Aυτοενισχουμενα multimedia ηχεία

eftihios

Established Member
17 September 2007
105
sweden
Oπως λέει και ο τίτλος ψάχνω για

αυτοενισχουμενα multimedia ηχεία για χώρο γύρα στα 13 τ.μ. Πρωτίστως για μουσική αλλά θα είναι και συνδεδεμένα σε τηλεόραση. Έχω στη κατοχή μου τα Edifier S1000 και είμαι ευχαριστημένος αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Budget 500€

Την επόμενη βδομάδα θα ακούσω τα Octavio Maestro

Ακούω γνώμες προτάσεις.

Αφού θα συνδεθούν σε τηλεόραση, θα πρέπει να έχουν HDMI ARC και για λόγους ευκολίας αλλά κυρίως για να έχουν αυτόματο Lip sync.

Σε αυτά τα χρήματα ό,τι έχει HDMI ARC δεν έχει WiFi συνήθως (έχει μόνο Bluetooth) αλλά αυτό λύνεται εύκολα εάν προσθέσεις ένα streamer όπως το Wiim Mini και παραμένεις μέσα στο budget και έχεις και HDMI ARC.

Eνδιαφέρουσα επιλογή τα Octavia Maestro, αλλά δεν τα έχω ακούσει ποτέ.

Πιστεύω ότι για τις ανάγκες σου, η πιο safe επιλογή εντός budget είναι τα Audioengine A5+.

Αν μπορείς να περιμένεις λίγο να μαζέψεις κι άλλα χρήματα, ίσως να τα αποκτήσεις με δόσεις,
εγώ στη θέση σου θα πήγαινα για τα KEF LSX II.

και με άλλα εκατό τα λίγο μεγαλύτερα

και hdmi-arc και usb dac και άλλες ψηφιακές είσοδοι και έξοδο για υπογούφερ κλπ κλπ

• Like
Reactions: Deneb and eftihios
Μιας και οι δικές μου ανησυχίες σε λίγο θα συμπέσουν με τον τίτλο του νήματος (ή περίπου) ,θέλω μεν ενεργά, αλλά νέτα σκέτα.
Όλα τα άλλα τα έχει επάνω το eversolo,που πρόσφατα απέκτησα.
Δυστυχώς ο χώρος που θα μπουν είναι αυστηρών διαστάσεων.
Παρολίγο να χωρούσαν τα Yamaha hs8, αλλά φευ!!
Σκέφτομαι για τα hs7 που χωράνε, αλλά πολύ pro εμφάνιση για σπίτι.
Έχετε κάτι κατά νου??

iLoud MTM mark ii? Είναι λίγο ακριβότερα βέβαια

Sent from my iPhone using Tapatalk
Από λάθος μου δεν έβαλα ένα όριο 😄.
Το χιλιάρικο είναι too much,για μένα.
Στο πεντακοσαρικο και αν!!
Επίσης θα ήθελα οικιακό ηχείο.
Έχουμε και σύζυγο, βλέπετε 😁

Έχει ακούσει κανένας φίλος τιποτις για αυτά:

Έχει ακούσει κανένας φίλος τιποτις για αυτά:
Δεν τα έχω ακούσει αλλά έχουν πολύ καλές κριτικές Το ζευγάρι ξεπερνάει το πεντακοσαρικο...

Δεν τα έχω ακούσει αλλά έχουν πολύ καλές κριτικές Το ζευγάρι ξεπερνάει το πεντακοσαρικο...
Όντως, αλλά μπορεί να κάνω την υπέρβαση,αν η σύζυγος απορρίψει τελικά τα μαύρα hs7 😆

Μιας και οι δικές μου ανησυχίες σε λίγο θα συμπέσουν με τον τίτλο του νήματος (ή περίπου) ,θέλω μεν ενεργά, αλλά νέτα σκέτα.
Όλα τα άλλα τα έχει επάνω το eversolo,που πρόσφατα απέκτησα.
Δυστυχώς ο χώρος που θα μπουν είναι αυστηρών διαστάσεων.
Παρολίγο να χωρούσαν τα Yamaha hs8, αλλά φευ!!
Σκέφτομαι για τα hs7 που χωράνε, αλλά πολύ pro εμφάνιση για σπίτι.
Έχετε κάτι κατά νου??
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά! :)

Ναι, κάτι έχουμε κατά νου.

Κατ' αρχήν και εκ των προτέρων θα σου πω ότι έχω μία προκατάληψη εναντίον των ενεργών της Yamaha (σειρά HS) γενικώς. Διότι έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα. Μία προβολικότητα στις μεσοϋψηλές, χρήσιμη για κάποιες δουλειές, αλλά όχι πάντα. Η προβολικότητα αυτή σε άλλους αρέσει, σε άλλους δεν αρέσει. Γίνεται αντιληπτή ως πιο πλατειά στερεοφωνική εικόνα με περισσότερο "αερα" και λίγο "τσίμπημα" στις υψηλές που όμως δεν είναι πραγματική. Προσωπικά δεν με εκφράζει αυτή η σχολή (διότι περί κατασκευαστικής φιλοσοφίας πρόκειται). Είμαι υπέρ της "σχολής" flat, όσο πιο πολύ γίνεται.

Δεύτερον με'γειά το Eversolo! Ποιό πήρες, το A6 ή το A8; Ανεξαρτήτως μοντέλου, εξαιρετική επιλογή, γεννάει όμως και ορισμένες απαιτήσεις ως προς τα ενεργά ηχεία που θα του φορέσεις. Θα έβαζες ένα κινητήρα Porsche πάνω σ' ένα Φιατάκι ή σ' ένα Σκαραβαίο; -"Όχι", βέβαια!
Για τον ίδιο λόγο τα ενεργά που θα "ρίξεις" στο Evesolo πρέπει να είναι τουλάχιστον αντίστοιχης ποιότητας και δυνατοτήτων. Επομένως η υπέρβαση αρκετά πάνω από το 500αρικο είναι μάλλον αναγκαστική.

Τρίτον απόφυγε τα ενεργά με μεγάλο ή πολύ μικρής διαμέτρου Mid/Woofer. Εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος. Διότι η κρίσιμη μεσαία περιοχή αποδίδεται καλύτερα και με περισσότερη συνοχή από ένα 5"αρι ή το πολύ από ένα 6"αρι ή 6,5"αρι Woofer. Επιπλέον ένα 7"αρι, είναι πιο δύσκολο στην τοποθέτηση. Το 8"αρι το αποκλείω ως Near Field Monitor. Όποιος χρειάζεται το πολύ κάτω χαμηλό, καλύτερα να σκεφτεί την προσθήκη ενός Subwoofer.
Με παρόμοια λογική αποφεύγουμε τα 4"αρια Woofer. Διότι υπό κανονικές συνθήκες δεν μπορούμε να περιμένουμε να κατεβούν ωφέλιμα κάτω από 80-70Hz. (Στα 4"αρια συνήθως από εκεί ξεκινάει η αποκοπή). Και έχουν όρια, πόσο δυνατά μπορούν να παίξουν (Max SPL). Υπάρχουν πάντως και εξαιρέσεις. Από την άλλη μεριά μπορούν να παίξουν εντελώς flat και είναι πολύ κατάλληλα για Desktop.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό λοιπόν τι μπορούμε σήμερα να βρούμε;
Μερικές προτάσεις.

Eve Audio SC205. Στα 800 ευρώ περίπου. Σχετικό Review.

Dynaudio LYD-5. Στα 750 ευρώ περίπου.
Σχετικό Review.

Adam A4V. Στα 840 ευρώ περίπου. Με 4"αρι Woofer. Αλλά εδώ είναι μάλλον μία από τις εξαιρέσεις.
Σχετικό Review.

Focal Shape 50. Στα 1050 ευρώ περίπου. Μάλλον το καλύτερο ταίρι για Eversolo.
Σχετικό Review.

Αυτά για αρχή! :cool:

Χρόνια πολλά σε όλους σας!
Το Α6 πήρα Μάικ.
Σαμπ έχω ,ένα elac με 8αρι γουφερ.
Το tannoy,γιατί το αποκλείεις??
Έχεις και συ ένα ζευγάρι,αν θυμάμαι καλά.
Από αυτά που μου έγραψες μόνο τα Adam έχω ακούσει και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Θα περιμένω και άλλες προτάσεις και βλέπουμε 👍

ψηφιζω hs7, σε λευκο....η συζυγος θα τα λατρεψει....
κ του χρονου τετοιο καιρο, ενα hs8s sub.....
υγ η αποψις καθαρα υποκειμενικη...εχω τα hs5...
υγ2 η αληθεια ειναι πως ο χαρακτηρας της σειρας hs , κουραζει λιγο-στ αυτια- μετα απο παρατεταμενη ακροαση..
υγ 3 οπως παντα, αν υπαρχει η δυνατοτης- την λυση δινει η ακροαση, και τι νοιωθει ο καθεινας οτι χαιδευει τ αυτια του κ τον εγκεφαλο του καλυτερα..
τα hs5 -και ολη η σειρα--επηρεαζονται πολυ-- απο την θεση κ το περιβαλλον...τα εχω χρησιμοποιησει σε παρα πολλους χωρους....εκει που με ευχαριστουν πιο πολυ, ειναι χωμενα στα ραφια, μιας ογκωδους κ ασηκωτης βιβλιοθηκης 2.80 χ2 μ..., σε ενα χωρο 12-13 τμ...

Last edited:
  • Like
Reactions: koupa and mdvq
Παιδιά λάβετε υπόψη σας ότι:
Α) σε καμμία των περιπτώσεων,δεν κάνω πολύωρες ακροάσεις.
Προτιμώ, αντί να κάθομαι με τις ώρες σπίτι μόνος μου να ακούω μουσική,να πάρω το παπάκι μου και να κάνω μια βόλτα στο λιμάνι του Πειραιά 😄
Β) δεν είμαι hiendας,άρα δεν ψάχνω ψύλλους στ' άχυρα
Γ) δεν τα θέλω για near field ακροάσεις, αλλά για δωμάτιο.
Δ) θα προτιμούσα κάτι σε οικιακό ηχείο,αν και από ότι έχω δει,η πλειοψηφία τους ξεφεύγει στις τιμές.

@mdvq όταν λες συγκεκριμένες θέσεις; Το ρωτάω γιατί τα Yamaha έρχονται και σε έκδοση εγκαταστάτη δηλαδή HSxI με έτοιμες τρύπες για κρέμασμα.

Εκτός και αν σε κρεμάσει το έτερον ήμισυ.

Χρόνια πολλά σε όλους σας!
Το Α6 πήρα Μάικ.
Ωραία! :)
Ποιά έκδοση; Την απλή ή τη Master Edition; Θα υποθέσω την απλή, πρακτικά για τους σκοπούς του νήματος (αναζήτηση ενεργών ηχείων) δεν υπάρχει διαφορά.
Σαμπ έχω ,ένα elac με 8αρι γουφερ.
Το tannoy,γιατί το αποκλείεις?
Έχεις και συ ένα ζευγάρι,αν θυμάμαι καλά.
Δεν αποκλείω τα Tannoy, αποκλείω τα 8"αρια γενικώς (προσωπική άποψη). Και μάλιστα αφού έχεις ήδη Sub 8"αρι, ένας λόγος παραπάνω. Δηλαδή τι, θα προσπαθήσεις να ταιριάξεις 8"αρι κυρίως ηχείο με 8"αρι Sub? Άτοπο μου φαίνεται.

Το γεγονός ότι έχεις Sub περιπλέκει τα πράγματα. Διότι πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να δούμε αν συνεργάζεται με τα κυρίως ηχεία που σκοπεύουμε να αγοράσουμε. Εκτός κι' αν πεις ότι δεν το λογαριάζουμε, το δίνουμε ή το ανταλλάσουμε μελλοντικά με κάποιο άλλο Sub που θα ταιριάζει με τα κυρίως ηχεία που έχουμε ή θα πάρουμε. Το σύνολο 'Κύρια Ηχεία+Sub' είναι ένα σύστημα ολοκληρωμένο και ως τέτοιο πρέπει να το βλέπουμε.

Tannoy έχω, αλλά 6,5"αρια, όχι 8"αρια. Και μάλιστα παθητικά, συνδεμένα με ένα παλιό AV ενισχυτή της Yamaha, μόνο για stereo Home Cinema. (Έχω αποφασίσει ότι πολυκάναλο σύστημα δεν βολεύει και δημιουργεί πολλά προβλήματα στο χώρο μου). Όπως είναι τώρα, αμφιβάλλω αν εξαντλώ τις δυνατότητες τους. Χρειάζονται ένα καλό ποιοτικό δικάναλο ενισχυτή για δώσουν το μέγιστο. Παίζουν καλά όμως και για τη συγκεκριμένη χρήση δεν έχω ανάγκη για κάτι παραπάνω.

Από αυτά που μου έγραψες μόνο τα Adam έχω ακούσει και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Θα περιμένω και άλλες προτάσεις και βλέπουμε 👍
Κι' εγώ έχω μία προτίμηση στα Adam. Σκέφτομαι, αν ποτέ ξαναπάρω ενεργά Desktop να είναι Adam. Τα συγκεκριμένα όμως δεν είμαι σίγουρος αν κάνουν για μεγάλο χώρο. Για Desktop είμαι βέβαιος. Για μεγαλύτερο χώρο (σαλόνι) θα προτιμούσα σε συνεργασία με Sub, το δικό τους όμως, όχι κάποιο άλλο. Η Eve Audio πάντως γεννήθηκε από μηχανικούς προερχόμενος από την Adam και κάνει ενδιαφέροντα πράγματα.

Προτάσεις θα βρούμε κι' άλλες. Σαν να μας έχεις βάλει ένα ωραίο σταυρόλεξο που πρέπει να λύσουμε! 😎

Έχω θέσει (λίγο αυθαίρετα) το χιλιάρικο ως όριο γύρω από το οποίο θα κινηθούμε. Συμφωνείς; Η μπορούμε να κάνουμε και υπέρβαση (π.χ. +30%);

Παιδιά λάβετε υπόψη σας ότι:
Α) σε καμμία των περιπτώσεων,δεν κάνω πολύωρες ακροάσεις.
Προτιμώ, αντί να κάθομαι με τις ώρες σπίτι μόνος μου να ακούω μουσική,να πάρω το παπάκι μου και να κάνω μια βόλτα στο λιμάνι του Πειραιά 😄
Και πολύ καλά κανεις!
Δεχόμαστε και επισκέψεις, αν τύχει! :)
Β) δεν είμαι hiendας,άρα δεν ψάχνω ψύλλους στ' άχυρα
Δε χρειαζεται να είσαι HiEndας για να ακούς και ν' απολαμβάνεις μουσική, συμφωνούμε!
Γ) δεν τα θέλω για near field ακροάσεις, αλλά για δωμάτιο.
Δ) θα προτιμούσα κάτι σε οικιακό ηχείο,αν και από ότι έχω δει,η πλειοψηφία τους ξεφεύγει στις τιμές.
Εδώ προσθέτεις ένα παράγοντα. Για να χρησιμοποιούνται σε οικιακό χώρο (σαλόνι), δηλαδή Mid Field, πρέπει να δίνουν πολύ μεγαλύτερες εντάσεις (SPL), από αυτές που απαιτούνται για Desktop. Και αναγκαστικά ανεβαίνει και το κόστος. Πάντως στις προτάσεις που έκανα και όσες τυχόν προκύψουν, το είχα ήδη κατά νου.

ψηφιζω hs7, σε λευκο....η συζυγος θα τα λατρεψει....
κ του χρονου τετοιο καιρο, ενα hs8s sub.....
υγ η αποψις καθαρα υποκειμενικη...εχω τα hs5...
υγ2 η αληθεια ειναι πως ο χαρακτηρας της σειρας hs , κουραζει λιγο-στ αυτια- μετα απο παρατεταμενη ακροαση..
Ότι η σειρά HS της Yamaha έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα είναι αντικειμενικό γεγονός, το γνωρίζουν όλοι. Αν αρέσει, ή όχι είναι υποκειμενικό. Και σε πολύ κόσμο αρέσει, γιατί όχι;
Στο κάτω-κάτω αν δεν άρεσαν, δεν θα εξακολουθουσε να τα παράγει. Και είναι σειρά που τα εχει σε παραγωγή για πολλά χρόνια. Που σημαίνει ότι αρέσουν σε πολύ κόσμο και η σειρά είναι επιτυχημένη.
Ότι δεν τα προτιμώ προσωπικά κι' αυτό υποκειμενικό είναι. Είμαι της "σχολής" flat, τι να κάνουμε; :cool:

υγ 3 οπως παντα, αν υπαρχει η δυνατοτης- την λυση δινει η ακροαση, και τι νοιωθει ο καθεινας οτι χαιδευει τ αυτια του κ τον εγκεφαλο του καλυτερα..
τα hs5 -και ολη η σειρα--επηρεαζονται πολυ-- απο την θεση κ το περιβαλλον...τα εχω χρησιμοποιησει σε παρα πολλους χωρους....εκει που με ευχαριστουν πιο πολυ, ειναι χωμενα στα ραφια, μιας ογκωδους κ ασηκωτης βιβλιοθηκης 2.80 χ2 μ..., σε ενα χωρο 12-13 τμ...
Χμμ! Μήπως διότι στη συγκεκριμένη τοποθέτηση μαλακώνει κάπως (με τις απορροφήσεις του χώρου) ο επιθετικός τους χαρακτήρας; Λέμε τώρα! 😁

Υ.Γ. Εντελώς σοβαρά τώρα, ή σχεδίαση με αυτό το χαρακτήρα που τη βρίσκουμε και σε άλλα διάσημα ηχεία (Genelec) βοηθάει τον παραγωγό/ηχολήπτη κατά τη μίξη να ανακαλύψει και να διορθώσει ατέλειες σε μία ηχογράφηση.
Όλα ξεκίνησαν από το διάσημο ηχείο της Yamaha NS1000 και NS1000m. Για το οποίο οι μηχανικοί έλεγαν ότι αν μία μίξη ακούγεται καλά σε αυτό, θα ακούγεται καλά παντού. Βλ. λίγη ιστορία εδώ.

• Like
Reactions: #@george@#
Αυτό δε ,που ίσως για μένα είναι το πιο σημαντικό ,είναι οτι το "κατάστημα" διαθέτει eq ,που σημαίνει ότι το ήχο τον "φέρνω" στις προτιμήσεις μου,κατά το δοκούν 😸