ.
Salas καταλαβαινω (ελπιζω να μην αμφιβαλλεις γι αυτο) αυτα που λες και ειπα και πιο πανω οτι ΔΕΝ διαφωνουμε.
Οι πραγματικοτητες ομως δεν αλλαζουν.Απλα δινουν τροφη για να διατηρουνται ζωντανες , ωραιες συζητησεις.
Αν π.χ γινονταν οι ισχυρισμοι αυτοι και η τιμη του προιοντος ηταν 200 δολαρια, θα ασχολειτο κανενας? ΙΜΟ οχι.Αυτο το λεω διοτι οι πλειστες τετοιες συζητησεις παιρνουν φωτια λογω κυριως των τιμων τετοιων προιοντων και οχι του τι ακριβως ειναι.Εκει ακριβως ειναι η σπιθα που αναβει την φωτια για ολα οσα η ΕΕ κοινοτητα διαφωνει.

Last edited:
Αυτά τά ακριβά αξεσουάρ στά χέρια τους τά παίρνουν κυρίως υμέτεροι δημοσιογράφοι ή αφήνονται γιά δοκιμή σέ καλούς πελάτες. Τό συγκεκριμένο πολύμπριζο είναι ένα φίλτρο δικτύου/clamp JC + Bybee feedthru. Τό feedthru τό είχανε αγοράσει ρεφενέ καί τό είχανε τεστάρει τότε στό Blowtorch thread. Προσωπικά δέν ασχολούμε ποτέ μέ τό τί κάνει τό μάρκετιν καί τό εμπόριο, ειδικά τό πολυτελείας. Τό θεωρώ λαϊφαστάιλ κομμάτι καθαρά. Σαφώς κάθε σύστημα πού τού αλλάζει τό damping στήν πηγή ισχύος ή ένα ενισχυτικό στάδιο πού τού αλλάζει τό εύρος μία διασύνδεση θά βγεί κάπως λίγο αλλιώς τονικά αλλά δέν θά αυξηθεί ή πραγματική πληροφορία. Παιχνίδια είναι. Παιχνίδια γιά μεγάλα πλούσια παιδιά.