Χρόνια πολλά σε όλους σας!
Το Α6 πήρα Μάικ.
Ωραία!

Ποιά έκδοση; Την απλή ή τη Master Edition; Θα υποθέσω την απλή, πρακτικά για τους σκοπούς του νήματος (αναζήτηση ενεργών ηχείων) δεν υπάρχει διαφορά.
Σαμπ έχω ,ένα elac με 8αρι γουφερ.
Το tannoy,γιατί το αποκλείεις?
Έχεις και συ ένα ζευγάρι,αν θυμάμαι καλά.
Δεν αποκλείω τα Tannoy, αποκλείω τα 8"αρια γενικώς (προσωπική άποψη). Και μάλιστα αφού έχεις ήδη Sub 8"αρι, ένας λόγος παραπάνω. Δηλαδή τι, θα προσπαθήσεις να ταιριάξεις 8"αρι κυρίως ηχείο με 8"αρι Sub? Άτοπο μου φαίνεται.
Το γεγονός ότι έχεις Sub περιπλέκει τα πράγματα. Διότι πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να δούμε αν συνεργάζεται με τα κυρίως ηχεία που σκοπεύουμε να αγοράσουμε. Εκτός κι' αν πεις ότι δεν το λογαριάζουμε, το δίνουμε ή το ανταλλάσουμε μελλοντικά με κάποιο άλλο Sub που θα ταιριάζει με τα κυρίως ηχεία που έχουμε ή θα πάρουμε. Το σύνολο 'Κύρια Ηχεία+Sub' είναι ένα σύστημα ολοκληρωμένο και ως τέτοιο πρέπει να το βλέπουμε.
Tannoy έχω, αλλά 6,5"αρια, όχι 8"αρια. Και μάλιστα παθητικά, συνδεμένα με ένα παλιό AV ενισχυτή της Yamaha, μόνο για stereo Home Cinema. (Έχω αποφασίσει ότι πολυκάναλο σύστημα δεν βολεύει και δημιουργεί πολλά προβλήματα στο χώρο μου). Όπως είναι τώρα, αμφιβάλλω αν εξαντλώ τις δυνατότητες τους. Χρειάζονται ένα καλό ποιοτικό δικάναλο ενισχυτή για δώσουν το μέγιστο. Παίζουν καλά όμως και για τη συγκεκριμένη χρήση δεν έχω ανάγκη για κάτι παραπάνω.
Από αυτά που μου έγραψες μόνο τα Adam έχω ακούσει και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Θα περιμένω και άλλες προτάσεις και βλέπουμε
Κι' εγώ έχω μία προτίμηση στα Adam. Σκέφτομαι, αν ποτέ ξαναπάρω ενεργά Desktop να είναι Adam. Τα συγκεκριμένα όμως δεν είμαι σίγουρος αν κάνουν για μεγάλο χώρο. Για Desktop είμαι βέβαιος. Για μεγαλύτερο χώρο (σαλόνι) θα προτιμούσα σε συνεργασία με Sub, το δικό τους όμως, όχι κάποιο άλλο. Η Eve Audio πάντως γεννήθηκε από μηχανικούς προερχόμενος από την Adam και κάνει ενδιαφέροντα πράγματα.
Προτάσεις θα βρούμε κι' άλλες. Σαν να μας έχεις βάλει ένα ωραίο σταυρόλεξο που πρέπει να λύσουμε!
Έχω θέσει (λίγο αυθαίρετα) το χιλιάρικο ως όριο γύρω από το οποίο θα κινηθούμε. Συμφωνείς; Η μπορούμε να κάνουμε και υπέρβαση (π.χ. +30%);
Παιδιά λάβετε υπόψη σας ότι:
Α) σε καμμία των περιπτώσεων,δεν κάνω πολύωρες ακροάσεις.
Προτιμώ, αντί να κάθομαι με τις ώρες σπίτι μόνος μου να ακούω μουσική,να πάρω το παπάκι μου και να κάνω μια βόλτα στο λιμάνι του Πειραιά
Και πολύ καλά κανεις!
Δεχόμαστε και επισκέψεις, αν τύχει!
Β) δεν είμαι hiendας,άρα δεν ψάχνω ψύλλους στ' άχυρα
Δε χρειαζεται να είσαι HiEndας για να ακούς και ν' απολαμβάνεις μουσική, συμφωνούμε!
Γ) δεν τα θέλω για near field ακροάσεις, αλλά για δωμάτιο.
Δ) θα προτιμούσα κάτι σε οικιακό ηχείο,αν και από ότι έχω δει,η πλειοψηφία τους ξεφεύγει στις τιμές.
Εδώ προσθέτεις ένα παράγοντα. Για να χρησιμοποιούνται σε οικιακό χώρο (σαλόνι), δηλαδή Mid Field, πρέπει να δίνουν πολύ μεγαλύτερες εντάσεις (SPL), από αυτές που απαιτούνται για Desktop. Και αναγκαστικά ανεβαίνει και το κόστος. Πάντως στις προτάσεις που έκανα και όσες τυχόν προκύψουν, το είχα ήδη κατά νου.