Αυτο το ειδατε;DVICO MULTIMEDIA RECEIVER TVix M-4100SH

Status
Not open for further replies.
Στο μενού του dvico μου εμφάνιζε 5 ή 6 αστεράκια στην θέση του passwd, όπως οταν είναι κρυφό. Δηλαδή ...θα βάλω τα αστεράκια για passwd? Εκτός κι αν έκανα κάτι άλλο στραβά ή ήταν σετταρισμένο default να το κρύβει, αλλά το θυμάμαι που στην θέση του passwd έδειχνε αστεράκια, αν μου ειχε δειξει γραμματα και αριθμούς θα τους δοκίμαζα και λογικά τα μηχανάκια θαπρεπε να έχουν κοινό passwd στην αρχή και να το αλλάζουμε εμείς μετά (όπως στα dreambox). Θα τα ξαναδοκιμάσω πάντως αύριο πρωί που θα ασχοληθώ. Σε σένα έβγαζε στην θέση του passwd στο μενού γράμματα και αριθμούς; Επίσης το login είναι όντως αυτό που έγραψα? Τέλος το port στο 21 ή θελει κάποιο άλλο;
Σόρρυ που σε ζαλίζω αλλά προς το παρόν δεν βλέπω άλλον να ξέρει εδώ...

εμένα στο setup>network στην τελευταία επιλογή μου έχει id/pw χωρίς αστεράκια. η version του firmware που έχω είναι 1.3.15F! αλλά γενικά σε όλα τα firmware που είχα μου το έβγαζε. το port είναι το default 21.

Λοιπόν όλα πήγαν άψογα σήμερα, τελικά το id και το passwd το εγραφε κάτω κάτω με αχνά γράμματα και δεν του έδινα σημασία. Το id όμως δεν είναι tvixhd1 που έγραψα πιο πάνω αλλά tvixftp (φαντάζομαι κοινό για όλα) ενω το passwd λογικά θα διαφέρει απο μηχανάκι σε μηχανάκι, αλλά στο ίδιο πρεπει να μένει σταθερό. Ετσι μετέφερα διάφορα αρχεία μέσω lan (αν και με samba, θεωρώ ότι η ταχύτητα μεταφοράς ήταν ικανοποιητική) και σήμερα έπαιξε άψογα mkv ντεμος και σε 720p και σε 1080p, το οποίο 1080 γονατίζει τον υπολογιστή μου (πολλά παγώματα), ενω στην τιβι με το dvico 4100 η ροή ήταν άψογη. Μου έπαιξε επίσης άψογα και ενα blu ray demo της sony (αρχείο με κατάληξη m2ts) καθώς και ένα .mov (quicktime) 720p
Το μόνο που δεν έπαιξε ήταν ένα αρχείο .ts απο δορυφορική εγγραφή απο την skystar με alt dvb (και μάλιστα το συγκεκριμένο ...δεν θέλει να διαγραφεί, μου λεει ότι ειναι κατεστραμμένο, ευτυχώς ήταν πολύ μικρό). Evo δεν έχω ακόμη να δοκιμάσω (αυτό λογικά θέλει μετατροπή σε mkv) ενώ και για ποιότητα εικόνας όπως είπα προς το παρόν και μέχρι την πρωτοχρονιά θα βλέπω σε 14αρα crt. Επίσης να πω ότι είναι μαλλον καλύτερα όλα τα αρχεία να μπαίνουν σε φακέλους και όχι χύμα στον σκληρό (το προβληματικό .ts αρχείο που ανέφερα μου...τάπωνε ένα mkv!) και γενικότερα δεν ξέρω τι παραπάνω θα κάνει το μοντέλο 6500, αλλά και το 4100 πιστεύω ότι καλύπτει τις περισσότερες σημερινές ανάγκες και μέχρι να κυκλοφορήσει το νέο και να στρώσει το λογισμικό του θα περάσει σίγουρα ένα εξάμηνο! (Στα θετικά ότι και το νέο θα είναι ολόιδιο στην εμφάνιση με το 4100, εγω έχω ήδη κλείσει με ένα φίλο, λιγότερο απαιτητικό, να του το πουλήσω προς το καλοκαίρι και να πάρω το 6500, αν κανει περισσότερα πράγματα και όταν ειναι ετοιμο απο λογισμικό...και βέβαια η γυναίκα μου δεν θα καταλάβει καν την αλλαγή! Πολύ σοφό απο μιά εταιρεία να βγαζει το νέο αναβαθμισμένο μηχάνημα ολόιδιο εξωτερικά με το παλιό!)
Αν ανακαλύψω κι άλλα κόλπα θα αναφέρω εδώ.

Απάντηση: Re: Αυτο το ειδατε;DVICO MULTIMEDIA RECEIVER TVix M-4100SH

...και βέβαια η γυναίκα μου δεν θα καταλάβει καν την αλλαγή! Πολύ σοφό απο μιά εταιρεία να βγαζει το νέο αναβαθμισμένο μηχάνημα ολόιδιο εξωτερικά με το παλιό!)

Ισως η πιο σημαντικη πληροφορια που μας ενδιαφερει!!! :Banane0::worshippy::D

Να ʽμαι κι εγω…

Πριν σας πω τις εντυπωσεις μου, σας αναφερω το μετρο συγκρισης:

Ολες οι δοκιμες εγιναν με μεσο προβολης τον προτζεκτορα μου (Optoma HD70 με native αναλυση 1280x720, καλιμπραρισμενο με ειδικο μηχανιμα από τον φιλο και «μαγο» Μανωλη Καστρουνη) που ανοιγω περιπου 105 ιντσες σε πανι.

Μεχρι τωρα, ολα τα dvd τα εβλεπα με το Oppo 971 (απο dvi) με upscale στα 720p.

Δεν εχω δει ποτε εικονα από HD Dvd Player. Η μονη «εικονα» που ειχα, ηταν από κατι hd clips που ειχα δει να παιζουν από το htpc (laptop) του Μανωλη στον παραπανω προβολεα.

Στο ψητο τωρα…

Εχω παθει πλακα!!!!!!! Το μηχανακι δεν παιζεται!!!!!

Απιστευτα user friendly menu. Εκανα σχεδον τα παντα και δεν διαβασα καν το manual.

Προχθες, αφου εκανα firmware update, το συνεδεσα με έναν εξωτερικο σκληρο δισκο με usb2 και δοκιμασα ολων των ειδων αρχεια… Full ριπαρισμενο sd dvd, avi (και απλο και dvix), mpg, wmv, mkv, mp4, ts, m2ts, jpg… Όλα αυτά με διαφορων ειδων αναλυσεις… 720p, 1080p, 1080i, 720x576 αλλα και μικροτερες… και σε όλα τα frame rates…

Όλα επαιξαν απροβληματιστα (και τα 1080p!!!!!!!!), ανοιγαν πολύ γρηγορα και η κινηση ηταν νερο ακομα και σε πολύ γρηγορες κινησεις της καμερας. Η ποιοτητα εικονας και η ευκρινεια είναι απιστευτη!!!!! Ο ηχος παει σε 5.1 ενισχυτη μεσω coaxial, επισης εκλπηκτικος!!!!!!!!

Προβλημα ειχα μονο με ένα αρχειο mov (hd), που δεν το ανοιγε. Ισως να φταιει το αρχειο γιατι αλλου διαβασα ότι παιζει και mov. Θα το ξανακοιταξω…

Εχθες εβαλα μεσα έναν WD 320Gb Sata II σκληρο, στον οποιο αντεγραψα όλα τα παραπανω. Παρα πολύ ευκολη η εγκατασταση του και το μηχανακι για να ακουσεις ότι δουλευει, πρεπει να βαλεις το αυτι σου διπλα.

Εκατσα λοιπον και ειδα την πρωτη μου ταινια… Transformers.mkv σε 720p…
Μοναδικη εμπειρια!!!!!!!! Ακομα παραμιλαω…

Με srt υποτιτλους δεν αναγνωριζει ελληνικα, αλλα ας είναι καλα το SubtitleCreator 2.2.2 με τη γνωστη μετατροπη σε .sub. Κανενα προβλημα με τον συγχρονισμο τους ουτε μετα από pause, rewind ή forward…

Πληρης πλοηγηση και στο menu από full ριπαρισμενο sd dvd, αν και δεν πολυασχοληθηκα.
Τα απλα τα dvix (με μικρη αναλυση), τα παιζει πολυ καλυτερα απο οτι το pc μου με τα κολπα του ffdshow κ.τ.λ....

Αυτά για πρωτες εντυπωσεις…
Παω για παραπανω crash tests… Παντως είναι ακριβως ότι εψαχνα... Μαλλον η ταφοπλακα του λατρεμενου μου oppo…

Last edited:
Πολύ καλά τα είπες Αλεξ, σε ότι αφορά την ευκολία χρήσης και μάλιστα...καλύτερα να μην διαβάσει κάποιος το μανουαλ (γαλλικό που δίνει το hardshop ή αγγλικό απο την ιστοσελίδα τους)...γιατι θα μπερδευτεί, όπως έπαθα εγω με την σύνδεση lan. Σε μένα πάντως σήμερα το πρωί έπαιξε άψογα αρχείο .mov 720p (apple quicktime) και την αλλη Τετάρτη θα έχω ενα 500αρη εξωτερικό δίσκο τιγκα σε χουντού υλικό, αλλα αναφορά για είκόνα στον βιντεοπροβολέα full HD θα δώσω μετά την πρωτοχρονιά, αφού τότε ...θα μου φέρει το Dvico ο Αη Βασίλης! (προλαβαίνω λέτε να ζητήσω και τιποτε άλλο εξτρά;). Σε τελική ανάλυση πάντως τα λεφτά του θα τα βγαλει με το παραπάνω, αφού μ αυτό θα μετατεθεί για καμιά...διετία η αγορά universal hd player (δεν επρόκειτο να πάρω ενός μόνο φορμά) και μέχρι τότε οι τιμές θα έχουν καταβαραθρωθεί και επιπλέον οι ...early adopters του φόρουμ θα πουλάνε τα μηχανάκια τους για ένα κομμάτι ψωμί!

Για να συνοψίσουμε και να ξεκαθαρίσω για μένα.
Το μηχανάκι δεν αναγνωρίζει .srt ελληνικούς υπότιτλους. Αυτοί θέλουν μετατροπή σε άλλο format.
Πόσο εύκολη και κυρίως πόσο γρήγορη είναι αυτή η διαδικασία.

Τους .srt τους μετατρέπω σε .dtc για τον Dreambox, γιατί να μην αρχίσω και μετατροπές σε άλλα format? :D

σήμερα μου ήρθε ένα e-mail από γνωστό ξένο forum στον χώρο για ομαδική αγορά που σχεδιάζουν για το νέο μοντέλο.

εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω αφού είμαι ικανοποιημένος με αυτό που έχω.

όμως για πιθανούς ενδιαφερόμενους θα το ποστάρω.

Hi all,

You have recently signed up as someone having interest for the M-6500A buying at MPC. We are happy to announce we are already in final stage of the TViX M-6500A buy in and the price is under 400 "including shipment". Please be aware that your current sign up in the Group is only to receive updates (like this mail). This is not actually the reservation taking place already.

This is the current status for the action:
- Registered: +150 users
- Current price targeted: 379 include shipment to any and all EU countries

MPC general rules/system on buy ins for 2008
http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14535

Notice:
We seen some AU and US members having signed up. We regret to announce we do not ship outside the EU since purchasing is cheaper from US in those cases. Also for Warranty there is no reason purchasing in EU and the exponential "ensured" shipping costs will certainly not please you at all.

Note that you can sign up and remove your account at any time...

Enjoy
Hi-Jack

Καπου το πήρε το μάτι μου αυτό, αλλά νομίζω πως τα ποσά είναι σε λίρες και όχι ευρώ (επίσης δεν ενδιαφέρομαι...)

Σε ευρώ και μαζί με τα έξοδα αποστολής είναι προφανώς πολύ καλή τιμή...
Επανέρχομαι στον 4100
Χτες έκανα άλλο τεστ, να το βάλω να παίξει ιντερνετικό ραδιόφωνο. Ετσι πήρα ενα λινκ απο ιντερνετικό ραδιόφωνο σε winamp κατάληξης .m3u και ένα αλλο λινκ απο ιντερνετικό ραδιόφωνο σε wmp (windows media player) κατάληξης .asx και τα έβαλα στον φάκελλο audio.
Οπως το περίμενα αναγνώρισε και έπαιξε μόνο το ραδιόφωνο που προερχόταν απο winamp (το αλλο δεν το ειδε καν) και το περίμενα γιατι το ίδιο ισχύει και με τον ιντερνετικό ενισχυτή μου denon 4306 (παίζει μόνο τα ραδιόφωνα που μεταδίδονται σε winamp). Παντως αυτοί ειναι τιμιότεροι, αφού το διευκρινίζουν και στο manual λέγοντας ότι παιζει ραδιο μόνο ελεύθερων φορμά με κατάληξη
.m3u ή .pls (το .asx της microsoft είναι ιδιοκτησιακό και προφανώς η εταιρεία ζητά πολλά για δώσει άδεια χρήσης).
Το μόνο που δεν έχω πετύχει ακόμη είναι να μπω απο το μηχανάκι στον κοινόχρηστο φάκελλο του υπολογιστή και να κάνω αναπαραγωγή αρχείου audio ή video που θα βρίσκεται εκεί (εφικτόν σύμφωνα με το μανουαλ, αλλά όχι αυτονόητο για μένα στις ρυθμίσεις). Αν ο φίλος Ακτιζολ ή κάποιος άλλος ξέρει την διαδικασία παρακαλώ ας ενημερώσει, αλλιώς θα παιδευτώ λίγο και θα το πετύχω κάποια στιγμή (δεν ειναι ότι μου χρειάζεται ιδιαίτερα κάτι τέτοιο, αλλά για να το έχω εξερευνήσει πλήρως). Στο μανουαλ λεει ότι γίνεται και με samba (που το προτιμάω, αν και θα έχει μικρότερη ταχύτητα) αλλιώς με NFS και το ειδικό πρόγραμμα TVix Netshare (που θα παω εκει αν δεν γίνει αλλιώς).

αφού σου έστειλα λινκ με το πρόγραμμα που κάνει το share και έχει πολύ αναλυτικές οδηγίες. το samba είναι πολύ αργό και η ίδια η dvico σου λέει να μην το χρησιμοποιήσεις.

Με πρόλαβες, όλα δούλεψαν ρολόι, υπήρχαν πολύ αναλυτικές οδηγίες στην ιστοσελίδα τους για το netshare. Δοκίμασα και samba και nfs τελικά, αλλά επειδη η τωρινή σύνδεση είναι μικρής απόστασης δεν ειχε κανένα πρόβλημα ούτε η samba (και mkv αρχείο το έπαιξε κανονικά), θα κρατήσω πάντως το NFS.
Να πω πάντως ότι σε δοκιμές mkv αρχείων 1 στα 8 δεν έπαιξε σωστά, δεν ειχε ήχο και η εικόνα πήγαινε γρήγορα (ενω στο πισι έπαιζε κανονικά). Καπου διάβασα κατι σχετικά για μερικά τετοια αρχεία, σου έχει τύχει εσένα;

αφού σου έστειλα λινκ με το πρόγραμμα που κάνει το share και έχει πολύ αναλυτικές οδηγίες. το samba είναι πολύ αργό και η ίδια η dvico σου λέει να μην το χρησιμοποιήσεις.

μπορεις να στειλεις το λινκ γιατι με ενδιαφερει και εμενα..
ευχαριστω

Λινκ είναι η επίσημη ιστοσελίδα www.tvix.co.kr εκει θα βρεις όλα τα χρειαζούμενα και οδηγίες.
Σήμερα μου ήρθε ο 500αρης εξωτερικός σκληρός με ...πολύ υλικό. Τον δοκίμασα μόλις στο μηχανάκι ως εξωτερικό δίσκο και έπαιξε τα πάντα πλην του ατόφιου hd-dvd που δεν το βλέπει, όπως ξέραμε άλλωστε. Blu ray έπαιξε πάντως κανονικά καθώς και κατι άλλα πιο σπάνια αρχεία (xvid HD, CHD, Avi HD), οι υπότιτλοι βέβαια θέλουν την μετατροπή που λέγαμε. MKV εννοείται πως έπαιξε και σε 720p και σε 1080p. Υπότιτλοι μπορούν να μπουν μέχρι 4 πιστεύω, επιλέγεις απο το 1 ως το 4 με το τηλεκοντρόλ. Ανυπομονώ να τα δω και στον προβολέα HD όλα αυτά!

Status
Not open for further replies.