kokar
Supreme Member
Ερωτευμενος εισαι με μενα ρε και ολο το ονομα μου εχεις στο στομα σου?
Αλλον κοουταρεις εμενα φωναζεις?:ernaehrung004:
φωνάζω ? δεν σου φωνάζω ρε .
άπλα συζητάμε. :ADFADF1:
Ερωτευμενος εισαι με μενα ρε και ολο το ονομα μου εχεις στο στομα σου?
Αλλον κοουταρεις εμενα φωναζεις?:ernaehrung004:
Οι αλλοδαποί έφυγαν πεζοίΠεζή = (τροπικό επίρρημα): με τα πόδια.
Οι αλλοδαποί έφυγαν πεζοί
Αυτό είναι το σωστό.
Δηλ. είναι σωστό όπως το βλέπω; Δεν μου κάθεται στο μάτι που να πάρει.Είναι και αυτό που λες σωστό (πεζοί - επίθετο) αλλά υπάρχει και το πεζή σαν τροπικό επίρρημα όπως έγραψα παραπάνω και σημαίνει (προφανώς) με τα πόδια.
Από τις κολώνες ξεκίνησαν Κώστα. Έκοψαν πρώτα από κει για να μην έχουν ρεύμα τα υπόλοιπα και να κάνουν τη δουλειά τους άφοβα.μα το αρχικό ποστ του Μιχάλη μίλαγε για κολώνες υψηλής τάσης ρε παιδιά.
δεν μίλαγε για πλιάτσικο σε αποθήκες...
Δηλ. είναι σωστό όπως το βλέπω; Δεν μου κάθεται στο μάτι που να πάρει.
Από τις κολώνες ξεκίνησαν Κώστα. Έκοψαν πρώτα από κει για να μην έχουν ρεύμα τα υπόλοιπα και να κάνουν τη δουλειά τους άφοβα.
Και την έκαναν.
Δηλ. είναι σωστό όπως το βλέπω; Δεν μου κάθεται στο μάτι που να πάρει.
Είναι και αυτό που λες σωστό (πεζοί - επίθετο) αλλά υπάρχει και το πεζή σαν τροπικό επίρρημα όπως έγραψα παραπάνω και σημαίνει (προφανώς) με τα πόδια.
fftopic:Μιχάλη, ο Διονύσης έχει δίκιο. Υπάρχει και το τροπικό επίρρημα "πεζή", το οποίο φυσικά είναι άκλιτο.
Δυστυχώς είστε κι εσείς με τη σειρά σας λάθος:
δεν πρόκειται για επίρρημα, αλλά για ουσιαστικό. Συντακτικώς πρόκειται για δοτική του τρόπου
Κοίτα να δεις... μαθήματα γραμματικής-συντακτικού!![]()
Μπορεί να σου είναι αδιάφορο το θέμα αγαπητέ, αλλά άλλους τους καίει.Eιναι πιο ενδιαφερον απο το κυριως θεμα φαινεται...:ernaehrung004:
Δεκτή η ένστασις. Πείστηκα ότι είναι σωστό.Για να ακριβολογήσουμε είναι επίθετο (εννοεί πεζή οδώ - δοτική του τρόπου) αλλά με επιρρηματική έννοια.
Γι'αυτό και το ανέφερα ως επίρρημα.
Μπορεί να σου είναι αδιάφορο το θέμα αγαπητέ, αλλά άλλους τους καίει.
Αλήθεια γιατί το διαβάζεις αφου δεν σου αρέσει;
Άδικα στενοχωριέσαι. Διάβασε κάτι πιο ευχάριστο να μην χαλιέσαι με μας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.