Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Γειά και απο εμένα,

Αν και έχω διαβάσει τα πάντα μέχρι την σελίδα 50 (Θεέ μου 500 posts...) έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Μέχρι τώρα δέν μίλησε κανείς για κατανάλωση ρεύματος. Ξέρετε πόσο ρεύμα καταναλώνει? Αν ναι σε σχέση με NAS?

2. Με την προυπόθεση ότι δέν έχω dvd player (κάηκε), θέλω να χρησιμοποιήσω το popcorn για:

α. Κατεβαστήρι με torrent και εσωτερικό σκληρό.

β. Για μηχάνημα αναπαραγωγής.

Οπότε, διάβασα κάτι σχετικά με γνήσια dvd ότι δέν τα παίζει. Ισχύει? Αν ναι, μπορεί να αναπαράγει μέσω dvd του pc? Τις ταινίες ανεξαρτήτως mkv ή avi που είναι 720p τις παίζει απροβλημάτιστα?

3. Σχετικά με το dts, το αναπαράγει ή όχι? Διαθέτω έναν ραδιοενισχυτή ο οποίος έχει dts, μπορώ να έχω dts ήχο μέσω εκείνου?

4. Διάβασα για τα torrent οτι μπορεί να τα κατεβάσει. Μπορεί να κατεβάσει οτιδήποτε? π.χ. software?

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τις ερωτήσεις που μπορεί να έχουν ήδη απαντηθεί...

1. 8-10watt κατα την αναπαραγωγή 1080p υλικού,κάτι λιγότερο σε idle... δεν σβήνει ποτέ, το power off απενεργοποιεί στην ουσία το video output.

2α) το ενσωμετωμένο client δέν είναι για πολλά, αν πιάνει το χεράκι σου απο linixaki μπορείς να κάνεις compile κάποιο 3rd party... τα καλόπαιδα όμως στην syabas ήδη ετοιμάζουν το transmission για το επόμενο firmware ;)

β) το μόνο προβλημα που έχει με τα dvd είναι οτι δεν κάνει CSS decryption. Αυτό σημαίνει οτι αν τα κάνεις rip σε .iso απο το pc θα τα παίξει κανονικά.

3. κανένα πρόβλημα με το dts, σε μερικές περιπτώσεις παρατηρούνται μικροδιακοπές αλλα στο επόμενο firmware θα έχει λυθεί. Στις αναλογικές εξόδους του δεν το βγάζει.

4. εάν πάλι πιάνει το χέρι σου απο λινουξάκια μπορείς να κατεβάσεις οτι θες με wget (δουλεύει μια χαρά)

δες πχ ένα αρχείο από ntua...

... ξεκινώντας ευχαριστώ για την απάντηση... και συνεχίζω,

Ελπίζω η λύση για torrent downloading να δοθεί σύντομα καθώς πλέον θα προχωρήσω στην παραγγελία του...

Πάντως ανέφερες κάτι για ripping σε *.iso. Χρησιμοποιώ το dvdfab και απο όσο θυμάμαι κάνει ripping σε *.vob

Τί παίζει με αυτο?

Τέλος όσο για τα λινουξάκια... βασίζομαι μόνο στο ''καλαμπόκι'' μιας και οι γνώσεις μου για αυτά δέν υπάρχουν... οπότε ας ελπίσω να ανταπεξέλθει σε αυτά που θα του ζητήσω.

Όσο για downloading... εσείς στην θέση μου τί θα κάνατε? Το μηχάνημα υπάρχει τελικά για αυτό τον λόγο ναί ή όχι? Ευχαριστώ και πάλι...

... ξεκινώντας ευχαριστώ για την απάντηση... και συνεχίζω,

Ελπίζω η λύση για torrent downloading να δοθεί σύντομα καθώς πλέον θα προχωρήσω στην παραγγελία του...

Πάντως ανέφερες κάτι για ripping σε *.iso. Χρησιμοποιώ το dvdfab και απο όσο θυμάμαι κάνει ripping σε *.vob

Τί παίζει με αυτο?

Τέλος όσο για τα λινουξάκια... βασίζομαι μόνο στο ''καλαμπόκι'' μιας και οι γνώσεις μου για αυτά δέν υπάρχουν... οπότε ας ελπίσω να ανταπεξέλθει σε αυτά που θα του ζητήσω.

Όσο για downloading... εσείς στην θέση μου τί θα κάνατε? Το μηχάνημα υπάρχει τελικά για αυτό τον λόγο ναί ή όχι? Ευχαριστώ και πάλι...

και vob παίζει, αλλά για να έχεις όλη τη δομή του dvd (menu κτλ) καλό είναι να τα κάνεις rip σε .iso image.

Το καλαμπόκι δεν είναι για να κατεβάζει αρχεία...εντάξει, media player είναι. Εγώ πάντως το χρησιμοποιώ σαν ψιλο-nas, δηλαδή κατεβάζω από ένα laptop - downloadieρα κατευθείαν στο popcorn, οπότε μετά έχω μόνο να πατήσω τo play ;)

Το θέμα τορεντ download μέσω του καλαμποκιού θα με ενδιέφερε κι έμενα να το κάνουν ποιο απλό ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν κατεβαστήρι εκτός από media player.

Τέλος
Πως περνάτε αρχεία από τον υπολογιστή στον εσωτερικό σκληρό δίσκο που έχει το popcorn ειδικά αν τον έχουμε φορμάρει σε ext3 ώστε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν τόρεντ κατεβαστήρι γιατί αν τον φορμάρεις σε ntfs δεν μπορείς σωστά?

3. κανένα πρόβλημα με το dts, σε μερικές περιπτώσεις παρατηρούνται μικροδιακοπές αλλα στο επόμενο firmware θα έχει λυθεί. Στις αναλογικές εξόδους του δεν το βγάζει.

Τι εννοείς κανένα πρόβλημα. Το pch δεν κάνει decode dts. Πρέπει να στείλεις τον ήχο σε κάποιο αποκωδικοποιητή αν θες να ακούσεις dts. Μιλάω εκ πείρας.

Γεια σας και πάλι!

Τελικά κατάφερα να κάνω όσα προς το παρόν με ενδιέφεραν με το PCH!

Για να μην κουράσω με λεπτομέρειες (που απ' ότι έχω καταλάβει δεν πρέπει να ενδιαφέρουν και πολλούς εδώ μέσα), να πω απλά πως το σύνδεσα στο δίκτυό μου και αντλώ τα media files κανονικά, από ένα PC με Windows Server 2003 που το έχω σα γενικότερο file (και όχι μόνο) server στο δίκτυο μου. Αυτό το λέω γιατί για να γίνει, χρειάζεται να το χειριστείς κάπως "ιδιαίτερα" και από το PCH και από το Server PC. Όχι ότι είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά όχι ότι είναι και το ίδιο απλό με το να τραβάς από PC με απλά Windows. Άρα αν ποτέ κανείς χρειαστεί κάτι ανάλογο και δεν τα καταφέρνει, ας ρωτήσει και από εδώ.

Σε γενικές γραμμές μπορώ άφοβα να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος μέχρι τώρα.

Έχω όμως ακόμα αρκετά πράγματα να δοκιμάσω!

Τι εννοείς κανένα πρόβλημα. Το pch δεν κάνει decode dts. Πρέπει να στείλεις τον ήχο σε κάποιο αποκωδικοποιητή αν θες να ακούσεις dts. Μιλάω εκ πείρας.

Ναι το γνωρίζω πολύ καλά, αλλά η ερώτηση του φίλου πιο πάνω ήταν:

"3. Σχετικά με το dts, το αναπαράγει ή όχι? Διαθέτω έναν ραδιοενισχυτή ο οποίος έχει dts, μπορώ να έχω dts ήχο μέσω εκείνου?"

Σωστα, νομιζα ότι εννοουσες ότι το κανει decode (δεν το κάνει), passthrough [ετσι λέγεται] το κάνει, ναι.

Πλέον είναι σε παραγγελία και το Popcorn Hour A-110, στα 215$ (35 παραπάνω από το A-100). Οι διαφορές; HDMI 1.3a, SATA disk support, usb slave functionality (μάλλον θα μπορείς να το συνδέσεις στο pc και να φαίνεται σαν usb storage device), optical s/pdif αντί για coaxial, hardware reset button.

http://www.popcornhour.com/onlinest...og&task=info&item_id=6&main_id=0&category_id=

Ο hardware decoder είναι το ίδιο chip με το A-100 (Sigma SMP8635)

mp

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Πλέον είναι σε παραγγελία και το Popcorn Hour A-110
Βαλτός είσαι;!
Με το που παρέλαβα το Α-100 μιλάς για παραγγελία του Α-110;!
Γιατί, σου έκανα κανένα κακό και μου συμπεριφέρεσαι έτσι;!

Πάντως πέρα από την πλάκα, δε φοβάσαι καθόλου μήπως και είναι πολύ νωρίς ακόμα για αγορά σε Α110; Δηλαδή μήπως θα έπρεπε να το δεις λίγο να κυκλοφορεί; Ξέρω 'γω καμιά φορά;!

Άντε, με το καλό να το πάρεις να μας πεις εντυπώσεις!

Μπααα, κι εγώ το A-100 λέω να πάρω, δεύτερο χέρι. Να θυμίσω πως τα πρώτα κομμάτια των A-100 τα γύριζαν πίσω για αλλαγή. Οπότε σίγουρα δε θα έπαιρνα τώρα το A-110. Από κει και πέρα όμως, είναι νέα και πρέπει να γράφονται ;-)

mp

Μπααα, κι εγώ το A-100 λέω να πάρω, δεύτερο χέρι. Να θυμίσω πως τα πρώτα κομμάτια των A-100 τα γύριζαν πίσω για αλλαγή. Οπότε σίγουρα δε θα έπαιρνα τώρα το A-110. Από κει και πέρα όμως, είναι νέα και πρέπει να γράφονται ;-)
Κατάλαβα!
Έτσι όπως ανέφερες πριν ότι "είναι σε παραγγελία", νόμισα ότι εννοούσες πως εσύ το παρήγγειλες γι αυτό σου είπα έτσι κι εγώ.
Γιατί εδώ που τα λέμε είναι... "προκλητικό" το Α-110!

Αν είχε και ένα κουμπί να "κλείνει"... και καμία ψύκτρα της προκοπής...

Αν είχε και ένα κουμπί να "κλείνει"
Καλό θα ήταν βέβαια αν και είναι πολύ απλό, αν θες πολύ κάτι τέτοιο, να το κάνεις με διακόπτη πάνω στο καλώδιο του μετασχηματιστή ή έστω σε μια πρόσθετη προέκταση του.

και καμία ψύκτρα της προκοπής
Ειδικά αν έχεις βάλει και δίσκο και μάλιστα γρήγορο 3.5", τότε πράγματι θα ήταν χρήσιμο ένα καλύτερο σύστημα ψύξης ειδικά σε ορισμένες συνθήκες χρήσης. Και αυτό μπορείς να το πατεντάρεις κάπως βέβαια αλλά έχει περισσότερη φασαρία και όχι μόνο.

Εμένα θα μου άρεσε να είχε και κανένα βασικό χειριστήριο (κουμπάκια) πάνω του καθώς και κάποια ευδιάκριτη LCD οθονούλα για πληροφορίες.

Αν όμως όλα αυτά συμπεριλαμβάνονταν, μη ξεχνάς ότι θα μιλάγαμε και για άλλα κόστη!
Γενικότερα πάντως θεωρώ, πως για το κόστος του είναι πάρα πολύ καλά τα όσα προσφέρει.

Το δικό μου πάντως εξακολουθεί να κολλάει σε 1080p dts αρχεία (hellboy), κόλλησε και σε ένα divx (ριπαρισμένο το "Λούφα και Απαλλαγή") το οποίο δεν το περίμενα, και εχθές το "The Bank Job 1080p" κόλλαγε απο την αρχή, ενώ το "The Bucket List 720p" κατά την διάρκεια εμφάνισε κολλήματα.
Όταν λέω κόλλαγε, εννοώ ότι παίζει σαν καρέ-καρέ, χωρίς καθόλου ήχο. Αν πατήσεις το stop σε βγάζει πίσω στο μενού. Εχω αγοράσει 2 ανεμιστηράκια να εγκαταστήσω, να δω μήπως το πειράζει η ζέστη το καημένο...

(Εκτός από το HellBoy1080p τα υπόλοιπα αρχεία ήταν στο δίκτυο, άρα δεν λειτουργούσε ο σκληρός όταν έπαιζαν για να ανεβάσει κιάλλο την θερμοκρασία. Από την άλλη, παίζει αρκετά αρχεία HD & SD χωρίς πρόβλημα....έχω μπερδευτεί, θα ξαναψάξω στο wiki)

Σήμερα το παρέλαβα! :coool:
Θέλω να του βάλω έναν σκληρό δίσκο, αλλά έχω μπλέξει λίγο. Τι είδους σκληρό παίρνει; IDE ή SATA;

Σήμερα το παρέλαβα! :coool:
Θέλω να του βάλω έναν σκληρό δίσκο, αλλά έχω μπλέξει λίγο. Τι είδους σκληρό παίρνει; IDE ή SATA;
IDE.
Για πιο άμεση εφαρμογή στις 3,5".

Καλορίζικο!

Ευχαριστώ CosmosKGR για την άμεση απάντηση!

Αν είχε και ένα κουμπί να "κλείνει"... και καμία ψύκτρα της προκοπής...

Η λύση που προτείνω και που θα θέσω σε εφαρμογή όταν με το καλό μετακομίσω στο νέο μου σπίτι είναι ένα πολύμπριζο ασφαλείας με master-slave υποδοχές. Συνδέεις κανονικά την τηλεόραση στην θέση master και όταν την κλείνεις παύει αυτόματα η παροχή ρεύματος και στις slave συσκευές. Έτσι η κατανάλωση ρεύματος είναι μηδέν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Φυσικά κι αυτή η λύση δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα, γιατί πρέπει πάντοτε η master συσκευή να είναι αναμμένη για να λειτουργήσουν και οι άλλες κι αυτό δεν είναι πάντα βολικό.

Αυτό έχω εγώ: http://www.mercateo.com/p/108EL-457(2d)4426/Steckdosenleiste_Master_Slave_1_4_Herstellerartikelnr_2253_2001_5.html