Αρχηγέ "με έστειλες"!έχεις αυξήσει το volume από το popcorn... βάλτο πάλι στο 0
Κατατοπιστικότατος ως συνήθως άλλωστε!Τα PCH/Egreat από μια έκδοση του firmware και πέρα άλλαξαν τη λειτουργία του volume. Ουσιαστικά, άρχισαν να επιτρέπουν την προσθήκη gain στο σήμα. Σαν αποτέλεσμα, όταν το π.χ. MP3 μας είναι γραμμένο με χαμηλή στάθμη, και ακούμε με το volume στο τέρμα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν όμως το MP3 είναι φτιαγμένο σωστά, δηλαδή έχει γίνει normalised πριν γίνει MP3, με το volume στο τέρμα θα παραμορφώνει. Ειδικά επειδή μιλάμε για ψηφιακή παραμόρφωση, το ακουστό αποτέλεσμα είναι τραγικό.
Αρχηγέ "με έστειλες"!
Όντως το έχω τερματίσει αλλά δεν το ανέφερα πριν γιατί το είχα ξεχάσει και το είχα ξεχάσει γιατί δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζε τόσο σημαντικό αρνητικά ρόλο!
Μόλις πάω σπίτι θα το δοκιμάσω και θα πω αποτελέσματα αλλά για να το λες έτσι ξεκάθαρα, προφανώς έτσι θα είναι.
Τώρα που το σκέφτομαι άλλωστε, το συνδυάζω κι εγώ θεωρητικά γιατί στην παλιά τηλεόραση που ανέφερα ότι το είχα συνδέσει και δεν αντιμετώπιζα τέτοιο πρόβλημα, δεν είχα ακόμα πειράξει την ένταση από το καλαμπόκι μου.
Ωστόσο μου κάνει εντύπωση, γιατί αυτό να επεμβαίνει αρνητικά γενικότερα αλλά και ειδικότερα τόσο περισσότερο στην αναπαραγωγή των MP3!
Αν γνωρίζει κάποιος ας πει!
Και λες στο 0 ε;! Ούτε καν εκεί που ήταν αρχικά δηλαδή στη μέση (αν θυμάμαι καλά)! Μα γιατί όμως;;!!
Εριξα το νέο firmware ...εντυπώσεις μέχρι τώρα
+αισθητά ταχύτερο interface
+τo browsing σε μεγάλα shares folders έχει γίνει πολύ ταχύτερο... πλέον μπορείς να πάς κατευθείαν στο directory 450 απλά πληκτρολογόντας το χωρίς να πρέπει να πατήσεις 50 page down.
+bitware audio/video στο info
-ακόμα στο internet radio δεν διαβάζει meta tags για να βλέπεις πιο κομμάτι παίζει
tbu
Καλά, αυτά είδες εσύ μόνο; Δηλαδή το auto-refresh change σε χαλάει; Για μένα είναι το καλύτερο νέο feature!!!
Αυτά που αναφέρεις γίνονται όταν αναπαράγεις τη μουσική μέσω του myihome (μέσω του PC δηλαδή).Δοκίμασα αυτό με την ένταση και όπως ήταν αναμενόμενο, δούλεψε σωστά! Τώρα το έχω αφήσει στο "0" γενικότερα.
Δυστυχώς δεν είχα πάρει χαμπάρι για το νέο firmware και δεν πρόλαβα να το βάλω για εντυπώσεις.
Από τις περιγραφές πιο πάνω ωστόσο, διακρίνω αρκετές σημαντικές βελτιώσεις όπως την ταχύτητα σε διάφορες ανταποκρίσεις, το ότι μπορείς να μεταφερθείς σε συγκεκριμένο αρχείο με βάση τη θέση του στη λίστα, το ότι παίζει πια και ".m3u" και κάποια άλλα.
Μου έχουν μείνει όμως κάποιες απορίες.
1. Μπορεί με κάποιος τρόπο, να παίξει τα περιεχόμενα ενός φακέλου με τυχαία σειρά; Π.χ. αν έχεις ένα φάκελο με επιλογές από ".mp3", μπορεί να τα αναπαράγει και με τυχαία σειρά; Αν ναι, πώς;
2. Μπορεί κατά την αναπαραγωγή μουσικής π.χ. από ".mp3" να δείχνει κάτι άλλο στην οθόνη όπως φωτογραφίες ή κάποια animations;
3. Δυνατότητα search / find με όνομα αρχείου εξακολουθεί να μην έχει ε;
Αυτό πίστευα κι εγώ από πριν αλλά είπα να ρωτήσω μήπως και κάποιος ήξερε κάτι διαφορετικό.Αυτά που αναφέρεις γίνονται όταν αναπαράγεις τη μουσική μέσω του myihome (μέσω του PC δηλαδή).
Με κατευθείαν αναπαραγωγή ή μέσω δικτύου,το παρόν firmware δεν έχει τέτοιες δυνατότητες.
Πιθανώς επειδή το myihome είναι κι αυτό προϊόν της Syabas που πάει πακέτο με τα NTM's να θεωρούν ότι καλύπτονται αυτές οι ανάγκες με αυτό.Αυτό πίστευα κι εγώ από πριν αλλά είπα να ρωτήσω μήπως και κάποιος ήξερε κάτι διαφορετικό.
Μα τουλάχιστον το να μπορεί να παίζει και με τυχαία σειρά, το θεωρώ απαραίτητο και παράλληλα "γελοίο" το ότι δεν το έχει. Κρίμα!
Θα αναγκαστώ να έχω φτιάξει από πριν, κάποια ".m3u" μέσα σε τέτοιους φακέλους με την απαραίτητη τυχαία σειρά μέσα τους ώστε να παίζω από αυτά αφού πλέον μπορεί να αναπαράγει και ".m3u" βάσει του τί λένε στις πληροφορίες της τελευταίας τους αναβάθμισης.
Και δηλαδή όσοι δεν έχουν βάλει, εσκεμμένα όπως κι εγώ, εσωτερικό δίσκο ώστε να ενεργοποιούνται και αυτές οι ευχέρειες, τί κάνουν;! Να βάλουν μόνο για τέτοιους λόγους;! Ευχαριστώ δε θα πάρω!Πιθανώς επειδή το myihome είναι κι αυτό προϊόν της Syabas που πάει πακέτο με τα NTM's να θεωρούν ότι καλύπτονται αυτές οι ανάγκες με αυτό.
Πάρα πολύ επίπονο θα έλεγα!Το πρόβλημα όμως είναι ότι το myihome δεν αναγνωρίζει ελληνικούς χαρακτήρες (δεν ξέρω αν κάποιος έχει βρει κάποια λύση σ'αυτό),με αποτέλεσμα όσα αρχεία είναι στα ελληνικά να τα δείχνει "κινέζικα" ,οπότε ούτε μ'αυτόν τον τρόπο κάνεις τη δουλειά σου (για κάποιον που έχει ήδη πολλά αρχεία με ελληνικούς χαρακτήρες θα ήταν πολύ χρονοβόρο και επίπονο να τα μετονομάσει όλα).
Σωστή η σκέψη σου αν υλοποιηθεί και στην πράξη! Δεν ξέρω ωστόσο το κατά πόσο θα ασχοληθούν σχετικά!Σκέφτομαι μήπως με μια ομαδική επισήμανση με e-mail στην syabas θα ήταν δυνατό να ενσωματώσει και τα ελληνικά στην επόμενη έκδοση του myihome και να λυθεί αυτό το πρόβλημα.Έτσι κι αλλιώς σε κάθε έκδοση προσθέτει και νέες γλώσσες.
Και δηλαδή όσοι δεν έχουν βάλει, εσκεμμένα όπως κι εγώ, εσωτερικό δίσκο ώστε να ενεργοποιούνται και αυτές οι ευχέρειες, τί κάνουν;! Να βάλουν μόνο για τέτοιους λόγους;! Ευχαριστώ δε θα πάρω!
Η λύση, κακά τα ψέματα, είναι ότι θα έπρεπε να είχαν ενσωματώσει ήδη εδώ και πολύ καιρό πια, στο απλό τους firmware και μια τέτοια δυνατότητα που όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα ήταν πραγματικά απλό να γίνει.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση!To myiHome δεν απαιτεί εσωτερικό δίσκο στο NMT - τρέχει στο PC που "σερβίρει" τα αρχεία.
Είναι μεγάλη ευκολία για τον πολύ κόσμο, μιας και αποφεύγεται έτσι όλο το θέμα του network sharing, με τα permissions κτλ.
Επίσης έχει λίγο καλύτερο performance σε ρυθμό μεταφοράς δεδομένων, καθότι βασίζεται σε http requests.
Αλλά, έχει και τα μειονεκτήματά του.
Από τη στιγμή που έχουν ενσωματώσει τα ελληνικά στο menu του firmware και αναπαράγει και ελληνικούς υπότιτλους, δεν νομίζω ότι είναι μεγάλη δουλειά γι'αυτούς.Το θέμα είναι κατά πόσο βλέπουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον.Σωστή η σκέψη σου αν υλοποιηθεί και στην πράξη! Δεν ξέρω ωστόσο το κατά πόσο θα ασχοληθούν σχετικά!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.