Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Η ρύθμιση αυτή είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή κίνηση.

Τα περισσότερα mkv που κυκλοφορούν έχουν framerate 23.976Hz, πράγμα που σημαίνει ότι για να παρθεί άριστη κίνηση πρέπει το PCH να δώσει 24Hz στην έξοδό του, αλλά φυσικά και να υποστηρίζει 24Hz στην είσοδό της και η τηλεόραση.

Αν δεν υπάρχει υποστήριξη 24Hz και από τις δυο συσκευές, η επόμενη επιλογή είναι τα 60Hz, όπου ακολουθείται η γνωστή διαδικασία 2:3 pulldown ώστε να μετατραπούν τα 24Hz σε 60Hz.

@Fits79
Σίγουρα έχεις δίκιο , θα κάνω κάποιες δοκιμές με ταινίες που έχω σε 1080p και θα επανέρθω, πάντως samples απο releases σε 1080p τα έπαιξε κανονικά, αυτό φυσικά δεν σημαίνει και πολλά encoding από encoding διαφέρει πολύ.

@Agent _ Sumo
Η μόνη διαφορά που έκανε για μένα η αλλαγή από 50->60hz είναι ότι σε μια δεύτερη tv που το δοκιμάσα με τα 60hz είχα ένα ελαφρύ τρεμούλιασμα στην οθόνη, το οποίο διορθώθηκε με την μετάβαση στα 50hz,καμμία άλλη διαφορά στο playback , έχεις περάσει το τελευταίο firmware ; Θα βόλευε πολύ αν μπορούσες να φτίαξεις ένα sample , ή δώσε link με pm.Επίσης χρήσιμοποιώ composite σύνδεση , δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο...

Last edited:
Εγώ παίρνω καλύτερη κίνηση πάντως στα 720/50hz με ένα ανεπαίσθητο σπασιματάκι.

Στα 60hz δεν είναι καθόλου ομαλή.

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια..
Οσον αφορα το firmware εχω το πιο τελευται 12/08/08 ξεχασα να το αναφερω..
εψαξα λιγο και σε αλλα forums του εξωτερικου και καταλαβα οτι εχει να κανει και με το αρχειο mkv το σπασιματακι (η αλλιως flickering) που κανει η ταινια και χαλαει την τελεια εικονα αλλα και με τη συσκευη τηλεορασης.
Ευτυχως δεν φταει το popcorn αν και θα ηθελα να μην υπηρχε καν τετοιο θεμα..
μετα κι απο αλλες δοκιμες κατεληξα σιγουρα πως η δικια μου tv τρεχει πολυ πιο smooth τις ταινιες σε 60hz!!πειτε και αλλες γνωμες για τισ αναλυσεις που τρεχετε εσεις..

Α και ολα τα παραπανω ειναι με HDMI συνδεση!

Εχω το εξής πρόβλημα:
Εβαλα σήμερα εσωτερικό δίσκο και προσπάθησα να δω δίκτυο από το PCH. Αποτέλεσμα? Μηδέν.
Οπότε έχω τις εξής ερωτήσεις:
1. Με ποιό τρόπο θα δω δίκτυο (εσωτερικό...Internet βλέπει κανονικα). Εχω ένα notebook με Vista Home Premium.
2.Το netwoek search και το network explorer μου βγάζουν απάντηση ότι δε βρίσκουν workgroup. Τι συμβαίνει?
3. Οταν το notebook τρέχει azzureus τον βρίσκει σαν server στο media sources σαν DLNA server. Οταν τρέχει WMP δεν τον βλέπει με τίποτα παρόλο που έχω κάνει και share.
4. Τα λαμπάκια του δικτύου στο PCH είναι πράσινα ή κόκκινα σε εσάς? Εμένα μόλις κάνο boot είναι κατά σειρά και στιγμιαία: κόκκινο-πράσινο-κόκκινο-μπλε και κάθεται στο κόκκινο με ελαφρά αναβοσβησίματα. Τι συμβαίνει?
5. Το PCH δεν το βρίσκω ούτε από τον firefox-explorer.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

ΥΓ: Μη με παραπέμψετε στο site της PCH. Το διάβασα και υπάρχουν κι άλλοι με το ίδιο πρόβλημα με μένα αλλά ακρη δεν έχει βρεθεί.
Επίσης προσπαθώ να κατεβάσω το myihome και όταν πάω να του κάνω εγκατάσταση μου λέει συνέχεια file corrupted. Προσπάθησα και με τις 2 τελευταίες εκδόσεις αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Μήπως το έχει κάποιος να μου το στείλει η να το ανεβάσει κάπου να το πάρω?

Ευχαριστώ γιά όποιον ασχοληθεί.

Μηπως ξερει κανεις πως μπορει να μεταφερει το συντομοτερο δυνατον δεδομενα σε εσωτ.δισκο στο pop? Μεσω Δικτυου δηλαδη να δει το pc to pop με copy paste αργει υπερβολικά.Kai to αντιθετο ισχυει

τον βγάζεις και τον συνδέεις στo PC.

δικτυακά ο πιο γρήγορος τρόπος είναι 2 FTP session παράλληλα (φτάνεις τα 8-9mb/sec)

Oι ταχυτητες απο οτι γραφουν ειναι
SMB: ~38Mbps
NFS: ~33Mbps
HTTP: ~42Mbps
USB HDD: ~ 42Mbps
USB DVDROM (8x): ~42Mbps
Interne HDD: ~42Mbps
το 8-9mb/sec δεν στεκι πουθενα...

αυτό που γράφει το wiki είναι obsolete. Στο τελευταίο firmware το samba έχει φτάσει τα 45mbps.

για το με 2 ftp session παράλληλα ισχύει ο σχεδόν διπλασιασμός του bandwidth ,φτάνεις στα 80mbit, με το drawback οτι το PCH όσο μεταφέρεις ειναι σχεδόν unusable.

εχει διαβασει κανεις κατι για το Β-110 ειναι καινουργιο αλλα μαλλον ερχεται μονο σαν main board ξερει κανεις κατι αλλο

Βαζω στο pch manual ip -> 192.168.1.3 (τα υπολοιπα δν τα πειραζω)
Βαζω το hub στην πριζα. συνδεω το ρουτερ στο hub συνδεω το pc στο hub συνδεω το pch στο hub .περιμενω 2 λεπτα να γινει συνδεση. Γραφω στο εναρξη/Run
"net use v: \\192.168.1.3\share"
και δν γινετε τιποτα.... κανεις βοηθεια?

Επειδη ειμαι και λιγο ασχετος...πως καταφερνω να κανω και τα δυο να συνδεθουν με ftp?

απλά ανοίγεις 2 προγράμματα μαζί και μεταφέρεις αρχεία και απο τα 2 ταυτόχρονα.

Υπάρχει κάπου λίστα με εξωτερικούς δίσκους με τους οποίους να έχει πρόβλημα?
Ενδιαφέρομαι για τον Seagate Freeagent 500GB και κάπου πήρε το μάτι μου ότι μετά από κάποια ώρα κλείνει μόνος του και πρέπει να τον ξαναβάλεις στο usb. Ξέρει κανείς κάτι?

Το πρόβλημα είναι ότι ο εσωτερικός δίσκος είναι NTFS και δυστυχώς δε γίνεται κανενός είδους μεταφορά.

@sfortis
Πολύ στιλάτο το theme, θα το δοκιμάσω με το που βρω λίγο χρόνο :a0210:

@statik
Θα χρειαστείς έναν ftp client π.χ το Filezilla . Τρέξε το πρόγραμμα και μετά για συνδεθείς με το popcorn δώσε στο Host: την ip του popcorn , user:ftpuser pass:1234 , πλέον θα έχει συνδεθεί στο popcorn με ftp, στο αριστερό τμήμα της οθόνης βλέπεις τα αρχεία που είναι στο "local site" στον υπολογιστή σου δηλαδη , στην δεξιά είναι τα αρχεια που βρίσκονται στο remote site, στην περίπτωση μας στο popcorni .. Σύρε όποιο αρχείο θες απο το τον υπολογιστή σου στο popcorn και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να το ανεβάζει. Το κόλπο που προτείνει ο sfortis είναι να τρέξεις άλλη μια φορά το πρόγραμμα να ξανασυνδεθείς και να ξεκινήσεις το ανέβασμα ενός άλλου αρχείου.