Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Το δικό μου δούλεψε με DHCP αυτόματα και χωρίς καμία περεταίρω ρύθμιση, σαν plug&play.

Για τυχόν ευρύτερη ενασχόληση, μπορεί κάποιος να κοιτάξει στο wiki, όπου θα βρει απαντήσεις στα FAQ
http://www.networkedmediatank.com

Εχω το PCH. Έχει δύο ρυθμίσεις. Μία είναι Auto wire IP, και η άλλη Manual wire IP.

Αρα υποθέτω ότι μπορεί να πάρει αυτόματα IP. Εμένα την πρώτη φορά αυτόματα πήρε. Απλά έχω ακούσει ότι είναι προτιμότερο να βάλεις τα IP settings (DNS,Gateway,IP) με το χέρι.

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Απλά έχω ακούσει ότι είναι προτιμότερο να βάλεις τα IP settings (DNS,Gateway,IP) με το χέρι.
Κοίτα, κι εγώ στο προσωπικό μου δίκτυο στο σπίτι, όοοολα τα τερματικά πάσης φύσεως (με εξαίρεση το TVBox της On Telecoms που δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς), τα έχω με static IPs και άρα μόνο σε περιστασιακές περιπτώσεις χρησιμοποιώ τον DHCP server του router μου π.χ. σε τίποτα φορητά μηχανάκια περαστικών φίλων κ.λ.π.
Αυτή η τακτική είναι προτιμότερη από την άποψη του ότι έτσι έχεις απόλυτο έλεγχο των διευθύνσεων, για καλύτερη ιεράρχηση και για υλοποιήσεις καλύτερων "κανόνων" σε διάφορες "ειδικές" καταστάσεις / ρυθμίσεις.

Ωστόσο αυτή η τακτική γίνεται πιο απαραίτητη όταν έχεις πια, ένα κάπως πιο "σύνθετο" δίκτυο από συνθήκες και τερματικά, όπως π.χ. και στη δική μου περίπτωση άλλωστε, που έχω συνδέσει σε αυτό διάφορα τερματικά από τρία διαμερίσματα και όχι μόνο.

Σε πιο απλές περιπτώσεις δεν θα το συνιστούσα (αν μπορεί να αποφευχθεί), δεδομένου ότι σαν τακτική απαιτεί επιπλέον ασχολία, τακτικότητα κ.λ.π. ενώ οι συνθήκες δεν θα το απαιτούν πραγματικά.

Γι αυτό, το θέμα εδώ είναι το τί γίνεται από πλευράς δυνατοτήτων και απροβλημάτιστης λειτουργίας συγκεκριμένα του PCH σε σχέση με τον DHCP.
Αλλά ευτυχώς απ' ότι βλέπω από τις απαντήσεις των φίλων, δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα!

Last edited:
Λάθος μου τότε , παραπληροφόρηση :damnyou: προφανώς είναι bug προηγούμενου firmware, το είχα πετύχει κάπου στο forum του.

Για σε όλους . Έχω το εξής πρόβλημα. Έχοντας το popcorn συνδεμένο με την TFT 42” , από HDMI , έχω εικόνα άλλα δεν έχω ήχο.
Έχω τσεκάρει όλες τις ρυθμίσεις όπως “on audio from Hdmi” κλπ. Δεν μπορώ να καταλάβω τη γίνεται. Αν συνδέσω το PS3 στο ίδιο καλώδιο , ο ήχος παίζει . Επίσης γιατί όταν αντιγράφω μια ταινία από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο , στον εσωτερικό , δεν δουλεύει το προς πίσω πατώντας τα αριθμητικά πλήκτρα πχ 2 για 20 % η 4 για 40% ;
Ευχαριστώ.

Για σε όλους . Έχω το εξής πρόβλημα. Έχοντας το popcorn συνδεμένο με την TFT 42” , από HDMI , έχω εικόνα άλλα δεν έχω ήχο.
Έχω τσεκάρει όλες τις ρυθμίσεις όπως “on audio from Hdmi” κλπ. Δεν μπορώ να καταλάβω τη γίνεται.
Έχεις δοκιμάσει διάφορες ταινίες, σε διάφορα codec formats και με διάφορες κωδικοποιήσεις στον ήχο τους;
Το λέω γιατί κάποιοι συνδυασμοί είναι επιβεβαιωμένο ότι δε θα παίξουν, ακόμα και με το τελευταίο firmware του PCH. Σε επόμενες αναβαθμίσεις όμως, μπορεί να ξεπεραστούν τέτοια προβλήματα.

Όσον αφορά τον ήχο από HDMI στην τηλεόραση, παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις Audio (Analog ή Digital) και δοκίμασε και άλλα αρχεία (πχ mp3) να δεις αν βγαίνει ήχος.
Σε εμένα παίζουν όλα, εκτός αν ο ήχος είναι DTS που έχει μόνο ψηφιακή επιλογή...και λογικό είναι.
Οι τηλεοράσεις παρόλο που έχουν HDMI δεν δέχονται όλα τα φορμά ήχουν νομίζω...

Γεια σας και παλι....
Συνδεω οπως ειπαμε το Α100 με στην θυρα ethernet του adsl modem router.
Τωρα τι κανουμε? Παρακαλω πειτε μου βημα προς βημα.
Απο μονος μου εκανα οπως λενε οι οδηγιες εναρξη->εκτελεση-> \\IP A100... και ως εδω. Δεν ανταποκρινετε.
Λυση 2, παω προβολη δικτυου και συνδεσεων μπας και δει κανενα popA100...τιποτα. Συμφωνα με τα παραπανω πρεπει να κανω map network drive. Tεταοια επιλογη Δεν εχω βρει πουθενα ακομα.
Το μπνο που εχω κανει μεχρι τωρα ειναι Share τον δισκο του PC.
To ζητουμενο ειναι να δει το PC το Α100 και αντιστροφος.
Παρατηρηση, απαξ και αλλαξω τισ ρυθμισεις TCP/IP και το βγαλω απο το αυτοματο και βαλω ΙΡ οπως μου ειχε πει παραπανω ο φιλος μας, ΔΕΝ μαινει στο internet.
Please αν εχετε την υπομονη να μου πειτε τι κανουμε τωρα, ειμαι σιγουρος οτι θα βοηθησετε και αλλον κοσμακι διοτι δεν νομιζω να ειναι ολοι γνωστες στα δικτυακα ζητηματα.

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Παρατηρηση, απαξ και αλλαξω τισ ρυθμισεις TCP/IP και το βγαλω απο το αυτοματο και βαλω ΙΡ οπως μου ειχε πει παραπανω ο φιλος μας, ΔΕΝ μαινει στο internet.

Δηλαδή όταν είναι στο αύτοματο IP, έχει internet το PCH, αλλά δεν μπορείς να το δείς από το PC? Επαναλαμβάνω για να είμαι σίγουρος, ότι το αύτοματο IP το άλλαζεις απο το setup του PCH, και όχι από του Router ε?

Όταν πας στα 'δυκτια'/networks από το PC σου, θα έπρεπε να το βλέπεις. Και λογικά έχει όνομα 'PCH-A100' αν δεν έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις από το PCH setup.

Α, και βασικό. Εσωτερικό σκληρό δίσκο έχεις βάλει??????

Άκυρο, διαβάζω πιο πάνω ότι έχεις βάλει εσωτερικο. Τον έχεις formarei ομως από το PCH και έχεις κάνει install τα PCH applications? Χωρίς αυτά, δεν μπορείς να δεις το PCH από το PC σου γιατι πχ δεν θα τρέχει το pch τον Samba client ktl.

Παιδια, βοηθεια ΤΕΛΟΣ!!!!
Thanks για το κοπο σας, τα καταφερα!!!!!!!!!!!!!!
Συνδεσα οπως ειπατε το καλωδια στο μοντεμ ρουτερ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ το TCP/IP me καποια ΙΡ το αφησα στο αυτοματο, στο Α100 δικτυο ΙΡ στο Αυτοματο!, παταω εναρξη->εκτελεση->PCM-A100 ή το ΙΡ του Α100 και τσακ! το βρισκει βγαζει εικονιδιο στα ΧΡ με φακελο Share, παταω ιδιοτητες το κανω Map network drive ,μου το οριζει με ενα γραμμα Ζ και ολα καλα!
Απο το α100, παω κοινοχρηστο δικτυο-> ευρεση ,βρισκει τον δισκο του PC και ολα οκ. Μεταφερω απο οπου θελω και μπαινουν και τα δυο στο Διαδικτυο. Thanks για την βοηθεια σας.
Τελικα το λαθος ξεκινησε που ενωσα το α100 με το ethernet του PC!. Κατι που οι προκομενοι που συνταξαν το manual Δεν το αναφερουν.
Τελος καλα, ολα καλα...

Εμένα ρε παιδιά το PCH δε μου βρίσκει το PC με τίποτα. Μου αναφέρει ότι δε βρίσκει κοινόχρηστο δίκτυο.
Και το ωραίο είναι ότι όταν έχω ανοιχτό το Azzureus το βρίσκει σαν DLNA server αλλά όταν ανοίγω το Media Player δεν το βρίσκει. Και όλα αυτά ενώ κάνω share κανονικά τα folder που θέλω.
Στο PC τρέχει Vista. Μήπως φταίει αυτό?

Εμένα ρε παιδιά το PCH δε μου βρίσκει το PC με τίποτα. Μου αναφέρει ότι δε βρίσκει κοινόχρηστο δίκτυο.
Και το ωραίο είναι ότι όταν έχω ανοιχτό το Azzureus το βρίσκει σαν DLNA server αλλά όταν ανοίγω το Media Player δεν το βρίσκει. Και όλα αυτά ενώ κάνω share κανονικά τα folder που θέλω.
Πάντως θα βοήθαγε, για λόγους τεστ, να είχες και κάποιον άλλο υπολογιστή, έστω και περιστασιακά, στο δίκτυο σου ώστε να έβλεπες αν γενικότερα μπορείς και από εκεί να δεις ή όχι τα share του υπολογιστή σου ώστε να ξέρεις που θα εστιάσεις την προσοχή σου για πιθανές αλλαγές.

To pch δεν βρίσκει το pc, η το pc δεν βρίσκει το pch? Επειδή λες ότι όταν ανοιγείς το Media Player δεν το βρίσκει ρωτάω.

Όχι. Βαρίεμαι να βγάζω και να βάζω σκληρούς. Μια φορά θα αργήσει η αντιγραφή, όταν πας για πρώτη φορα να βάλεις 200giga στον εσωτερικό. Εγώ το έκανα το βράδυ πριν κοιμηθώ.

Τώρα μια-μια ταινια που περνάω δεν παίρνει πολύ ώρα. Αν και συνήθως απλά της αφήνω στο PC και της βλέπω στο PCH μέσω http server (μόνο τις HD κανω copy στον εσωτερικό). Κάνενα πρόβλημα με το transfer.

Τελικα υπαρχει τροπος να δεις τον σκληρο του pch απο το pc με απευθειας συνδεση ethernet? (χωρις rooter) το μονο που θελω ειναι να μεταφερω ταινιες HD που δν χωραει το flashaki...