Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Δν καταλαβαίνω γιατι το ζαλιζεται το θεμα με τους σκληρους ..οι 2.5ριδες ειναι ιδανικοί απ οτι εχω διαβασει σε ολα reviews κ forums ... οσο για την θερμοτητα δν μπορω να πω τπτ μεχρι να ερθει... Retail DvD (αυθεντικούρα) δν πεζει με καμια παναγια απο dvd-drive

Πολύ ωραία...

και πως τον εφαρμόζουμε εντός του Popcorn A-100..
δεν μιλάω μόνο για τον ανταπτορα 3.5 σε 2.5 (θα ήθελα μία πρόταση που να εφαρμόζει καλά στο μηχανάκι...)
αλλά και για την στήριξη του δίσκου στο Popcorn,,

Last edited:
Τελικά μετά από πάρα πολύ ψάξιμο θα πάω στη λύση του 2.5 δίσκου...
όντως οι 3.5 είναι περισσότερο θορυβώδεις...
Θα παραγγείλω ένα converter και όλα καλώς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Για το πρώτο ερώτημα και από τις μέχρι σήμερα δοκιμές....
Για δε το 2ο ερώτημα ....
iceman, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου! Θεωρώ ότι με κάλυψες επαρκέστατα ήδη!
Αν μπορείς να μου πεις (ή και όποιος άλλος βέβαια) σχετικά και με το 3ο μου ερώτημα (στο μεθεπόμενο μου post εκεί), όσο αφορά δηλαδή την συμβατότητα του PCH με τις διαφορετικές πιθανά κωδικοποιήσεις των αρχείων κειμένου των Ελληνικών υποτίτλων, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Επειδή είδα ότι διαμαρτύρεστε... κάποια πρώτες απαντήσεις...
Λογικά αν τα συνδέσεις και τα 2 πάνω στο router θα παίζουν με κλειστό το PC ... αυτό άλλωστε υποτίθεται ότι κάνουν!
Αν τώρα η σύνδεσή σου είναι εξολοκλήρου wired μαλλον τότε θα δεις 1080p mkv ... με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (ασύρματα ή μέσω ρεύματος) 1080p αποκλείονται (ακόμα και με myihome) .... σίγουρα πάντως wired πάνω στο router απο το δίσκο του PC 1080p έπιαζαν κανονικά .... ελπίζω να μην έχεις θέμα με το πρωτόκολλο του NAS (smb κλπ)

Σ' ευχαριστώ iceman.
Ναι για εξ' ολοκλήρου wired σύνδεση μιλάω.

Σχετικά με το τί σκληρό δίσκο να επιλέξει να βάλει κανείς (αν βάλει δηλαδή!), σαν εσωτερικό στο PCH μεταξύ 2.5" & 3.5", σε γενικές γραμμές θα πρέπει να συνυπολογίσει τα εξής:

2.5" vs 3.5"
2.5" +++
  • Ελαφρύτεροι
  • Μικρότερη κατανάλωση ρεύματος
  • Λιγότερος θόρυβος λειτουργίας
  • Μικρότερη παραγόμενη θερμοκρασία
3.5" +++
  • Ταχύτεροι
  • Περισσότερες επιλογές αγοράς
  • Σημαντικά φθηνότεροι αναλογικά
  • Μεγαλύτερες διαθέσιμες χωρητικότητες
  • Για το PCH δε θα χρειαστεί επιπλέον adaptor άρα ούτε επιπλέον κόστος αλλά ούτε και επιπλέον πατέντες (με πιθανή εξαίρεση κάτι για καλύτερη ψύξη).
Εννοείται ότι τα συν της κάθε κατηγορίας είναι αντίστοιχα πλην στην άλλη συγκριτικά μεταξύ τους.
Άρα το τί θα αποφασίσει κανείς να κάνει, είναι θέμα σχετικό καθαρά με:
α) Το τί χρήση θα θελήσει να κάνει μετά στο PCH του. Π.χ. μόνο για εγκατάσταση καμιάς επιπλέον εφαρμογής του PCH ή μήπως και συχνές αντιγραφές / διαγραφές μεγάλων αρχείων με σκοπό την αναπαργωγή τους από εκεί;
β) Το τί μπορεί να έχει ήδη διαθέσιμο από σκληρό δίσκο από παλιότερες αγορές του ή γνωστούς του. Συχνό φαινόμενο πια.
γ) Το τί επιπλέον κόστη δικαιολογεί για αυτή του την κίνηση.
δ) Το πόσο... "τρέλα" κουβαλάει γύρω από τεχνολογίες κλπ.

Πάντως αν υπάρχει wired δίκτυο και όντως παίζει απροβλημάτιστα τα 1080p μέσω δικτύου, δεν βρίσκω τον λόγο να βάλει κάποιος σκληρό. Κακά τα ψέματα. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ κάποιος που θα πάρει ένα τέτοιο gadget να μην έχει pc. Το πιθανότερο είναι να έχει κι άλλα pc και μάλιστα και με πολλά TB μέσα.

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Πάντως αν υπάρχει wired δίκτυο και όντως παίζει απροβλημάτιστα τα 1080p μέσω δικτύου, δεν βρίσκω τον λόγο να βάλει κάποιος σκληρό. Κακά τα ψέματα. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ κάποιος που θα πάρει ένα τέτοιο gadget να μην έχει pc. Το πιθανότερο είναι να έχει κι άλλα pc και μάλιστα και με πολλά TB μέσα.
Μόνο αν δεν έχεις NAS θα σου χρησιμεύσει ο δίσκος, για να κάνει το PCH NAS, αλλιώς ειδικά με wired δίκτυο (αν φτιάχνεις το σπίτι μόνος σου και δεν αγοράζεις τα έτοιμα βάζεις gigabit και ησυχάζεις !!!) λογικά δεν το χρειάζεσαι...... και λέω λογικά γιατί δεν ξέρω τι παίζει με αποστάσεις καλωδίων και πρωτόκολλα αφού μόλις καταπιάστηκα με αυτά και ήδη είδα σοβαρή διαφορά μεταξύ smb και του πρωτοκόλλου του myihome......

Μάλιστα. Θα μου πεις το πολύ πολύ αν δεις και σου την σπάει με τίποτα παρενέργειες , του κοτσάρεις έναν mybook με USB 2.0 και τελειώνει η ιστορία.

Τελικά με τους υπότιτλους που τους βγάζει δεξιά, λύθηκε;

Converter 3.5 to 2.5 μονο εξωτερικο παραγγελνετε απ οτι εψα3α...μπανισε κανεις τπτ τοπικο π να την κανει την δουλεια?

:hanged: Ναι... δυστηχος...:guitarist: αντε τωρα να το παραγγελνω κ αυτο... 3ερει κανεις τι παιζει στa μεταφορικα του ebay?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360058845671&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:UK:11

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180252357284&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:UK:11

Με αυτά τα δύο βάζεις SATA 2.5 και ξενοιάζεις...

Τα έχω παραγγείλει ήδη... και με βάση το επίσημο φόρουμ του ΡΗ λειτουργουν άψογα... (παρεπιπτόντως τα βρήκα και στην ελλάδα αλλά ήταν πολύ ακριβότερα..)..όπως πάντα άλλωστε..

πάλι έχω τις αμφιβολίες μου για την χρησιμότητα του εσωτερικού δίσκου.

Παράδειγμα: θες να γεμίσεις τον δίσκο με .mkv που είναι 8-10GB. Τι θα κάνεις; με ethernet στα 100mbps; θα σε πάρει ο ύπνος....
Αναγκαστικά θα πάρεις το κουτί και θα το καρφώσεις στο pc με usb. Σωστά;

Ε αφού θα κάνεις που θα κάνεις την μεταφορά, έχεις έναν portable 2.5" (π.χ. WD passport) ή κανά mybook 3.5" και μεταφέρεις αυτό. Δόξα τω Θεό από εξωτερικούς σκληρούς είμαστε όλοι γεμάτοι...

πάλι έχω τις αμφιβολίες μου για την χρησιμότητα του εσωτερικού δίσκου.

Παράδειγμα: θες να γεμίσεις τον δίσκο με .mkv που είναι 8-10GB. Τι θα κάνεις; με ethernet στα 100mbps; θα σε πάρει ο ύπνος....
Αναγκαστικά θα πάρεις το κουτί και θα το καρφώσεις στο pc με usb. Σωστά;

Ε αφού θα κάνεις που θα κάνεις την μεταφορά, έχεις έναν portable 2.5" (π.χ. WD passport) ή κανά mybook 3.5" και μεταφέρεις αυτό. Δόξα τω Θεό από εξωτερικούς σκληρούς είμαστε όλοι γεμάτοι...

Έχεις απόλυτο δίκιο.... πάντως στο forum της συσκευής υπάρχει κόλπο για γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων στον εσωτερικό σκληρό!!!

Τελικά με τους υπότιτλους που τους βγάζει δεξιά, λύθηκε;

Τους ελληνικούς τους βγάζει ακόμα λίγο δεξιά .... αν έχεις μεγάλο font ενδέχεται να χάνεις λέξεις στο άκρο δεξιά ... αλλά απλά μικραίνεις λίγο το font (20 ή 18) και είσαι ΟΚ... Πάντως ότι είναι με λατινικά εμφανίζεται κεντραρισμένο ακριβώς...