Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Τελικά που πάσχει το Α-100 γιατί σκέφτομαι να το αγοράσω, είναι στα χρήματα που λέω να δώσω. Με ενισχυτή θα έχω κανονικά dts ήχο έτσι? Και με HDMI εικόνα 1080p σωστά? Με torrent δουλεύει οπότε λέω να το πάρω, άλλωστε έχουν βγει πολλές αναβαθμίσεις που συνεχώς το βελτιώνουν -bye-

Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Να υποθέσω ότι το έκανες reset....γιατί και σε μένα είχε συμβεί 1-2 φορές το ίδιο και με reset όλα καλά. για reset εννοώ power....2sec....usbdvdrom eject
Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα κάνει reset μέχρι που έγραψα τα προηγούμενα αλλά δεν περίμενα και να το χρειαζόταν.
Κάποια στιγμή, μετά από κάποιο προβληματάκι με το δίκτυο μου (στο άσχετο), έδειχνε να έχει ψιλοκολλήσει και το PCH μου. Εκεί το έκανα reset ενώ το είχα αφήσει από πριν σε 1080/24p.
Όταν ανέβηκε, είπα να ξαναδοκιμάσω μήπως και είχε αλλάξει κάτι και "ω του θαύματος", μετά το έπαιζε μια χαρά πια και αυτό το ".mkv"!

Το μόνο κακό που έχει μείνει, είναι ότι το συγκεκριμένο ".mkv" έχει 3 σετ ήχου με 1ο στα ρώσικα (μεταγλωττισμένο πάνω από τα Αγγλικά) ενώ η κανονική του γλώσσα είναι τα Αγγλικά που όμως την έχει σα 2η. Όταν επιλέγω να πέξει οποιοδήποτε άλλο σετ ήχου από το κουμπάκι εναλλαγής τους (Audio), ναι μεν το αλλάζει αλλά δεν ακούω τίποτα στο 2ο & 3ο.
Επειδή περνάω και τον ήχο από το HDMI του PCH αλλά το HDMI το οδηγώ κατευθείαν στην στερεοφωνική μου τηλεόραση, υποθέτω ότι τα σετ των άλλων γλωσσών πρέπει να είναι σε είδος πολυκάναλου ήχου που δεν υποστηρίζεται από την τηλεόραση μου. Στο PC μου παίζει μια χαρά όλα τα σετ ήχου του ίδιου ".mkv".
Αν αλλάξω στις ρυθμίσεις εξόδου ήχου του PCH μου, για τα διάφορα φορμά ήχου, από ROW σε Digital δεν ακούω πια καθόλου ήχο πουθενά.

Τελικά που πάσχει το Α-100 γιατί σκέφτομαι να το αγοράσω, είναι στα χρήματα που λέω να δώσω. Με ενισχυτή θα έχω κανονικά dts ήχο έτσι? Και με HDMI εικόνα 1080p σωστά? Με torrent δουλεύει οπότε λέω να το πάρω, άλλωστε έχουν βγει πολλές αναβαθμίσεις που συνεχώς το βελτιώνουν -bye-
Η άποψη μου είναι να το πάρεις χωρίς ενδοιασμούς. Απλά πλέον πάρε αν είναι, το νεότερο μοντέλο Α110 που έχει και λίγα καλούδια παραπάνω.
Το θεωρώ μια από τις καλύτερες επιλογές για τα λεφτά του και για τα όσα κάνει, αν αυτά θες βέβαια.

Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Το μόνο κακό που έχει μείνει, είναι ότι το συγκεκριμένο ".mkv" έχει 3 σετ ήχου με 1ο στα ρώσικα (μεταγλωττισμένο πάνω από τα Αγγλικά) ενώ η κανονική του γλώσσα είναι τα Αγγλικά που όμως την έχει σα 2η. Όταν επιλέγω να πέξει οποιοδήποτε άλλο σετ ήχου από το κουμπάκι εναλλαγής τους (Audio), ναι μεν το αλλάζει αλλά δεν ακούω τίποτα στο 2ο & 3ο.
Επειδή περνάω και τον ήχο από το HDMI του PCH αλλά το HDMI το οδηγώ κατευθείαν στην στερεοφωνική μου τηλεόραση, υποθέτω ότι τα σετ των άλλων γλωσσών πρέπει να είναι σε είδος πολυκάναλου ήχου που δεν υποστηρίζεται από την τηλεόραση μου. Στο PC μου παίζει μια χαρά όλα τα σετ ήχου του ίδιου ".mkv".
Αν αλλάξω στις ρυθμίσεις εξόδου ήχου του PCH μου, για τα διάφορα φορμά ήχου, από ROW σε Digital δεν ακούω πια καθόλου ήχο πουθενά.
Το πιο πιθανό ειναι το 2ο και 3ο σετ ήχου να είναι DTS και για αυτό δεν ακούς τίποτα....μιας και το Α100 δεν υποστηρίζει downmix ήχου από DTS σε στέρεο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Το πιο πιθανό ειναι το 2ο και 3ο σετ ήχου να είναι DTS και για αυτό δεν ακούς τίποτα....μιας και το Α100 δεν υποστηρίζει downmix ήχου από DTS σε στέρεο.
Κατά πάσα πιθανότητα σωστά υποθέτεις!
Θα κοιτάξω τί ακριβώς ήχο βγάζει το συγκεκριμένο ".mkv" στα διάφορα σετ ήχου του, από κάνα σχετικό διαγνωστικό και θα ενημερώσω πιο συγκεκριμένα.

Πάντως, κρίμα είναι να πάρει!

Ρε παιδιά, ντρέπομαι λίγο αλλά έχω ξεχάσει το αν παρείχε η συσκευασία τον αντάπτορα σύνδεσης του ρεύματος του εσωτερικού σκληρού δίσκου.
Αν τον παρείχε, δυστυχώς δεν βρίσκω τον δικό μου!
Έχει κανείς υπ' όψιν του πού και πώς μπορώ να βρω κάπου έναν τέτοιο κι εγώ.

Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Φίλε CosmosKGR -bye-
Στο παρακάτω λινκ θα βρεις ό,τι χρειάζεται για να μετατρέπεις τον ήχο από DTS σε AC3 ώστε να μπορείς να ακούς από τα ηχεία της tv τον ήχο των ταινιών σου. :a0210:
http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=743

Σαν κάτοχος του Α-110 με av ενισχυτή που αποκωδικοποιεί το DTS, αν ξαναγόραζα καλαμπόκι θα έπαιρνα το Α-100. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Α-110 + το ότι είναι φθηνότερο, δουλεύει καλύτερα μετά από τόσα fw updates που έχουν βγει, και είναι ποιοτικότερη (κατασκευαστικά) η ψηφιακή έξοδος ήχου (coaxial) σε αντίθεση με την οπτική του A-110 που δε θέλει και πολλά βάλε-βγάλε για να σου μείνει στο χέρι..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Φίλε CosmosKGR -bye-
Στο παρακάτω λινκ θα βρεις ό,τι χρειάζεται για να μετατρέπεις τον ήχο από DTS σε AC3 ώστε να μπορείς να ακούς από τα ηχεία της tv τον ήχο των ταινιών σου. :a0210:
http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=743
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση! Είχα όμως ήδη κάνει τα σχετικά και από αυτή την άποψη είμαι μια χαρά πια!

Σαν κάτοχος του Α-110 με av ενισχυτή που αποκωδικοποιεί το DTS, αν ξαναγόραζα καλαμπόκι θα έπαιρνα το Α-100. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το Α-110 + το ότι είναι φθηνότερο, δουλεύει καλύτερα μετά από τόσα fw updates που έχουν βγει, και είναι ποιοτικότερη (κατασκευαστικά) η ψηφιακή έξοδος ήχου (coaxial) σε αντίθεση με την οπτική του A-110 που δε θέλει και πολλά βάλε-βγάλε για να σου μείνει στο χέρι..
Με παρηγορούν κάπως τα όσα λες υπέρ του Α-100 δεδομένου ότι έτυχε και το απόκτησα λίγες μόλις μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του A-110 και δε σου κρύβω ότι είχα σπαστεί αρκετά. Ωστόσο μέχρι τώρα είμαι αρκετά έως πολύ ικανοποιημένος με τα όσα κάνει τουλάχιστον βάσει και του πως χρειάζεται να το χρησιμοποιώ (δυστυχώς δεν έχω ακόμα κατάλληλο ηχοσύστημα)!

Τα μόνα μελανά σημεία που συνάντησα ήταν:
α) Μόλις χτες, στην αναπαραγωγή του Iron Man (σε .mkv 1080p γύρω στα 8,5GB) που έκανε κάποια πολύ έντονα σπασίματα έως κολλήματα με παράλληλες απώλειες ήχου, στις δύσκολες σκηνές! Δηλαδή όταν υπήρχε πολύ δράση και έντονος φωτισμός στη σκηνή.
Πληροφοριακά, το έβλεπα από εξωτερικό DVD player (με δικιά του τροφοδοσία) που έχω συνδέσει μέσω USB στο PCH μου, μιας και αφού χώραγε το συγκεκριμένο έργο σε dual layer DVD, το έχω περάσει σε τέτοιο.
β) Σε ένα άλλο πάλι έργο (.mkv 1080p), μεγαλύτερο, που το παίζω μέσω δικτύου αλλά το έχω δοκιμάσει και από εξωτερικό σκληρό δίσκο (πάλι μέσω USB στο PCH μου), τις περισσότερες φορές δε μπορεί καν να το ξεκινήσει ενώ δείχνει ότι κάνει από μόνο του δύο με τρεις φορές την προσπάθεια. Ωστόσο άλλα έργα τα παίζει μια χαρά!

Αυτό που με απασχολεί όμως περισσότερο αυτή τη στιγμή, είναι αυτό που έθιξα στο προηγούμενο ποστ μου. Δεν ξέρω πως θα βρω το καλωδιάκι - αντάπτωρα, που συνδέει την τροφοδοσία του εσωτερικού IDE σκληρού δίσκου μιας και θέλω πια να βάλω έναν στο PCH μου. Δε το βρίσκω και δε ξέρω πως να το ψάξω, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προχωρήσω σε αυτή την αναβάθμιση!

Κανείς καμιά ιδέα σχετικά;!

Παιδιά, για να γίνω πιο αντιληπτός πάνω στο τί ζητώ, σας παραθέτω μια εικόνα που το δείχνει ακριβώς, μέσα στο κόκκινο πλαίσιο της.

f_Picture2m_412d574.png

Σημειωτέο ότι την εικόνα αυτή την βρήκα σε κάποιο ποστάρισμα του φόρουμ της ίδιας της εταιρίας του, από κάποιον ξένο που περιέγραφε το ίδιο περίπου πρόβλημα με εμένα.
Δυστυχώς δε βλέπω να έχει κάποια απάντηση ακόμα.
Ωστόσο πρόσθεσα κι εγώ εκεί, το δικό μου αίτημα μήπως και "συγκινηθεί" κανείς.

Κάθε "πρόταση" δεκτή!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Με παρηγορούν κάπως τα όσα λες υπέρ του Α-100 δεδομένου ότι έτυχε και το απόκτησα λίγες μόλις μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του A-110 και δε σου κρύβω ότι είχα σπαστεί αρκετά. Ωστόσο μέχρι τώρα είμαι αρκετά έως πολύ ικανοποιημένος με τα όσα κάνει τουλάχιστον βάσει και του πως χρειάζεται να το χρησιμοποιώ (δυστυχώς δεν έχω ακόμα κατάλληλο ηχοσύστημα)!

Τα μόνα μελανά σημεία που συνάντησα ήταν:
α) Μόλις χτες, στην αναπαραγωγή του Iron Man (σε .mkv 1080p γύρω στα 8,5GB) που έκανε κάποια πολύ έντονα σπασίματα έως κολλήματα με παράλληλες απώλειες ήχου, στις δύσκολες σκηνές! Δηλαδή όταν υπήρχε πολύ δράση και έντονος φωτισμός στη σκηνή.
Πληροφοριακά, το έβλεπα από εξωτερικό DVD player (με δικιά του τροφοδοσία) που έχω συνδέσει μέσω USB στο PCH μου, μιας και αφού χώραγε το συγκεκριμένο έργο σε dual layer DVD, το έχω περάσει σε τέτοιο.
β) Σε ένα άλλο πάλι έργο (.mkv 1080p), μεγαλύτερο, που το παίζω μέσω δικτύου αλλά το έχω δοκιμάσει και από εξωτερικό σκληρό δίσκο (πάλι μέσω USB στο PCH μου), τις περισσότερες φορές δε μπορεί καν να το ξεκινήσει ενώ δείχνει ότι κάνει από μόνο του δύο με τρεις φορές την προσπάθεια. Ωστόσο άλλα έργα τα παίζει μια χαρά!

Αυτό που με απασχολεί όμως περισσότερο αυτή τη στιγμή, είναι αυτό που έθιξα στο προηγούμενο ποστ μου. Δεν ξέρω πως θα βρω το καλωδιάκι - αντάπτωρα, που συνδέει την τροφοδοσία του εσωτερικού IDE σκληρού δίσκου μιας και θέλω πια να βάλω έναν στο PCH μου. Δε το βρίσκω και δε ξέρω πως να το ψάξω, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προχωρήσω σε αυτή την αναβάθμιση!

Κανείς καμιά ιδέα σχετικά;!
Το μόνο που μπορώ να σκεφτω είναι να κάνεις πατέντα-ιδιοκατασκευή. Από τη μία κανονικό αντάπτορα τροφοδοσίας δίσκου και από την άλλη (απ´ότι θυμάμαι) το 4pin θυλικό που θα πάρει ρεύμα από το popcorn.

Είχα αγοράσει κι εγώ μέσα στο καλοκαίρι Α-100 και για τον ίδιο λόγο μ' εσένα το έδωσα και πήρα Α-110. Προβλήματα με αναπαραγωγή είχα ουκ ολίγα που ψάχνοντας κάποια τα διόρθωσα ενώ κάποια όχι, όπως π.χ. μια συναυλία σε iso που τη streamάρω απ' το pc. Δοκίμασε αν θες και component έξοδο εικόνας. Κατά τα άλλα μη νομίζεις ότι όλα τα rip που κυκλοφορούν παίζουν απροβλημάτιστα. Χθες κι όλας παρακολουθώντας mkv 720p, κόλλησε στο πιο κρίσιμο σημείο και ευτυχώς μπήκα πρώτα στο site απ' όπου το πήρα και διάβασα ότι κι άλλοι είχαν πρόβλημα.
Αλλιώς ακόμα θα έκανα reset, fw update, αλλαγή καλωδίων κτλ κτλ. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

(δυστυχώς δεν έχω ακόμα κατάλληλο ηχοσύστημα)!
Εγώ δεν είχα καν τηλεόραση! :flipout:

avi σε 20άρα έβλεπα μόνο!
Αυτές τις μέρες αγόρασα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Εγώ δεν είχα καν τηλεόραση! :flipout:
avi σε 20άρα έβλεπα μόνο!
Αυτές τις μέρες αγόρασα!
Μα κι εγώ, μη νομίζεις, πριν πολύ λίγες μόλις βδομάδες, έβλεπα σε μια Philips CRT 25"! Τελικά κατάφερα να πάρω μια 40άρα LCD 1080p, την Sony KDL-40L4000 στα 749 τώρα που πέσαν οι τιμές και βρήκα την υγειά μου οπτικά (σε κάποιο βαθμό και πάλι βέβαια), μέχρι να μπει (όοοταν) το σωστό το εργαλείο δηλαδή κάποιο 1080p προβολικό!

Παιδιά έχω πρόβλημα με το popcorn. Πάτησα κάτι κουμπιά για να κάνω reset χωρις να το βγάλω απο το ρεύμα, και απο τότε δεν έχω εικόνα. Ήρθε μια φορά μόνη της και εξαφανίστηκε πάλι. Εχω δοκιμάσει το tv mode και το 0 αλλα τίποτα. Καμιά ιδέα?

Παιδιά έχω πρόβλημα με το popcorn. Πάτησα κάτι κουμπιά για να κάνω reset χωρις να το βγάλω απο το ρεύμα, και απο τότε δεν έχω εικόνα. Ήρθε μια φορά μόνη της και εξαφανίστηκε πάλι. Εχω δοκιμάσει το tv mode και το 0 αλλα τίποτα. Καμιά ιδέα?
Σύνδεσέ το με ένα AV καλώδιο στην αντίστοιχη υποδοχή της τηλεόρασης και,αν δείχνει,ρύθμισέ το από το μενού.

Να υποθέσω ωστόσο ότι δοκίμασες τελικά να το βγάλεις και από το ρεύμα.

Για όσους πιθανά ενδιαφέρονται (λέμε τώρα), να πω πως βρήκα (στο άσχετο) κάποιο κατάλληλο καλωδιάκι - αντάπτορα σύνδεσης της τροφοδοσία ρεύματος του εσωτερικού IDE σκληρού δίσκου του.
Βέβαια ήθελε να του "βάλω χέρι" γιατί είχε ανάποδα(!!!) τα καλωδιάκια της τροφοδοσίας στο μικρό βύσμα του (από τη πλευρά της πλακέτας), πράγμα που δε το ήξερα ούτε το φανταζόμουν και απορώ πώς και δεν έκαψα το δίσκο ή και την πλακέτα αφού αρχικά το είχα συνδέσει λάθος! Αλήθεια, το "μαμίσιο" καλωδιάκι - αντάπτορας του, έχει τη σωστή διάταξη ή κι εκεί παίζει να πρέπει να "μυρίσεις τα νύχια σου";!

Τελικά όμως μάλλον τσάμπα η όλη φασαρία αφού δε βλέπω να με βολεύει ο εσωτερικός δίσκος του γενικότερα και σύντομα θα τον ξαναβγάλω!

Re: Απάντηση: Αυτό πάλι τι λέει? Popcorn Hour A-100

Βέβαια ήθελε να του "βάλω χέρι" γιατί είχε ανάποδα(!!!) τα καλωδιάκια της τροφοδοσίας στο μικρό βύσμα του (από τη πλευρά της πλακέτας), πράγμα που δε το ήξερα ούτε το φανταζόμουν και απορώ πώς και δεν έκαψα το δίσκο ή και την πλακέτα αφού αρχικά το είχα συνδέσει λάθος! Αλήθεια, το "μαμίσιο" καλωδιάκι - αντάπτορας του, έχει τη σωστή διάταξη ή κι εκεί παίζει να πρέπει να "μυρίσεις τα νύχια σου";!

Τελικά όμως μάλλον τσάμπα η όλη φασαρία αφού δε βλέπω να με βολεύει ο εσωτερικός δίσκος του γενικότερα και σύντομα θα τον ξαναβγάλω!

Πρέπει να σου είχε ξεφύγει ένα ποστ που σου προτεινα να το κάνεις μόνος σου αφού δεν έβρισκες έτοιμο. Αλλά και το μαμά σε κάποια κομμάτια ήταν όπως λες με αντεστραμμένα καλώδια. Ο εσωτερικός βολεύει αν το έχεις σε τοπικό δικτυο για να μη βάζεις-βγάζεις όλη την ώρα δίσκο για να τον γεμίσεις και για να περνάς την ώρα σου με τα NMT apps, να το δουλεύεις σαν κατεβαστήρι κτλ. Κατά τα άλλα αυξάνει τη θερμοκρασία του μηχανήματος.

Όχι δε μου είχε ξεφύγει το ποστ που λες απλά ήθελα να αποφύγω τη διαδικασία κυρίως της προσαρμογής του μικρού βύσματος, εννοώ στις διαφορές των πλαστικών εγκοπών του. Ωστόσο βρήκα ακριβώς αυτό που έπρεπε από άλλη άσχετη συσκευή που είχε πάει για... πέταμα (τίποτα δε πρέπει να πετάει κανείς!).

Ναι το ξέρω για το τι μπορεί να κάνει κανείς με τον εσωτερικό σκληρό δίσκο αλλά απ' τη στιγμή που τα πάντα τα παίζει άψογα κατευθείαν από το σέρβερ μου μέσω της ενσύρματης δικτύωσής μου, μου φάνηκε τελικά περιττός ο εσωτερικός σκληρός δίσκος. Έτσι απέφυγα και τα κάτωθι προβλήματα:
1. Τεράστιοι χρόνοι μεταφοράς ιδιαίτερα των μεγάλων αρχείων στον εσωτερικό σκληρό δίσκο, ακόμα και με FTP τρόπο.
2. Αύξηση της θερμοκρασίας κατά τη χρήση, ιδιαίτερα σε βαριά φορμάτ αρχείων όταν αναπαράγονται από τον εσωτερικό σκληρό δίσκο του.
3. Αν και έχει μια στοιχειώδη διαχείριση στο πότε ενεργοποιεί τη λειτουργία του εσωτερικού σκληρού δίσκου του και πότε όχι, σε πάρα πολλές περιπτώσεις τον ενεργοποιεί χωρίς κανέναν λόγο.
4. Θόρυβος κατά τη λειτουργία του εσωτερικού σκληρού δίσκου. Αν και μικρός, είναι αισθητός σε σχέση με την απόλυτη ησυχία που έχει χωρίς αυτόν.
5. Ποτέ μου δεν πολυσυμπάθισα λύσεις τύπου torrents.

Έχω έναν προβληματισμό!

Έχω παρατηρήσει ότι όταν αναπαράγω MP3, ο ήχος είναι σχεδόν "απαράδεκτος"!
Ότι άλλο και να αναπαράγω, μπορώ να πω ότι ακούγεται αρκετά καλά!

Να αναφέρω κάποιες από τις συνθήκες μήπως και κάτι παίζει ρόλο.
1. Τελευταίο firmware.
2. Σύνδεση (εικόνα & ήχος μαζί) αποκλειστικά μέσω HDMI σε στερεοφωνική τηλεόραση.
3. Οπουδήποτε αλλού τα ίδια MP3 παίζουν άψογα.

Θεωρώ ότι δεν έχω και πολλά να δοκιμάσω για τις συνθήκες μου.
Έχω σπαστεί αρκετά με αυτό μιας και δε μου κάνει κέφι να ακούσω από τα τόσα MP3 που ήδη έχω, μουσική με τέτοια ποιότητα ενώ απ την άλλη με βολεύει πολύ να την ακούω από εκεί.

Έχω μια υποψία ότι αν συνέδεα με άλλο τρόπο το κομμάτι του ήχου του (δηλαδή όχι από την HDMI) θα έπαιζε καλύτερα. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως.
Το λέω γιατί παλιότερα που το συνέδεα σε άλλη, παλιότερης τεχνολογίας στερεοφωνική τηλεόραση μέσω SCART, δεν είχα παρατηρήσει τέτοιο ζήτημα.

Έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος κάτι σχετικό και τέλος πάντων, γιατί μπορεί να μου συμβαίνει τελικά;