Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Κανένα πρόγραμμα έχετε να προτείνετε που να κάνει μεν μετατροπή από mkv σε vob αλλά να ενσωματώνει και υπότιτλους.

Τέλος βδομάδας λένε από την Syabas οτι βγαίνει το νέο firmware, οπότε κανω υπομονή και δεν βάζω beta.

το σημαντικό είναι οτι το throughput στα .mkv έχει φτάσει τα 35Mbit (αυτό σημαίνει τέλος στα σπασίματα και 1080p!!) και το DTS stuttering έχει διορθωθεί.

Helloooooooo

Κάποιος εδω μέσα είχε πει ότι κάποια ταινία σε 1080p του έκανα σπασίματα.

Μπορεί παρακαλώ να δοκιμάσει την μετατροπή σε vob της ταινίας που κολάει και να μας πεί τα αποτελέσματα?

Επίσης κανείς να μας εξηγήσει το πού ακριβώς προβληματίζει το καλαμπόκι σε χρήση torrent downloader σε σχέση με ένα nas? Ίσως κάποιος που να έχει και τα δύο και να μπορεί να πει τις διαφορές....

Ευχαριστώ

Δυστυχώς υπάρχουν και κάποια άσχημα μαντάτα!

Τα θετικά πάρα πολλά, δε το συζητώ αλλά αυτά που θα αναφέρω με έχουν προβληματίσει έντονα! Και το χειρότερο είναι ότι θα τα αναφέρω σε μια περίοδο που ξέρω ότι η κινητικότητα μέσα στο φόρουμ είναι πολύ πεσμένη λόγω διακοπών κ.λ.π. Γι αυτό, αν δεν υπάρξει σχετική ανταπόκριση και τύχει να περάσει καιρός χωρίς κάποια λύση, θα το επανα-αναφέρω κάποια στιγμή αργότερα.

Θέμα 1ο:
Έχω ένα slim εξωτερικό USB DVD/RW της LG. Συνόδευε ένα αντίστοιχα slim φορητό LG υπολογιστή που δεν είχε ενσωματωμένη τέτοια συσκευή (χάρην της πολύ slim του εμφάνισης).
Το slim εξωτερικό USB DVD/RW της LG λοιπόν, είναι από αυτά που δεν έχουν ξεχωριστή τροφοδοσία για το ρεύμα του. Αντλεί το ρεύμα του από τη USB σύνδεση του.
Αποδεδειγμένα όταν το συνδέω σε οποιοδήποτε υπολογιστή, δουλεύει μια χαρά.
Όταν όμως το συνδέω στο PCH μου, ενώ το αναγνωρίζει σα σχετική συσκευή, ό,τι μέσο (CD, DVD, αυθεντικά, αντίγραφα κ.λ.π.) και να του βάλω μέσα, είναι σα να μη του έχω βάλει τίποτα για το PCH μου! Δηλαδή δεν καταφέρνει να αναπαραγάγει τίποτα από αυτό, όση ώρα κι αν περιμένω με διαδοχικές προσπάθειες επιλογής αυτής της συσκευής από το PCH μου! Είναι σα να μη βάζω τίποτα μέσα του. Το φωτάκι του drive όμως την ίδια ώρα αναβοσβήνει!

Γιατί
άραγε συμβαίνει αυτό;
Να φταίει το ότι πιθανά το PCH δεν μπορεί να υποστηρίξει σωστά την απαραίτητη τροφοδοσία ρεύματος για το drive; Και η πλάκα είναι ότι πριν αγοράσω το PCH μου, είχα ρωτήσει συγκεκριμένα για αυτό το θέμα εδώ μέσα και είχα πάρει ξεκάθαρη απάντηση ότι δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.
Να φταίει κάποια ασυμβατότητα του PCH με το συγκεκριμένο μοντέλο του drive; Δεν το αποκλείω αλλά θα μου έκανε εντύπωση κάτι τέτοιο. Και το κακό είναι ότι δεν έχω και κάποιο άλλο μοντέλο εξωτερικό USB DVD για να δοκίμαζα.

Θέμα 2ο:
Δοκίμασα να αναπαράγω ένα δισκάκι DVD από το PCH μου, με τους εξής τρόπους:
α) Το έβαλα σε DVD player ενός PC του δικτύου μου, κάνοντάς το share.
β) Το αντέγραψα (σα VOBs) σε φάκελο που ήταν ήδη σε share χώρο ενός δίσκου του ίδιου PC.
γ) Το αντέγραψα (σα VOBs) σε φάκελο ενός εξωτερικού 2,5" USB δίσκου (iZak) και το σύνδεσα κατευθείαν πάνω στο PCH μου. Η τροφοδοσία του σε ρεύμα ήταν αυστηρά από τη USB σύνδεση (χωρίς ξεχωριστό τροφοδοτικό λόγω 2,5").

Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις το έργο έπαιζε μεν αλλά με πολλά ίδια προβλήματα δε! Προβλήματα που είχαν να κάνουν με πάρα πολύ συχνά (σχεδόν ρυθμικά) αλλά μικρά κολλήματα στην κίνηση αλλά και με διακοπές έως πλήρη απουσία του ήχου. Εννοείτε ότι το δισκάκι αυτό είτε τα αντεγραμμένα από αυτό αρχεία, έπαιζαν κανονικά από το ίδιο το PC.

Γιατί να συμβαίνει αυτό;!
Δεδομένου ότι δοκιμάστηκε και από δίκτυο και από USB σύνδεση και έκανε το ίδιο κατά την προσπάθεια αναπαραγωγής του από το PCH μου, οδηγούμε στο ότι κάτι πρέπει να φταίει από πλευράς του PCH.

Last edited:
Για το δεύτερο δε μπορώ να σου απαντήσω. Άλλωστε αυτά τα κολλήματα του καλαμποκιού, ιδίως σε κάποιες ματρόσκες, με κάνουν να στραφώ στο 6500/7000.
Για το πρώτο, γιατί δε δοκιμάζεις να πάρεις ένα usb hub με τροφοδοσία ρεύματος και να συνδέσεις μέσω αυτού το dvd στο καλαμπόκι;

Για το δεύτερο δε μπορώ να σου απαντήσω. Άλλωστε αυτά τα κολλήματα του καλαμποκιού, ιδίως σε κάποιες ματρόσκες, με κάνουν να στραφώ στο 6500/7000.
Το πρόβλημα μου εδώ όμως είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι τόσο εξειδικευμένο όπως οι ματρόσκες αλλά για κλασικό DVD! Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο κόλλημα σε κάτι τόσο κλασικό.

Για το πρώτο, γιατί δε δοκιμάζεις να πάρεις ένα usb hub με τροφοδοσία ρεύματος και να συνδέσεις μέσω αυτού το dvd στο καλαμπόκι;
Τώρα που το λες...
Θα το δοκιμάσω μιας και τυχαίνει να έχω ήδη κάτι σχετικό σε άλλη χρήση βέβαια αλλά θα το σκαντζάρω για λίγο! Ωστόσο να σου πω την αλήθεια, δε νομίζω ότι θα κάνει δουλειά.

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Καλά, έτσι από περιέργεια δεν έχει κατεβάσει κανένας τις ταινίες που αναφέρω να δει αν του κολλάνε;

Φίλε Τάσο μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς τί γίνεται σε κάποια απο αυτές τις ταινίες που σου κολλάνε σαν mkv αν τις μετατρέψεις σε vob?

Ξέρω ότι η απορία μου απαιτεί χρόνο μετατροπής αλλά δεν βλέπω κανέναν άλλο τρόπο για να τσεκάρω μιας και η αναπαραγωγή vob μου είναι αρκετή...

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Λοιπόν το καλύτερο ανεμιστηράκι για να μην ψάχνεστε,,,
http://www.checkmate.gr/products.php?cid=32
Rasurbo Basic 40mm

είναι 40χ40χ10... 19db και 3,30 ολόκληρα...

Πάρτε και κανα ανταπτοράκι από το ίδιο κατάστημα
http://www.checkmate.gr/products.php?cid=27
Sharkoon 12 V -> 7 V SPEED LIMITER

με 1,40 όλοκληρα ευρώ... και καθαρίσατε...

Όλεεεε:ernaehrung004:

ελάχιστο ναι, αλλά τώρα ροδέλες,παξιμάδια και τέτοια είναι άθλια mod... εγώ δεν του βάζω τίποτα, απλά ζεστό είναι ... το chipset είναι κατασκευασμένο να δουλεύει fanless.

Πολλοί το είπανε...
Μέχρι να δούνε το πρώτο κόλλημα...λόγω θερμοκρασίας...
(Σε καμία περίπτωση δεν ελπίζω να σου συμβεί... απλά... συμβαίνει...)

Ούτε έγω έχω όρεξη για πειραματισμούς... αλλά η ανάγκη για αδιάλλειπτη λειτουργία...

Αυτά..

Καλησπέρα !

Ενδιαφέρομαι άμεσα για αγορά multimedia hard disk και η περίπτωση του PCH (ειδικά του Α110, αφού δοκιμαστεί) με ενδιαφέρει πολύ (παράλληλα με το tvix όπου μόλις έστειλά παρεμφερές post).

Θα μπορούσε κάποιος να το συγκρίνει με το Egreat_NMT ; (ίσως ο m3fisto να έχει σχηματίσει άποψη)

Έχω όμως επιπλέον και συγκεκριμένες απαιτήσεις (απλές αλλά σημαντικές για μένα) - που δεν αφορούν δυνατότητες video - και θα ήθελα τη βοήθειά σας, για το αν με καλύπτει το PCH :
  1. Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας playlists τραγουδιών από το PCH ;
  2. Αν ναι, τότε υπάρχει δυνατότητα delay (επικάλυψης) κατά την μετάβαση από το ένα τραγούδι στο άλλo, ώστε να ανταποκριθεί σε ένα party;
  3. Υπάρχει δυνατότητα προβολής εικόνων σε slideshow, με εφέ μετάβασης, και δυνατότητα να παίζει παράλληλα μουσική (από την mp3 συλλογή μου),
    κατά τη διάρκεια της προβολής;
  4. Μπορώ να έχω ασύρματη δικτύωση, απλά με ένα USB Wi-Fi Stick ;
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος απαντούσε σε όλες μου τις απορίες !

όλα τα NMT έχουν τις ίδιες δυνατότητες(τρέχουν το ίδιο λειτουργικό) popcorn,egreat,istar,hdix.

όλα τα nmt επίσης δεν είναι καθόλου δυνατά σε μουσική,φωτός παρέχοντας βασικά features.

για το 1-2-3 πας σε PS3

για το 4 ναι, υπάρχει στικ αλλά θέλει ενα συγκεκριμένο chipset atheros.

Κατ´αρχήν, σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση !

Αν όντως δεν με καλύπτει, στα 1,2 και 3 , τότε μάλλον δεν μου κάνει !
Θα ήθελα όμως να ακούσω την γνώμη κι άλλων, πριν το απορρίψω οριστικά!

Επειδή είμαι λίγο άσχετος, τι είναι ΝΜΤ ;
Από τι στιγμή που έχουν ίδιο λειτουργικό, που βρίσκονται οι διαφορές τους;

Αναφορικά με το PS3 ποτέ δεν προσανατολίστικά προς τα εκεί, διότι δεν παίζω παιχνίδια !
Αν όμως λειτουργεί ως media center, και αν συμφέρει οικονομικά, το συζητάω :
  • παίζει τα πάντα ;
  • παίζει ελληνικούς υπότιτλους ;
  • να υποθέσω ότι συνδέεις εξωτερικά τον σκληρό ;
  • τι δικτυακές δυνατότητες έχει ;
  • τι αδυναμίες έχει ;
Τέλος, πληροφοριακά, αναφέρεις για "ενα συγκεκριμένο chipset atheros" !
Εννοείς ότι θα πρέπει να αντικαταστήσω το υπάρχον chipset (harware) ;
Το έχει δοκιμάσει κανείς ;
Μήπως με αυτό το chipset αποκτά και άλλες δυνατότητες, όπως αυτές που με ενδιαφέρουν ;

Συγνώμη για τον βομβαρδισμό ερωτήσεων και που ξεφύγαμε λίγο από το θέμα, αλλά μου γέννησες επιπλέον απορίες !

• παίζει τα πάντα ;

Δεν υπάρχει consumer device που να παίζει τα πάντα. Μόνο ένα κορυφαίο htpc μπορείς να πεις πως "παίζει τα πάντα", με την υποσημείωση "σήμερα". Γιατί αύριο μπορεί να υπάρχει κάτι που να μη το παίζει και να θέλει αναβάθμιση, λογισμικού ή υλικού.

Τέλος, πληροφοριακά, αναφέρεις για "ενα συγκεκριμένο chipset atheros" !
Εννοείς ότι θα πρέπει να αντικαταστήσω το υπάρχον chipset (harware) ;
Το έχει δοκιμάσει κανείς ;
Μήπως με αυτό το chipset αποκτά και άλλες δυνατότητες, όπως αυτές που με ενδιαφέρουν ;
To usb wifi stick πρέπει να είναι με chipset atheros, αυτό εννοεί. Πως δεν παίζει με οποιοδήποτε usb wifi stick αγοράσεις, παίζει μόνο με atheros.

mp

ps: Μόλις φόρτωσα την RC4 στο καλαμπόκι μου. Πολύ καλή αναπαραγωγή των mkv με υψηλό bitrate και dts ήχο (φυσικά πάντα εφ' όσον τα H.264 είναι L4.1 compliant - όπως άλλωστε ισχύει σε όλα τα hardware decoders)

Ευχαριστώ malakudi, με κάλυψες στο θέμα 4 !

Αναφορικά με τα θέματα 1,2 και 3, που έθεσα, θα ήθελα να μάθω,
αν και οι υπόλοιποι έχετε την ίδια άποψη με τον sfortis,
ώστε να αποφασίσω, αν τελικά θα απορρίψω το PCH ή όχι !

Μιας και έλειπα για ένα διάστημα θα απαντήσω σε κάποια θέματα αναδρομικα.

@CosmosKGR
Για το θέμα που έχεις με την αναπαραγωγή DVD θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να ripάρεις το δισκάκι που σε ενδιαφέρει σε .iso , δοκίμασα ένα για δοκιμή και το παίζει άψογα.

@kentavros3
Για τα θέματα 1-3 που έθεσες δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον malakudi, το popcorn έχει ενα στοιχειώδες slideshow για τις εικόνες , παίζει μουσική συνεχόμενα μέσα σε ένα φάκελο , υπάρχει η δυνατότητα για υποτυπώδης playlist με προγραμματάκια σαν το Automatic Playlist File Generator (δεν το έχω δοκιμάσει) αλλά μέχρι έκει

Τέλος για το θέμα την ψύξης αν και δεν είχα κανένα πρόβλημα έβαλα για δοκιμή το ανεμιστηράκι από μια low-profile ψύκτρα που είχα για p3-athlon επεξεργαστές και προοριζόταν για "μαζεμένα" κουτιά και το, popcorn κλείνει κανονικότατα με τις βίδες που έχει απο την μάνα του. Πάντως τώρα το δουλεύω χωρίς αυτο το ανεμιστηράκι.