Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Τελικα υπαρχει τροπος να δεις τον σκληρο του pch απο το pc με απευθειας συνδεση ethernet? (χωρις rooter) το μονο που θελω ειναι να μεταφερω ταινιες HD που δν χωραει το flashaki...
Σαφώς και υπάρχει αφού στην ουσία κι αυτός ο τρόπος κανονικό δίκτυο θα δημιουργήσει, ωστόσο έτσι, δεν θα έχει πρόσβαση το PCH σου προς ίντερνετ. Τουλάχιστον όχι με απλό τρόπο!

Last edited:
Μπορεις να μου πεις αναλυτικα τι κανω εφοσον συνδεσω το pc και το pch με ethernet? δν με ενδιαφερει το internet μονο ταινιες θελω να μεταφερω. (τα windows μου ειναι ΧΡ και τον σκληρο του pch τον εχω formari) Ευχαριστο.

Φιλε μου ειχα και εγω το ιδιπ προβλαμα, δοαβασε τισ σελιδεσ 54-56 και θα δεις. Η συνδεση κατ'ευθειαν με PC θελει ενα καρο ρυθμισεις και στις δυο πλευρες και ΔΕΝ εχεις να κερδισεις ΤΙΠΟΤΑ παραπανω απο οτι να το συνδεσεις στο μοντεμ-ρουτερ.Συνδεσετο εκει και μην κανεισ ΚΑΜΙΑ απολυτος ρυθμιση. Des μοναχα την ΙΡ του Α100 kai βαλτην στο PC start->run->\\IP A100. Θα σου βγαλει καποιο φακελο δικτυου , πατας επανω βλεπεις τισ ιδιοτητες αυτο και το κανεις Map network drive. Απο την αλλη πλευρα (Α100) πας κοινοχρηστο δικτυο->ευρεση και ΤΕΛΟΣ!. Α! κατι ξεχασα το PC Θα σου ζητηση κατι username kai password. user: nmt pass.1234
Καλη μεταφορα αλλα...........περαστικα διοτι αργει.............

Συγγνώμη γιά τις καθυστερημένες απαντήσεις. Βλέπετε Σ/Κ και πρέπει να κάνουμε και κανά μπανάκι!!
Λοιπόν. Κάνω share το δίσκο ή/και τα folder που θέλω. Το PCH δεν βρίσκει καν κοινόχρηστο δίκτυο.
Ανοίγω τον WMP και κάνω σηαρε τη βιβλιοθήκη μου. Εκεί βλέπω το PCH. Από το PCH δεν βλέπω το κοινόχρηστο δίκτυο.
Μήπως επειδή δεν έχω static IP ούτε στο laptop ούτε στο PCH μου το κάνει αυτό?

Το να βάλετε ή όχι static τις IPs, δεν έχει και πολύ σημασία για την τελική επιτυχία αλληλεπίδρασης του PCH με το υπόλοιπο δίκτυο.
Αρκεί, αν δεν βάλετε (άρα αφήσετε Dynamic IP που είναι default και πιο απλή), να έχετε ενεργό έναν DHCP server κάπου στο σύνολο των δικτυωμένων μηχανημάτων (π.χ. στο ADSL modem + router + hub σου) και παράλληλα να έχετε ενεργή την επιλογή (που έχει αναφερθεί σε προηγούμενο post) στο PCH σας, ώστε να ψάχνει να πάρει για το ίδιο, αυτόματα IP από το Χ DHCP server σας.

Το πώς θα κάνετε share χώρους των PC σας ή χώρους των PCH σας είναι άλλο θέμα καθώς επίσης είναι άλλο θέμα το αν, ενώ κάνετε όσα πρέπει, θα είναι τελικά πάντα με απροβλημάτιστο τρόπο προσβάσιμα τα shares αυτά, χωρίς τουλάχιστον την συμμετοχή και ενός κανονικού file server άρα και υλοποίηση δικτύου όχι απλώς p2p.

Γεια σας.
Νομιζω οτι εχουμε κουρασει το θεμα περι δικτυωσης, τις τελευταιες σελιδες ασχολουμαστε Μονο με αυτο το θεμα και δεν βλεπυμε τιποτα αλλο απο τις πολλές δυνατότητες που εχει το Α100.Επειδη το θεμα περι δικτυωσης και συνδεσης ειναι μεγαλο και θα υπαρχουν Πάντα αποριες προτεινο να ανοιξει καινουριο Thread σχετικο.
Τωρα να ρωτησω για τις δυνατοτητες που μπορει να εχει το μηχανημα:
- Μπορω να βαλω δικους μου σταθμους Webradio? π.Χ να βρω καποιους που να παιζουν μονο jazz-blues ή οποιους μου αρέσουν.
- Πατησα το πληκτρο Title ,πληκρολογησα σελιδα web και κουτσα-στραβα κατι έβγαλε.Διορθωνετε αυτο καπως? Μπορει να βγαλει και ελληνικες σελιδες?
- Μπορει με καποιο τροπο να κατεβασει απο rapidshare links?
- Mπορει να αυξηθει η ταχυτητα που παιζουν τα βιντεο απο Internet πχ. απο Apple Movie Trailers, Καθε τοσο κανει ψιλιδιακοπη και σπαει την συνεχεια του βιντεο. Η γραμμη που εχου ειναι στα 16Μbs
- To copy-paste απο Pc στο Α100 αργει.20λεπτα περιπου για 4-5gb ταινια. Κανενα κολπο?

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Γεια σας.
Τωρα να ρωτησω για τις δυνατοτητες που μπορει να εχει το μηχανημα:
- Μπορω να βαλω δικους μου σταθμους Webradio? π.Χ να βρω καποιους που να παιζουν μονο jazz-blues ή οποιους μου αρέσουν.
Δεν ξέρω γιατί δεν ασχολήθηκα με webradio. Κυρίως ταινίες. Τσεκαρε ομως τα plugins στο community portal.
- Πατησα το πληκτρο Title ,πληκρολογησα σελιδα web και κουτσα-στραβα κατι έβγαλε.Διορθωνετε αυτο καπως? Μπορει να βγαλει και ελληνικες σελιδες?
Καλά για web browsing πήρες το PCH. Δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Μόνο media sites μέσω plugins (δες παραπάνω)
- Μπορει με καποιο τροπο να κατεβασει απο rapidshare links?
Όχι
- Mπορει να αυξηθει η ταχυτητα που παιζουν τα βιντεο απο Internet πχ. απο Apple Movie Trailers, Καθε τοσο κανει ψιλιδιακοπη και σπαει την συνεχεια του βιντεο. Η γραμμη που εχου ειναι στα 16Μbs
Από όσο ξέρω, όχι.
- To copy-paste απο Pc στο Α100 αργει.20λεπτα περιπου για 4-5gb ταινια. Κανενα κολπο?
Υπάρχει αλλά είναι βαβούρα. Καλύτερα κάνε τα copy/paste το βράδυ. Αν και εμένα πιάνει 3.5mb/sec. Εσένα?
To κόλπο βαβούρα είναι εδώ πάντως αν ενδιαφέρεσαι.
http://www.mpcclub.com/modules.php?name=News&file=article&sid=459

Για το rapidshare κάτι ετοιμάζει ένας χρήστης (δες εδώ ) αλλά ακόμα να δεν έχουμε δει δείγμα της δουλειάς παρά μόνο screenshots . Για το θέμα της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων μπορείς να δοκιμάσεις να συνδεθείς και να ανεβάσεις στο popcorn μέσω ftp , με κάποιο πρόγραμμα για ftp όπως π.χ το filezilla (αφού πρώτα ενεργοποιήσεις τον ftp server από τις ρυθμίσεις του popcorn.)

Αν και δεν το έχω ψάξει σχετικά με το θέμα της "καθυστέρησης" κατά τις αντιγραφές αρχείων, προφανώς θα ισχύει αφού βλέπω ότι το αντιμετωπίζουν τουλάχιστον πολλοί.
Ωστόσο δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να ισχύει κάτι τέτοιο και μάλιστα με άλλες μεθοδεύσεις να ξεπερνιέται.
Περίεργο!

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Γεια σας.
Νομιζω οτι εχουμε κουρασει το θεμα περι δικτυωσης, τις τελευταιες σελιδες ασχολουμαστε Μονο με αυτο το θεμα και δεν βλεπυμε τιποτα αλλο απο τις πολλές δυνατότητες που εχει το Α100.

Χωρίς να πέρνω μέρος στο θέμα μιάς και δεν έχω καλαμπόκι ή Dvico πρέπει να πω ότι η δικτύωση είναι τουλάχιστον τεχνικό θέμα. Πόσες σελίδες έχουν καταναλωθεί σε αυτά τα thread με ερωτο-απαντήσεις του στυλ :

* Αργησε να μου έρθει
* Εγώ χτες το έβαλα παραγγελία
* Πλήρωσα 1 euro φθηνότερα
κλπ κλπ

Αν αγοράσω ένα και θελήσω να διαβάσω την ουσία του θέματος θα σπαστώ μέσα στον ορυμαγδό ασχέτων προς την ουσία θεμάτων.

Οσο για το άρθρο με το copy αυτό που λέει είναι :

α) Πως να το κάνεις map στο PC σου. Αυτό δεν θα βελτιώσει την ταχύτητα του ίδιου του δικτύου σε κάτι.

β) Πως να κάνεις τον δίσκο του καλαμποκιού mount στο PC αν έχεις να κάνεις πολλά copy. Βάλε/βγάλε δίσκο δεν γίνεται συνέχεια.

Ακόμα και στα MVix 760/780 που έχω η διαδικασία του να το παίρνω απο την θέση του, να το συνδέω USB με το PC και να κάνω copy είναι σπαστικό πράγμα.

Ε, ναι λοιπόν!

Από ψες το απογευματάκι είμαι κι εγώ κάτοχος ενός PCH-100!
Θα μου πείτε "πολύ που σας ενδιαφέρει" και δίκιο θα έχετε εδώ που τα λέμε!
Ωστόσο, τόσο καιρό που παρακολουθώ (και ενεργά) αυτό εδώ το thread, ένιωσα την ανάγκη να το αναφέρω κάπως!

Δυστυχώς ακόμα δεν έχω προλάβει να το βγάλω καν από την συσκευασία του κι άρα επιφυλάσσαμε κάπως (το 'χω αυτό με την "επιφύλαξη" άλλωστε) αλλά ελπίζω σήμερα το απογευματάκι να αρχίσω το... ψάξιμο!
Και πάλι όμως, δε προβλέπω να προλάβω σήμερα να παρακολουθήσω και ολοκληρωμένη ταινία. Τουλάχιστον όμως αν όλα τ' άλλα πάνε καλά, χαλάλι η υπομονή μου!

Χρειάζομαι... "θετική ενέργεια"!

Σχετικά με το thread, η αλήθεια είναι ότι έχει πάρει πια λίγο "τερατώδεις" διαστάσεις και εμπλέκονται πολλά ζητήματα μαζί με αποτέλεσμα να μην είναι πια καθόλου εύκολο να βρεις κάτι που μπορεί να σε ενδιαφέρει ακόμα κι αν κάπου εδώ μέσα έχει ειπωθεί.
Κάπου δε βγάζει κανείς εύκολα άκρη δηλαδή.
Και πάλι όμως καλύτερα να υπάρχει έστω κι έτσι παρά να είναι κανείς χωρίς καν την ελπίδα να βρει αυτό που πιθανά ζητάει.

Αρχισαν τα οργανα .

Εδω και λιγες μερες αρχισε να μου κανει νουμερα το PCH. Δεν μπορει να διαβασει μερικα mkv αρχεια ( ενω στον υπολογιστη παιζουν κανονικα ) . Καποιες ταινιες avi τις παιζει οποτε θελει . Μερικές φορες ενω ειναι συνδεδεμενο κανονικα και ανοικτο που λεει οτι δεν υπαρχει σημα .
Βασικα μολις παει να ξεκινησει η ταινια με πεταει εξω . ( ελεγα μηπως ειναι ο εξωτερικος σκληρος 2,5 ιντσων μου το προβλημα . Πηρα ενα φλασακι 8 γιγα το διαμορφωσα σε NTFS για να βλεπει αρχεια μεγαλυτερα απο 4 γιγα αλλα παλι τα ιδια . )

Τι να κανω . Το πηρα απο Κινα ( εν τω μεταξυ εχω πεταξει κι ολα τα χαρτια του , αποδειξη πληρωμης κλπ ) .

Σερβις πως γινεται ? το στελνω στην Κινα ?

Last edited:
Ενώ όταν το πήρες στα έπαιζε τα συγκεκριμένα αρχεία;

Αυτό στο κάνει με το "καλημέρα" ή μετά από κάποιες ώρες παιξίματος;

Αν είναι μετά από κάποιες ώρες , για δοκίμασε να ανοίξεις το καπάκι και να βάλεις κανά ανεμιστηράκι πάνω στην ψύκτρα.

δυο μηνες που το εχω περιπου δεν ειχε κανενα προβλημα .

Το pch το εχω εκτος ρευματος παντα . Οταν θελω να δω μια ταινια τοτε το αναβω.
Αρα ειναι κρυο και απο την αρχη μου δημιουργει το προβλημα και οχι μετα απο καποιες ωρες παιξιματος .

προχθες μια ταινια δεν την επαιζε με τιποτα , την εκανα 4 κοματια με ενσωματωση υποτιτλων με το mkvtoolmix και μετα τα κομματακια τα επαιζε κανονικα .

ΥΓ
Τασο επειδη θυμαμαι οτι ειχες προβληματα με τα 1080 αρχεια . Σε πληροφορω οτι οσες ταινιες μεχρι τωρα ειδα σε 1080 μου τις επαιξε αψογα .

Αποριες πριν απο την παραγελεια...

εαν δεν βαλω ενα εσωτερικο HDD θα αναπαραγει αρχεια το pch με εναν εξωτερικο HDD με συνδεση usb;

εαν βαλω εσωτερικο HDD για να κανω το σεταρισμα του pch ,θα αντιμετοπισω
καποια δυσκολια να μεταφερω τα αρχεια απο το pc στο pch με εναν εξωτερικο
HDD;

Καθε απαντηση δεκτη, Ευχαριστω!!!

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

εαν δεν βαλω ενα εσωτερικο HDD θα αναπαραγει αρχεια το pch με εναν εξωτερικο HDD με συνδεση usb;
Ναι!

εαν βαλω εσωτερικο HDD για να κανω το σεταρισμα του pch
Τί "σετάρισμα" εννοείς;!
Το κλασικό σετάρισμα για τις περισσότερες δυνατότητες του PCH γίνεται και χωρίς σκληρούς δίσκους (εσωτερικούς ή εξωτερικούς).
Εσωτερικό θα χρειαστείς για κάποιιες λίγες μόνο επιπλέον εφαρμογές του ή αν θες βέβαια να έχεις αφημένα εκεί (πιο πρόχειρα) κάποια media files σου.

θα αντιμετοπισω καποια δυσκολια να μεταφερω τα αρχεια απο το pc στο pch με εναν εξωτερικο HDD;
Αν εννοείς πάλι με USB σύνδεση του εξωτερικού, τότε όχι!

Ευχαριστω για τις απαντησεις σου!
Πηρα την αποφαση να το αγορασω απο
Ελλαδα και ας το πληρωσω 50 ευρο παραπανω θα εχω καποιον να βριζω εαν παθει κατι. Η εγγυηση ειναι για ενα χρονο αν και εχω ακουση οτι καθε προιον που εισαγεται στην Ε.Ε. πρεπει να καλυπτεται απο 2ετη εγγυηση (οπως πχ τα κινητα τηλεφωνα). Ξερει κανεις τιποτα πανω σε αυτο......
To Myihome σε τι χρησιμευει και που το κανουμε setup;

φιλε okopan το προβλημα που λες μου εχει τυχει και εμενα καποιες φορες το τοι σου επαιξε οταν εσπασες το αρχειο σε μικροτερα κομματια ηταν τυχαιο γιατι καποια που δεν μου επαιζε και εμενα μετα οταν το αποσυνδεσα απο το ρευμα 220v στην συνεχεια επαιξε κανονικα οτι δεν επαιζε πριν οπτε δεν φταινε τα αρχεια ειτε ειναι avi ειτε mkv αλλαξα και δισκο αλλα παλι δεν γινονταν τιποτα οπως και καποιες φορες το κλεινης αλλα αυτο μενει ανοιχτο και φυσικα για να κλειση πρεπει να βγει απο το ρευμα ολα αυτα μαλλον ειναι ασθενεις που δεν νομιζω οτι θα λυθουν αλλα και παλι δεν πειραζει

Popcorn Hour A-100 & mp3

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν βρήκα απάντηση κάπου, ξέρει κανείς εάν υποστηρίζει να φτιάξεις λίστες με Mp3, εάν μπορείς να τις αποθηκεύσεις, και εάν υποστηρίζει random playback για mp3