Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100
Απλά έχω ακούσει ότι είναι προτιμότερο να βάλεις τα IP settings (DNS,Gateway,IP) με το χέρι.
Κοίτα, κι εγώ στο προσωπικό μου δίκτυο στο σπίτι, όοοολα τα τερματικά πάσης φύσεως
(με εξαίρεση το TVBox της On Telecoms που δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς), τα έχω με static IPs και άρα μόνο σε περιστασιακές περιπτώσεις χρησιμοποιώ τον DHCP server του router μου π.χ. σε τίποτα φορητά μηχανάκια περαστικών φίλων κ.λ.π.
Αυτή η τακτική είναι προτιμότερη από την άποψη του ότι έτσι έχεις απόλυτο έλεγχο των διευθύνσεων, για καλύτερη ιεράρχηση και για υλοποιήσεις καλύτερων "κανόνων" σε διάφορες "ειδικές" καταστάσεις / ρυθμίσεις.
Ωστόσο αυτή η τακτική γίνεται πιο απαραίτητη όταν έχεις πια, ένα κάπως πιο "σύνθετο" δίκτυο από συνθήκες και τερματικά, όπως π.χ. και στη δική μου περίπτωση άλλωστε, που έχω συνδέσει σε αυτό διάφορα τερματικά από τρία διαμερίσματα και όχι μόνο.
Σε
πιο απλές περιπτώσεις
δεν θα το συνιστούσα
(αν μπορεί να αποφευχθεί), δεδομένου ότι σαν τακτική απαιτεί επιπλέον ασχολία, τακτικότητα κ.λ.π. ενώ οι συνθήκες δεν θα το απαιτούν πραγματικά.
Γι αυτό, το θέμα
εδώ είναι το τί γίνεται από πλευράς δυνατοτήτων και απροβλημάτιστης λειτουργίας
συγκεκριμένα του PCH σε σχέση με τον DHCP.
Αλλά ευτυχώς απ' ότι βλέπω από τις απαντήσεις των φίλων,
δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα!