Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Δεν θελω να σας απογοητεύσω, αλλά έτυχε να έχω χτες στο σπίτι το νεο ποπκορν φίλου, ενω εγω εχω το tvix 4100. Σε πολύ γενικές γραμμές το tvix υπερτερεί σε όλα τα σημεία...εκτός βεβαια της τιμής και απ όσο ειδα της δυνατότητας του ποπκορν να εμφανίζει και ελληνικούς χαρακτήρες στην ονομασία φακέλλων (οπότε υποθέτω πως θα το κανει και στους τιτλους mp3).
Η εικόνα του tvix είναι καλύτερη (σε προβολέα full HD σε 85 ιντσες), η ευχρηστία μεγαλύτερη, δεν υπάρχει κανένα κόλλημα ή bug και η γενικότερη κατασκευή δείχνει σαφώς πιο ποιοτική. Επίσης το tvix 6500 που πωλείται τωρα έχει hdmi 1.3 (1.2 το 4100). Επίσης τα tvix παιρνουν εσωτερικό δίσκο sata και όχι ide οπως το ποπκορν.
Πιθανότατα βεβαια το ποπκορν θα βελτιωθεί με αναβαθμίσεις. Αναλυτικότερα δεν μπορω να αναφερθώ, το επέστρεψα ήδη σήμερα. Επίσης για ορισμένους το ποπκορν θα υπερτερει στο ότι δεν χρειάζονται μετατροπή σε sub οι srt υποτιτλοι (αντιθετα το ποπκορν δεν παίζει τους sub)

και εγώ έαν ήθελα να ξοδέψω 500 ευρώ θα έπαιρνα το tvix 6500
ή θα έστηνα ενα HTPC... :-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

για την ώρα η λύση είναι (δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα) η μετατροπή του ήχου από DTS σε AC3 και όταν ξεκινά η ταινία πατάμε το 0. Μόλις το κάνω θα ενημερώσω
κάποιος φίλος σε άλλο φόρουμ γράφει ότι γύρισε στο προηγούμενο φιρμγουερ και πλέον δεν χρειάζεται να πατά το 0

Το 0 γιατί υποτίθεται ότι πρέπει να το πατάς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Το 0 γιατί υποτίθεται ότι πρέπει να το πατάς.
έτσι γράφεται σαν οδηγία στα forum του popcorn.
σε άλλο forum γράφτηκε ότι αν μπει το προηγούμενο (όχι το τελευταίο δηλαδή) firmware τότε δεν είναι απαραίτητο να πατιέται το 0 στο ξεκίνημα της ταινίας
(εγώ λόγω χρόνου δεν έχω δοκιμάσει)

Γεια σας παιδια ....

μου ηρθε το POPCORN απο Γερμανια..... τελική τιμή 237...χωρις ταλαιπωρια τελωνειου...
εστησα και ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ NETGEAR Powerline , το οποιο δουλεψε αρκετα καλα...

καποια βοηθεια θα ηθελα:

α) για να διαβαζονται υποτιτλοι ,πρέπει να εχουν το ιδιο ονομα με το αρχειο (είναι δηλαδη must)
β) εβαλα ενα δισκο ΙDΕ στο PH , πως μεταφερώ δεδομένα.....?

γ) υπαρχει κανενα guide στο ΝΕΤ.... γιατι σωστο στεισιμο ενος δικτυου με PH... (γιατι είμαι κια λίγο αρχαρίος?)

KATA ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!!:ernaehrung004::2thumb22sup::music-smiley-005:

Γεια σας παιδια ....

μου ηρθε το POPCORN απο Γερμανια..... τελική τιμή 237...χωρις ταλαιπωρια τελωνειου...
εστησα και ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ NETGEAR Powerline , το οποιο δουλεψε αρκετα καλα...

καποια βοηθεια θα ηθελα:

α) για να διαβαζονται υποτιτλοι ,πρέπει να εχουν το ιδιο ονομα με το αρχειο (είναι δηλαδη must)
β) εβαλα ενα δισκο ΙDΕ στο PH , πως μεταφερώ δεδομένα.....?

γ) υπαρχει κανενα guide στο ΝΕΤ.... γιατι σωστο στεισιμο ενος δικτυου με PH... (γιατι είμαι κια λίγο αρχαρίος?)

KATA ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!!:ernaehrung004::2thumb22sup::music-smiley-005:

Καλοριζικο

α) Ναι οι υποτιτλοι πρεπει να ειναι με το ιδιο ονομα (ειτε ειναι avi , mkv )
β) Αφου βαλεις τον δισκο θα πας στο Setup και θα τρεξεις το tool που εχει .Κανει κατι σαν format στον δισκο και περναει οτι χρειαζεται για τις εφαρμογες . Μετα θα ειναι προσβασιμος κανονικα απο οποιοδηποτε pc του δικτυου με //xxx.xxx.xxx.xxx (ip address του PCH) .

Ολες τις πληροφοριες που θες θα τις βρεις στο http://www.networkedmediatank.com/ , εκτος απο το forum υπαρχει πανω αριστερα το Wiki , οπου εχει οτι χρειαστεις .

Μακης

PS. Εχθες βγηκε new firmware , που λυνει μερικα προβληματα που ειχα εντοπισει (πχ με το time seek σε mkv file , χαναμε τους υποτιτλους , τωρα παιζει μια χαρα :a0210: )

Καλοριζικο

β) Αφου βαλεις τον δισκο θα πας στο Setup και θα τρεξεις το tool που εχει .Κανει κατι σαν format στον δισκο και περναει οτι χρειαζεται για τις εφαρμογες . Μετα θα ειναι προσβασιμος κανονικα απο οποιοδηποτε pc του δικτυου με //xxx.xxx.xxx.xxx (ip address του PCH) .

Ολες τις πληροφοριες που θες θα τις βρεις στο http://www.networkedmediatank.com/ , εκτος απο το forum υπαρχει πανω αριστερα το Wiki , οπου εχει οτι χρειαστεις .

Μακης

PS. Εχθες βγηκε new firmware , που λυνει μερικα προβληματα που ειχα εντοπισει (πχ με το time seek σε mkv file , χαναμε τους υποτιτλους , τωρα παιζει μια χαρα :a0210: )

THANKS A LOT

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Καλοριζικο

Μακης

Δηλαδη αν θέλεις να βάλεις ένα σκληρό δίσκο πρέπει να είναι άδειος? Αν είναι γεμάτος με περιεχόμενα εκτός ταινιών και φωτογραφιών τι κάνεις?
Επειδή δεν κατάλαβα για ποιο λόγο κάνει φορματ τον δίσκο μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ πολύ.

Ευχαριστώ πολύ.

Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Δηλαδη αν θέλεις να βάλεις ένα σκληρό δίσκο πρέπει να είναι άδειος? Αν είναι γεμάτος με περιεχόμενα εκτός ταινιών και φωτογραφιών τι κάνεις?
Επειδή δεν κατάλαβα για ποιο λόγο κάνει φορματ τον δίσκο μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ πολύ.

Ευχαριστώ πολύ.

Κατα την διαρκεια της διαδικασιας σε ρωταει αν θα κανει format και θα χαθουν τα παντα στον δισκο , η θα περασει μονο τα προγραμματα που θελει για να λειτουργουν τα services .
Εχθες που εκανα την διαδικασια την αναβαθμισης , επρεπε να ξανατρεξω το setup αυτο , ακολουθησα την διαδικασια οπου δεν χανονται τα περιεχομενα , οποτε οτι ειχα στον δισκο δεν χαθηκε .

Δεν τον εχω βαλει σε pc να δω τι περναει στον δισκο , αλλα απο το file sharing των windows το μονο που βλεπεις ειναι οτι δημιουργει φακελους Video , Photo , Music απο οπου διαβαζει αναλογα με τι του επιλεγεις απο το control .

Παντως τον δισκο θα τον βγαλω , γιατι παρολο που δεν κανει θορυβο τον ακους κατα την διαρκεια της ταινιας . Θα χρησιμοποιησω ειτε κανεναν εξωτερικο USB , κανενα USB stick , Compact Flash , για τα βασικα που μπορεις να θες να εχεις . Ολα τα αλλα μπορεις να τα παιζεις μεσω δικτυου , οποτε δεν υπαρχει λογος να τα κρατας σε δισκο που εχεις στο PCH .

Makis

Εν ολίγης το προτείνεις ή όχι και γιατί?
Σε τι τηλεόραση το έχεις συνδέσει και πως το έχεις συνδέσει?

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Εν ολίγης το προτείνεις ή όχι και γιατί?
Σε τι τηλεόραση το έχεις συνδέσει και πως το έχεις συνδέσει?

Το εχω συνδεσει με μια Samsung LE40M86BD(Full HD) μεσω HDMI .

Κοιτα οπως θα εχεις δει media players υπαρχουν πολλοι .
Εγω αυτο που ηθελα ηταν να μπορω να βλεπω διαφορα media files στην TV χωρις να τα κανω convert , copy σε cd-dvd , υποτιτλους κτλπ .
Δεν ηθελα media pc , γιατι δεν ηθελα να μπω στην διαδικασια να ψαχνω τι θα του βαλω + χωρο που θα επιανε στο σαλονι κατω απο την TV .
Επισης ηθελα να εχει την δυνατοτητα να μπορω να δω High Definition εικονα , ειτε ειναι mkv , ειτε avi , ειτε οτιδηποτε . Ειχα παρει την TV και δεν ειχα καμια πηγη για να παρω high definition εικονα .

Οποτε το PCH ηταν ενα απο τα πολλα που βρηκα , διαβασα οτι μπορει να μου προσφερει οτι ηθελα και το κοστος οπως εχω γραψει και σε προηγουμενο post ηταν λογικο με τον τροπο που το εφερα .
Υπαρχουν και αλλα πιθανα καλυτερα , αλλα δεν ηθελα να δωσω παραπανω απο 150-200 ευρω . Ουτε το izak δεν εβρισκα τοσο .

Μεχρι τωρα δεν εχω μετανιωσει για την αγορα .Τωρα ο καθενας κοιταει τι απαιτησεις εχει και μεχρι τι ποσο θελει να δωσει . Παντως νομιζω ο οποιοσδηποτε media player δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα κανει τα παντα που θες , αφου τα multimedia ειναι κατι που αλλαζουν απο μερα σε μερα .

Ενα ευχαριστο παντως για το PCH ειναι οτι απο τοτε που το εχω , εχουν βγει ηδη 2 firmwares που λυνουν διαφορα μικροπροβληματα , τα οποια εχουν συζητηθει στο forum και τα παρακολουθουν απο την εταιρεια που το κατασκευαζει ωστε να τα λυνουν σε μελλοντικες αναβαθμισεις .
Μπορει να νιωθεις λιγο σαν beta tester , αλλα δεν με πειραζει .Αρκει που το προιον δεν το εβγαλαν και το παρατησαν αλλα προσπαθουν να το κανουν καλυτερο .

παίζει m2ts files από 1-2 demo που είχα κατεβάσει.μερικοί λένε ότι έχουν δοκιμάσει και με usb blueray rom και πάιζει rips. Αν έχεις κάποιο λινκ με τέτοια αρχεία να δοκιμάσω.
Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο για review,(οπότε ανέβαζω 1-2 φώτο) αλλά μέχρι τώρα παίζει τα πάντα και greek subs *srt που έχω βάλει 720p 1080p.
Οι φώτο είναι σε 20inch lcd με svideo γιατί όταν το συνδεσα με τον sanyoz4 με hdmi δεν τον αναγνώριζε. κατόπιν εορτής βρήκα ότι αλλάζει με το control.
http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/Main_Page#A-100_Remote_Walk-Thru

Attachments

• DSCF1252.jpg
    DSCF1252.jpg
    41.3 KB · Views: 66
  • DSCF1255.jpg
    DSCF1255.jpg
    32.2 KB · Views: 69
  • DSCF1256.jpg
    DSCF1256.jpg
    39.7 KB · Views: 62
  • DSCF1257.jpg
    DSCF1257.jpg
    40 KB · Views: 57
δεν με άφηνε να κάνω edit:
Βασικά για εμένα αξίζει η αγορά του για τα λεφτά που έχει 100%.Στο επόμενο firmware λένε για μέσα μαιου θα έχει υποστηρίξει wifi usb N πρωτόκολλο για hd. ίσως αύριο έχω και το Istar(οπότε θα βγάλω στο σφυρί το popcorn αν το θέλει κανείς). ελπίζω και το χρόνο για σωστό review.

δεν με άφηνε να κάνω edit:
Βασικά για εμένα αξίζει η αγορά του για τα λεφτά που έχει 100%.Στο επόμενο firmware λένε για μέσα μαιου θα έχει υποστηρίξει wifi usb N πρωτόκολλο για hd. ίσως αύριο έχω και το Istar(οπότε θα βγάλω στο σφυρί το popcorn αν το θέλει κανείς). ελπίζω και το χρόνο για σωστό review.

Καλημερα

Πως και πηρες και το Istar ? Λιγο που το βλεπω ειναι σχεδον ιδιο με το PCH.Menu ιδιο ,control ιδιο , επεξεργαστη ιδιο , απλα στα γρηγορα διαφορες που ειδα ηταν HDMI 1.3 και sata δισκο .Ειναι και ακριβοτερο βεβαια .

Μακης

ακριβώς κλώνος του ποπκορν είναι. Είχα ενθουσιαστεί με το ποπκορν και της δυνατότητες και το ισταρ προοριζόταν για την κρεβατοκαμαρα να βλέπω καμιά σειρά και να κόψω έτσι το γράψε σβήσε τον dvd.
έχω και ένα htpc που κάνει και χρέη download για μην είναι και άλλο pc ανικτό. Αφού όμως το ποπκορν δεν με κάλυψε στο κομμάτι του torrent θα παραμείνει το pc. Θα παει το ισταρ κρεβατοκάμαρα που είναι μικρουλη και το ποπκορν πάει για πούλημα.

πάντως ακόμα και στις 70inch(http://tv.jvc.com/product.jsp?modelId=MODL028209&pathId=139&page=10) η είκόνα παραμένη φωβερή
DSCF1261.jpg

παιδιά, επειδή λόγω χρόνου δεν έχω κάνει και πολλά, μπορεί κάποιος να μου πει με όσα λόγια θέλει ή να μου δώσει κάποιο Link με οδηγίες για το πως βλέπει το ποπκορν τα media αρχεία που υπάρχουν στο τοπικό δίκτυο είτε σε έναν υπολογιστή είτε σε ένα δικτυακό δίσκο (εκτός ποπκορν).
ευχαριστώ (και συγνώμη που ζητάω έτοιμη γνώση!)

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

παιδιά, επειδή λόγω χρόνου δεν έχω κάνει και πολλά, μπορεί κάποιος να μου πει με όσα λόγια θέλει ή να μου δώσει κάποιο Link με οδηγίες για το πως βλέπει το ποπκορν τα media αρχεία που υπάρχουν στο τοπικό δίκτυο είτε σε έναν υπολογιστή είτε σε ένα δικτυακό δίσκο (εκτός ποπκορν).
ευχαριστώ (και συγνώμη που ζητάω έτοιμη γνώση!)

Απο εδω www.networkedmediatank.com/download/myihome.html κατεβαζεις τον media server . Ρυθμιζεις στα Preferences τα path που εχεις τα διαφορα media files και ειναι ετοιμο.

Μετα το βλεπεις το pc που το εβαλες σαν Source απο το PCH .

Υπαρχουν και αλλοι τροποι , αλλα αυτος ειναι ο πιο απλος και ευκολος.

Μακης

ήρθε και το istar :) ακριβώς το ίδιο πράγμα εκτός από τις φυσικές συνδεσεις και το τηλεκοντρόλ που είναι τελείως πλαστικουρα και όχι όπως το Popcorn που έχει κρεμώδης αφή.
Στο software παίζουν τα ίδια αλλά το ποπκορν αρχίζει ποιο γρήγορα το istar όμως έχει κεντραρισμένους τους υπότιτλους και όχι ελαφρά δεξιά.Γενικά έπαιξαν ότι αρχείο και να έβαλα από *avi μέχρι *evo και m2ts οπότε ripped bluray και hddvd χαλαρά. έπαιξε μέχρι αυτό εδώ Surf's.Up.2007.BluRay.720p.x264-H2 που στο pc μου βγάζει κάτι οριζόντιες πράσινες γραμμές και αυτό εδώ που στο pc δεν το ανοίγει καν Black.Hawk.Down.2001.720p.HDTV.x264-THOR.

πσ. το istar έχει στο network ρυθμίσει για wifi που δεν μπορούσα να δοκιμάσω αφού δεν έχω usb stick wifi

Attachments

• DSCF1266.jpg
    DSCF1266.jpg
    62.1 KB · Views: 49
  • DSCF1268.jpg
    DSCF1268.jpg
    39.3 KB · Views: 44
  • DSCF1264.JPG
    DSCF1264.JPG
    57.8 KB · Views: 54