Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Μιχάλη το τοτε με το τώρα όσον αφορά τη σύγκριση για την εγκληματικότητα προϋποθέτει ότι και τότε και τώρα οι αλλοδαποί ήταν παρόντες, κάτι που στην περίπτωσή μας δεν ισχύει. Δηλαδή τί θα σου απαντήσει ο αστυνομικός; ότι το 1980 οι συλλήψεις αλλοδαπών ήταν λιγότερες; Μα φυσικά αφού και οι αλλοδαποί ήταν ελάχιστοι.

Να θυμηθούμε όμως και κάποια άλλα εγκληματα. Τσαντάκηδες, βαποράκια, κλέφτες μεσα στα λεωφορεία και τα τρένα, ληστές τραπεζών, αλλά και εγκληματίες που δεν αποκαλύπτονται ποτέ όπως οι αιμομίκτες βιαστές που ανέφερε ο Σπύρος σε προηγούμενο ποστ. Όλα αυτά δεν υπήρχαν παλιότερα; Κι αυτά αλλοδαποί τα έκαναν; Ή μήπως επειδή τα έκαναν Έλληνες εμείς πρέπει να τα ανεχτούμε. Με ποια ανοιχτά παράθυρα κοιμόντουσαν τη δεκαετία του 80 με τόσες κλοπές στις γειτονιές της Αθήνας; Πλάκα κάνουμε τώρα; Σήμερα το πρόβλημα υπάρχει κυρίως στα πολύ εξωτερικά προάστεια των πόλεων και στην επαρχία και έχει να κάνει με την μη αστυνόμευση. Ας έκαναν οι αστυνομικοί τη δουλειά τους αντί να κάθονται στα γραφεία, να βλέπαμε τι ποσοστά θα είχαμε στα εγκλήματα.

Kύριε Μελίδη εσείς μιλάτε μέ παραδείγματα,εγώ μιλώ μέ στατιστική.
Μούπε ο γείτονας ,μούπε ο αστυνομικός,μούπε ο περιπτεράς.
Ολες οι μελέτες δείχνουν αύξηση τής εγκληματικότητας(ποικίλων περιπτώσεων),αλλά δέν αποδεικνύεται ότι οι μετανάστες είναι πιό ´κακοί´από τούς ντόπιους.Αυτά είναι μάλλον ´λαϊκοί μύθοι´,πού απενοχοποιούν τούς εγχώριους πληθυσμούς...
Παρόμοιος μύθος πού επικρατεί -και έχει σημασία το παράδειγμα-είναι πώς οι βαρέως ψυχικά πάσχοντες διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα(φόνους)από τούς υγιείς.
Και αυτό ψευδέστατο.Ολες οι μελέτες αποδεικνύουν ότι και οι οι υγιείς και οι βαρειά ψυχικά πάσχοντες διαπράττουν ,κατ´αναλογίαν,τόν ίδιο αριθμό φόνων.
Γιά περισσότερα από την Φωτεινή Τσαλίκογλου:'O μύθος τού επικίνδυνου σχιζοφρενή´.Το βιβλίο άντλησε το υλικό απο τμήμα Δημοσίου Νοσοκομείου,στό οποίο εργάστηκα επί 2.5 χρόνια και εκεί φυλάσσονταν όσοι ψυχικά πάσχοντες διέπραξαν φόνο χωρίς να υπάρχει καταλογισμός.
Οι πολίτες πάντα χρειάζονται να έχουν απέναντί τους ´χειρότερους ανθρώπους´.Νοιώθουν οι ίδιοι πιό άνετα.Και συνήθως οι ´χειρότεροι άνθρωποι´είναι μετανάστες,ψυχικά πάσχοντες και γενικά μειοψηφίες....

Γιά τήν εγκληματικότητα ευθύνεται κυρίως τό γεγονός ότι ένα 20% τού πληθυσμού ζεί κάτω από το όριο τής φτώχειας.
Και σε αυτό δεν φταίνε οι μεταναστες.
Αλλα φταίνε,αλλά μάς ρίχνουν στάχτη στά μάτια για νά μήν ´βλέπουμε´τούς πραγματικούς υπεύθυνους...

Ολες οι μελέτες δείχνουν αύξηση τής εγκληματικότητας(ποικίλων περιπτώσεων),αλλά δέν αποδεικνύεται ότι οι μετανάστες είναι πιό ´κακοί´από τούς ντόπιους.Αυτά είναι μάλλον ´λαϊκοί μύθοι´,πού απενοχοποιούν τούς εγχώριους πληθυσμούς...
Παρόμοιος μύθος πού επικρατεί -και έχει σημασία το παράδειγμα-είναι πώς οι βαρέως ψυχικά πάσχοντες διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα(φόνους)από τούς υγιείς.
Και αυτό ψευδέστατο.Ολες οι μελέτες αποδεικνύουν ότι και οι οι υγιείς και οι βαρειά ψυχικά πάσχοντες διαπράττουν ,κατ´αναλογίαν,τόν ίδιο αριθμό φόνων.
Γιά περισσότερα από την Φωτεινή Τσαλίκογλου:'O μύθος τού επικίνδυνου σχιζοφρενή´.Το βιβλίο άντλησε το υλικό απο τμήμα Δημοσίου Νοσοκομείου,στό οποίο εργάστηκα επί 2.5 χρόνια και εκεί φυλάσσονταν όσοι ψυχικά πάσχοντες διέπραξαν φόνο χωρίς να υπάρχει καταλογισμός.
Οι πολίτες πάντα χρειάζονται να έχουν απέναντί τους ´χειρότερους ανθρώπους´.Νοιώθουν οι ίδιοι πιό άνετα.Και συνήθως οι ´χειρότεροι άνθρωποι´είναι μετανάστες,ψυχικά πάσχοντες και γενικά μειοψηφίες....

Γιά τήν εγκληματικότητα ευθύνεται κυρίως τό γεγονός ότι ένα 20% τού πληθυσμού ζεί κάτω από το όριο τής φτώχειας.
Και σε αυτό δεν φταίνε οι μεταναστες.
Αλλα φταίνε,αλλά μάς ρίχνουν στάχτη στά μάτια για νά μήν ´βλέπουμε´τούς πραγματικούς υπεύθυνους...

Εχει δίκιο.Πέρσυ είχα διαβάσει μιά σχετική έρευνα στην Ελευθεροτυπία,βασισμένη σε στοιχεία της Αστυνομίας.Αν θυμάμαι καλά,οι Αλβανοί ήταν στην σειρά 5 ή 6.Πρώτοι εμείς κι ακολουθούσαν διάφοροι ασιάτες στις υπόλοιπες θέσεις μέχρι τους Αλβανούς.

Επίσης έχει πάλι δίκιο αυτή την φορά ο κος Βλασίδης.Οφείλω να απολογηθώ,με τον παραλογισμό που παίρνει ενίοτε το πάθος που έχουμε για μουσική και μηχανήματα.Χωρίς αυτό να σημαίνει,ότι δεν θα το ξανακάνουμε-ξανακάνω ή ότι τα χρήματα...τρέχουν απο τα μπατζάκια μας.
Την κατανόησή σας-όση μπορείτε νάχετε οι μή ασθενείς-κύριοι...

Last edited:
Εχει δίκιο.Πέρσυ είχα διαβάσει μιά σχετική έρευνα στην Ελευθεροτυπία,βασισμένη σε στοιχεία της Αστυνομίας.Αν θυμάμαι καλά,οι Αλβανοί ήταν στην σειρά 5 ή 6.Πρώτοι εμείς κι ακολουθούσαν διάφοροι ασιάτες στις υπόλοιπες θέσεις μέχρι τους Αλβανούς.

Επίσης έχει πάλι δίκιο αυτή την φορά ο κος Βλασίδης.Οφείλω να απολογηθώ,με τον παραλογισμό που παίρνει ενίοτε το πάθος που έχουμε για μουσική και μηχανήματα.Χωρίς αυτό να σημαίνει,ότι δεν θα το ξανακάνουμε-ξανακάνω ή ότι τα χρήματα...τρέχουν απο τα μπατζάκια μας.
Την κατανόησή σας-όση μπορείτε νάχετε οι μή ασθενείς-κύριοι...

Τά χόμπυ μου δέν τα αλλάζω.
Το ότι μετά από 47 χρόνια ζωής και 22 χρόνια εργασίας έχω την δυνατότητα να αγοράζω τίς μουσικές πού αγαπώ-για να αγοράζω δίσκους κλασσικής δεν αγοράζω ρούχα ας πούμε ή δεν πάω τριήμερα στήν Μύκονο!!!-φυσικά και δέν θά αισθανθώ ενοχος ούτε θά απολογηθώ σέ κανεναν..
Πιστεύω μάλιστα ότι ορισμένα χόμπυ μπορούν να μάς βοηθήσουν να γίνουμε και καλύτεροι..
Αυτό δεν μου απαγορεύει να παραμένω ενεργός πολίτης και νά προσπαθώ να ερμηνεύσω μιά κοινωνική πραγματικότητα χωρίς πάντα´ελληνικά γυαλιά´.
Αλλο εάν μερικές φορές ορισμένα χόμπυ αποκτούν προέκταση τού ναρκισσισμού μας....Δεν αφορά στήν πλειοψηφία τών ασχολουμένων αυτό...
Ούτε δικαίωμα να ασχολούνται με κοινωνικά ή πολιτικά ή οικολογικά ζητήματα,έχουν μόνον οι αναξιοπαθούντες.
Διαφωνώ πλήρως με απόψεις ´συλλογικής ευθύνης´

Οι διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ για τους πολύτεκνους, (δηλαδή πρέπει να γίνω δημόσιος υπάλληλος για να κάνω τρίτο παιδί ή να κάνω για να γίνω) οι διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ για ένα παιδί πολυτεκνικής οικογένειας, το πολυτεκνικό επίπδομα που θα δοθεί από 1/1 στους τρίτεκνους, άδεια μητρότητας 1 έτους εκτός υπηρεσίας (το επίδομα λοχείας σε δικηγόρο είναι σήμερα 540 ευρώ -όχι ανά μήνα, εφ' άπαξ. Μήπως οι 8000+ δικηγόροι του μητρώου Θεσσαλονίκης είναι εκατομμυριούχοι και δεν έχουν ανάγκη?) είναι σημαντικά κίνητρα.

κίνητρα, ε?

Το ότι μετά από 47 χρόνια ζωής και 22 χρόνια εργασίας έχω την δυνατότητα να αγοράζω τίς μουσικές πού αγαπώ-για να αγοράζω δίσκους κλασσικής δεν αγοράζω ρούχα ας πούμε ή δεν πάω τριήμερα στήν Μύκονο!!!-φυσικά και δέν θά αισθανθώ ενοχος ούτε θά απολογηθώ σέ κανεναν..
Πιστεύω μάλιστα ότι ορισμένα χόμπυ μπορούν να μάς βοηθήσουν να γίνουμε και καλύτεροι..
Αυτό δεν μου απαγορεύει να παραμένω ενεργός πολίτης και νά προσπαθώ να ερμηνεύσω μιά κοινωνική πραγματικότητα χωρίς πάντα´ελληνικά γυαλιά´.
Αλλο εάν μερικές φορές ορισμένα χόμπυ αποκτούν προέκταση τού ναρκισσισμού μας....Δεν αφορά στήν πλειοψηφία τών ασχολουμένων αυτό...
Ούτε δικαίωμα να ασχολούνται με κοινωνικά ή πολιτικά ή οικολογικά ζητήματα,έχουν μόνον οι αναξιοπαθούντες.
Διαφωνώ πλήρως με απόψεις ´συλλογικής ευθύνης´

Το συγκεκριμένο χόμπυ,πολύ δύσκολα μπορεί να είναι προέκταση του ναρκισσισμού μας,λόγω της πολύ περιορισμένης εμβέλειας του.Θεωρώ,ότι υπάρχουν άλλοι πολύ πιό πρόσφοροι τρόποι ή "χόμπυ" σ' αυτή την κατεύθυνση(σπίτια,αυτοκίνητα,κοσμήματα,ρούχα....).Χωρίς να είμαι ειδικός,μάλλον σαν ψυχαναγκαστικό σύνδρομο:flipout:το αντιλαμβάνομαι.Τι λέτε κι εσείς γιατρέ μου;

Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Σπύρο καλύτερα να βλέπουμε κατευθείαν τις στατιστικές....

παραθέτω από το πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης:
http://www.ydt.gr/main/Attachments/Attachment16639_EPIKRATEIA_egklimatikotita.pdf

Στην βαρειά εγκληματικότητα (πχ εδώ για ανθρωποκτονίες) δεν είναι καθόλου μύθος. Πχ το 2003 για 189 ημεδαπούς, είχαμε 113 αλλοδαπούς δράστες.

Το τέχνασμα αντίθετα, είναι αυτό που κάνουν άλλοι: που παρουσιάζουν τους γενικούς δείκτες εγκληματικότητας (μέσα και οι παραβάσεις ορίου ταχύτητας, οι πολεοδομικές κλπ)

Το συγκεκριμένο χόμπυ,πολύ δύσκολα μπορεί να είναι προέκταση του ναρκισσισμού μας,λόγω της πολύ περιορισμένης εμβέλειας του.Θεωρώ,ότι υπάρχουν άλλοι πολύ πιό πρόσφοροι τρόποι ή "χόμπυ" σ' αυτή την κατεύθυνση(σπίτια,αυτοκίνητα,κοσμήματα,ρούχα....).Χωρίς να είμαι ειδικός,μάλλον σαν ψυχαναγκαστικό σύνδρομο:flipout:το αντιλαμβάνομαι.Τι λέτε κι εσείς γιατρέ μου;

Οι συλλέκτες γενικά έχουν μιά ´εμμονή´.Ειδικά όταν δεν υπάρχει το κίνητρο τού κέρδους.
Τό να ψάχνω π.χ. τήν εικoστή εκτέλεση τής 1ης συμφωνίας τού Brahms,γιατί μού είπαν ότι το πρώτο μέρος της έχει μιά χ πρωτοτυπία τείνει να αποκτήσει ψυχαναγκαστικά στοιχεία όπως πολύ σωστά διεγνωσες..:grinning-smiley-043
Παρά ταύτα οι ψυχαναγκαστικοί θεωρουνται άνθρωποι τού καθήκοντος και σπανίως καταφεύγουν σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά
Και να τήν σκέφτονται ,τούς απαγορεύεται απο τον αυστηρό εαυτό τους.:blush:
Οπότε δέν ανησυχούμε.;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Σπύρο καλύτερα να βλέπουμε κατευθείαν τις στατιστικές....

παραθέτω από το πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης:
http://www.ydt.gr/main/Attachments/Attachment16639_EPIKRATEIA_egklimatikotita.pdf

Στην βαρειά εγκληματικότητα (πχ εδώ για ανθρωποκτονίες) δεν είναι καθόλου μύθος. Πχ το 2003 για 189 ημεδαπούς, είχαμε 113 αλλοδαπούς δράστες.

Το τέχνασμα αντίθετα, είναι αυτό που κάνουν άλλοι: που παρουσιάζουν τους γενικούς δείκτες εγκληματικότητας (μέσα και οι παραβάσεις ορίου ταχύτητας, οι πολεοδομικές κλπ)

Δεν νομίζω ότι μόνον με τούς φόνους αποδεικνύεται κάτι.Είναι πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο τών συνολικών παραβασεων.
Kαι στην τελευταία εξαετία βλέπω ότι υπάρχουν διακυμάνσεις στήν σχέση ημεδαπών-αλλοδαπών.
Επίσης θά με ενδιέφερε το πόσοι φόνοι γίνονται μεταξύ αλλοδαπών.

Εχει κι άλλα, δεν έχει μόνο τους φόνους... Γενικά ενώ τα κρούσματα από έλληνες κυμαίνονται στα ίδια πάνω κάτω επίπεδα, στους αλλοδαπούς υπάρχει μέχρι και πενταπλασιασμούς κρουσμάτων σε κάποια αδικήματα. Στον πίνακα με τους βιασμούς, ενώ τα κρούσματα από έλληνες έχουν φθίνουσα πορεία, στους αλλοδαπούς έχουν αύξουσα...
Τώρα αν στην "ισόποση ελληνική εγκληματικότητα" σε απόλυτο αριθμό παρανομιών βάζουμε και τις επιταγές, τις οδικές παραβάσεις κλπ γιά να δείξουμε ότι οι έλληνες παρανομούν το ίδιο με τους αλλοδαπούς, τότε μάλλον έχει μεγαλύτερη πέραση ο Αλαβάνος στην ελληνική κοινωνία απότι κι ο ίδιος φαντάζεται...

Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

BIOS είδες που συμφωνούμε σε πολλά..

Για τους Αλβανούς της Μυκόνου να σου πώ εγώ.Θα απορροφηθούν κάπου αλλού σίγουρα μιας και το νησί είναι πλέον φουλ από δουλειές.
10.000 αλβανοί μόνιμοι κάτοικοι Μυκόνου.Στα σούπερμάρκετ,στα μπαρ,στα εμπορικά,παντού.Απλά έχουν εγκλιματιστεί και δουλεύουν για τους έχοντες.Δεν δημιουργούν προβλήματα,γεννοβολούν συνέχεια και έχουν βρεί τον Παράδεισό τους ,κυριολεκτικά !Δεν βρίσκεις πλέον εύκολα Μυκονιάτες.
(Θα βάλω τον Αλβανό να μου ανοίξει το μαγαζί, να μου φτιάξει τον κήπο,να χρεώνει τις ξαπλώστρες στην παραλία,να φτιάχνει-φέρνει τους καφέδες).

Το περίεργο ήταν οτι οι υπάλληλοι του Δήμου στους δρόμους ήταν όλοι σκούροι.Πακιστανοί,Ινδοί κλπ..
Αυτοί με ποιό κριτήριο προσελήφθησαν ? Απ ότι θυμάμαι γίνονται διαγωνισμοί για θέσεις στο Δήμο.Δεν υπέβαλλαν τα χαρτιά τους Ελληνες ? Τόσο μειωτικό είναι ή τους πήραν παράνομα ως πιο φτηνή λύση ? Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους,για να μην παρεξηγηθώ,αλλά το παραπάνω μου έκανε εντύπωση..

(θα είχα κάνει τα χαρτιά μου και εγώ,προκειμένου να με πληρώνοπυν και να ζώ στο αγαπημένο μου μέρος !:singer:)

Αρα κάτι δεν πάει καλά εκεί..:slapface:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Δεν νομίζω ότι μόνον με τούς φόνους αποδεικνύεται κάτι.Είναι πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο τών συνολικών παραβασεων.

μα δεν θέλω να αποδείξω κάτι. Την ξερή στατιστική παρέθεσα. Ούτε ανέπτυξα κάποια σκέψη γιατί συμβαίνει αυτό, ούτε μίλησα για κακούς γενικώς αλλοδαπούς. Απλώς είπα ότι κάτι συμβαίνει.

Οι φόνοι, βιασμοί κλπ είναι ο πυρήνας της λεγόμενης βαρείας εγκληματικότητας. Και είναι αυτή που μας πονοκεφαλιάζει εγκληματολογικά (όπως και το οργανωμένο έγκλημα) και όχι γενικώς η παραβατικότητα. Δεν λέω, σίγουρα μας ενδιαφέρει να μάθει ο Έλληνας να φοράει ζώνη και κράνος (τεράστιο ποσοστό της παραβατικότητας, εάν βγει τώρα κάποιος σε μια κεντρική οδό δεν θα προλαβαίνει να μετράει παραβάτες). Είναι αστείο όμως να μιλάμε για "συνολική εγκληματικότητα". Πρέπει να εξετάζουμε ιδίως την ποιοτική κατανομή των εγκλημάτων.

μα δεν θέλω να αποδείξω κάτι. Την ξερή στατιστική παρέθεσα. Ούτε ανέπτυξα κάποια σκέψη γιατί συμβαίνει αυτό, ούτε μίλησα για κακούς γενικώς αλλοδαπούς. Απλώς είπα ότι κάτι συμβαίνει.

Οι φόνοι, βιασμοί κλπ είναι ο πυρήνας της λεγόμενης βαρείας εγκληματικότητας. Και είναι αυτή που μας πονοκεφαλιάζει εγκληματολογικά (όπως και το οργανωμένο έγκλημα) και όχι γενικώς η παραβατικότητα. Δεν λέω, σίγουρα μας ενδιαφέρει να μάθει ο Έλληνας να φοράει ζώνη και κράνος (τεράστιο ποσοστό της παραβατικότητας, εάν βγει τώρα κάποιος σε μια κεντρική οδό δεν θα προλαβαίνει να μετράει παραβάτες). Είναι αστείο όμως να μιλάμε για "συνολική εγκληματικότητα". Πρέπει να εξετάζουμε ιδίως την ποιοτική κατανομή των εγκλημάτων.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ

Kαι στην τελευταία εξαετία βλέπω ότι υπάρχουν διακυμάνσεις στήν σχέση ημεδαπών-αλλοδαπών.
Επίσης θά με ενδιέφερε το πόσοι φόνοι γίνονται μεταξύ αλλοδαπών.
ΑΠΟ προσωπική εμπειρία χωρις στατιστικά κλπ κλπ (είμαι κατι σαν τον καφετζη και τον περιπτερά που προείπατε ) εχω δεί μπροστά μου 3 φόνους και κάμποσες απόπειρες , ο πιο δραματικός , μάλλον κινηματογραφικός !! ητανε με μπαλτά , κούρδος vs κούρδος σχεδόν του ανοιξε το κρανίο !!
ο επόμενος αλβανος με αλβανό , κλασικα πράγματα πιστολιδι !! και κάτι απλο
με μπουκάλι μπυρας μεταξύ των αδερφων γεωργιανών , (εξέπνευσε αργότερα στην Πολυκλινική)
δυστυχώς εχω την τυχη να βγάζω τον επιουσιο στην χειρότερη περιοχή των αθηνών , και προσπαθω κάθε μέρα να κρατήσω τον χαράκτήρα των αριστερών καταβολων που μεγάλωσα που συνεπάγεται δημοκρατία ισοτητα δικαιοσύνη , προς ολους και ολα , και πίάνω τον εαυτό μου να συμπεριφέρεται
χειρότερα και απο τον βεργή !!!
Σοβαρή κρατική Διοίκηση δεν υπάρχει!! ,, για απλές περιπτωσεις μέριμνας και συμπαράστασης στους φτωχοδιάβολους που ήρθανε απο του διάλου τον κωλο νομίζωντας οτι θα βρουν κατι καλό εδω! ,, εντέλει ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα!!!!

Η εγκληματικότητα μεταξύ αλλοδαπών είναι άλλης τάξεως θέμα,από την εγκληματικότητα αλλοδαπών πρός ημεδαπούς.
Επίσης δεν μπορώ να δεχτώ ότι γιά όλα τα κακά τής ελληνικής κοινωνίας φταίνε οι μετανάστες.
Μιά κοινωνια που απο τήν μεταπολίτευση και μετά τήν κακόμαθαν τήν ονόμασαν και ´προοδευτικιά´καί καθάρισαν...
Η υπόθεση μετανάστες είναι ότι πιό άγρια καπιταλιστικό συμβαίνει.Βεβαια οι ´αριστερούληδες´στην Ελλάδα φωνάζουν για επιπλέον ελευθερη είσοδο μεταναστών στά πλαίσια τού ´αντιρατσισμού´.Δηλαδή εξυπηρετούν ευθέως τούς βιομηχάνους πού επιθυμούν φτηνή εργασία.
Αρα,γιά μένα χρειάζεται σαφές πλαίσιο γιά τούς μετανάστες .Αυτό θά φέρει τα πράγματα σε ισορροπία.
Από την στιγμή πού ήλθαν στην Ελλάδα όμως δεν μπορούμε να φερόμαστε σαν να είναι ζώα,ούτε να εξαγνιζόμαστε για τίς αμαρτίες μας πάνω τους.
Ομως σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής όταν οι διάφοροι εγκληματίες Ουτσεκαδες θέτουν θεματα Τσάμηδων οφείλει η κυβέρνησή μας να απαντά σαφώς και σκληρά.Δεν το κανουν απο τά 1996 και μετά...
Οφείλει ομως η ίδια κυβέρνηση να προστατευει τούς ανθρώπους πού κατοικούν στην Ελλάδα,ένθεν και ένθεν από εγκληματα ρατσιστικής βίας.
Οντως η συμβίωση δέν είναι πανεύκολη αλλά είναι υποχρεωτική.
Οσο πιό γρήγορα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα...

Όντως μεγάλο τμήμα της εγκληματικότητας των αλλοδαπών αφορά σε δράστες και θύματα ομοεθνείς αλλοδαπούς. Αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος να αδιαφορήσουμε γι' αυτό, αφενός μεν τους αφήνουμε έτσι στην τύχη τους και είναι απάνθρωπο, γιατί πολλοί ήρθαν εδώ για να ξεφύγουν, για μια νέα αρχή, αφετέρου δε δημιουργούμε με απαράδεκτο τρόπο χώρους εκτός του ελληνικού νόμου, μουφτής για τους μουσουλμάνους, μαφίες για τους αλλοδαπούς.

Απάντηση: Re: Αυτο παει πολυ, ντρεπομαι για την ανοχη μας!!!!

Όντως μεγάλο τμήμα της εγκληματικότητας των αλλοδαπών αφορά σε δράστες και θύματα ομοεθνείς αλλοδαπούς. Αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος να αδιαφορήσουμε γι' αυτό, αφενός μεν τους αφήνουμε έτσι στην τύχη τους και είναι απάνθρωπο, γιατί πολλοί ήρθαν εδώ για να ξεφύγουν, για μια νέα αρχή, αφετέρου δε δημιουργούμε με απαράδεκτο τρόπο χώρους εκτός του ελληνικού νόμου, μουφτής για τους μουσουλμάνους, μαφίες για τους αλλοδαπούς.

Aυτός ήταν και ο λόγος πού σε ρώτησα το μεσημέρι...
Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιό σου.
Αλήθεια μιά και ανέφερες τον ψευτομουφτή και τούς πραιτωριανούς του τύπου Ντεντέ(συμπληρώνω εγώ)να μήν αναφερω ποιό ελληνικό κόμμα έχει αναγνωρίσει την παράνομη Τουρκική Ενωση Ξάνθης και τί δηλώνει ότι ψηφίζει ο Ντεντές γιατί θά με πούνε πάλι κακό... :flipout::flipout: