Αυτο το ειδατε;DVICO MULTIMEDIA RECEIVER TVix M-4100SH

Status
Not open for further replies.
Λοιπόν ο Αη Βασίλης...στάθηκε πράγματι στο ύψος του και φέτος και μου το έφερε τελικά, έτσι θα γραψω τις πρωτες εντυπώσεις απο το στήσιμο στο σπίτι και την σύνδεση με τιβι (crt) και βιντεοπροβολέα (lcd full hd panasonic1000), αν και γιόρταζε και η γυναίκα μου και μετά τις 7 το απόγευμα δεν ασχολήθηκα.
Θα αρχίσω απο τα αρνητικά (γνωστά τα περισσότερα ήδη):
1.Πραγματι όπως έγραψε και ο Alexst άν τα μουσικά αρχεια (γενικά τα αρχεία) που θα βαλεις μέσα έχουν ελληνικούς χαρακτήρες...απλά δεν τα βλέπει, είναι σαν να μην υπάρχουν! Και αν ο φακελος έχει λατινικούς χαρακτήρες αλλά μέσα υπάρχουν tracks με ελληνικούς χαρακτήρες, είτε βλέπει ένα κενό φακελο είτε μόνο ενα κομμάτι. Επομένως όσα ήταν με ελληνικά θα χρειαστεί να τα βγαλω πάλι έξω, να τα μετατρεψω σε λατινικά και να τα ξαναφορτώσω.
2.Στο ενα και μοναδικό ατόφιο Blu Ray που έβαλα μέσα δεν ειχα ήχο, αντίθετα σε demo .m2ts αρχεία είχα κανονικό ήχο. Το θέμα θέλει διερεύνηση, αν και ετσι κι αλλιώς δεν συμφέρει να κρατάς ατόφια BR (40GB), και στον βιντεοπροβολέα δεν ειδα καποια ουσιαστική διαφορά απο τα καλά mkv. Δεν έλεγξα αν στον υπολογιστή στο ίδιο BR είχα κανονικό ήχο πάντως...(εκει με αυτά έχω πρόβλημα επεξεργαστικής ισχύος, επίσης την ώρα που το έβαζα μέσα στον σκληρό έπεσα και σε στιγμιαία διακοπή ρεύματος)
3.Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εναλλαγής αν θες να βλέπεις και σε crt και σε προτζέκτορα. Αν εχεις δει στον προτζέκτορα και αφήσεις την έξοδο εικόνας στο hdmi (που να ξέρεις που θα δεις την επόμενη φορά;) όταν πας μετα στην τηλεόραση (crt) όπου το έχεις συνδέσει με cvs ...δεν έχεις φυσικά εικόνα και πρεπει να βρεις την σχετική αλλαγή ρύθμισης απο την μικρή οθονούλα της πρόσοψης του 4100, γεγονός όχι τοσο βολικό!
4.Κατέληξα για να είμαι καλυμμένος να το σεττάρω με μόνιμη έξοδο εικόνας 1080p Αν το βαλεις στην ρύθμιση του να επιλέγει μόνο του, σε όσα αρχεία δοκίμασα μου έβγαζε μόνιμα 1080i (ασχετως αν το υλικό ήταν 576p, 720p, 1080i , 1080p)
5.Δεν έμεινα όσο ικανοποιημένος θα ήθελα απο την ποιότητα του ήχου στα audio αρχεία, και αυτό όμως θελει περισσότερο ψάξιμο στις ρυθμίσεις audio (απο hdmi πήρα και τον ήχο).
Παμε στα θετικά τώρα:
1.Πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου στα .mkv αρχεία, σαφώς ανώτερη απο το απλό dvd και δεν συζητάμε καν για avi, xvid, dvix που ακριβώς λόγω του κακού αποτελέσματος στον προβολέα δεν έμπαινα καν στον κόπο να ασχοληθώ ως τώρα. Σε σύγκριση με εικόνα απο δορυφορικά hd κανάλια λίγο καλύτερη ή παρόμοια (ειχα και ντοκιμαντερ σε xvidhd απο το BBC HD). Με τα δισκάκια BR-HD DVD δεν έχω σύγκριση αφού ..δεν έχω (και ούτε σχεδιάζω αγορά για σύντομα)
2.Εννοείται πως παίζει και απλό avi με ελληνικούς υπότιτλους (αρκει να γίνει η μικρή μετατροπή που αναφέρθηκε). Αν καπου βιάζεσαι να δεις κάτι για πρώτη φορά το ρίχνεις μέσα στον σκληρό απο το δίκτυό σου και το βλέπεις άμεσα στο σαλόνι, ούτε εγγραφές σε δίσκους, ούτε φασαρίες και εδω βεβαια θελει ψαξιμο για να δούμε αν παίζει κάθε είδους αρχείο χαμηλής ανάλυσης που κυκλοφορεί στο ίντερνετ
3.Σε audio έπαιξε και flac κανονικά και στην οθόνη βλέπεις και το εξωφυλλο του αλμπουμ, εφόσον το έχεις στον ίδιο φακελο. Εδω θα ήθελα απο άλλους χρήστες να μου πουν για την ποιότητα του ήχου γιατι δεν έμεινα πλήρως ικανοποιημένος (εννοώ πως τα ίδια κομμάτια ως πηγή γραμμένα σε σιντί και παιγμένα απο φτηνό κιόλας dvd player με τον ίδιο ενισχυτή ...μου ακούγονται καλύτερα).
4.Αν σκεφτείς πάντως ότι παίρνει εναν εσωτερικό σκληρό και μπορεί να δεχτεί και μέχρι 3 εξωτερικούς και ότι το τηλεκοντρόλ έχει ακόμη ενα σωρό πλήκτρα που δεν ανακάλυψα τι κάνουν, έχουμε συνολικά ένα πολύ εύχρηστο και χρήσιμο μηχανάκι που μπορεί να θεωρηθεί ως htpc killer τουλάχιστον για όσους δεν μπορουν να πάνε στο htpc
5.Ετσι κατάμαυρο και μικρό που είναι ο βαθμός waf είναι πολύ υψηλός, το τηλεκοντρόλ πανέμορφο και...η σχετική υποτιμολόγηση που του έγινε στο σπίτι έγινε πολύ εύκολα αποδεκτή! (Σιγα μωρε..ενας σκληρός δίσκος με περίβλημα είναι....). Αν μαλιστα προς το καλοκαίρι κυκλοφορεί το μοντελο 6500 και κανει αρκετά περισσότερα (ωστε να αξίζει τον κόπο) έχω ήδη έτοιμο φίλο για να το πάρει και να αναβαθμιστώ με το ολόιδιο εξωτερικά 6500 και η αλλαγή δεν θα γίνει καν αντιληπτή!

Last edited:
Να ρωτήσω και γω κάτι. Επειδή γιά ευκολία κάνω mux τους υπότιτλους στα *.mkv αρχεία. Αυτούς τους δείχνει? Η πρέπει το αρχείο που κάνω mux ν< μην είναι srt αλλά κάτι άλλο?

Εννοείς ότι τους ενσωματώνεις; Δεν ξέρω την διαδικασία αλλά λογικά δεν μπορεί να μην δείξει κάτι ενσωματωμένο! Αν ειναι ευκολο πες μου πως να το κάνω για να δοκιμάσω, η ενασχόλησή μου με mkv είναι πολύ πρόσφατη.

Με mkvmerge μπορείς να ενσωματώσεις υπότιτλους, ήχο και γίνονται επιλέξιμα (όπως επιλέγεις ήχο ή υπότιτλο στο dvd). Δεν είναι "καμμένοι" στην εικόνα δηλαδή. Αν μπορέσεις να δοκιμάσεις μας αναφέρεις. Σε ευχαριστώ πολύ

Αρχεία .ts δοκίμασα και δεν παίζει. Αν βρω χρόνο μεχρι το Σαββατο θα δοκιμάσω και το mkvmerge
Σήμερα εντόπισα και άλλα ας τα πουμε μειονεκτήματα (δεν είναι απαραίτητα):
1.Δοκίμασα να "ταπώσω" απο ftp σύνδεση 3 φακελλους με μουσικά mp3 τα οποία ειχαν μεν λατινικό όνομα στον φακελλο αλλα μέσα τα αρχεία ήταν με ελληνικούς χαρακτήρες και δεν τα έβλεπε όπως ειπαμε. Δεν μου επέτρεψε το τάπωμα, ουσιαστικά δεν τα δεχόταν (μπορούμε να το πούμε και αυτοπροστασία)
2.Στη συνέχεια δοκίμασα να τα διαγράψω (πάντα απο το δίκτυο με ftp) και ούτε αυτό το επέτρεψε!
3.Εκανα μιά ελάχιστη μικροαλλαγή στην ονομασία των φακέλλων (να μην ειναι ίδιοι με αυτούς που είχε) και τότε τα δέχτηκε κανονικά, σαν διαφορετικούς φακέλλους φυσικά
4.Τελος απο μέσα απο το μηχανάκι διέγραψα κανονικά τους φακέλλους που δεν δεχόταν να διαγράψει απο ftp
Συμπέρασμα: Διαγράφεις μόνο απο το μηχανάκι (ή απο usb σύνδεση με τον υπολογιστή), απο το δίκτυο με ftp δεν επιτρέπονται (εκτός κι αν δεν μου το επέτρεψε γιατι προηγουμένως ειχα προσπαθήσει να τους ταπώσω...)

Αρχεία .ts δοκίμασα και δεν παίζει. Αν βρω χρόνο μεχρι το Σαββατο θα δοκιμάσω και το mkvmerge
Σήμερα εντόπισα και άλλα ας τα πουμε μειονεκτήματα (δεν είναι απαραίτητα):
1.Δοκίμασα να "ταπώσω" απο ftp σύνδεση 3 φακελλους με μουσικά mp3 τα οποία ειχαν μεν λατινικό όνομα στον φακελλο αλλα μέσα τα αρχεία ήταν με ελληνικούς χαρακτήρες και δεν τα έβλεπε όπως ειπαμε. Δεν μου επέτρεψε το τάπωμα, ουσιαστικά δεν τα δεχόταν (μπορούμε να το πούμε και αυτοπροστασία)
2.Στη συνέχεια δοκίμασα να τα διαγράψω (πάντα απο το δίκτυο με ftp) και ούτε αυτό το επέτρεψε!
3.Εκανα μιά ελάχιστη μικροαλλαγή στην ονομασία των φακέλλων (να μην ειναι ίδιοι με αυτούς που είχε) και τότε τα δέχτηκε κανονικά, σαν διαφορετικούς φακέλλους φυσικά
4.Τελος απο μέσα απο το μηχανάκι διέγραψα κανονικά τους φακέλλους που δεν δεχόταν να διαγράψει απο ftp
Συμπέρασμα: Διαγράφεις μόνο απο το μηχανάκι (ή απο usb σύνδεση με τον υπολογιστή), απο το δίκτυο με ftp δεν επιτρέπονται (εκτός κι αν δεν μου το επέτρεψε γιατι προηγουμένως ειχα προσπαθήσει να τους ταπώσω...)

κάνε έναν κόπο και το αρχείο που είναι .ts και δεν παίζει άλλαξε το σε .tp και πες μου αν το παίζει έτσι (μου έχει τύχει σε άλλο μηχανάκι)

Παιζει .ts χωρις κανενα προβλημα. Δοκιμασα και HD .ts και απλη εγγραφη που εχω κανει στον δορυφορικο δεκτη μου. Νερο... Μαλλον θα φταιει το αρχειο σου... αντιθετως δεν εχω ακομα καταφερει να δω .mov...

Εγω είχα δοκιμάσει .ts απο εγγραφή απο skystar2 με το alt dvb και δεν το έπαιξε, δεν ειναι όλα ίδια αυτά (transport stream είναι). Δεν το έχω τωρα εδω για να δοκιμάσω με αλλαγή ονομασίας (στην δουλειά εχω την skystar)
Με την ευκαιρία να πω ότι μόλις διαπιστώνω άλλο ένα προβληματάκι:
Τα αρχεία που δεν βλέπει (όπως τα μουσικά με ελληνικούς χαρακτήρες αλλά και το .ts όταν το δοκίμασα), εφόσον και ο εξωτερικός φακελλος ήταν στα ελληνικά...δεν μπορω να τα διαγράψω απο το μηχανάκι...αφού δεν τα βλέπει καν και ούτε και απο ftp, αφού ουτε έτσι φαίνονται! Γι αυτά η μόνη λύση είναι usb σύνδεση στον υπολογιστή, ευτυχως που μεταφέρεται πολύ εύκολα, πλην όμως είναι μία κάποια φασαρία (βαζε-βγάζε τα καλώδια).

Επειδή χρειάζομαι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ένα τέτοιο μηχανάκι για το οποίο αναφέρεστε,και το έχετε αγοράσει, θελω να κάνω μερικές ερωτήσεις.Κατ'αρχήν σας λέω πως σκοπεύω να πάρω το ΤVix M4100 ώστε να αποθηκεύω DVD που κατασκευάζω εγώ και θέλω να προβάλλονται εκεί που εργάζομαι.Ρωτώ και σας θερμοπαρακαλώ να μου απαντήσετε:

1) Μπορεί εύκολα κ γρήγορα να περάσει μέσα στον σκληρό του δίσκο dvds μη κωδικοποιημένα?

2) Μπορεί κανείς εύκολα να κάνει Playlist απο ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα dvd που έχει περάσει στον σκληρό δίσκο?

3) Εχει γενικό repeat, ώστε όταν θα τελειώσει η προβολή των 10 dvd ας πούμε να ξαναγυρίσει στο πρώτο?

4) Έχει κάποια καθυστέρηση ή άλλο πρόβλημα απο την μεταγωγή απο το ένα dvd στο άλλο?

5) Έχει καλή ποιότητα εικόνας?

Περιμένω εναγωνίως απάντησή σας γιατι το πενταπλό dvd carousel που έχω τα έφτυσε!!!!!!

Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει τίποτε απο όσα λες (και αποκλειεται να βρω χρόνο να το κάνω!), σορρυ!
Ομως θεωρητικά θα πρεπει να μπορεί να γίνει, άλλωστε μπορείς να το δικτυώσεις με καποιο κοινόχρηστο φακελλο του υπολογιστή σου και αν αυτά που θελεις να παίξεις είναι αριθμημένα με την σειρά που θελεις να τα παίξεις λογικά θα σου τα παίξει με την σειρά (για να ξαναγυρίσει όμως στο πρώτο...δεν ξέρω!). Γενικότερα πάντως γίνονται πλαυλιστ, οπότε ίσως δουλευει και η επανάληψη
Ποιότητα εικόνας έχει πολύ καλή, αντίθετα για μένα ο ήχος θα μπορούσε να είναι καλύτερος, αλλα αυτό γίνεται αντιληπτό μόνο στην μουσική
Καλύτερα πάντως να σου απαντήσει καποιος που τα δοκίμασε αυτά

...4. Κατέληξα για να είμαι καλυμμένος να το σεττάρω με μόνιμη έξοδο εικόνας 1080p. Αν το βαλεις στην ρύθμιση του να επιλέγει μόνο του, σε όσα αρχεία δοκίμασα μου έβγαζε μόνιμα 1080i (ασχετως αν το υλικό ήταν 576p, 720p, 1080i , 1080p).

Αυτο που εχεις κανει ειναι "λαθος" καθως και αυτο που περιγραφεις οτι κανει αυτοματα, ειναι "λογικο". Στο αυτοματο δεν "αναγνωριζει" την αναλυση του υλικου που πας να παιξεις, αλλα την μεγιστη (native) αναλυση-δυνατοτητα του προβολικου σου μεσου. Δες κι εδω...
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=591333&postcount=139

5. Δεν έμεινα όσο ικανοποιημένος θα ήθελα απο την ποιότητα του ήχου στα audio αρχεία, και αυτό όμως θελει περισσότερο ψάξιμο στις ρυθμίσεις audio (απο hdmi πήρα και τον ήχο).
...Εδω θα ήθελα απο άλλους χρήστες να μου πουν για την ποιότητα του ήχου γιατι δεν έμεινα πλήρως ικανοποιημένος (εννοώ πως τα ίδια κομμάτια ως πηγή γραμμένα σε σιντί και παιγμένα απο φτηνό κιόλας dvd player με τον ίδιο ενισχυτή... μου ακούγονται καλύτερα).

Εγω παιρνω ηχο απο coaxial. Παρα παρα πολυ καλος και στις ταινιες και σε audio υλικο. Καμια διαφορα.

4. Αν σκεφτείς πάντως ότι παίρνει εναν εσωτερικό σκληρό και μπορεί να δεχτεί και μέχρι 3 εξωτερικούς και ότι το τηλεκοντρόλ έχει ακόμη ενα σωρό πλήκτρα που δεν ανακάλυψα τι κάνουν, έχουμε συνολικά ένα πολύ εύχρηστο και χρήσιμο μηχανάκι που μπορεί να θεωρηθεί ως htpc killer τουλάχιστον για όσους δεν μπορουν να πάνε στο htpc.

Οντως... +1.000.000.000.000

Λίγες διευκρινήσεις.

Παίρνει μέχρι δύο εξωτεριούς σκληρούς. Η τρίτη usb σύνδεση είναι για σύνδεση με υπολογιστή.

@Voreios--> δε χρειάζεται να ξέρεις ποιά σύνδεση είχες ενεργοποιήσει. πατάς στο remote επαναληπτικά το tvout μέχρι να δώσει σήμα στην έξοδο που θέλεις. Γενικά ο ήχος είναι άριστος (έξοδο coaxial/optical). Επιβεβαιώνω ότι δεν διαβζει ελληνικά filenames (μικρό το κακό).

Σαν συμπέρασμα το μηχανάκι είναι άριστο.

Τωρα με προβλημάτισες, ο προβολέας είναι full HD συνεπώς ικανός για 1080p
Βεβαια μέχρι τώρα ειχα δει εως 1080i (HD δορυφορικά), θα πρεπει λοιπόν να ελέγξω αν επαρκεί και για 1080p (στην περίπτωση αυτή λογικά θα φταιει το 10μετρο hdmi καλώδιο, που πάντως είναι πολύ καλής ποιότητας...)
Σχετικά με τον ήχο θα χρειαστεί να το συνδέσω και με component και οπτική ψηφιακή για να δω τι παίζει...και εδω πάντως εχω βάλει (υποτίθεται) ποιοτικό καλώδιο hdmi. Γιά ομοαξονική ήχου...δεν έχω άλλη ελεύθερη είσοδο στον ενισχυτή.
Σήμερα εντόπισα και αλλο πρόβλημα: Απο ftp τα mp3 χτες πέρασαν μιά χαρά, αλλά σήμερα δύο mkv αρχεία που δοκίμασα να περάσω ...δεν πέρασαν! Φαινομενικά δείχνουν ότι μπήκαν αλλά στην πράξη δεν μπήκαν (ξεκινούν να παίζουν και σταματούν αμέσως), άλλωστε τοσα gb δεν θα έμπαιναν σε χρόνο dt όπως έδειξαν ότι μπήκαν αυτά! Θα δοκιμάσω και με άλλο πρόγραμμα ftp με την πρώτη ευκαιρία, ερωτώ όμως αν κάποιος πέρασε έτσι στον εσωτερικό σκληρό μεγάλα αρχεία..

@alkman πραγματι είναι 2 + ο υπολογιστής
Τελικά εσείς το συνδέετε με component και ψηφιακή ήχου και όχι με hdmi?
Γιατι αν συνδεθεί με hdmi περνάει και τον ήχο υποχρεωτικά απο εκεί....

Ακυρο το προβλημα με ftp και μεγαλα αρχεια! Προφανώς αυτό που ειχα είχε κάπου καποιο περιορισμό στο μέγεθος αρχείου, έβαλα άλλο πρόγραμμα τώρα και ξεσκίζεται να φορτώνει!

Πριν λίγο σύνδεσα τον ήχο με οπτική και κράτησα την εικόνα απο hdmi (έχει ρυθμιση στο setup του για audio hdmi off). Πράγματι υπήρξε βελτίωση στον ήχο, τελικά δηλαδή οι hdmi αντί για καλύτερες είναι χειρότερες; (τουλάχιστον στον ήχο;)
@alexst αυτό που έγραψες για μεγιστη δυνατότητα του προβολικού δεν ισχύει, αφού όταν δίνω στο μηχανάκι 1080p και ο προβολέας κλειδώνει σε 1080p (ετσι γραφει στο σχετικό μενού). Αν δεν κλείδωνε σε 1080p θα εδειχνε χαμηλότερη αναλυση, θα μου έγραφε για παράδειγμα 1080i . Διάβασα και το βιβλιαράκι του και η ένδειξη αυτή δείχνει ακριβώς το σήμα που παίρνει, οπότε δεν τιθεται θέμα λαθους (φυσικά να πω ότι ειδα καποια διαφορά αναμεσα στο 1080i και το 1080p...θα ημουν ψεύτης!)

Το απο πανω μηνυμα ακυρο παρακαλω να διαγραφει

@alexst αυτό που έγραψες για μεγιστη δυνατότητα του προβολικού δεν ισχύει, αφού όταν δίνω στο μηχανάκι 1080p και ο προβολέας κλειδώνει σε 1080p (ετσι γραφει στο σχετικό μενού). Αν δεν κλείδωνε σε 1080p θα εδειχνε χαμηλότερη αναλυση, θα μου έγραφε για παράδειγμα 1080i. Διάβασα και το βιβλιαράκι του και η ένδειξη αυτή δείχνει ακριβώς το σήμα που παίρνει, οπότε δεν τιθεται θέμα λαθους...

Παρεξηγησις!!!!! Νομιζα οτι ο προβολεας σου ειναι 1080i...

Λαθος ειναι να το αφηνεις στο auto αφου αναγνωριζει τον προβολεα σου 1080i (πολυ περιεργο παντως αυτο!)

Αφου ο προβολεας σου ειναι 1080p, πρεπει να πεις στο 4100 να δινει μονιμα 1080p (για να εχεις το πολυποθητο 1:1 pixel mapping). Απο εκει και περα το ιδανικο θα ηταν να βλεπεις και υλικο μονο 1080p... ετσι δεν θα ενεργοποιειται ο scaler του προβολεα και θα εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Οποτε θα βλεπεις 720p ομως ή 1080i, θα ενεργοποιειται ο scaler του προβολεα... οποτε εξαρταται απο αυτον η ποιοτητα της εικονας που θα εχεις, λογο της επεξεργασιας που θα κανει. Λογικα ομως δεν θα καταλαβεις και πολλες διαφορες... με το ματι τουλαχιστον...

Last edited:
Status
Not open for further replies.