Last edited:
Ναι αλλά άλλο να έχεις ένα μικρό, ...χαριτωμένο, αθόρυβο και με μικρή κατανάλωση NAS, και άλλο ένα χοντροκομμένο PC.
Αλήθεια, αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω σχετικά με single point of failure, με έχει απασχολήσει και μένα. Έστω ότι έχεις ένα linux PC με μια συστοιχία 4 δίσκων σε RAID5 και σου καεί η μητρική. Αν αντικαταστήσεις τη μητρική με μια άλλη άλλης μάρκας, θα αναγνωρίσει την αρχική συστοιχία δίσκων? θα δει τα δεδομένα? Είναι κάποιο universal standard που ακολουθούνε ή ο κάθε κατασκευαστής κάνει τη δική του υλοποίηση με διαφορετικούς drivers?
Επίσης έστω ότι έχω ένα synology με συστοιχία 4 δίσκων σε RAID5, αν τους βάλω σε ένα πχ drobo 4disk NAS που υποστηρίζει RAID5, θα τους αναγνωρίσει και θα δει τα δεδομένα?
Έχει κανείς γνώση περί του θέματος?
Ναι αλλά άλλο να έχεις ένα μικρό, ...χαριτωμένο, αθόρυβο και με μικρή κατανάλωση NAS, και άλλο ένα χοντροκομμένο PC.
Αλήθεια, αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω σχετικά με single point of failure, με έχει απασχολήσει και μένα. Έστω ότι έχεις ένα linux PC με μια συστοιχία 4 δίσκων σε RAID5 και σου καεί η μητρική. Αν αντικαταστήσεις τη μητρική με μια άλλη άλλης μάρκας, θα αναγνωρίσει την αρχική συστοιχία δίσκων? θα δει τα δεδομένα? Είναι κάποιο universal standard που ακολουθούνε ή ο κάθε κατασκευαστής κάνει τη δική του υλοποίηση με διαφορετικούς drivers?
Επίσης έστω ότι έχω ένα synology με συστοιχία 4 δίσκων σε RAID5, αν τους βάλω σε ένα πχ drobo 4disk NAS που υποστηρίζει RAID5, θα τους αναγνωρίσει και θα δει τα δεδομένα?
Έχει κανείς γνώση περί του θέματος?
Κάτι τέτοιο με 16σκληρούς δεν υπάρχει?
Αυτό που έχω απορία είναι, οι αυριανοί 3-4ΤΒ θα μπορούν να μπούν στο Dobo?
Δεν έχει πουθενά την απάντηση (πιθανότατα ναι)
Η τιμή είναι κοντά στα 1200 (τελική). Δεν νομίζω ότι θα φτιάξει κάποιος homemade με hotswapable σκληρούς με αρκετά λιγότερα. Όταν ξεκινάς με 400Ε min για θήκη, βάλε board με raid (αν θες hardware raid) βάλε μνήμη, cpu, λογικά κοντά στο 900~1000. Θα μου πεις είναι pc. Οκ. Αυτό είναι βέβαια αρκετά compact και όμορφο.
Κάτι τέτοιο με 16σκληρούς δεν υπάρχει?
Τώρα είδα ότι μιλάς για 16 θέσεις- σκληρούς..... έλεος ούτε τράπεζες δεν έχουν τόσα....
Αλλά αν θες τέτοιο πράγμα σε παραπέμπω στο ποστ #17 . Με τον ρυθμό που συλλέγεις BD τι να σου κάνουν τα drobo......![]()
Ρε Τασο, το ειδα το Qnap, αλλα πολυ ασχημια για σαλονι! Και το καλο με το drobo ειναι οτι ειναι γελοια απλο (βγαινουν αυριο δισκοι 4GB?Απλα αφαιρεις εναν-εναν τους παλιους και το drobo ξαναγραφει τα δεδομενα μονο του στους νεους δισκους, διπλασιαζοντας την χωρητικοτητα..)
Γιατι οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Μανωλιός δεν αλλαζει αν βάλει τα ρούχα του αλλιώς.(αλλα αλήθεια, γιατί NAS στο σαλόνι?!)
Ναι όλα το κάνουν αυτό. Φαντάσου, τo Qnap λόγω της οθόνης, δεν χρειάζεται ούτε καν pc για αρχικό σετάρισμα! Στην κυριολεξία σε 3 βήματα έχεις στημένο μηχανάκι με raid, φορμαρισμένους σκληρούς και ξεκινάς το γέμισμα. Βέβαια το θέμα αισθητικής είναι κάτι προσωπικό και σεβαστό.
Τι 4Τ... εδώ τα 2Τ και περιμένω ένα μήνα και άγνωστο πότε θα ρθουν...(WD Black Caviar).
υποθέτω ας πούμε ότι κάνουν 8 δίσκους να μην ακούγονται, ε;Οι λιγοτεροι ομως καλο ειναι να διαβασουν λιγο πιο προσεκτικα τι ακριβως κανει το drobopro πριν αρχισουν τα γνωμικα..
![]()
Καταρχήν το να ανοιγοκλείνουν οι δίσκοι είναι οι καλύτερη εγγύηση για τον θάνατό τους.3)Να ειναι αθορυβο (το ιδιο ως μηχανημα-οι σκληροι ετσι και αλλιως σβηνουν αν δεν χρησιμοποιουνται-κανω λαθος;?)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.