Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Δεν θελω να σας απογοητεύσω, αλλά έτυχε να έχω χτες στο σπίτι το νεο ποπκορν φίλου, ενω εγω εχω το tvix 4100. Σε πολύ γενικές γραμμές το tvix υπερτερεί σε όλα τα σημεία...εκτός βεβαια της τιμής και απ όσο ειδα της δυνατότητας του ποπκορν να εμφανίζει και ελληνικούς χαρακτήρες στην ονομασία φακέλλων (οπότε υποθέτω πως θα το κανει και στους τιτλους mp3).
Η εικόνα του tvix είναι καλύτερη (σε προβολέα full HD σε 85 ιντσες), η ευχρηστία μεγαλύτερη, δεν υπάρχει κανένα κόλλημα ή bug και η γενικότερη κατασκευή δείχνει σαφώς πιο ποιοτική. Επίσης το tvix 6500 που πωλείται τωρα έχει hdmi 1.3 (1.2 το 4100). Επίσης τα tvix παιρνουν εσωτερικό δίσκο sata και όχι ide οπως το ποπκορν.
Πιθανότατα βεβαια το ποπκορν θα βελτιωθεί με αναβαθμίσεις. Αναλυτικότερα δεν μπορω να αναφερθώ, το επέστρεψα ήδη σήμερα. Επίσης για ορισμένους το ποπκορν θα υπερτερει στο ότι δεν χρειάζονται μετατροπή σε sub οι srt υποτιτλοι (αντιθετα το ποπκορν δεν παίζει τους sub)

μην συγκρίνουμε ανωμία πράγμτα παίζει το tvix 4100 *evo *mt2s *mkv στα 1080p?
και το divx 6500 ήταν τόσο ποιοτικό που τα επιστρέφουν όλα για αντικατάσταση. στα λεφτά του divx στήνεται htpc να μην πω περισσεύουν κιόλας

Χρόνια Πολλά και απο μενα...

Λοιπον ως κάτοχος του συγκεκριμενου εργαλείου (Α100) απο τον Γενάρη του 2008 μόνο καλες εντυπωσεις μου εχει αφήσει και απιστευτες ωρες ικανοποπιησης μεσω του προτζεκτορα ποροβολης που εχω.
Το βασικοτερο κανει αυτο που λεει ... Δηλαδη παιζει HD ταινιες και κυριως συμπιεσμενες σε H264 (το οποιο πιστευω οτι ενδιαφέρει και τους περισσότερους μεσω τορρεντ'ς) και τις παιζει αψογα....
Το μονο που δεν κανει ειναι δεν παιζει κωδικοποιηση DTS (γιατι ΟΧΙ γιατι δεν μπορει αλλα γιατι θέλει αδεια απο την εταιρια - στο σαιτ τους αναφερουν οτι εχουν ζητησει να βγαλουν αδεια αλλα ακομα δεν τους εχει δωθει (???))
αλλα αυτο το προσπερνατε ειτε μεσω αλλαγης στην κωδικοποιηση σε AC3 ειτε μεσω εξωτερικου μηχανηματος (ηχητικου) που παιζει τον ηχο...

Τωρα οσον αφορα καποια παιδικες ασθενειες μπορω να σα πω οτι απο τοτε που τον αγορασα εχουν αλλαξει το firmware 4 φορες (περιπου ανα μηνα) πραγμα που το καθιστα ιδιαιτερα αξιοπιστο... στα ματια μου. Ηδη προβληματα που ειχα οταν το πηρα δεν υπαρχουν πια (π.χ. παιζει τωρα ολους τους υποτιτλους σε οτι μορφη θελεις ενσωματωμενους και μη ) εχει ρυθμιση για το υψος πλατος χρωμα αντιθεση κτλ....

Επισης υπάρχει ενσωματωση στο firmware για δυνατοτητα ασυρματης μεταδωσης μεσω Wireless Lan type Ν και ΟΧΙ (G) για να παιζει απροσκοπτα τις ταινιες υψηλης αναλυσης... αλλα λιγο υπομονη μολις ολοκληρωθει το παντεταρισμα και βγουν στην αγορα...

Αυτα και πολλα αλλα σε οποιον ενδιαφερεται γιατι εχω βαρεθει να γραφω στο επισημο φορουμ στα αγγλικα και εψαχνα καποιο ελληνικο φορουμ για το απιστευτα ικανο - φθηνο εργαλειο μας.....

(εγω το εχω συνδεσει με ενα εσωτερικο σκληρο 320 Gb (IDE), ενα εξωτερικο 500G με USB και μεσω δικτου με το Laptop (μεσω ρουτερ) και υποψιν κατεβαζει και τορρεντ πια το ποπκορν αλλα οχι απο ολα τα σαιτ..)

Last edited:
Χρόνια πολλά και από εμένα..
Τις επόμενες ημέρες περιμένω και εγώ να παραλάβω το Popcorn Hour A100
και πιστεύω ότι θα είμαι πιο τυχερός με το θέμα του τελωνείου γιατί τώρα τα στέλνουν με EMS (για την Ελλάδα).

Και κάποιες ερωτήσεις σε αυτούς που το έχουν.
1. Ποιό είναι το τελευταίο firmware που κυκλοφορεί τώρα;
2. Αν του βάλω ένα USB δίσκο με αρχεία MP3 και ταινίες σε DivX ή mkv θα τα αναγνωρίσει και θα τα παίξει ή θα πρέπει πρίν να γίνει format ο δίσκος;

Από ότι έχω διαβάσει αν στο στείλουν με EMS τότε έρχετε με τα ΕΛΤΑ (πόρτα-πόρτα) και σε περίπτωση που είναι να πληρώσεις τελωνείο τότε η αμοιβή που πληρώνεις στα ελτά για τον εκτελωνισμό είναι 5 ευρώ (σε αντίθεση με κάτι 95άρια που χρεώνουν άλλα courier)
Σε πολύ γενικές γραμμές είναι σαν να σου το στέλνουν με USPS.. (σε πολύ γενικές γραμμές!)

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Από ότι έχω διαβάσει αν στο στείλουν με EMS τότε έρχετε με τα ΕΛΤΑ (πόρτα-πόρτα) και σε περίπτωση που είναι να πληρώσεις τελωνείο τότε η αμοιβή που πληρώνεις στα ελτά για τον εκτελωνισμό είναι 5 ευρώ (σε αντίθεση με κάτι 95άρια που χρεώνουν άλλα courier)
Σε πολύ γενικές γραμμές είναι σαν να σου το στέλνουν με USPS.. (σε πολύ γενικές γραμμές!)
Ενημέρωσεμας μόλις παραλάβεις, για να γνωρίζουν όσοι σκέφτονται να το παραγγήλουν (να αλλάξω και την υπογαραφή μου ίσως!)

Χρόνια πολλά και από εμένα..
Τις επόμενες ημέρες περιμένω και εγώ να παραλάβω το Popcorn Hour A100
και πιστεύω ότι θα είμαι πιο τυχερός με το θέμα του τελωνείου γιατί τώρα τα στέλνουν με EMS (για την Ελλάδα).

Και κάποιες ερωτήσεις σε αυτούς που το έχουν.
1. Ποιό είναι το τελευταίο firmware που κυκλοφορεί τώρα;
2. Αν του βάλω ένα USB δίσκο με αρχεία MP3 και ταινίες σε DivX ή mkv θα τα αναγνωρίσει και θα τα παίξει ή θα πρέπει πρίν να γίνει format ο δίσκος;

ναι σε όλα εάν βάλεις εξωτερικό.(διάβαζει αλλά δεν γράφει) εάν του βάλεις δίσκο τον φορμάρεις και πάλι ναι σε όλα όσα ρώτησες(διαβάζει και γράφει) firmware update μπορείς να κάνεις από το ιντερνετ μέσα από το μενου του Α 100

Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Ενημέρωσεμας μόλις παραλάβεις, για να γνωρίζουν όσοι σκέφτονται να το παραγγήλουν (να αλλάξω και την υπογαραφή μου ίσως!)

Το παρέλαβα πρίν λίγο ο ίδιος από το ταχυδρομείο (Ταχυμεταφορές).

Τελωνείο ΔΕΝ πλήρωσα... ας είναι καλά αυτοί που έστειλαν mail στην εταιρία και ζητούσαν αποστολή με USPS.. οπότε και άλλαξαν την DHL με EMS για την Ελλάδα.

Οι πρώτες εντυπώσεις από τη συσκευασία και την ποιότητα είναι πολύ καλές.. τώρα το σετάρω και αργότερα θα ανεβάσω και κάποιες φωτό από την παραλαβή.

Οι εντυπώσεις μου από τις πρώτες ώρες ενασχόλησης είναι πολύ θετικές.

Τις φωτογραφίες τις έχω ήδη ανεβάσει στο προσωπικό μου blog για όποιο φίλο θέλει να τις δεί
Code:
http://ikoms.net/Blog/files/5f57ea76e2158338f33ac846b3428002-8.html

Καλά... είναι περιτό φαντάζομαι να σας πω ότι έχω πάθει πλάκα με τις δυνατότητές του..
Έχει παίξει ότι αρχείο και να του έχω βάλει.. ένα τεστάκι μόνο θα του κάνω ακόμα με ένα .ts από το dreambox..
Του έβαλα και ένα usb DVD και έπαιξε απροβλημάτιστα.

Καλά... είναι περιτό φαντάζομαι να σας πω ότι έχω πάθει πλάκα με τις δυνατότητές του..
Έχει παίξει ότι αρχείο και να του έχω βάλει.. ένα τεστάκι μόνο θα του κάνω ακόμα με ένα .ts από το dreambox..
Του έβαλα και ένα usb DVD και έπαιξε απροβλημάτιστα.

μια χαρά παίζει *ts αυτό έλειπε να μην παίζει satelite streams περιμένω και ένα Kathrein με εσωτερικό δίσκο να δοκιμάσω και τα hd αλλά και εκεί λογικά δεν θα έχει πρόβλημα. το istar επιπλέον έχει ρύθμιση για wifi που δεν είχα δει στο ποπκορν περιμένω όμως να δω πιο wifi n usb adapter θα προτείνουν να πάω στα σίγουρα

Για wifi νομίζω ότι θα πρέπει να χρειαζόμαστε το προτόκολο 802.11n
Αλλά πιστεύω ότι η σύνδεση με καλώδιο είναι η καλύτερη αλλά και φθηνότερη.

Το παρελαβα και εγω χθες!
Το συνεδεσα στην panasonic px7 και :worshippy::worshippy:

Το μηχανημα ειναι απιστευτο! Επαιξα διαφορα mkv μεχρι 720 και ειδα απιστευτα πραγματα. Ειναι πολυ ευχρηστο, ωραια κατασκευή, κορυφαιο remote control για τετοιο μηχανημα!

Δεν του εβαλα δισκο αλλα το δουλεψα με εξωτερικο σκληρο usb.

Το εβγαλα στο δικτυο μεσω του devolo powerline και εκανε κανονικα και αναβαθμιση λογισμικου.

Επόμενο project:

Συνδεση με ethernet switch στο δίκτυο γιατι εχω και ενα dreambox 500 για να τραβανε μαζί απο το powerline.

Επισης δικτύωση με pc ξανα με το devolo powerline. Στο συγκεκριμενο κομματι αν εχεις καποιος ιδέα που μπορω να βρω εναν οδηγο για το σετάρισμα pc και pch για να βλεπει το ενα το αλλο θα βοηθούσε...:2thumb22sup:

BTW περιμένω και δευτερο μηχανημα για εναν φίλο...:SFGSFGSF:

απο που το πηρατε ολοι εσεις?
α...θα με βαλεται στην πριζα παλι δηλ παλι το χερι στην τσεπη:mad::flipout:

Ναι όντως από που το πήρατε και απ' ότι ακούω λέει σαν αγορά το μόνο μείον του είναι ότι έχει hdm 1.1 και όχι hdmi 1.3

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να δεί αρχεία από δίσκο ethernet?
Γιατί στην περίπτωση που μπορεί την Παρασκευή έχω φύγει για αγορά δίσκου Ethernet