naxian
AVClub Enthusiast
- 30 October 2007
- 1,092
Δεν θελω να σας απογοητεύσω, αλλά έτυχε να έχω χτες στο σπίτι το νεο ποπκορν φίλου, ενω εγω εχω το tvix 4100. Σε πολύ γενικές γραμμές το tvix υπερτερεί σε όλα τα σημεία...εκτός βεβαια της τιμής και απ όσο ειδα της δυνατότητας του ποπκορν να εμφανίζει και ελληνικούς χαρακτήρες στην ονομασία φακέλλων (οπότε υποθέτω πως θα το κανει και στους τιτλους mp3).
Η εικόνα του tvix είναι καλύτερη (σε προβολέα full HD σε 85 ιντσες), η ευχρηστία μεγαλύτερη, δεν υπάρχει κανένα κόλλημα ή bug και η γενικότερη κατασκευή δείχνει σαφώς πιο ποιοτική. Επίσης το tvix 6500 που πωλείται τωρα έχει hdmi 1.3 (1.2 το 4100). Επίσης τα tvix παιρνουν εσωτερικό δίσκο sata και όχι ide οπως το ποπκορν.
Πιθανότατα βεβαια το ποπκορν θα βελτιωθεί με αναβαθμίσεις. Αναλυτικότερα δεν μπορω να αναφερθώ, το επέστρεψα ήδη σήμερα. Επίσης για ορισμένους το ποπκορν θα υπερτερει στο ότι δεν χρειάζονται μετατροπή σε sub οι srt υποτιτλοι (αντιθετα το ποπκορν δεν παίζει τους sub)
μην συγκρίνουμε ανωμία πράγμτα παίζει το tvix 4100 *evo *mt2s *mkv στα 1080p?
και το divx 6500 ήταν τόσο ποιοτικό που τα επιστρέφουν όλα για αντικατάσταση. στα λεφτά του divx στήνεται htpc να μην πω περισσεύουν κιόλας